Dodaj do ulubionych

Mundurki obowiązkowe

14.02.07, 08:41
szantaz edukacyjno-polityczny.jak nie bedzie mundurków w szkole to dyrektor na
bruk.GIERTYCHOWI to sie w dupie przewraca.niech postara sie o naprawde duze
stypendia dla dzieci bo w kraju bieda gra na skrzypcach a dzieci szwedają sie
głodne po korytarzach. politycy zas wyrzeraja kawior popijajac szampanem
pławia sie w basenach ruinują ojczyzne rozbijaja drogie samochody i robia
chyba sobie dzieci po ciemku bo nie wie z kim ma pani Krawczyk
hahahahahahaha!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • fnx1 Re: Mundurki obowiązkowe 14.02.07, 09:25
      To chyba k...a kpiny? Co roku coraz trudniej sfinansować dzieciom zakup
      książek, nie wspominając o zajęciach dodatkowych, a mam kupować co roku nowy
      mundurek? Powaliło kogoś... czy ten pan z wózeczka aby na łeb w dzieciństwie
      nie wypadł???
      • Gość: całus Re: Mundurki obowiązkowe IP: 80.53.53.* 21.02.07, 18:00
        a ja tam sobie wypraszam to że dziewczynom wystają gacie, bo tak wcale nie jest
        przynajmniej nie czesto, to raczej chłopakom wystają gacie i nie tylko, bo
        ostatnio jednemu z mojej klasy przyrodzenie wystawało, to już chyba przesada,
        więc ich się czepiajcie
    • Gość: PietrekPodsiadlaka Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:25
      Panie Karolu Semik! A ja chodziłem do szkoły kiedy mundurek, czapka i tarcza
      stanowiły chlubę uczniów. Każde z nas, młodzieży, wyróżniało się wspaniałym
      strojem, jedakowym dla wszystkich i takąż czapką. Jednakowymi, a jednak
      wyróżnialiśmy się w naszym mieście, Radomiu. I nikt wtedy nie dyskutował, bo
      przecież KAŻDE ubranie kosztuje. Czy Pana to dziwi?
      Pozdrawiam.
      • Gość: RK Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:16
        Ja także chodziłem do szkoły- anjpeirw z obowiązkowymi mundurkami, a później z
        obowiązkową tarczą na rękawie ( niezapomniany profesor Wronka, sprawdzający
        tarcze i sposób przymocowania do ubrania). Jeśli noszenie mundurków i zabieranie
        komórek ma być sposobem na poprawę sytuacji w szkołach, to znaczy, że pan
        minister i jego ideologiczni wspólpracownicy typu pan Orzechowski nie mają
        pojęcia o szkole, a a rgument, ze młodzież będzie rozpoznawalna na ulicach jest
        po prostu głupi. Będą nastolatkiem- po prostu zdejmowałbym jeszcze w szkole
        "mundurek" i wychodził na ulicę w cywilu. O innych słabych stronach, nie
        wspominam. Gdzie pomysł na zajęcia pozalekcyjne? Gdzie środki na sport
        młodzieżowy, zajęcia pozalekcyjne, wspieranie organizacji młodzieżowych,
        wspieranie działalności MDK-ów, dotacje dla samorządów przeznaczone na młodzież?
        Panie i Panowie dyrektorzy, nie dajcie się ogłupić i zaszanatażować dymisjami!
        Dni pana Giertycha są policzone- tego dłużej nikt nie wytrzyma, nawet premier.
      • Gość: fanka Semika Do Pietrka P. IP: 80.50.167.* 14.02.07, 10:39
        Wpólczuję panu, z tego powodu, że mundurek, czapka i tarcza były pańska chlubą.
        Ja chodząc do podstawówki i liceum chlubiłam sie swoimi osiagnięciami (wiedzą)
        a nie czapką, czy tarczą ( zawsze był problem jak ją przyczepić np. do kurtki.
        Chce się pan pobawić w codzienne pranie jednego ubrania i suszenie tego na
        godzinę siódmą dziesieć ? to niech pan otworzy taki punkt darmowego prania w
        Radomiu. Pewnie zgłoszą się do Pana inni rodzice - pasjonaci mundurków.
        Nie tarcza, a raczej osiągnięcia szkoły i wiedza na temat jej patrona są coś
        warte.
        Ps. Tak jak nie Mercedes czyni z kierowcy Człowieka, nie mundurek zrobi z niego
        dobrego ucznia.
        • Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Do Pietrka P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:46
          Droga Pani! Nie wiem jak wpłynęły na Pani dalsze życie osiągnięcia w nauce. Ja
          o swoich nie wspominam, bo to ani miejsce ani czas. Życie nauczyło mnie także
          jednej prawdy: z faktami, Miła Fanko, nie dyskutuje się. A fakty właśnie takie
          były. Dziewczęta i chłopcy mieli mundurki, tarcze itd., oczywiście prane i
          czyszczone, a więc pewnie także suszone na godzinę 7 rano, bo warsztaty
          niejednokrotnie zaczynały się o tej godzinie, a później uczyliśmy się języka
          niemieckiego czy technologii. Pewnie uczyliśmy się także innych przedmiotów.
          Maturę zdawaliśmy na egzaminach ustnych i pisemnych, z wielu przedmiotów.
          Egzaminy na studiach były naprawdę egzaminami - nie tak jak dzisiaj. Też trzeba
          je było zaliczyć. Piszę o tym ponieważ poczułem się dotknięty Pani słowami, że
          chlubiła się Pani swoją wiedzą. Każdy miał się czym chwalić. W trakcie nauki w
          szkole średniej uczyliśmy się także w Aeroklubie tego co trzeba wiedzieć aby
          samodzielnie siąść za sterami szybowca czy wykonywać skoki spadochronowe.
          I jeszcze co do prania: proszę sobie wyobrazić dziewczęta w rodzimym Medyku,
          gdzie obowiązywał fartuszek z białym kołnierzykiem i czepkiem, wykrochmalonym
          do granic możliwości. Co dzień czysty fartuszek. To też fakty.
          Reasumując: wydaje mi się, że za mało wymagamy od młodzieży, a jakie jej
          wychowanie, takie Rzeczypospolite, prawda?
          Pozdrawiam Panią.
    • Gość: zanzibar Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:36
      minister od sie .... ....... bierze chyba przykład z takich demookracji jak
      korea pn. , chiny , wietnam i inne gdzie stroje jednolite są wszechobecne.
      • Gość: Maciek M. Re: Mundurki obowiązkowe IP: 82.139.54.* 14.02.07, 10:55
        Proponuje jeśli uczniowie mają nosić mundurki, to czemu nie nauczyciele.
        Przecież też są biedniejsi i bogatsi nauczyciele, nie będzie tej zazdrości!
        Jej jako licealista nie jestem za tym żeby wprowadzić stroje jednolite, to i tak
        nic nie da i tak będzie kradzież komórek itp, na pewno nie poprawi to
        bezpieczeństwa w szkole.
    • Gość: Adam zajefajne komunistyczne krawaty IP: *.rrserwis.pl 14.02.07, 12:12
      Po prostu rewelacja...
      Od kiedy czerwień jest naszą barwa naraodową? Bo tym chyba kierowali
      się "artyści" ? :)
      Nie lubię "czerwonych", więc moze się czepiam...
    • Gość: radomianin Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.135.unknown.vectranet.pl 14.02.07, 14:00
      Mam troje dzieci w wieku szkolnym i założą mundurki tylko i wyłącznie wtedy
      kiedy kupi je im szkoła. Tą ustawą Giertych uderza w szkoły i ich dyrektorów a
      nie w rodziców.
    • Gość: FranekS Mundurki obowiązkowe IP: *.rwt.pl 14.02.07, 14:08
      Gazetowe lewactwo ma dziś dyżur, programowe pyskowanie na Giertycha tego
      dowodzi.
      • Gość: abc Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.pr.radom.net 14.02.07, 16:14
        Ok, ale jesli dziecko jest od wrzesnie w trzeciej klasie gimnazjum czy liceum,
        to po kiego mu mundurek na niecaly rok?
    • Gość: ! Mundurki obowiązkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:49
      pojscie do szkoly w bialej bluzecze oznacza czarna bluzeczke po 45 minutach
      lekcji,bo lawki sa tak brudne,stare i wystrzepione ze az sie niedobrze robi!to
      raz!podreczniki kosztuja tyle ze we wrzesniu polowa Polakow sie zapozycza albo
      gloduje,to jeszcze na nowy mundurek i 10 kilo proszku do prania wydadza!a po
      trzecie to polska mlodziez spedza w szkole ok. 8 godzin dziennie!oznacza to, ze
      poza szkola to w sumie tylko w weekend maja czas zeby gdzies isc!taki system
      oznacza, ze czlowiek po skonczeniu edukacji w szkole sredniej nie ma zadnego
      wlasnego stylu, od dziecka nie rozwija swojej wyobrazni!a najlepiej to niech
      jeszcze siedmioletnie dzieciaczki ubiara w szare swetry i czarne spodnie i od
      razu do konduktu pogrzebowego ich!szkoda slow!
      • Gość: miska Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.07, 22:11
        Ludzie, czepiacie sie do szkoly idzie sie po wiedze a nie na rewie mody jak to
        jest obecnie . Wiele dziewczyn pragnac dorownac w ubiorze bogatszym kolezanka
        niejednokrotnie wymusza na rodzicach spore wydatki, znacznie przekraczajace
        koszt mundurka... bo jesli nie maja to zle sie z tym czuja, co do prania
        mundurkow to ubrania sie pierze po prostu niezaleznie od ich nazwy i
        przeznaczenia. Wyobraznie pobudzaja ubiory??? a z mundurkiem dzieci nie beda
        miec wyobrazni? absurd! A co do kolorow to wiadomo ze maja byc praktyczne! a
        nie np biale czy szare. Wezmy przyklad z najlepszych szkol na calym swiecie an
        nie z publicznych biednych jak np w stanach gdzie wlasnie takie rewie mody
        mozna urzadzac. Nie jestem fanka Giertycha ale ma facet racje w tym punkcie. Do
        tego jeszcze problem komorek... czesto na zagranicznych szkoleniach na ktore
        jezdze dla managerow komorki sa calkowiecie zabronione przez kilka godzin i
        nikogo to nie dziwi...co wiecej mozna to przezyc!
    • Gość: IwOsTiN Re: Mundurki obowiązkowe IP: 85.112.196.* 14.02.07, 22:52
      Mundurki w szkołach nie podoba mi się to i to bardzo i nadodatek beznadziejne
      będą te mundurki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Zdesperowana Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.tkdami.net 15.02.07, 10:08
        Ja dziękuję. Będąc w III klasie technikum mam założyć na siebie jakąś szmatę?
        Wolne żarty. Ponadto mundurki w wersji dla dziewczyn pewnie będą się składały z
        jakiejś obciachowej kiecki... Zatem ja żądam spodni, bo w spódnicy nie chodzę.
        NIech se ten minister rodzinke ubierze w mundurki swoją rodzinę. A po za tym,
        to oni uważają, że mundurki sprawią, że młodzież będzie rozpoznawalna?
        Nieprawda, bo dojdzie do tego dodatkowy ciężar ubrania na zmianę, które będzie
        się zakładało przy wyjściu ze szkoły. Cóż, widzę, że teraz naszym wzorem jest
        Phenian...
    • Gość: ~~Ktos~~ Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:41
      ......Te mundurki to niech sobie w d..... wsadzi ja tego dziadostwa nie
      założę....kto by w takich mundurkach chodził chyba nikt....
    • Gość: piotrek 17 Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:11
      niech giertych sam sobie włozy mundurek i niech w nim zapieprza a nie ogranicza
      cudzą wolnośc w dodatku niepytając sie nikogo z tych których dotyczy tak
      reforma. kim on jest ze ma prawo moją wolnośc ograniczac pozatym niech sam płaci
      za te mundurki dla wszytkich bo rodizce niemają na to pieniędzy. neich sie
      zajmie tym zeby dzieci w szkole miały co jest na to to niema cholera pieniędzy a
      na jakies durne mundurki są.ciekawe co by wolałbo biedne dziecko chodzic w
      mundurku czy miec co zjeść na codzien.
      • Gość: Fonizi Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.kolornet.pl 21.02.07, 17:41
        Ja jestem w 3 klasie gimnazjum i jestem za mundurkiem. Widze jak większość moich
        nadzianych koleżanek poniża osobę, która ma gorszy ciuch.. i nie mów tu o braku
        pieniędzy na jeden mundurek, bo jakoś rodzice mają kase na to aby dawać dzieciom
        kieszonkowe , które potem wydają na kolejne ubrania albo na papierosy.
    • Gość: zartie Mundurki obowiązkowe IP: *.244.udn.pl 16.02.07, 21:39
      To element rządowego programu "Zero tolerancji dla myślenia w szkole", a raczej "Zero tolerancji dla myślenia w Polsce"
    • Gość: niewazne Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 17:45
      To bez sensu....już lepiej by było, gdyby nauczycielka, która widzi ucznia
      (czesciej uczennice) np. z gołym brzuchem poprostu zgłasza to dyrektorowi, a
      ten zajmuje sie sprawą. Ja do szkoły staram się ubierac dosyc skromnie, wiec
      dlaczego ja również bede musiała nosić mundurek!
    • s.t.r.a.w.b.e.r.r.y pytanie 20.02.07, 19:31
      Czy liceum też będzie nosiło mundurki?
      • palineczka16 Re: pytanie 20.02.07, 19:42
        Proszę TYLKO NIE TO!
        Już Pan Roman i tak namieszał w moim życiu :(
        wprowadzając obowiązkową maturę z matematyki!!,
        ale widzę, że to dopiero początek... :(

Hm, ale z tego co słyszałam to mundurki będę obowiązkowe
        tylko w szkołach podstawowych i gimnazjach...,
        o szkołach ponadgimnazjalnych jak narazie nie słyszałam...

Wydaję mi się, że być może dlatego,
        iż wprowadzenie tych mundurków miało na celu
        zlikwidowanie m.in. szpanerstwa ;/
        a w liceum to już "młodzież" jest hmm 'dojrzalsza',
        rozsądniejsza i 'dzikie wybryki' nie mają miejsca...
        dlatego całkiem możliwe, że ominie nas to szerokim łukiem :)
        czego sobie i innym licealistom życzę...

Pozdrawiam bardzo serdecznie:)
        • Gość: ekonomik ;) Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:49
          palineczka16 napisała:
          > dlatego całkiem możliwe, że ominie nas to szerokim łukiem :)
          > czego sobie i innym licealistom życzę...

dzienks!! i innym szkołom ponadgimnazjalnym zycze tego samego! Nie damy sie
          romusiowi dzikusowi ! LAPY PRECZ OD NAS ROMUS, ŁAPY PRECZ !
      • redoxygene Re: pytanie 21.02.07, 17:46
        s.t.r.a.w.b.e.r.r.y napisał:

> Czy liceum też będzie nosiło mundurki?

Na szcescie tak:)
    • Gość: Aneta <zmc> Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:44
      to jest beznadziejny pomysł tego głupiego Giertycha!!! niech sam sobie to nosi!!! popieram tą wypowiedz. po co komu mundurki!!! niech cos wreszcie normralnego wymyśli np. dłuższe ferie a nie zeby nam zaszkodzić!!!
    • michal.vel.misiek Re: Mundurki obowiązkowe 21.02.07, 14:35
      A ja uważam że to bardzo dobry pomysł!
      Może wresszcie skończy się ten nieustający pokaz mody, mniej zamożni rodzice nie
      będą musieli już się wstydzić jak wygląda i w cyzm chodzi ich dziecko.
    • Gość: ANONIM [...] IP: *.ksiezyc.pl 21.02.07, 20:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: katja gimnazalista Mundurki obowiązkowe IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.07, 15:37
      ich chyba pogrzalo jak alorze taka szmate na siebie my nie z wicochy tak jak
      kidyes by dzisiejszz mlodziez wzyciu nie zalorze takigio czegfos niech gierdych
      sam zalorzy takie badziewie
      • Gość: Ilijan Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.autocom.pl 23.02.07, 16:02
        Gość portalu: katja gimnazalista napisał(a):

> ich chyba pogrzalo jak alorze taka szmate na siebie my nie z wicochy tak jak
        > kidyes by dzisiejszz mlodziez wzyciu nie zalorze takigio czegfos niech
        gierdych
        >
        > sam zalorzy takie badziewie

O kutwa! Twoja głupota aż mi emanuje z monitora. 0 ortografi, 0 interpunkcji,
        0 logiki. Do tego piszesz, że nie jesteś z wiochy. Jasne :)
        Pewnie ubierasz sie jak k... o! przepraszam, kobieta lekkich obyczajów, więc
        mundurek uniemożliwi kształcenie się w fachu. Takich jak ty to tylko do komory
        zapedzic, wpuscic cyklon A lub B, albo oba naraz, i po sprawie.
        Gorzów się popisał, hahahaha

• ewemeralda Re: Mundurki obowiązkowe 23.02.07, 18:40
          A czyja to wina że minister edukacji ma zamiar wprowadzic mundurki? Oczywiściw
          wasza droga młodzieży!!!!!!Trzeba było nie chodzić do szkoły z bluzeczkami
          kończącymi się pod biustem a umożliwiającymi pokazanie tego co macie w pępkach -
          kolczyki. I te wasze pożal się boże spódnice odsłaniające stringi, spodnie z
          których wystają majtki a czasami pośladki - affffeee!!!Biodróweczki pokazujące
          jakie to macie tatuaże tu i ówdzie i owłosienie łonowe a pffuu. Tak moje drogie
          małe lolitki a później gwałty, molestowania...Ale co tam, to zrzucicie drodzy
          Rodzice na szkołę, że nie zajmowała się Waszymi dziećmi, które w gimnazjum
          uważają się za wielce dorosłe pannice, tylko w głowach pstro...
    • Gość: alla Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:27
      Jestem uczennicą szkoły podstawowej i ja i moi rodzice uważamy, że mundurki
      MUSZĄ BYĆ I KONIEC!!! Ja się bardzo z tego cieszę, że wreszcie się zdecydowali
      na nie. Trudno inni nie chcą, ale to dla naszego dobra, żeby nie było tylu
      Uczniów karanych za gwałty lub inne sprawy, a po za tym nie będzie widać czy
      ktoś jest uboższy czy bogatszy i nie będzie wreszcie wychwalania się, że moja
      bluzka kosztawała 200zł., a innych była z ciucholandu i się wstydzą tego i nie
      będzie wreszcie (co jest BARDZO denerwujące)widać dziewczynom i dziewczynkom,
      które biorą przykład ze starszych widać bielizny. Zastanówcie się najpierw nad
      dobrymi cechami mundurków i pomyślcie o dzieciach biedniejszych, a nie TYLKO O
      SOBIE!!! Napewno można znaleźć dobrą stronę, możecie przecież sami
      zaprojektować mundurek i jeszcze wam źle?! Mogłabym pisać jeszcze wiele, ale
      jesteście bardzo nudni i (...)
    • Gość: zanzibar Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 00:21
      Droga durna ewemeraldo może zamiast mundurków niech dziewczyny noszą czador -
      gotowe projekty mają np. w Iranie
      • Gość: agata Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:13
        czy ktos mi może odpowiedzieć, jakie mamy tu prawa? To znaczy, czy jeżeli nie
        chcę,żeby moje dziecko nosilo mundurek, to czy mam jqakąkolwiek drogę?
        • Gość: ojciec 14stolatka Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:26
          OCZYWIŚCIE, że mundurki muszą wejść.
          Z opowiadań syna wiem, że teraz w szkole jest tak:
          masz firmowe buty (nike, reebok, adidas itp.) to jesteś FAJNY, masz zwykle
          adidasy, bądź halówki - jesteś ten gorszy! Nie stać mnie na kupno synowi
          firmowych butów powyżej 200zł! i przez to mój syn ma być gorszy od innych?
          Dzieciaki 'bogatych' mają rupie w pupie, myślą, że jak mają firmowe ciuchy to
          sa GURU! NIE NIE NIE!
          • palineczka16 Re: Mundurki obowiązkowe 25.02.07, 12:20
            Kurczę, jak przeczytałam Pana wypowiedź to aż zaczęłam się zastanawiać...
            Czemu Pan tak myśli?

Gość portalu: ojciec 14stolatka napisał(a):
            > masz firmowe buty (nike, reebok, adidas itp.) to jesteś FAJNY, masz zwykle
            > adidasy, bądź halówki - jesteś ten gorszy! Nie stać mnie na kupno synowi
            > firmowych butów powyżej 200zł! i przez to mój syn ma być gorszy od innych?

Czy myśli Pan, że skoro chodzę w ‘firmowych butach’ po szkole,
            a nie każdy z moich znajomych takowe posiada...
            Myśli Pan, że uważam ich za 'gorszych',
            skoro nie mają "głupich, zwykłych” butów?
            Czy Wy dorośli naprawdę spostrzegacie nas (dorastających ludzi)
            jako *zwykłą materialistyczną szarańczę*?
            Wiadomo jakie są czasy i nie każdego stać,
            aby dziecko miało "fajne, firmowe" ubrania !!
            A to jak jesteśmy spostrzegani, jak oceniamy innych
            -zależy tylko od nas samych !!!!!!
            Mam na myśli tolerancję i akceptację innych,
            nie ze względu na wygląd, czy ten głupi „ubiór”...
            tylko ze względu na to jakimi jesteśmy ludźmi (od środka) :) :) :) !!

Pozdrawiam baaardzo serdecznie :)
            • Gość: ewemeralda Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:27
              właśnie palineczka16 wiec w czym będzie Tobie przeszkadzał mundurek???skoro
              według Ciebie liczy się to co jest "w środku"??
              • palineczka16 Re: Mundurki obowiązkowe 25.02.07, 13:20
                Gość portalu: ewemeralda napisał(a):

> właśnie palineczka16 wiec w czym będzie Tobie przeszkadzał mundurek???skoro
                > według Ciebie liczy się to co jest "w środku"??

Oczywiście, dla mnie zawsze liczyło się, liczy i z pewnością będzie liczyć to
                co ktoś ma w środku, a nie jak wygląda, czy się ubiera !!

A cio do mundurków to tak jak już pisałam wcześniej...
                uważam, że w szkołach średnich są zbędne...
                ( moja pierwsza wypowiedź:) )

Hmm... jeśli ktoś się ze mną nie zgadza,
                lub kogoś moje zdanie na ten temat denerwuje to przepraszam,
                niemniej jednak jest to forum i każdy ma prawo do swojego zdania:)

Pozdrawiam:)
            • effcia168 Re: Mundurki obowiązkowe 25.02.07, 12:34
              Droga Palineczko 16 :-) Ja zdadzam się z wypowiedzią tego Pana, ponieważ sama
              spotkałam się z taką sytuacją w gimnazjum...Nie noszę firmowych butów bo po
              prostu nie uważam aby były mi potrzebne, ale wierz mi że dzieciaki potrafią być
              okropne i potrafią cię za przeproszeniem zgnojić za nienoszenie markowych
              ubrań...I chociaż wiem, że ty do takich osobników nie należysz to są na świecie
              ludzie dla których nie liczy się to co masz w środku ale to jak wyglądasz..Ale a
              propo mundurków...nie uważam aby w tej sytuacji one coś pomogły
              • palineczka16 Re: Mundurki obowiązkowe 25.02.07, 13:10
                Effciu 168, albo od razu Ewciu :)
                Ale ja wcale nie twierdzę, że ten Pan nie ma racji..
                niemniej jednak nie zgodze się, że każdy taki jest
                i dziękuję za Twoje słowa uznania :)

> okropne i potrafią cię za przeproszeniem zgnojić za nienoszenie markowych
                > ubrań...I chociaż wiem, że ty do takich osobników nie należysz to są na
                świecie
                > ludzie dla których nie liczy się to co masz w środku ale to jak
                wyglądasz..Ale
                > a
                > propo mundurków...nie uważam aby w tej sytuacji one coś pomogły

Nio więc właśnie Ewciu o to mi chodzi,
                moim zdaniem i tak niewiele to pomoże bo...
                ci "fajniejsi" i tak będę się wywyższać... :/ ?
                Dlatego wątpię, czy mundurki cokolwiek zmienią...
      • Gość: ewemeralda Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:42
        wypraszam sobie nazywania mnie od durnych, lepiej niech te lolityki z gimnazjum
        zaczną ubierać się skromnie do szkoły a nie jak ladacznice
    • Gość: zanzibar Re: Mundurki obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:51
      Nawet jeśli mundurki będą obowiązkowe to jakoś nie słyszłem o zakazie noszenia
      markowych butów.A jak czytam wypowiedzi poprzedniczek to uważam że do mundurków
      dla uczniów powinny być dodawane gratis mocherowe berety dla rodziców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka