Dodaj do ulubionych

Co z ul. 1905 roku ?

14.01.07, 10:06
Nie da się po niej jeździć. Kiedy wreszcie ją wyremontują ? No pytam się:kiedy ?!
Obserwuj wątek
    • Gość: czech Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 10:12
      Co z ul. 1905 roku ?
      MPU robi projekt..........uff ufff uffff
      • gregory_z_radomia Co z ul. 1905 roku ? 14.01.07, 11:00
        I to jaki projekt!. Będzie przebudowywany ciąg ulic Maratońśka-1905 r-
        Poniatowskiego. Projekt przewiduje takze budowe wiaduktu nad skrzyżowaniem
        Limanowskiego-Maratońska-1905 r., oraz tunelu pod 1905 roku w ciągu ulicy
        Młodzianowskiej
        • Gość: czech Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:17
          Wydaje mie się to nierealne i jyuż. Było w tym mieście wiele projektów tuneli
          (np. projekt wykonawczy przejścia ul Okulickiego pod Kielecką), wiaduktów i
          linii tramwajowych. Z tego co mogę sobie przypomnieć w ostatnich latach powstał
          w zasadzie jeden - tunel na al.Wojska Polskiego przy lotnisku. A przecież miały
          być jeszcze wiadukty np na skrzyżowaniu Maratońskie i Kieleckiej.
          wg mnie wqażniejszy byłby tunel pod torami na Wjazdowej zamiast wiaduktu nad
          skrzyżowaniem Limanowskiego-Maratońska-1905 r.

Uwierzę w to jak zobaczę efekt finalny. Nie wierzyłbym tak za bardzo MPU Pozdrawiam.
        • Gość: Kierowca bombowca Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:36
          Wiadukt? Tunel ?! Niech chociaż asfalt wymienią bo na tych koleinach i garbach
          to się można zabić nawet przy przepisowej jeździe.
          • Gość: macadam Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:12
            MPU wykonuje wyłącznie koncepcję przebudowy. Na projekt techniczny będzie
            rozpisany przetarg ogólnopolski. Zobaczymy kto go wygra.
            • Gość: turbo_fan Kto by nie wygrał i tak AS spartaczy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:02
              Ty, macadam z tego co pamiętam ty jakiś z ASem powiązany jesteś, więc oświeć
              mnie złociutki ty mój i z łaski swojej powiedz mi co się stało z tą chlubą as-
              transpec, czyli swego czasu ultra-nowoczesną otaczarka marin która stała na
              kozienickiej. Dzisiaj oczy ze zdumienia przecierałem! hę??????
              • Gość: macadam Re: Kto by nie wygrał i tak AS spartaczy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:16
                Słuchaj, związany to ja jestem ze swoją małżonką a nie z asem. Moja wypowiedzi
                staram się formować w sposób przystępny dla ogółu forumowiczów, niekoniecznie
                znających sprawy od podszewki i o ile wydaje mi się bestronnie. Jeżeli odnosisz
                inne wrażenie to znaczy, że jesteś przeciwnikiem prawdy. ąle to Twój problem.
                O ile wie As zafundował sobie jeszcze lepszą otaczarkę i o większej wydajności.
                A otaczarka była firmy MARINI.
                • Gość: turbo_fan marin a marini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 07:57
                  Wychodzi na to, żę asfalt będzie lepszy o to "i" - niby niewiele, ale w tym
                  przypadku to na prawde dużo! A co do nazwy to na prawde duża
                  różnica. "...zafundował sobie jeszcze lepszą....." to tamta była taka dobra?
                  Powiedz mi mój miły, jaka ona dobra była skoro Żółkiewskiego połnocna nitka
                  była frezowana, Jana Pawła - całość, bardacha się robi na Kieleckiej, koleiny
                  po pół roku na Żółkiewskiego a co poza Radomiem trudno powiedzieć. Jak zwykle
                  odpiszesz, że projekt, technologia przez projektanta przewidziana itp, itd....
                  Tylko że ZYKO, Interbud, Drog-Pol (RODRO) nie mają tych problemów co AS. Dla
                  nich jest inna technologia? DROGPOL wyremontował E7 Radom-Szydłowiec i nie ma
                  tam kolein chociaż jest dużo większe natężenie ruchu- patrz liczba tzw. osi
                  przeliczeniowych- a na waszych bitumach nie za halo jest po kwartale. P.S.
                  Staromiejska wkrótce zacznie się sypać, ale co tam gwarancja już minęła.
                  • Gość: macadam Re: marin a marini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:10
                    Widzisz słodziutki, nawet z najlepszego mięsa można zrobić przypalony kotlet.
                    Sam też sobie odpowiedziałeś na pytanie o innych błędach np. projektowych. Dla
                    ścisłości masy asfaltowe na ul. Jana Pawła II dla Asa produkowało Rodro (było
                    tak dobre, że splajtowało). Interbud wogóle nie produkuje mas, ale wykonywał
                    pierwszy odcinek ul. Starokrakowskiej. A Drogpol ? Jego "sztandarową"
                    inwestycją jest np. droga Szydłowiec - Przysucha, ul. Piłsudskiego w Sakarżysku-
                    Kamiennej, ul. Starokrakowska i ul. Krychnowicka w Radomiu. Jak widzisz ten nie
                    robi błedów kto nic nie robi.
                    • Gość: turbo_fan Re: marin a marini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 07:32
                      Interbud nie robi mas to wiem, Co do RODRO to można się ich czepiać że
                      splajtowali tak samo jak BIT-BETu z ul.Kozienickiej 70, no nie? Wiadomo
                      znającym temat, że DROGPOL przejął RODRO. A co do Starokrakowskiej-
                      Krychnowickiej i trasy Przysucha-Szydłowiec to chyba nie masz zastrzeżeń.
                      Wiesz, tak na prawde nie miam nic przeciwko temu żeby AS robił drogi, tylko pod
                      takim warunkiem że będzie to tak jak w motto reklamowym Transpec -solidność.
                      Gdyby za prywatne pieniądze robili drogi, to niechby nawet z g.ówna
                      nawierzchnie była ale skoro idą na to pieniądze publiczne to ma być to dobrej
                      jakości. Nie po to płace miesięcznie podatki, ty pewnie także. Oby się okazało
                      że nowa otaczarka będzie nie tylko 2x wydajniejsza ale i 2 x lepsza. Pozdrawiam.
                      • Gość: macadam Re: marin a marini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:08
                        Ja też nie mam nic przeciwko temu żeby drogi budowały firmy dobre. Dlatego
                        wszystkie przetargi na wykonastwo są ogólnopolskie. Każdy może w nich
                        startować. Jeżeli jest tak źle, to czemu startują tylko radomskie firmy? Co do
                        przytoczonych dróg "drogpolowskich" to tak samo nie mam pretesji jak np. za
                        Jana Pawła itd. Co do jakości Rodro (pracowałem w nim 13 lat) o jakości firmy
                        niech świadczy, że prywatny nabywca kupił ją prawie za przysłowiową złotównkę
                        (niedrogo) a z całej rzeszy pracowników do dziś pracuje chybe z pięć osób
                        fizycznych i ok. 5 może 6 umysłowych.
                    • Gość: kerowca Błędy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 07:35
                      Skoro są błędy w projekcie to po co firma się bierze za taki przetarg po którym
                      może mieć problemy. Skoro są takimi doskonałymi fachowcami to czemu nie
                      zawnioskują poprawek, czemu się podejmują czegoś co od początku jest bublem?
                      • Gość: macadam Re: Błędy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:15
                        Dlatego, że dokumentację projektową wykonyje fachowiec ze specjalnymi
                        uprawnieniami do projektowania w zakresie np. dróg. Taki projekt jest
                        sprawdzany przez innego uprawnionego projektanta. Ale w wykonastwie pracownicy
                        z uprawnieniami do projektowania nie pracują (lub pracuję sporadycznie)i ten
                        bez uprawnień projektowych nie ma prawa negować tego co wymyślił uprawniony
                        projektant. Są prawa autorskie dla wykonanych projektów i projektanci bronią
                        swoich racji (czasami być może nie zawsze najlepszych).
            • isoxazolidine Re: Co z ul. 1905 roku ? 14.01.07, 23:05
              MPU?
              AS?
              Nita wielotorowiec?
              Swistak co zawija w sreberka?
        • dkt1984 Re: Co z ul. 1905 roku ? 14.01.07, 22:58
          A trzy pasy w jednym kierunku będą?
          Bo dwa to tam nie wystarczają!!!
          • Gość: benek Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.tkdami.net 14.01.07, 23:10
            a ścieżki rowerowe?!!!
            • isoxazolidine Re: Co z ul. 1905 roku ? 14.01.07, 23:11
              bedą ........... realizowane wielotorowo ;))
          • Gość: mk zlewy Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:15
            cztery, dwa górą dwa dołem. I rondo dla lini tramwajowej
        • isoxazolidine Re: Co z ul. 1905 roku ? 14.01.07, 23:03
          gregory_z_radomia napisał:

> I to jaki projekt!. Będzie przebudowywany ciąg ulic Maratońśka-1905 r-
          > Poniatowskiego. Projekt przewiduje takze budowe wiaduktu nad skrzyżowaniem
          > Limanowskiego-Maratońska-1905 r., oraz tunelu pod 1905 roku w ciągu ulicy
          > Młodzianowskiej

to był projekt ogłoszony przez generała w roku wyborczym. generał ogłaszał
          wiele na prawo i lewo. miala byc serwerownia Ery (o ktorejEra nic nie wie),
          fabryka z 500-miejscami pracy i wiele inych rzeczy. obiecywal najczesciej
          nierealnie i bez sensu. byle wygrac. nie wygrał bo radomianie to nie idioci.
          • Gość: kazik Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 08:41
            Ej, nie przesadzaj, kolega generała, ten ze Skaryszewa otworzył całkiem ładną
            fabryczkę i troszke ludzików już pracuje tam. A wliczając zbierających baty
            siatkarzy to ho ho!
            • Gość: emeryt Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.133.unknown.vectranet.pl 15.01.07, 11:19
              Ale na obiecanej inwestycji hali sportowej przy ul. struga to oszukal -
              wszystkich w Radomiu.
              W Radomiu nic nie powstanie. to miasto skazane na porazke i obiecanki
              cwaniakow , ktorzy co kilka lat obejmuja w nim wladze.
              Mlodzi , energiczni i wyksztalceni ludzie wyjechali dawno z tego miasta i dalej
              uciekaja , a pozostajacy w Radomiu emeryci i rencisci machneli juz reka na ten
              radomski balagan , zreszta co Oni moga zrobic?, - chca poprostu w zdrowiu i
              spokoju - dozyc jesieni swojego zycia.
        • tomus2221 Re: Co z ul. 1905 roku ? 15.01.07, 11:30
          gregory_z_radomia napisał:

> I to jaki projekt!. Będzie przebudowywany ciąg ulic Maratońśka-1905 r-
          > Poniatowskiego. Projekt przewiduje takze budowe wiaduktu nad skrzyżowaniem
          > Limanowskiego-Maratońska-1905 r., oraz tunelu pod 1905 roku w ciągu ulicy
          > Młodzianowskiej
          Tak tak i co jeszcze?Moze zjazdy będą jak z autostrady:)
          • Gość: AntyTomuś Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: 82.139.38.* 18.01.07, 21:16
            > Tak tak i co jeszcze?Moze zjazdy będą jak z autostrady:)

Tak Tomuś
            • tomus2221 Re: Co z ul. 1905 roku ? 18.01.07, 22:07
              Gość portalu: AntyTomuś napisał(a):

> > Tak tak i co jeszcze?Moze zjazdy będą jak z autostrady:)
              >
              > Tak Tomuś
              No jak sobie narysujesz kredkami to moze i będa.
              • Gość: AntyTomuś Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: 82.139.38.* 01.02.07, 18:36
                > No jak sobie narysujesz kredkami to moze i będa.

Swiecowymi specjalnie dla Ciebie.
                i będą w koloże czarnym bo na tak widzisz swoją małą ojczyznę.
                • Gość: AntyTomuś Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: 82.139.38.* 01.02.07, 18:37
                  kolor przez "RZ" pomyłeczka
        • Gość: fx Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 08:14
          MZDIK ogłosiło przetarg na wykonanie dokumentacji projektowej. Wg załączonej
          koncepcji nie ma tu żadnego tunelu.
          Szukajcie na samym dole tej strony, plik spakowany, załączniki są w pdf
          ogłoszenie 6/2007
          bip.mzdik.pl/index.php?id=23
          • gregory_z_radomia Re: Co z ul. 1905 roku ? 01.02.07, 14:33
            Ściągnąłem ten plik i po rozpakowaniu i przejrzeniu poszczególnych zdjęć i
            dokumentów w ostanim z pdf'ów dotyczących planów sytuacyjnych (jest ich 3),
            jest wyraźnie zazanczony tunel pod ulicą 1905 roku w ciągu ulicy
            Młodzianowskiej. W dokumencie nie ma niestety zapowiadanaej estakdy na Borkach.
            Czekamy na dalszy rozwój sytaucji.
            • Gość: fx Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:44
              faktycznie jest, ale przy tym rozwiązaniu powstaje pytanie: po co jest ten
              tunel, czy za te pieniądze nie lepiej zrobić maratońską czy słowackiego. Tunel
              dołem a na górze i tak skrzyżowanie zw światłami? Powinno być jak jest na
              Szarych szeregów z Warszawską.
              • gregory_z_radomia Re: Co z ul. 1905 roku ? 01.02.07, 15:52
                Światła są zaprojektowane dlatego że na ulicy 1905 roku jest o wiele większy
                ruch niż na ulicy Warszawskiej. Mają one umożliwić wjazd z planowanej obwodnicy
                wewnętrznej w ciąg ulicy 1905 roku w stronę dworca lub Borek.
                • Gość: swieda Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:49
                  Wg mnie to jest bez sensu. Powinni tak to rozwiązać aby było całkowicie
                  bezkolizyjne a nie jakieś drogie półśrodki.
                • Gość: Andrzej Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.02.07, 19:55
                  Szkoda grosza na te futuryzmy, jeśli od trzydziestu lat Radom czeka na
                  bezkolizyjne przecięcie torów w ul. Młodzianowskiej i na wysokości Południa,
                  czas nadrobić te zaległości a nie pakowac się w rozwiązania na które po prostu
                  nas nie stać. Co w tym wypadku da jedno bardzo drogie bezkolizyjne skrzyżowanie?
                  Popatrzmy czy w miastach tej wielkości co Radom można doszukać się takich
                  wstydliwych pod względem komunikacji miejsc jak Młodzianowska i Wjazdowa
                  krzyżująca się z torami. To poziom 19 wieku i Radom powinien jak najszybciej
                  się z tym uporać! Spodziewałem się większego realizmu po obecnej władzy...
                  • gregory_z_radomia Re: Co z ul. 1905 roku ? 02.02.07, 08:20
                    Ale inwestycja w postaci tunelu pod 1905 roku jest pierwszym etapem budowy
                    wewnętrznej obwodnicy śródmieścia i związanym z tym palnem uporządkowania
                    przejazdu na Młodzianowskiej. Wraz z jego budową wyremontowana zostanie ulica
                    Młodzianowska do ulicy Gdyńskiej. Kolejnym etapem będzie budowa wiaduktu w
                    ciagu ulicy Młodzianowskiej i bezkolizyjnego skrzyżowania które połączy
                    obwodnice wewnętrzną z ulicą biegnącą w śladzie dzisiejszej ulicy Czarnej w
                    kierunku Południa. Trzecim etapem jest poprowadznie obwodnicy skrajem Ustronia
                    (jednostką "B"), przecięcie ulicy Jana Pawła II i poprowadzenie aż do
                    planowanej miejskiej obwodnicy południowej. Natomiast jesli chodzi o ulice
                    Południową, Gajową i Wjazdową, nie ma w planach ich przebudowy i kosztownego
                    inwestowania w bezkolizyjne połączenia z torami ze względu na planowane
                    przejście południowej obwodnicy miejskiej nie daleko osiedla Południe.
                    • Gość: Andrzej Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.02.07, 21:11
                      O.K. Tylko nie ta kolejność etapów, bo wiadukt nad torami czeka od lat
                      Ttrzydziestu. Trochę historii dla najmłodszych Radomian. Na przełomie lat 70/80
                      kolejki oczekjących na Młodzianowskiej sięgały 40min. I to było przczyną zmiany
                      przebiegu linii 3 lub 23, numeru nie pamiętan dokładnie. Potem zapaść kolei
                      spowodowała większe luzy na przejeżdzie. Odkąd kolej sie prywatyzuje przewozy
                      rosną, a za tym i kolejki na przejeżdzie. Osobiście stałem w takiej (ok.
                      20min.),że pojazdy od Ustronia sięgają do Gazowej, a od miasta daleko za
                      Tartaczną. Zaobserwowałem,że w tym czasie dwukierunkowy ruch na kierunku
                      miasto-Tartaczna odbuwa się w ten sposób,że pojazdy muszą zjeżdząć na pas
                      zieleni, aby się wyminąć. To napradę 19-ty wiek na naszych radomskich drogach, i
                      dlatego w pierwszej kolejności trzeba robić wiadukt nad torami, bo to
                      kompromitacja, aby istniały jeszcze takie wąskie gardła. A swoją drogą to piszę
                      dlatego,że to moje miasto nie może doczekac się prostych, kolejnych rozwiązań.
                      Chociażby dlaczego brak kontynuacji węzła Słowackiego/Prażmowskiego? Wiadukt
                      przygotowany, tereny kolejowe wyczyszczone od strony dworca i pięć lat zastój. A
                      przecież 25czerwca jest zakorkowana. Trzeba raz skonczyć zaniedbania wielu lat i
                      dopiero brać się za tunele pod 1905r( jak się to nie właściwie nazywa).
    • jgawriolek Re: Co z ul. 1905 roku ? 18.01.07, 21:37
      Mogliby też skończyć ulicę Suchą bo inaczej na dokończenie jej remontu będzie
      trzeba czekać do wizyty kolejnego papieża.
    • Gość: ala Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 07:38
      No właśnie
    • Gość: zartie Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: 193.111.144.* 01.02.07, 13:25
      Na razie mogliby, nie czekając na jakiś większy remont, wybudować betonową wysepkę na środku, bo liczba idiotów skręcających w lewo na podwójnej ciągłej w najzupełniej dowolnych miejscach jest porażająca. Widziałem nawet TIRa, który w ten sposób wjeżdżał na parking przy Lidlu - nie przeszkadzało mu bynajmniej, że wjazd jest tak wyprofilowany, żeby to było niemożliwe. Zakaz skrętu w lewo w Chopina też nikogo nie obchodzi :-(
      • Gość: vater Re: Co z ul. 1905 roku ? IP: *.133.unknown.vectranet.pl 02.02.07, 21:24
        Tu nie ma co spierac sie o detale, generalnie trzeba sie wziazc za
        porzadkowanie radomskich ulic a jak widac w tej materii nic sie w Radomiu nie
        zmienia na lepsze od ponad 20 lat. Radom zatrzymal sie w rozwoju nie tylko
        budowy czy modernizacji drog ale w innych dziedzin zycia gdzies na poziomie lat
        siedemdiesiatych ubieglego stulecia, i jakos nie moze ruszyc do przodu i odbic
        sie od dna. Napewno zalezy to od ludzi rzadzacych tym miastem ,a niestety
        Radom na przestrzeni ostatnich 17 lat nie mial szczescia do dobrych gospodarzy.
        Wracajac do " fachowcow " zajmujacych sie drogami w miescie , to moim zdaniem
        nalezaloby generalnie przewietrzyc to towarzystwo, wymienic zasiedziale i
        nieumiejace nic kadry i zatrudnic nowych ludzi nie z klucza politycznego ale
        prawdziwych fachowcow znajacych sie na budowie i modernizacji i i wlasciwej
        inzynierii ruchu drogowego w miescie tej wielkosci co Radom.
        Gdy nie zrobimy tego teraz , to staniemy sie chyba jedynym miastem tej
        wielkosci w Polsce o tak anachronicznych nie nadazajacym za wzrostem ilosci
        samochodow rozwiazaniach komunikacyjnych.
        Miasto Kielce o podobnej liczbie mieszkancow co Radom - bije Nas na glowe
        rozmachem i nowoczesnoscia rozwiazan komunikacyjnych, znamionujacym
        wielkomiejskosc tego miasta, niestety Radom w tej dziedzinie ich nie dogoni ,
        bo wyprzedzili nas o 20 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka