Dodaj do ulubionych

ZIMA - zaskoczyła drogowców?

IP: *.waw.cdp.pl 26.11.01, 09:36
Wydaje mi się, że zima ciągle co roku zaskakuje drogowców. I co żadnych
wniosków na następne lata. Gdzie my żyjemy? Tyle firm niby ma odśnieżać nasze
ulice, każdej przypada po ok. 50 km ( albo mniej) i breja na ulicy albo bardzo
ślisko. Kto za to odpowiada? Tylu bezrobotnych w Radomiu, czy oni niepowynni
pomagać przy odśnieżaniu ulic, za darmo dostają zasiłek? "Źle sie dzieje w
państwie duńskim".
Obserwuj wątek
    • Gość: MZ Re: ZIMA - zaskoczyła drogowców? IP: *.echo-press.com.pl 26.11.01, 15:44
      Przecież pługopiaskarki wyjechały zaraz po tym, jak zaczął padać śnieg (a
      zgodnie z przepisami powinny dopiero po ustaniu opadów). Widziałem kilka takich
      pojazdów w różnych częściach miasta, więc moim zdaniem drogowcy byli
      przygotowani do zimy. Ale czy to ich wina, że ciągle pada śnieg i odśnieżone
      ulice znowu są przysypywane. Ja bardziej bym skoncentrował się na tym, co robią
      dozorcy, którzy powinni odśnieżać chodniki. A co robią? Odpowiedź brzmi: NIC
      (oczywiście z małymi wyjątkami).
      • Gość: Robsonka Re: ZIMA - zaskoczyła drogowców? IP: *.netia.pl 26.11.01, 17:00
        Czy drogowcy nie mają obowiązku odśnieżać wszystkich ulic?
        Np. taka Grzybowska nigdy nie jest odśnieżona.
        Można ćwiczyć jazdę figurową samochodem na lodzie, dopóki inne samochody nie
        rozjeżdżą lodu na błoto.
        Jadąc dzisiaj do Warszawy zauważyłem, że za granicą Radomia Warszawska była
        znacznie lepiej odśnieżona niż do granicy. Czy to robią inne firmy ?
        • Gość: M Re: ZIMA - zaskoczyła drogowców? IP: 194.181.0.* 26.11.01, 17:20
          Gość portalu: Robsonka napisał(a):

> Jadąc dzisiaj do Warszawy zauważyłem, że za granicą Radomia Warszawska była
          > znacznie lepiej odśnieżona niż do granicy. Czy to robią inne firmy ?

To taka nasza specjalna tradycja. Co roku jest tak samo. Nawet pod Białobrzegami
          jest czarny asfalt, a na dwupasmówce przed Radomiem śnieżek i biało i swojsko.
          Znak to, że zaczyna się Polska B (chyba, że można przeskoczyć z A do C).
          Pozdrawiam drogowców odpowiedzialnych za ten odcinek drogi! Śpijcie spokojnie
          chłopaki zima powoli się kończy (za trzy miesiące).

• Gość: MZ Re: ZIMA - zaskoczyła drogowców? IP: *.echo-press.com.pl 27.11.01, 08:37
          Gość portalu: Robsonka napisał(a):
          > Czy drogowcy nie mają obowiązku odśnieżać wszystkich ulic?
          > Np. taka Grzybowska nigdy nie jest odśnieżona.

Drogowcy odśnieżają tylko główne ulice przelotowe oraz te, którymi kursują
          autobusy miejskie. Lokalne drogi, takie jak Grzybowska, należą do spółdzielni (w
          tym przypadku do Naszego Domu). Jeszcze nigdy nie widziałem pługu w SM Nasz Dom.
          No chyba, że przy dużym śniegu wyjadą spychaczem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka