Dodaj do ulubionych

Zbigniew Ostrowski odwołany!

29.01.07, 17:44
Gratulacje Panie Prezydencie! Nie muszę chyba motywować swojego zachwytu:)
Obserwuj wątek
    • Gość: d_d Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:31
      A co z Czyżem?
      • Gość: olo Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:28
        Odśnieża ulice
        • Gość: durko Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.136.unknown.vectranet.pl 29.01.07, 21:23
          Czyż sie chyba rozchorował... i go nie można zwolnić
      • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 29.01.07, 22:48
        Gość portalu: d_d napisał(a):

> A co z Czyżem?

Po nitce do kłębka:D OBY:D
    • Gość: Miki Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:57
      Opanuj się z gratulacjami, wazeliniarzu. Chcesz zając miejsce Ostrowskiego?
      • Gość: pszr Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: 82.139.33.* 30.01.07, 00:34
        Najwidoczniej by chcial tylko nikt go do tego nie dopusci :P
        Ciekawe czemu zaczeli od Ostrowskiego a nie od Czyza za odsniezanie.
        I czemu Ostrowskiego odwolali a Soche w MPK trzymaja za te jego dlugi?
      • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 30.01.07, 00:47
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> Opanuj się z gratulacjami, wazeliniarzu. Chcesz zając miejsce Ostrowskiego?

TAK!!! SPISEK!!!
        To akurat nie w mojej głowie. Ten człowiek nigdy nie powinien pracować na tym
        stanowisku..
        • Gość: bolero Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:42
          >Ten człowiek nigdy nie powinien pracować na tym stanowisku..

a kto niby powinien ??
          • Gość: pytia Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:34
            Czy p. Ostrowski odpowiadał za remonty i budowę dróg, czy za organizację
            transportu w mieście? Wydaje mi się, że właśnie za tą drugą dziedzinę. Czy tak
            źle to działało, że trzeba było od niego rozpoczynać czyszczenie MZDiK?
            • Gość: gekon Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:35
              widocznie socha z mpk ma jakies wplywy u prezydenta skoro nadal rzadzi a
              ostrowskiego wyrzuicli. a moze to poczatek tego co chcialo mpk czyli likwidacji
              mzdik i przejecia calej komunikacji w miescie. jesli prezydent ma taka wizje
              rozpieprzenia komunikacji to gratukluje :///
            • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 30.01.07, 10:35
              Gość portalu: pytia napisał(a):

> Czy p. Ostrowski odpowiadał za remonty i budowę dróg, czy za organizację
              > transportu w mieście? Wydaje mi się, że właśnie za tą drugą dziedzinę. Czy tak
              > źle to działało, że trzeba było od niego rozpoczynać czyszczenie MZDiK?

Tragicznie nie bylo, ale dobrze wcale. Pod nadzorem tego czlowieka nie dzialo
              sie nic (za wyjatkiem ostatnich miesiecy okolowyborczych). Jesli chciec by
              podchodzic do tematu w sposob "ilosci antyzaslug", to trzebaby bylo prowadzic
              rankingi "slabosci". A zasada jest prosta-nadaje sie albo nie.
          • Gość: wiem Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.02.07, 09:35
            Czystki, czystki,czystki...Podobno p. Czyż dostał ultimatum - albo zwolnisz
            Ostrowskiego, a my na jego miejsce wstawimy pisswojego, albo wylecisz...Jak
            widać Czyż nie miał wyboru.
            Ostrowski to jedyny sensowny facet w całym MZDiK,szkoda:-(
            • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 01.02.07, 14:40
              > Ostrowski to jedyny sensowny facet w całym MZDiK,szkoda:-(

A podaj jesli mozesz przyklad jego sensownosci.
              • Gość: Ewa Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.132.unknown.vectranet.pl 01.02.07, 20:29
                Przeczytaj w jaki sposób skomentował swoje zwolnienie. Nie ucieka w chorobę i
                nie udaje, że nie wie o co chodzi. Ilu pokazało taka klasę?
                • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 01.02.07, 23:01
                  Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Przeczytaj w jaki sposób skomentował swoje zwolnienie. Nie ucieka w chorobę i
                  > nie udaje, że nie wie o co chodzi. Ilu pokazało taka klasę?

No faktycznie to swiadczy o tym, ze facet jest zajebisty:D To, ze nic przez 4
                  lata praktycznie nie robil wazne nie jest, ale juz to, ze nie ucieka w chorobe,
                  to jest atut! Bo jeszcze mi sie go szkoda zrobi:P
    • Gość: recenzent Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:37
      Pomijam sprawę odwołania Ostrowskiego ale od dawna zauważam coś innego.
      Prezentowane przez ciebie (redoxygene) wielokrotnie opinie wokół tematu
      komunikacja miejska wskazują, że masz niezdrowe skrzywienie na tym punkcie,
      sprowadzające się do zasady: Nikt nie ma racji jeżeli nie zgadza się z tobą.
      A kim ty jesteś, że uznałeś się za tego, kto może pouczać i opluwać wszystkich
      wokół.
      Może czas abyś zastanowił się sam nad sobą? (ewentualnie z czyjąś pomocą?).
      • Gość: ????????? Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: 195.3.153.* 30.01.07, 12:25
        Już za 3.5 roku to Ci będą żegnać się ze stanowiskami, szkoda tylko
        zmarnowanych tych lat.
      • redoxygene Re: redoxygene, wyluzuj biedaku 30.01.07, 13:13
        > Pomijam sprawę odwołania Ostrowskiego ale od dawna zauważam coś innego.
        > Prezentowane przez ciebie (redoxygene) wielokrotnie opinie wokół tematu
        > komunikacja miejska wskazują, że masz niezdrowe skrzywienie na tym punkcie,

Niezdrowe skrzywienie to występuje, ale u wiekszosci pozostalych MKMow. Ja nie
        jezdze codziennie wieczorem autobusami, zeby popatrzec czy cos sie nie
        zmienilo; nie onanizuje sie faktem pojawienia sie autobusow na ulicy, na ktorej
        autobus jeszcze nie jechal; nie spisuje numerow taborowych; nie robie zdjec
        roznym autobusom w roznych sytuacjach. Moje hobby polega na doglebnym
        analizowaniu stanu obecnego i krytyce braku zmian, lub krytyce idiotycznych
        zmian i calkowicie laickiegoi podejscia do tematu.

> sprowadzające się do zasady: Nikt nie ma racji jeżeli nie zgadza się z tobą.

Nigdy nie prezentowalem tego typu postawy. Jesli ktos nie jest w stanie podac
        racjonalnej przyczyny proponowanej zmiany (jakiejkowliek-czy to przeze mnie
        negowanej czy nie) zawsze bedzie poddany ostrej krytyce.

> A kim ty jesteś, że uznałeś się za tego, kto może pouczać i opluwać wszystkich
        > wokół.

A jestem osoba, ktora wypowiada sie wtedy, kiedy ma o czyms jakies pojecie.

> Może czas abyś zastanowił się sam nad sobą? (ewentualnie z czyjąś pomocą?).

Dziekuje. Nad soba z czyjas pomoca powinny zastanawiac sie osoby, ktore nie
        majac zielonego pojecia, badz majac wypaczone przez wlasne ubzdurania,
        wypowiadaja bzdety na forum publicznym.
        • Gość: zenek Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:28
          Facet, ty chyba rzeczywiście masz narąbane na swoim punkcie.
          • Gość: Andrzej Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.01.07, 20:05
            oh, Yes. Przejawiasz całkowity brak tolerancji, szkoda mi Ciebie, kolego!
            • Gość: redox Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:21
              ,,Redoxygene" zachowujesz się jak letki deb.l Możliwe, że moher ci się rozrósł.
              we łbie. Lercz się póki czas.
              • sono_andrzej Re: redoxygene, wyluzuj biedaku 30.01.07, 21:55
                Dobrze się stało. Radomska komunikacja miejska jest mało mobilna, zmiany w niej
                nie nadążają za potrzebami pasażerów co jest niedopuszczalne.

PS. Socha jest na wylocie dla przypomnienia.
        • Gość: MZ Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: 82.139.33.* 31.01.07, 00:25
          >Niezdrowe skrzywienie to występuje, ale u wiekszosci pozostalych MKMow. Ja nie
          jezdze codziennie wieczorem autobusami, zeby popatrzec czy cos sie nie
          zmienilo; nie onanizuje sie faktem pojawienia sie autobusow na ulicy, na ktorej
          autobus jeszcze nie jechal; nie spisuje numerow taborowych; nie robie zdjec
          roznym autobusom w roznych sytuacjach.

A mógłbyś sobie z łaski swojej znaleźć inne przykłady? Bo tą wypowiedzią kolejny
          raz udowadniasz to, co napisali już tutaj poprzednicy - że każdy, kto interesuje
          się czym innym niż ty i robi cokolwiek innego niż ty, jest obiektem twoich
          ataków. Nie twój interes, kiedy, czym i po co ktokolwiek jeździ, co obserwuje i
          co fotografuje, dopóki robi to na własny użytek. Nie każdy musi mieć takie hobby
          jak ty, czyli krytykowanie wszystkiego wokół - szczególnie za to, że od ręki nie
          wprowadza w życie twoich "jedynie słusznych pomysłów". EOT!
          • redoxygene Re: redoxygene, wyluzuj biedaku 31.01.07, 00:57
            Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Ruszylo?

> A mógłbyś sobie z łaski swojej znaleźć inne przykłady?

No takie mi przyszly do glowy:) Niestety:)

> Bo tą wypowiedzią kolejn
            > y
            > raz udowadniasz to, co napisali już tutaj poprzednicy

Moja prywatna kwestia. Robie to co mi sie podoba i akurat zdanie niektorych
            malo mnie w tym przypadku interesuje.

>- że każdy, kto interesuj
            > e
            > się czym innym niż ty i robi cokolwiek innego niż ty, jest obiektem twoich
            > ataków.

Nikt tutaj nic nie mowil o zainteresowaniach i robieniu czegos innego niz ja.

> Nie twój interes, kiedy, czym i po co ktokolwiek jeździ, co obserwuje i
            > co fotografuje, dopóki robi to na własny użytek.

Ja nic o tym nie mowilem, oprocz tego, ze to sie nazywa dopiero skrzywienie.
            Jedni lubia jezdzic autobusami, spisywac numery taborowe i fotografowac autobus
            na niestandardowej ulicy, drudzy zas np. zastanawiaja sie nad tym jak poprawic
            to co zle funkcjonuje. Sam dokonaj wyboru.

> Nie każdy musi mieć takie hobb
            > y
            > jak ty, czyli krytykowanie wszystkiego wokół - szczególnie za to, że od ręki
            ni
            > e
            > wprowadza w życie twoich "jedynie słusznych pomysłów". EOT!

No i wlasnie-jedni probuja wmowic koniecznosc uruchomienia nowej linii
            pospiesznej, inni zas probuja w ramach dotychczasowego ukladu wprowadzic
            korekty, aby zaoszczedzone pieniadze wydac na bardziej potrzebne rzeczy (a nie
            na frajde 'nowej linii', zupelnie niepotrzebnej). Jedni usprawiedliwiaja 3
            letni poslizg w zmianie lokalizacji przystanku i ciesza sie, ze wreszcie sie
            zmienilo, inni krytykuja 3 letnia opieszalosc. Jedni motywuja korzysci slabej
            siatki przystankow w srodmiesciu podpierajac sie nieprawidlowosciami w calej
            Polsce (potem chwalac zmiany), inni krytykuja ten stan rzeczy i probuja cos
            zmienic (co ciekawe po konsultacjach w szerszym gronie).

PS. Moje pomysly nie byly 'jedynie sluszne'. Zawsze byly w mniejszy lub wiekszy
            spsob konsultowane i do rewizji, a w chwili obecnej szczegolnie. Jesli uwazasz,
            ze twoje pomysly sa sluszne, to masz szerokie pole do popisu i mozliwosci
            glebokiej wspolpracy w tym zakresie np. z KR:D

PS2. Jako osoba znajaca moje podejscie do wielu spraw-przedstaw prosze 'moje
            jedynie sluszne podejscie' i swoje argumenty przemawiajace za innym
            postrzeganiem sprawy.
            • Gość: MZ Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: 82.139.33.* 31.01.07, 01:21
              >potem chwalac zmiany

Dziękuję za dobrą radę. Na przyszłość będę stosował Twoje podejście: niczego nie
              chwalić (nawet jeśli jest dobre), tylko krytykować, krytykować, krytykować...

>Jako osoba znajaca moje podejscie do wielu spraw-przedstaw prosze 'moje
              jedynie sluszne podejscie' i swoje argumenty przemawiajace za innym
              postrzeganiem sprawy.

Nie zamierzam wdawać się z tobą w żadne dyskusje, zwłaszcza jeśli wychodzisz z
              założenia: "Robie to co mi sie podoba i akurat zdanie niektorych malo mnie w tym
              przypadku interesuje". A zatem ja też mam prawo mieć swoje poglądy, ale na pewno
              na tym forum żadnych dyskusji na ten temat prowadził nie będę.
              • redoxygene Re: redoxygene, wyluzuj biedaku 31.01.07, 01:38
                > Dziękuję za dobrą radę. Na przyszłość będę stosował Twoje podejście: niczego
                ni
                > e
                > chwalić (nawet jeśli jest dobre), tylko krytykować, krytykować, krytykować...

Moje podejście jest takie-mowie co myśle. A jeśli cały czas krytykuje
                ustawianie nowych przystanków, a potem chwale publicznie zmiane, to juz zakrawa
                o hipokryzje. Jeśli idzie o zasade, to powiedzialem, ze ogólnie sie ciesze,
                tylko, ze mozna to bylo robic 3 lata temu, a nie przed wyborami, na sraczke
                (nagle wszystkie pomysly z 3 lat zaczely sie realizowac), bo od tego czasu
                problem byl zglaszany.

> Nie zamierzam wdawać się z tobą w żadne dyskusje, zwłaszcza jeśli wychodzisz z
                > założenia: "Robie to co mi sie podoba i akurat zdanie niektorych malo mnie w
                ty
                > m
                > przypadku interesuje". A zatem ja też mam prawo mieć swoje poglądy, ale na
                pewn
                > o
                > na tym forum żadnych dyskusji na ten temat prowadził nie będę.

Nie widze problemu. Nie ma to jak uzywac mocnych argumentow:)
                • Gość: zenek Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 08:17
                  Facet, ty nie używasz mocnych argumentów jak piszesz, ty jesteś wściekły na cały
                  świat, ty tylko czasem, na krótko przyłączasz się do kogoś aby dołożyć wszystkim
                  wokół a po krótkim czasie wściekasz się i na niego.
                  Facet, część twego zachowania z pewnością wynika z tego, że czujesz się
                  baaaardzo niedowartościowany, niezadowolony z siebie a jednocześnie wmówiłeś
                  sobie nieomylność i wszechwiedzę.
                  Facet, idź do psychoterapeuty. To przede wszystkim pomoże tobie ale trochę i
                  bliźnim.
                • Gość: MZ Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 08:58
                  >A jeśli cały czas krytykuje ustawianie nowych przystanków, a potem chwale
                  publicznie zmiane, to juz zakrawa o hipokryzje.

Po pierwsze: nigdy tego nie krytykowałem, tylko miałem obiekcje do NIEKTÓRYCH
                  zmian (a nie wszystkich). Po drugie: jeśli czyjeś merytoryczne argumenty są w
                  stanie przekonać mnie, że w danym momencie byłem w błędzie, to chętnie się z
                  nim zgodzę i przyznam mu rację. Na pewno twoje argumenty sprowadzające się do
                  zasady "jesteś idiotą, bo myślisz inaczej" do takich przekonujących nie należą.
                  Po trzecie: jestem takim samym użytkownikiem komunikacji jak ty, więc czepiaj
                  się tych, którzy rzeczywiście mają wpływ na zmiany. Po czwarte: ta dyskusja do
                  niczego nie doprowadzi, więc baw się dalej sam!
                  • Gość: zniesmaczony Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:52
                    Ciekawe tylko, czy wszyscy ci tzw. internauci, z którymi tak liczy się Pan
                    Prezydent są również takimi jedynie słusznymi fachowcami. Jeśli tak, to będzie
                    wesoło, jeśli to ciało weźmie się do rządzenia razem z prezydentem. Albo
                    lepiej od razu dawać ich na wiceprezydentów, przecież wszystko wiedzą najlepiej.
          • Gość: recenzent' Re: redoxygene, wyluzuj biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:17
            Nikt cię do tablicy nie wywoływał i sam się w to wpieprzyłeś.
    • Gość: pik Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:07
      ciekawe czy tak jak do radkomu wejdzie osoba z konkurencyjnej firmy
    • Gość: PYNIO Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.22.radom.pilicka.pl 31.01.07, 18:31
      ŻONĘ ZNAM- CAŁKIEM FAJNA BABKA.BĘDZIE MIAŁA MĘZA NA UTRZYMANIU.
      • Gość: Fijołek Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:37
        A czy przypadkiem odwołanie Ostrowskiego to nie sprężyna pana Sońty ? O ile mam wiedzę, to małżonka Ostrowskiego zajęła miejsce na dyrektorskim stołku w szkole, w której poprzednio rządził p. Sońta. A ten nigdy jej tego nie wybaczył. W tej sytuacji to, że vice poleciał najpierw, a szef, czyli p. Czyż nie, to raczej nie przypadek. Niech żyje u umacnia się przyjaźn między ludzmi !!!
    • Gość: mietek Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:40
      Brawo radomski PiSie i Panie Prezydencie. Widzę, że obsadzanie stołków swoimi
      zaczęło się na dobre. Nie ważne, czy są to ludzie kompetentni, czy nie. Ważne,
      aby byli swoi. Aby swoi rządzili. Radom jest już zaściankiem. Po rządach
      Kosztowniaka i całej reszty będzie jeszcze gorzej. Ludzie, gdzie my mieliśmy
      oczy. Głosowałem na PiS pierwszy i ostatni raz. Niech ten cały radomski PiS
      szlag trafi. Na czele z radomskim rządem i prezydentami zwłaszcza.
      • redoxygene Re: Zbigniew Ostrowski odwołany! 31.01.07, 23:24
        Jesli chodzi o odwolanie Ostrowskiego-ten czlowiek nie powinien zajmowac tego
        stanowiska juz dawno. Mimo, iz nie sympatyzuje z PiS-em, te decyzje,
        niezaleznie od tego kto ja podjal (Kosztowniak, Sonta, Czyz itd) popieram w
        calej rozciaglosci.
        Swoja droga dziwne, ze Czyz utrzymuje, iz odwolal Ostrowskiego z
        przyczyn "zlego zarzadzania", skoro z tym czlowiekiem wspolpracowal 4 lata i
        nie mial do jego pracy zadnych zastrzezen.
        Najlepszym przykladem niech bedzie: "nie oplaca nam sie tworzyc bezposredniej
        linii Golebiow-Poludnie, bo w tej chwili pasazer kasuje 2 bilety i na tym
        wiecej zarabiamy, a tak bedzie kasowal 1", pomijajac wiele innych, ale nie
        mniej ciekawych pogladow bylego pana wicedyrektora na radomska komunikacje
        miejska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka