Dodaj do ulubionych

Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!!!!!

15.03.07, 17:53
dami podało dziś że się zjednoczyły Parta Demokratyczna i Socjaldemokracja i
będą używać nazwy LiD a pewnie też zjednoczą się z SLD bo połaczenie popiera
poseł Wikiński. W związku z tym mam pytania do posła 1) dlaczego jak jest
taki mądry nie zjednoczył lewicy przed wyborami samorządowymi albo chociaż
nie doprowadził do zblokowania list, 2) czy PD i SDPL mogą zawłaszczać sami
nazwę Lewica i Demokraci 3) czy skoro mówi się o zawarciu porozumienia z SLD
teraz to przed wyborami SLD nie chciała się dogadać bo w jednym z tutejszych
wątków pisało że nie chcieli tego kolesie z SDPL? Przecież PD szła do tych
ostatnich wyborów z SLD po co więc pan poseł robi jaja? 4) jak powstanie
partia Kwaśniewskiego to pan Wikiński chyba zostanie sam w SLD bo ja nie będę
chciał być z nim w jednej partii a dziś nie mam wyboru a z tego co wiem to
się chyba wszyscy wypiszą a sobie pan poseł zostanie z niejakim Molendą
Łukaszem i jego paką oraz panią Kosterną Mirosławą i wtedy se we trójkę
zrobią listę wyborczą ale będzie się musiał miec na baczności bo pan Molenda
będzie chciał byc pierszy he he he
Obserwuj wątek
    • Gość: sympatyk Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: 195.175.37.* 15.03.07, 18:02
      A ja mam inne pytanie,skoro się odbywało takie spotkanie i wiedział o nim poseł
      W. to dlaczego jako członek władz miejskich i pewnie wojewódzkich i krajowych
      SLD nie doprowadził,aby wzięło w nim udział SLD?Co to za działanie za plecami?
      Czyżby chodziło o zapewnienie sobie miejsca nr 1 na liście do sejmu przy pomocy
      kumpli z pede i esdepeel?No rzeczywiście jak Kwaśniewski założy partię to się
      Wiki jako minister w rządzie Millera do niej nie załapie,więc to jego ostatnia
      szansa ten trup polityczny LID.
      • redoxygene Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! 16.03.07, 23:02
        > W. to dlaczego jako członek władz miejskich

Posel nie jest czlonkiem wladz miejskich

> i pewnie wojewódzkich i krajowych
        > SLD nie doprowadził,aby wzięło w nim udział SLD?

A jaki ma wplyw Rada Wojewodzka na dzialanie Rady Miejskiej i jej suwerennych
        decyzji?

• Gość: dziennik Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: 82.139.52.* 16.03.07, 10:22
      Trzy miliony dolarów - tyle miała wynosić łapówka dla szefa rządu Leszka
      Millera za pomoc w prywatyzacji Polskich Hut Stali. Miał jej zażądać w imieniu
      premiera Andrzej Pęczak. Tak zeznał w prokuraturze lobbysta Marek Dochnal. "Nie
      żądałem łapówki"- mówi DZIENNIKOWI były premier.

Śledztwo w sprawie łapówki prowadzą katowiccy prokuratorzy. Jednak zeznania
      Dochnala trafiły również do warszawskiego sądu, który zajmuje się skorumpowanym
      posłem SLD Andrzejem Pęczakiem. DZIENNIK dotarł do tych akt. Znajduje się tam
      zeznanie Dochnala, które złożył przed rokiem przed prokuratorami Sebastianem
      Rohmem i Wojciechem Dybkowskim.

"Żądanie zapłaty 3 milionów dolarów Andrzej Pęczak przedstawił podczas naszego
      spotkania (...). Na spotkaniu powoływał sie na premiera Leszka Millera i
      występował w jego imieniu. Pęczak nie był osobą, która żądała, tylko osobą,
      która przekazywała to żądanie w imieniu premiera, pana Millera" - zeznał
      Dochnal. Do takiego spotkania doszło wiosną 2003 roku, a jego tematem miała być
      prywatyzacja Polskich Hut Stali. Dochnal występował przy tej potężnej
      transakcji jako lobbysta koncernu LNM, należącego do hinduskiego miliardera
      Lakshmi Mittala.

Łapówka miała zostać wypłacona w szwajcarskim Coutts Banku. Dochnal zeznał, że
      jego bankier Peter Vogel wystawił stosowną gwarancję bankową na okaziciela.
      Upoważniała ona do odbioru pieniędzy w momencie, gdy hinduski koncern LNM
      otrzyma wyłączność negocjacyjną na Polskie Huty Stali. Dochnal twierdzi, że
      wręczył dokument posłowi SLD Andrzejowi Pęczakowi. Łapówki bank jednak nigdy
      nie wypłacił, a ważność gwarancji wygasła.

• redoxygene Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! 16.03.07, 23:06
      > 1) dlaczego jak jest
      > taki mądry nie zjednoczył lewicy przed wyborami samorządowymi albo chociaż
      > nie doprowadził do zblokowania list,

Bo nie bylo to ani w jego mocy, ani w kompetencjach. Jednoczeniem zajmowaly sie
      struktury miejskie.

> 2) czy PD i SDPL mogą zawłaszczać sami
      > nazwę Lewica i Demokraci

A dlaczego nie mogą?

> 3) czy skoro mówi się o zawarciu porozumienia z SLD
      > teraz to przed wyborami SLD nie chciała się dogadać bo w jednym z tutejszych
      > wątków pisało że nie chcieli tego kolesie z SDPL? Przecież PD szła do tych
      > ostatnich wyborów z SLD po co więc pan poseł robi jaja?

Nie rozumiem o co chodzi. W partiach zmieniaja sie zarzady, ludzie i sa rozne
      tendencje w roznych okresach.

> 4) jak powstanie
      > partia Kwaśniewskiego to pan Wikiński chyba zostanie sam w SLD bo ja nie będę
      > chciał być z nim w jednej partii a dziś nie mam wyboru a z tego co wiem to
      > się chyba wszyscy wypiszą a sobie pan poseł zostanie z niejakim Molendą
      > Łukaszem i jego paką oraz panią Kosterną Mirosławą i wtedy se we trójkę
      > zrobią listę wyborczą ale będzie się musiał miec na baczności bo pan Molenda
      > będzie chciał byc pierszy he he he

Nie wiem czy wiesz, ale Molenda juz nie jest czlonkiem partii-to raz, a dwa-pkt
      4 nie jest w formie pytania. Jesli masz jakiekolwiek pytania, bo widze, ze
      twoja indolencja w temacie jest ogromna, to proponuje wybrac sie do posla
      osobiscie i sie zapytac, a nie wypisywac bzdury na forum.

• Gość: taka cicha woda wr Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:31
        Cicha wida brzegi rwie.......
        Podajcie mi kto pilotował ( ubezpieczał, a raczej doradzał) z ramienaia SLD
        tow. poseł Błochowiak kiedy:
        -zmieniano ustawę o grach losowych -kasynach gdy prezesem klubu SLD był tow.
        Jaskiernia , a Ona reprezentowała -jako młoda wyrózniejąca sie posłanka SLD-
        klub SLD w tej sprawie-ustawie
        - trwały przsłuchania posłów ,premiera i nnych osób w tym tow.Oli Jaku.......
        w sprawie afery Rywina ,a nasza dzielna poseł zasiadała w Komisji Śledczej w
        tej aferce??
      • lewacki do redoxygena mędrka 20.03.07, 13:48
        redoxygene napisał:

> > 1) dlaczego jak jest
        > > taki mądry nie zjednoczył lewicy przed wyborami samorządowymi albo chocia
        > ż
        > > nie doprowadził do zblokowania list,
        >
        > Bo nie bylo to ani w jego mocy, ani w kompetencjach. Jednoczeniem zajmowaly
        sie
        >
        > struktury miejskie.
        >
        A teraz nagle jest w jego mocy i nie zajmują się tym już struktury miejskie? Co
        się zmieniło?
        > > 2) czy PD i SDPL mogą zawłaszczać sami
        > > nazwę Lewica i Demokraci
        >
        > A dlaczego nie mogą?
        Ano dlatego nie mogą że jest to proozumienie podpisane przez 4 partie, w tym
        także SLD i UP, to tak jakby młodzieżówka PiS nazywała się Socjaldemokratyczna
        Frakcja Młodych
        > > 3) czy skoro mówi się o zawarciu porozumienia z SLD
        > > teraz to przed wyborami SLD nie chciała się dogadać bo w jednym z tutejsz
        > ych
        > > wątków pisało że nie chcieli tego kolesie z SDPL? Przecież PD szła do tyc
        > h
        > > ostatnich wyborów z SLD po co więc pan poseł robi jaja?
        >
        > Nie rozumiem o co chodzi. W partiach zmieniaja sie zarzady, ludzie i sa rozne
        > tendencje w roznych okresach.
        To jasne że się zmieniają zarządy w różnych okresach, ale w SLD tez się
        zmienił. Dlaczego więc kanapy typu PD i SDPL nie zaprosiły do całej zabawy SLD
        od razu? Odpowiem ci bo jest to gierka Wikiego wspieranego przez popleczników.
        > > 4) jak powstanie
        > > partia Kwaśniewskiego to pan Wikiński chyba zostanie sam w SLD bo ja nie
        > będę
        > > chciał być z nim w jednej partii a dziś nie mam wyboru a z tego co wiem t
        > o
        > > się chyba wszyscy wypiszą a sobie pan poseł zostanie z niejakim Molendą
        > > Łukaszem i jego paką oraz panią Kosterną Mirosławą i wtedy se we trójkę
        > > zrobią listę wyborczą ale będzie się musiał miec na baczności bo pan Mole
        > nda
        > > będzie chciał byc pierszy he he he
        >
        > Nie wiem czy wiesz, ale Molenda juz nie jest czlonkiem partii-to raz, a dwa-
        pkt
        No nie wiedziałem że Molenda już nie jest więc może zastąpi go Mędrzycki
        nazwisko ma jak znalazł
        >
        > 4 nie jest w formie pytania. Jesli masz jakiekolwiek pytania, bo widze, ze
        > twoja indolencja w temacie jest ogromna, to proponuje wybrac sie do posla
        > osobiscie i sie zapytac, a nie wypisywac bzdury na forum.
        A teraz weź się dzieciaku za słownik i przeczyatj co znaczy indolencja. Pasuje
        do ciebie jak w sam raz!
        • redoxygene Re: do redoxygena mędrka 20.03.07, 17:17
          > A teraz nagle jest w jego mocy i nie zajmują się tym już struktury miejskie?
          Co
          >
          > się zmieniło?

Skoro jest w jego mocy, to dlaczego jeszcze SLD nie jest razem z LiD?

> Ano dlatego nie mogą że jest to proozumienie podpisane przez 4 partie, w tym
          > także SLD i UP, to tak jakby młodzieżówka PiS nazywała się
          Socjaldemokratyczna
          > Frakcja Młodych

Kazdy z sygnatariuszy dobrowolnie wstepuje badz wystepuje.

> To jasne że się zmieniają zarządy w różnych okresach, ale w SLD tez się
          > zmienił. Dlaczego więc kanapy typu PD i SDPL nie zaprosiły do całej zabawy
          SLD
          > od razu? Odpowiem ci bo jest to gierka Wikiego wspieranego przez popleczników.

A ja ci powiem tak-co sie zmienilo w SLD? Zarzad? Kiedy? Jest tylko nowy
          przewodniczacy-szef ostatniego komitetu wyborczego Porozumienie Lewicy. Skad
          wiesz, ze nie prosily? Ja tego nie wiem, wiec ty tez nie mozesz:D

> No nie wiedziałem że Molenda już nie jest więc może zastąpi go Mędrzycki
          > nazwisko ma jak znalazł

Szkoda, ze Stalina nie ma w SLD, bo on tez sie niezle nazywal:) Dalej powiem-
          nie znasz ludzi, to sie nie wypowiadaj. Nie wiesz co sie dzieje, to sie nie
          wypowiadaj. A Mędrzycki realizuje sie w taki sposób, jaki uznaje za stosowny.

> A teraz weź się dzieciaku za słownik i przeczyatj co znaczy indolencja.
          Pasuje
          > do ciebie jak w sam raz!

A co na to lekarz?
    • Gość: piter Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:28
      same bzdety i demagogia.
      kariery to juz pan tu nie zrobisz!
      przykro panie ministrze niedoszły!
      hehe
      • Gość: nonna Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: 82.139.60.* 19.03.07, 10:42
        To konkretny program , nie bzdety panie piter!
        • Gość: vis Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.141.unknown.vectranet.pl 19.03.07, 11:47
          Ten "program" poseł Wikinski i reszta towarzydostwa realizują juz minimum 8 lat
          (tyle rządzili w kraju po 89 r.) i cosik im nie wyszło. Nie daj Bóg by znów go
          mieli realizować.
          • Gość: nonna Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: 82.139.60.* 19.03.07, 16:34
            Bo co? Powtarzacie to jak mantrę, bez zastanowienia. Wy gonicie tylko króliczka...
            Korzystacie z efektów i działań gospogarczych z ustaw , które oni załatwili!

Po pierwsze gospodarka głupcze!

Co wasi zrobili dla gospodarki?!
            • Gość: doszły ministrant Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:18
              Był ministrem podobno ale bez teki (teczki) w rządzie tow. Millera d/s
              kontaktów rząd-parlament i chyba prac zleconych.
              Nominowany w dowód wdziecznosci za opekę- doradctwo posłance tej o co wyżej
              ktoś o nią zapytał.
            • Gość: piter Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:02
              Joanno on juz jest przegrany jak jego całe sld,
              nic juz mu nie pomoże a szcególnie twoja obrona na forum,
              radzę zmienić obiekt zainteresowań.
              znajomy Piotr
    • Gość: tr Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.tkdami.net 19.03.07, 18:22
      znowu się kłucą, juz napewno na was nie zagłosuje
    • Gość: lolek Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:28
      głupie gadanie lewica ruszy razem i odniesie sukces
    • Gość: Marek Wikiński Porozumienie programowe SDPL i PD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:33
      POROZUMIENIE PROGRAMOWE
      SOCJALDEMOKRACJI POLSKIEJ oraz
      PARTII DEMOKRATYCZNEJ - demokraci.pl w Radomiu

Podpisując niniejszy dokument tworzymy solidne fundamenty do powołania w
      Radomiu szerokiego porozumienia środowisk lewicowych i centrowych skupionych w
      Polsce pod szyldem „Lewica i Demokraci".
      Jednocześnie pracujemy nad stworzeniem takiej propozycji programowej, która
      mogłaby stanowić alternatywę dla obecnie wprowadzanego w życie programu
      rządzącej w Radomiu partii „Prawo l Sprawiedliwość". Dostrzegamy realne
      zagrożenia dla lokalnej samorządności, jeśli rządy te będą w dalszym ciągu
      oparte na partykularyzmie, nepotyzmie, braku kompetencji i doświadczenia osób
      kierowanych na najważniejsze funkcje w mieście. Wśród naszych priorytetów
      szczególny nacisk kładziemy na wzmacnianie społeczeństwa obywatelskiego przez
      obronę podstawowych wartości takich jak:
      - wolność słowa, wolność zrzeszania się, tolerancja i otwartość na świat;
      - promowanie idei równości i sprawiedliwości społecznej;
      - skuteczne wykorzystanie środków pomocowych z Unii Europejskiej;
      - eliminację dyskryminacji różnych grup społecznych ze względu na
      wyznawaną religię,światopogląd czy preferencje seksualne.

Sygnatariusze porozumienia:
      1.Deklarują wzajemną współpracę na rzecz wspierania wszelkich inicjatyw
      służących poprawie warunków życia mieszkańców Radomia oraz
      poprawie funkcjonowania samorządu lokalnego.
      2.Zobowiązują się działać na rzecz poprawy wizerunku naszego miasta w kraju
      poprzez racjonalizację struktur sieci placówek kulturalnych i stopniowe
      rozszerzanie mecenatu nad kulturą i sztuką.
      3.Zobowiązują się poprzeć wszelkie inicjatywy służące poprawie funkcjonowania
      służb socjalnych i zwalczaniu bezrobocia.
      4.Deklarują pełne zaangażowanie w prace mające na celu zwiększenie
      bezpieczeństwa publicznego.
      5.Zobowiązują się działać na rzecz wspierania taniego budownictwa mieszkalnego,
      ze szczególnym uwzględnieniem budowy mieszkań socjalnych oraz prac nad
      skutecznym i szybkim opracowaniem planów zagospodarowania przestrzennego.
      6.Zobowiązują się stać na straży praworządności i uczciwości
      w funkcjonowaniu samorządu lokalnego, w tym:

- protestować przeciwko powoływaniu na istotne stanowiska w aparacie
      władzy osób niekompetentnych bez odpowiednich kwalifikacji i doświadczenia,
      działać przeciwko upartyjnianiu urzędu miejskiego;
      - piętnować wszelkie próby ominięcia jawności procedur przeprowadzania
      przetargów oraz konkursów na poszczególne stanowiska;
      - wskazywać błędy i zaniechania w procesie nadzoru nad podległymi Miastu
      placówkami oraz podczas realizacji zamówień publicznych.

Zachowujemy odrębność i samodzielność naszych partii. Przyjmujemy jednak
      założenie, potwierdzone w ostatnich wyborach samorządowych w kraju, że więcej
      dokonamy działając wspólnie niż osobno. Zaproszenie do rozmów o współpracy i
      tworzeniu LiD-u kierujemy do władz lokalnych SLD w Radomiu.

Podpisano:

SOCJALDEMOKRACJA POLSKA Przewodniczący Jarosław Remiasz

Partia Demokratyczna DEMOKRACI. PL Przewodnicząca Krystyna Suszyńska

Jeżeli ktoś z Państwa nie zgadza się z powyższymi postulatami, proszę o kontakt
      telefoniczny lub osobisty.

Z wyrazami szacunku
      Marek Wikiński

ul. Żeromskiego 31
      tel. 048-340-09-50
      • Gość: POWOŁAJTA JESZCZE Re: Porozumienie programowe SDPL i PD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:13
        Porozumta sie i powołajta jeszcze do tego grona tow. Tomasza z Nałęczowa. i
        Adaska ze Stryfy ękonomicznej oraz tow b.poseł Danuskę .
        A murowany sukcesik jak sedesik.
        POMYŚLTA I WYMYŚLTA!!
    • Gość: misi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: roksi Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:50
      O co chodzi w tej całej sprawie????
      • Gość: lolek zepsuł stol Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:18
        Co w sejmie robi nasz poseł?Bo jest cicho.Może przemierza korytarze pionowe i
        poziome z tow. koleżanką z SLD.??
        • Gość: Inka Re: Pośle Wikiński musisz lepiej cwaniakować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:36
          Teraz siedzi okrakiem na kilku "personalnych barykadach". Jak ustawic się? Z
          kim trzymać? Pan premier Oleksy- jak z emfazą wymawiał jego nazwisko-
          przylepiajac sie do niego w różny sposób, zwłaszcza podczas wspólnych podróży po
          woj. mazowieckim sypie Olka i innych. Do Olka? Ale przecież z pomocą Jaskierni
          został sekretarzem stanu w znienawidzonym przez Kwaśniewskiego rządzie Millera.
          (Pamietacie, gdy upadł rząd Millera jednym z pierwszych posunięć personalnych
          Belki było wyrzucenie Wikińskiego). Do Millera?Tego jednakowoż nieustannie
          przesłuchuje prokuratura i poza starym aparatem dawnej PZPR nic on na
          politycznym rynku nie znaczy.
          Co robić?
          • Gość: odpowiadam INCE Re: Pośle Wikiński musisz lepiej cwaniakować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:15
            Towariszcz WAŁODIA L E N I N napisał wiekopomne dzieło " CO ROBIĆ'"- KAK
            RABOTAT ?
            Proponuję aby tow.Wiki .... pojechał na swoją wieś rodzinna i zaczął studiować
            to dzieło.
            By znależć odpowiedż.

Co Robić z sobą i ukochanym SLD-ówkiem.
            • Gość: z dziennika Re: Pośle Wikiński musisz lepiej cwaniakować IP: 82.139.48.* 22.03.07, 19:11
              Przeczytaj zapis taśm Oleksego

Józef Oleksy w rozmowie z biznesmenem Aleksandrem Gudzowatym we wrześniu 2006
              roku zdradził szokujące fakty dotyczące polityków lewicy. Stawiał zarzuty m.in.
              Aleksandrowi Kwaśniewskiemu i Leszkowi Millerowi. Pierwszego nazwał małym
              krętaczem, drugiego dupkiem. Oto zapis fragmentów nagrania, ujawnionego przez
              DZIENNIK.

O prowokacji łapówkarskiej, w którą zamieszani byli ludzie z otoczenia Leszka
              Millera.

O: Ja cię przyszedłem ostrzec, żebyś cyzelował precyzyjnie przekaz publiczny,
              bo być może przypadkowo, ale skręca to w twoją stronę, jako tego, który wywołał
              temat. Leszkowi [Millerowi] to bardzo pasuje, bo on natychmiast w telewizji
              powiedział, że najpierw ktoś posłał Rywina, potem Gudzowatego…
              G: Ale chyba naprawdę go chcieli skompromitować. Wiesz jak ja lubię Millera
              (nieczytelne)
              O: To wobec tego, tylko odbierz to dobrze, ty błądzisz popierając go i
              publicznie mówiąc o prbie zamachu na niego. A po drugie on jest dupek.

Oleksy: Przekręty szły w prywatyzacji

G: A wyście robili k.... te...
              O: Co myśmy robili?
              G: Przekręty głównie.
              O: Przekręty szły.
              G: W prywatyzacji.
              O: Dlatego ci powiem, że jak patrzę na tę (bankową) komisję śledczą. To tak
              frontalny atak na nią nie jest przypadkowy.

Oleksy: Kwaśniewski zawsze był małym krętaczem

Gudzowaty: A Kwaśniewski brał?
              Oleksy: Nie odpowiem ci na to pytanie, bo nie byłem przy tym. I jeżeli brał, to
              nie osobiście.
              G: Miał psy spuszczone?
              O: Tych zegarków miał od cholery i nosił je kur..., nie wiadomo po co. (...)
              Wszyscy się dziwią, że chodzą tam wycieczki i oglądają to jego mieszkanie. To
              jest 400 metrów kwadratowych.
              G: Ale z zewnątrz oglądają?
              O: Z zewnątrz. Apartament na rogu, przy samej szosie, bez kawałeczka ogródka,
              to jest były prezydent.
              G: Widocznie Krauze nie miał komu sprzedać
              O: I jaka chodzi wersja? Że dostał w prezencie od Krauzego. Nie miał wyboru i
              lada moment to sprzeda po prostu. Jego sprawa, ale głupio wybrał, bo musi
              budzić zdziwienie, że były prezydent bierze ci apartament tak ch... jak ten. Co
              z tego, że duży, jak niemieszkalny?
              Bisztyga: A oni gdzieś budują dom?
              O: Podobno w Jazgarzewie. Kupili przecież w Kazimierzu całe wzgórze od Jaśka
              Wołka. To jest ten artysta. Byłem tam. Piękne. Też nie wiem na kogo, bo nie na
              siebie, ale sam Jasio wybierał, przyjaciel mojej żony. Ale ich sprawa, ja
              nikomu nie zazdroszczę. Tylko że gdyby ktoś się zawziął, to apartament u
              Krauzego to jest minimum 4,5 mln zł. Przecież to jest 400 m, tam chodzi po 11
              tys. metr, to policz sobie, ile to kosztuje, ten 400-metrowy apartament. Dom w
              Kazimierzu – nie umiem tego wycenić, ale na pewno jest to droga sprawa.
              Jazgarzew 6 ha działki z asfaltową drogą zrobioną do samego domu przez pola. I
              to nie jest wszystko. Ma tego majątku trochę. Jak zderzysz jego wynagrodzenia
              prezydenckie, a nawet Joli dochody, no to co z tego, że ona ma 100 tys. za ten
              program w telewizji (TVN Style), by się wstydziła tam występować.
              G: Miesięcznie?
              O: Nie, do grudnia. Za całość kontraktu. I robi takie pierdoły, rozumiesz. Raz
              oglądaliśmy to z Majką i więcej nie oglądam. Siedzi wyfiokowana Jola i gada.
              Przez 15 minut czy więcej uczy obywateli, jak jeść bezę. Że bezy nie można
              kroić nożem i widelcem, bo może trysnąć. Że trzeba zdjąć kapelusik od bezy. I
              to jest k… program pierwszej damy! By się wstydziła takie programy prowadzić.
              Teraz on (Kwaśniewski) ma dołączyć jeszcze na kolejne 10 tys., ale nie uzbiera,
              żeby nie wiem jak się naharował, to nie uzbiera tyle, ile potrzebuje na
              wylegitymizowanie tego. (...)
              O: Oluś zawsze był krętaczem, i to małym krętaczem. Za co się brał, zawsze
              spier.... I to zjednoczenie lewicy też spier...
              G: Ale żonę miał ładną.
              O: No, ale niestety za dużo tych liftingów.
              G: Czego?
              O: Liftingów.

Oleksy: Borowski kręcił w rozliczeniu kampanii

Oleksy: Kasa i tak wypływa partyjna przecież do Borowskiego, do paru innych.
              Gudzowaty: Tak?
              O: Ale oczywiście! Nie zwróciłeś uwagi, bo co ci to obchodzi, że Borowski
              wyciągnął koszty kampanii prezydenckiej, pięćset tysięcy, a SLD cztery i pół
              miliona. Tylko, że Cimoszewicz miał trzy tygodnie kampanii, a Borowski trzy
              miesiące.
              Bisztyga: Kręcił w rozliczeniu?
              O: Pewnie!
              (...)
              G: A Borowski co teraz robi?
              O: Bezrobotny!
              G: Jak to?
              O: On nie pracuje nigdzie.
              G: Z czego on żyje?
              O: U żony jest zatrudniony. Jego żona Alina, bardzo przedsiębiorcza kobieta.
              G: Tak?
              O: Sprywatyzowała ten Kopexim.
              G: Kopexim?
              O: Tak. To stara centrala handlu zagranicznego. Jedna z tych największych. Ona
              tam była dyrektorem, wicedyrektorem. W wąskim gronie, był taki czas, że można
              było nomenklaturowo de facto sprywatyzować. Oni to zrobili i ona jest dużym
              właścicielem tego.

Oleksy: Kwaśniewski o Millerze mówił: "ch... zawzięty"

Bisztyga: A Kwaśniewski debatował z tobą co dalej?
              Oleksy: No, o Millerze ze mną debatował.
              (nieczytelne)
              Oleksy: Tak go to musi drążyć...
              Gudzowaty: Jak, jak?
              Oleksy: Tak go to musi drążyć, że ledwo siedliśmy, już za trzy minuty o Leszku
              mówił mi. Jaki ch..., jaki zawzięty, jaki nieuczciwy, jaki cyniczny.

Oleksy: Odświeżam umysł i będę jak brzytwa

G: Ja ci powiem. Cokolwiek się nie stanie, to będzie dla was za mało. Naprawdę.
              O: Mów: dla nich.
              G: Dla ciebie też, bo ty brałeś w tym wszystkim udział.
              O: We władzy brałem udział w swoim okresie.
              G: Mieliście w dupie tę Polskę, ci też mają na zmianę, jeszcze nie wiedzą…
              O: Ja nigdy nie miałem!
              G: Oj tam!
              O: Moja sitwa i owszem, miała w dupie.
              G: Masz wielką kuchnię.
              O: Jaką kuchnię?
              G: Byłeś gruby jak beczka jak byłeś premierem. Teraz jesteś w miarę zwykłym
              człowiekiem.
              O: (nieczytelne) … kiedy nie mają argumentów przeciwko komuś, wtedy tak atakują
              G: Ja nikogo nie atakuję.
              O: Teraz ze mną na solo nie wygrasz. Ja bardzo dużo czytam, odświeżam umysł i
              kur... będę jak brzytwa.

Oleksy: Syn Millera szukał domu do miliona dolarów

(Miller junior) zgłosił się miesiąc temu do agencji nieruchomości, w
              poszukiwaniu domu do miliona dolarów. On się nie boi, a to jest pewna
              informacja, bo jest od właścicielki agencji, do której przyszedł. Ona zresztą
              szeptem i przerażona, rozumiesz: w czyim imieniu, w czyim imieniu. W swoim, on
              w swoim imieniu zlecił poszukiwanie domu czy rezydencji do miliona dolarów. To
              znaczy, że tupet jednocześnie występuje, że nie boi się. Nie boi się, kur....

Oleksy: Brat Millera działał korupcyjnie

Sławomir Miller (przyrodni brat Leszka Millera) działał samodzielnie
              korupcyjnie. Bo do mnie po wyborach poprzednich przyszło dwóch facetów których
              przyprowadził (Mieczysław) Gawor, szef BOR-u, prosząc mnie żebym ich wysłuchał,
              bo nikt w SLD nie chce ich wysłuchać. I oni mi przedstawili i oni proszą tylko,
              żeby potwierdzić, że 200 tys. dol. dotarło do pana Leszka Millera. Bo pan
              Sławomir Miller z dwoma BOR-owcami, którzy zostali wyrzuceni z BOR-u przez
              Gawora, wzięli 200 tys. dol. „A dlaczego panowie pytacie?” „A dlatego, że pan
              Sławomir Miller wziął sobie z tego 50 tys. dla siebie i powiedział nam to”.
              Poszedłem do (Edwarda) Kuczery (skarbnika SLD), mówię: Panowie, jest taki
              wątek, powiedz to Leszkowi, że chodzą tacy faceci, którzy twierdzą, że dali.
              (On na to): „A ja nie chcę o tym słyszeć, idź do Leszka”. Ja stwierdziłem, że
              mam to w d... Co ja będę do Leszka chodził, jak Kuczera kasę wyborczą trzyma. I
              zostawiłem ten temat. Ale oni (biznesmeni, którzy mieli dać 200 tys.) mówią
              nam: Chodzi tylko o to, czy nie zmarnowały się pieniądze. Bo były dawane na
              kampanię.

Oleksy o przeprosinach dla Lecha Kaczyńskiego

O: Co ty z tego masz? [Z przyjęcia przeprosin Lecha Kaczyńskiego]
              G: To samo czego nie zrozumiesz. Jeśli facet [Lech Kaczyński] przychodzi mnie
              przeprosić to dlaczego mam się nie zgodzić?
              O: Ale go nie znosiłeś!
              G: K…, to jest
    • Gość: piter Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:57
      rada !!!!!!!!
      szybko panie karirowiczu przenieś się do borówki
      • Gość: woj Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:36
        najlepiej niech p. Aparatczyk założy swoją własną partię,
        stanie na jej czele i zrobi wreszcie coś dla Radomia
        a nie tylko obiecanki same i kłamstwa.
    • Gość: madej Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:39
      pośle wiki jedz do wawy autobusem viki
      i tam juz pozostan na zawsze i wtedy okaze sie ze jestes za cienki na uklady
    • Gość: ups Re: Pośle Wikiński przestań pan cwaniakować!!!!!! IP: 82.139.48.* 21.04.07, 18:11
      ups
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka