Dodaj do ulubionych

Foto Joker w M1

04.03.07, 13:11
Ciekawi mnie każda opinia na temat usług tego podmiotu. Ja miałam ostatnio
nieprzyjemności przy wywołaniu zdjęć z CD.Przy zleceniu podałam, że powinno
być wywołane ok. 50 zdjęć, tymczasem przy odbierze okazało się,że jest ich
ponad 400.Czy ktoś składał tam już reklamację?i jak ona została rozpatrzona.
Ja uważam,że jeśli było na kopercie napisane ok. 50 to wykonawca powinien to
wziąć pod uwagę i zakończyć wywoływanie na 60, ewentualnie przy odbiorze
spytać się mnie, czy oby na pewno dałam dobrą płytkę i jeśli bym to
potwierdziła miałby prawo dopiero wówczas wywoływać pozostałe. Wg. mnie
usługa została niezgodnie wykonana z moim zamówieniem.Czuję się oszukana
przez tą firmę.
Obserwuj wątek
    • tomus2221 Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 13:48
      Zakręciłaś coś w tym wszystkim:)Ja jak daje płytke to mam zgrane te zdjęcia
      które chce wywołać,a nie 1200 zdjęć z całego pobytu,widocznie miałaś 400 na
      płycie i tyle Ci wywołali.Na kopercie wypisałas wszystkie numery zdjęc do
      wywołania?Czy napisałaś wywołajcie mi około 50 zdjęć:)
      • Gość: niezadowolona5 Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:23
        Napisałam wywołajcie mi ok. 50
        • Gość: michał Re: Foto Joker w M1 IP: *.futuro.pl 04.03.07, 14:27
          to zapłac za 50 i koniec a jak masz te koperte ze swoim wpisem dot. 50 zdjec to
          weź ja i jakby co idź do rzecznika konsumentów - wytepic tempych ludzi z M1, a
          w szczegolnosci z tego punktu - zobaczyli 400 zdjęc i mało sie nie zesrali bo
          chcieli zarobic - wiec nie daj sie - płac za 50 a nie to ich do rzecznika lub
          sądu - dają ci towar nie zgodny z zamówieniem.
          • Gość: niezadowolona5 Re: do Michała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:33
            O właśnie i tutaj się Michale z Tobą zgadzam. Właśnie w najbliższym czasie
            zamierzam się wybrać do rzecznika i spytać go o poradę w tej kwestii. W Polsce
            myśli się, że skoro dała tyle zdjęć to możemy ją zrobić W BOLA, nawet, jeśli
            nie przyjdzie na drugi raz to i tak jesteśmy do przodu. Tak się robi "polski
            biznes", Klenta zgnoić, a reszta nieważna, obym ja był tylko do przodu.
          • tomus2221 Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 14:46
            Gość portalu: michał napisał(a):

> to zapłac za 50 i koniec a jak masz te koperte ze swoim wpisem dot. 50 zdjec
            to
            >
            > weź ja i jakby co idź do rzecznika konsumentów - wytepic tempych ludzi z M1,
            a
            > w szczegolnosci z tego punktu - zobaczyli 400 zdjęc i mało sie nie zesrali bo
            > chcieli zarobic - wiec nie daj sie - płac za 50 a nie to ich do rzecznika lub
            > sądu - dają ci towar nie zgodny z zamówieniem.
            Tu chyba ktoś inny jest tępy.
        • Gość: niezadowolona5 Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:30
          Skoro jest tak napisane, to chyba osoba, która nadzoruje wywoływanie powinna to
          wziąć pod uwagę.Ewentuanie przy odbiorze spytać się, dlaczego mam napisane ok.
          50 skoro na CD jest ich ponad 400.Uważam, że moje sugestie zostały zignorowane,
          ponieważ ja oddając płytkę nie mam obowiązku wywoływać wszystkich zdjęć, które
          ona zawiera. Chcę tylko powiedzmy 60, a jeśli będę chciała więcej to wtedy mogę
          poczekać i odebrać resztę w późniejszym terminie.
        • tomus2221 Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 14:43
          Gość portalu: niezadowolona5 napisał(a):

> Napisałam wywołajcie mi ok. 50

:)To skąd pracownik ma wiedziec ktore wywołac z 400?Te ktore jemu sie bardziej
          spodobaja:)?Nie łatwiej było sobie wybrać te 50 i nagrać na płyte?Jak ja bym
          miał powiedzmy takie dziwne zlecenie,to poprostu bym tych zdjęć wogóle nie
          wywoływał jako pracownik.Bo płyte albo sie zostawia do wywołania ze wszystkimi
          zdjęciami,albo wkłada w czytnik w sklepie i zaznacza te pozycje,ktore sa do
          wywołania,potem zabiera sie kwitek do domu i po kłopocie.
          • Gość: niezadowolona5 re:do Tomusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:51
            O i doszliśmy do sedna drogi Tomusie, ja uważam,że jeśli jest takie zlecenie to
            robię pierwszych 59, a resztę zostawiam, albo nie robię w ogóle tylko upewniam
            się w dniu odbioru, czy wszystko było dobrze zaznaczone.A poza tym prosząc
            panią, która przyjmowała moje zamówienie dowiedziałam się,że nie mają
            możliwości, abym tę płytkę sprawdziła jeszcze raz na miejscu. Tym czasem, gdy
            przyszłam po odbiór to sklep się cudownie wzbogacił o to urządzenie. I co Ty na
            to?
            A może Ty pracujesz tam?
            • tomus2221 Re: re:do Tomusa 04.03.07, 15:08

> O i doszliśmy do sedna drogi Tomusie, ja uważam,że jeśli jest takie zlecenie
              to
              >
              > robię pierwszych 59, a resztę zostawiam, albo nie robię w ogóle tylko
              upewniam
              > się w dniu odbioru, czy wszystko było dobrze zaznaczone.A poza tym prosząc
              > panią, która przyjmowała moje zamówienie dowiedziałam się,że nie mają
              > możliwości, abym tę płytkę sprawdziła jeszcze raz na miejscu. Tym czasem, gdy
              > przyszłam po odbiór to sklep się cudownie wzbogacił o to urządzenie. I co Ty
              na
              >
              > to?
              > A może Ty pracujesz tam?
              Wg.mnie nie masz racji,no ale nie bedziemy sie tu mądrzyć:)Wogole to jak to sie
              skonczylo?
              P.s. Nie pracuje tam:)Ale jakbym pracował to bym Pani chetnie udzielił
              informacji jak powinno wygladać prawidłowe zlecenie:):):)Na przyszlosc zgrywaj
              sobie te zdjecia,ktore chcesz wywołać,albo idz do Media-Markt tam tez maja
              czytniki,gdzie po wlozeniu plytki sobie zaznaczysz zdjecia,ktore Ci odpowiadaja.
            • Gość: Adek Re: re:do Tomusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:15
              Tomus chyba tam pracuje, bo czesto bywa w M1 i szczegolnie mu ten zapach
              przeszkadza, ktory rozpylaja przy wejsciu :D
              • tomus2221 Re: re:do Tomusa 04.03.07, 15:18
                Gość portalu: Adek napisał(a):

> Tomus chyba tam pracuje, bo czesto bywa w M1 i szczegolnie mu ten zapach
                > przeszkadza, ktory rozpylaja przy wejsciu :D
                Pozostawmy to bez komentarza:)
                • Gość: Adek Re: re:do Tomusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:23
                  Masz racje Tomus, bez komentarza :D
    • phodopus Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 15:07
      Na miejscu wykonującego takie zlecenie w ogóle bym nie zrobił żadnej odbitki,
      tylko oddał klientowi, by ten sprecyzował, o które 50 mu chodzi :)
      Bo co znaczy "pierwsze 50"? Pierwsze z uporządkowanych alfabetycznie, wg daty
      wykonania, wgrania na płytkę, a może rozmiaru?
      A tak w ogóle to zawsze odradzam korzystanie z punktów typu fotojoker, rossmann
      i tym podobnych molochów z masowym przerobem.
      • tomus2221 Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 15:17
        phodopus napisał:

> Na miejscu wykonującego takie zlecenie w ogóle bym nie zrobił żadnej odbitki,
        > tylko oddał klientowi, by ten sprecyzował, o które 50 mu chodzi :)
        > Bo co znaczy "pierwsze 50"? Pierwsze z uporządkowanych alfabetycznie, wg daty
        > wykonania, wgrania na płytkę, a może rozmiaru?
        > A tak w ogóle to zawsze odradzam korzystanie z punktów typu fotojoker,
        rossmann
        > i tym podobnych molochów z masowym przerobem.

Widocznie Pani ma małe doświadczenie jeszcze:)
        Kolego phodopus,ktory zakład moglby mi powiekszyc zdjecie tak do rozmiarów
        około powiedzmy 60cm na 50cm i wywołać,czy jakas drukarnia?Moze wiesz?
        • Gość: niezadowolona5 Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:58
          Zawsze robiłam zdjęcia w "Triadzie" i tam nawet po wywołaniu mogłam odłożyć
          zdjęcia, które mi się nie podobały, a co z tym się wiąże nigdy za nie nie
          musiałam płacić.Jeżeli ktoś tutaj zawinił teraz to najbardziej osoba, która
          wkładała CD do komputera, no chyba, że płyty cudownie wchodzą same.Największym
          jej błędem było to, że nie uwzględniła zapisu, który poczyniła pani w sklepie
          na kopercie za moją sugestią.Jeśli jest napisane, że powinno być ok. 50 zdjęć,
          a jest ich dużo więcej to zlecenie nie powinno być wykonane, bo może klient się
          pomylił, czyż nie tak?Reklamację złozyłam, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi.
          Jak sprawa się rozstrzygnie to na pewno napiszę o tym na forum.
          • tomus2221 Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 22:07

> Zawsze robiłam zdjęcia w "Triadzie" i tam nawet po wywołaniu mogłam odłożyć
            > zdjęcia, które mi się nie podobały, a co z tym się wiąże nigdy za nie nie
            > musiałam płacić.Jeżeli ktoś tutaj zawinił teraz to najbardziej osoba, która
            > wkładała CD do komputera, no chyba, że płyty cudownie wchodzą
            same.Największym
            > jej błędem było to, że nie uwzględniła zapisu, który poczyniła pani w sklepie
            > na kopercie za moją sugestią.Jeśli jest napisane, że powinno być ok. 50
            zdjęć,
            > a jest ich dużo więcej to zlecenie nie powinno być wykonane, bo może klient
            się
            >
            > pomylił, czyż nie tak?Reklamację złozyłam, ale jeszcze nie dostałam
            odpowiedzi.
            >
            > Jak sprawa się rozstrzygnie to na pewno napiszę o tym na forum.
            A gdzie jest zaklad fotograficzny Triada?:)Myslałem,ze to biuro podrozy:)To
            jakis fajny zaklad musi byc,skoro wywoluja zjdecia i jak sie nie podobaja to
            mozna nie płacić i oddać:)
        • phodopus Re: Foto Joker w M1 04.03.07, 16:28
          W Radomiu już dawno odbitek nie zamawiałem, polecam wysyłkowo w
          www.fotonet.info/
          Największe do tej pory zamawiałem co prawda 30x45, ale większe też robią.
    • Gość: Jasiek Re: Foto Joker w M1 IP: *.tkdami.net 04.03.07, 16:58
      A nie lepiej bylo oddac do MM?
      Chdzi tam kiedys zrobili mi 80 odbitek w formacie 20x30, a prosilem o chyba 5.
      Oczywiscie nie odebralem tych powiekszen.
      • Gość: ktoś Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:32
        kobicina źle złożyła zamówienie i ma pretensje do wykonawców.Okropność.
        • Gość: . Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:35
          Racja,niech śię troszke przyłoży jeśli składa zamówienie, a nie pisze ok. 50 i
          daje płytke na której jest 400 zdjęć ,bez żadnych innych wytycznych. Pewnie
          zrobili to specjalnie żeby nauczyć ją rozumu, (i dobrze zrobili) trudno żeby
          ktoś myślał za kogoś.
          • Gość: mądrala Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:38
            Durna myślała że wywołaja wszystkie ,ona wybierze sobie tylko 50 i za nie
            zapłaci. Jeszcze tak dobrze niema trzeba płacić za swoje niedbalstwo.
            • Gość: niezadowolona5 Re:do Mądrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:50
              Ty nieokrzesany gburze, życzę Ci aby ktoś nauczył Cię życia.Koniec dyskusji,
              mam nadzieję, że tam pracują ludzie inteligentniejsi od Ciebie.Durny i chamski
              to jesteś ty, a nie ja.A tak na marginesie to przeczytaj pierwszy post, może
              wtedy zrozumiesz o co mi chodziło pisząc na tym forum.Czytasz pewnie tylko
              ostatnie posty i czujesz się lepiej mogąc ubliżyć ludziom, których nie znasz.
              Jedno jest pewne ogłady jest ci brak i to bardzo.
    • Gość: niezadowolona5 Re: do Ktosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:45
      Słuchaj "Wielki Inteligencie",Jeśli kobicina złożyła źle zamówienie to powinno
      ono zostać nie zrealizowane, a nie robi się bez jej wiedzy wszystko co płyta
      zawiera. Myślę, że nigdy Cię jeszcze coś podobnego nie spotkało, i życzę Ci
      abyś w dzisiejszym dzikim kapitaliźmie polskim nie natknął się na osoby, które
      zrobią Cie delikatnie pisząc "w balona".Zastanów się, czy Ty byś wykonał
      zamówienie, w którym jest podane ok. 50 zdjęć w ilości ponad 400, czy też
      próbowałbyś się dowiedzieć o co właściwie chodzi, a może pani pomyliła płyty CD
      i nie dała właściwej?Chyba logiczne jest,że jeśli pisze na kopercie ok. 50 to
      zamawiający nie chce 400, a jakby było 1000 to też dawaj robić wszystko, to
      zarobimy.Ciekawe, czy często składane są zamówienia na taką liczbę odbitek
      zdjęć?Myślę, że to jest już zastanawiające.Prawdopodobnie chodzi o to, że nie
      przeczytali sugestii zapisanej na kopercie, a to nie jest moja wina.A chodzi
      tutaj także o to, że może kobicina, która złożyła zamówienie wystraszy się ,
      albo nie będzie wiedziała, że ma prawo do reklamacji usługi, która nie została
      wykonana wg. jej sugestii.
      • Gość: fo. Re: do Ktosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:51
        niestety 1000 zdjęć (przyzwoitej jakości) nie zmieści się na CD :)) ,a
        poważnie wątpie żeby zrobili 400 zdjęć jeśli WYRAŹNIE pisało wywołać ok 50,
        prawda pewnie leży gdzieś po środku
        • Gość: niezadowolona5 Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:54
          Wyobraź sobie, że nawet pani, która przyjęła to zamówienie powiedziała w
          końcu,że mam rację.Tak się składa, że przy odbiorze była także obecna i
          zobaczyła napisaną swoim pismem sugestię, że powinno być ok. 50 zdjęc.Myślę, że
          ktoś tutaj właśnie próbuje mnie zrobić w bambuko.
          • Gość: fo Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:57
            Jeżeli powiedziała że Pani ma racje , to po co to całe zamieszanie , pisanie na
            forum i dopytywanie się o reklamacje . Pani ma racje i po sprawie, nie warto w
            to mieszac pół Radomia.
            • Gość: niezadowolona5 Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:09
              W tym cała rzecz, że to nie pani w M1 rozpatruje reklamacje tylko firma Foto
              JOker. Oni w M1 są tylko pośrednikami ( tak mnie poinformowała ta pani),
              dlatego ciekawi mnie jak ta reklamacja będzie potraktowana.Mam nadzieję ,że
              pozytywnie skoro ta pani zobaczyła swoje pismo czarno na białym (ok. 50 szt.).
              Jest jeszcze jedno małe ale, że dopóki jej tego nie pokazałam, to ona wpierała
              we mnie moją winę, więc czy można jej wierzyć?
              • Gość: fo. Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:17
                No to zaraz ,zapłaciła Pani za 400 ?, nie chcą oddać płyty ? straszą sądem ? w
                czym problem ? Nie odbieram zdjęć - idę gdzie indziej.
                • Gość: obserwator Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:42
                  Coś ucichła "niezadowolona" może fo. ma racje że prawda leży gdzieś po środku,
                  ale najpewniej to racje ma mądrala . Pozdrawiam wszystkich czytających ten
                  sensacyjny wątek.
                  • Gość: niezadowolona5 Re: do fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:14
                    Właśnie nie chcieli oddać płyty, za 400 nie zapłaciłam. Reklamacja w toku.Co do
                    Mądrali to wydaje mi się,że jest osobikiem jeszcze niedoświadczonym przez życie.
                    Myślę jednak, że nie byłoby mi go żal, jeśli kiedyś spotkałaby go sytuacja
                    wymagająca reklamacji.No cóż już nie chcę więcej rad, sama się odezwę i napiszę
                    jaki finał ma sprawa. Oczywiście nie omieszkam zasięgnąć wcześniej porady
                    rzecznika praw konsumenta.Abym wiedziała jakie mam prawa ja, a jakie oni.
                    • Gość: ktoś Re: do przeciętnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:03
                      Jeszcze raz przeczytałem posty od niezadowolonej5 i nadal nie widzę, aby kogoś
                      innego oprócz Mądrali obraziła.Biorę pod uwagę także jego post względem tej
                      pani, także nie był wg. mnie miły.
    • Gość: widmo82 - dziekuje, juz wiem ze nie warto. IP: *.pr.radom.net 05.03.07, 08:40
      ja oddalem plytke z okolo 25zdjeciami, zaznaczajac czesc zdjec 1x, 2x, 3x -
      wszystkie wywolano x1 - zareklamowalem, dodatkowe zdjecia wyszly tragicznie na
      dodatek z opoznieniem 4dni !! - dziekuje, juz wiem ze nie warto.
      • premnet Re: - dziekuje, juz wiem ze nie warto. 05.03.07, 16:59
        a ja raz kożystałem z usług tegoż lokalu. może miałem szczęście bo nie mam na co
        narzekać :)
    • Gość: zadowolona:) Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:58
      a ja jestem zadowolona z usług firmy foto joker:) coprawda ja wywolywalam zdjecia w ich punkcie w Kozienicach, ale jak tu zostalo zauwazone to gdzie sie zdjęcia oddaje nie ma znaczenia bo i tak ida do jednej firmy! nigdy nie miałam prolemu, moze dlatego, że kazda nowa serie zdjec umeiszczam w nowym folderze i prosze pania , która przyjmuje zlecenie o dokładne zaznaczenie, który folder chcę wywołać. Dzięki temu wszystkie wywoływane wcześniej czy później zdjecia mam na jednaj plytce:) Jest tez sposób aby kazde zlecenie nagrywac na osobne płytki, w końcu traz cena płytki nie jest wcale wygórowana, ale to zaś powoduje niepotzrebną ilość płyt z fotkami:/ no cóż moim zdaniem zarówno Pani ponosi wine (nie zazanczyła Pani które zdjęcia chce wywołać)jak równiez osoba wywołujaca nie zerkajac na adnotacje na kopercie!
    • Gość: moro Re: Foto Joker w M1 IP: *.tkdami.net 05.03.07, 18:24
      ja tam zanosiłam płytki nie raz i zawsze byłam zadowolona.Moim zdaniem chyba
      się żle zrozumieliście.Ja na plytce też ostatnio miałam ok.300 zdjęć ,wybrałam
      ok.100 zapisałam numery tych które chcę i było ok.
      • Gość: przeciętny Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:35
        Ja też nie miałem żadnych problemów - po prostu trzeba wiedzieć czego się chce
        i umiec to przekazać, nie tylko u fotografa. Pani wszystkich krytykujących
        straszy że ich życie jeszcze doświadczy ,z takim podejściem do załatwiania
        spraw pani pewnie ciągle jest doświadczana przez życie.
        • Gość: ktoś Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:59
          A ja czytałem te wątki i pani skrytykowała tylko osobę, która użyła
          nieprzyjemnych słów.W innych nie zauważyłem, aby kogoś straszyła.
          • Gość: przeciętny Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:27
            to przeczytaj uważniej
            • Gość: Stefan Re: Foto Joker w M1 IP: *.tkdami.net 07.03.07, 20:03
              Załóżmy,że jestem właścicielem auta(model i marka nieważna).Oddaję je do
              serwisu na wymianę klocków hamulcowych.Przy odbiorze dowiaduję się,że
              wymieniono mi również opony,bo serwis widząc zużyty bieżnik oraz możliwość
              dodatkowego zarobku bez kontaktu z klientem za niego podejmuje decyzję
              tłumacząc się bezpieczeństwem użytkownika pojazdu.Czy w tym przypadku
              powinienem zapłacić za wymianę opon?
              • Gość: radomianin Re: Foto Joker w M1 IP: *.135.unknown.vectranet.pl 07.03.07, 20:40
                Oczywiście że tak, przynajmniej za dwie :)))
                • Gość: . Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:14
                  Miałem podobną sytuacje ,oddałem do pralni rękawiczki z bardzo delikatnego
                  materiału , w zleceniu napisałem "ok.8 palców" . Jakież było moje zdziwienie
                  kiedy odebrałem rękawiczki które były uprane w całości, na szczęście moja
                  reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i zapłaciłem za upranie jedynie ośmiu
                  palców.Sprawiedliwość jest jeszcze na tym świecie.Niech Pani walczy do końca !
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: niezadowolona5 Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:02
                    Moja reklamacja została uznana i na szczęście ludzie pracujący w firmie
                    logiczniej myślą niż większość z tych, którzy dawali mi tutaj "porady".A tak ku
                    woli wyjaśnienia przytoczę jeden z art. K.C..Art.634 K.C.
                    "Jeżeli materiał dostarczony przez zamawiającego nie nadaje się do prawidłowego
                    wykonania dzieła albo jeżeli zajdą inne okoliczności, które mogą przeszkodzić
                    prawidłowemu wykonaniu, przyjmujący powinien niezwłocznie zawiadomić o tym
                    zamawiającego".
                    Uważam temat za zamknięty.
                    • Gość: . Re: Foto Joker w M1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:24
                      Gratulacje ,mówiłem walczyć do końca. A nawiasem mówiąć pracujący w FotoJoker
                      moga przytoczyć sobie na pocieszenie znane powiedzenie "denerwować się - to
                      mścić się na własnym zdrowiu przez głupote innych" Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka