gim8 05.04.07, 11:47 Powiedzcie mi co się tam wogóle dzieje. Jakie sztuki polecacie, a jakie nie. Co myślicie o tym teatrze i ludziach w nim pracujących. Bardzo jest to dla mnie ważne. Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PŁOMYCZEK Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:01 Teatru w Radomiu nie ma.To co niektórzy nazywają teatrem,to amatorska zgraja,która żyje z moich podatków.Pod teatr podjechał pusty samochód z którego wysiadł dyrektor Sroka.Tak to wygląda!!!Nie ma dyrektora tylko zadufany psełdo- artysta,brak dobrych aktorów,brak repertuaru,brak wartościowych reżyserów.Albo likwidacja tej budy,albo teatr imresaryjny,albo dokonam samospalenia na placu przed teatrem-zwołując przedtem konferencję prasową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.128.udn.pl 05.04.07, 14:07 Nie zrzedź i nie narzekaj. Pamietaj, że lepszy taki teatr niż żaden. :) Ostatnio grają coś o Gombrowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:17 Ten Teatr w Radomiu cięźko wywyalczyli Radomianie w 1978r. szanujmy to co mamy! Choć nasz Teatr znacznie obnizył poziom , cóź początek lat 90-tych to był złoty okres radomskiego Teatru,czasy pana Dyrektora Kepczyńskiego może kiedyś wrócą....:-) MlodyRadomianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.134.unknown.vectranet.pl 07.04.07, 10:53 A ja proponuje poprosić o pomoc p. Kępczyńskiego, który na pewno się zgodzi i zrobić jeden spektakl z prawdziwego zdarzenia z dużym udziałem młodych ludzi. Wtedy reputacja i poziom by sie podniósł. a nie robić spektakle tylko patrząc na ilość in statystyki. Lepiej zrobić jeden, a bardzo dobry, który przyciągnie bardzo dużą ilość ludzi. Co o tym myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sevilla Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:48 Zawsze mnie śmieszy jak dyrektor sili sie na orginalność i gada jak artysta.Stara się upodobnić do Kantora i to już jest przekomiczne.Jego zastępca to buc skończony.A na marginesie niech mi ktoś przypomni, za którego prezydenta wybrano Srokę??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:57 Poprzedni dyrektor-Linas Zajkauskas przy Sroce to Dejmek,albo Grotowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadyks Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:01 Dajcie mi tego debila ,który podpisał z obecną dyrekcją wieloletni kontrakt.Czy to prawda,że szatniarzem w teatrze ma być bezrobotny dziś ex prezydent,filmowiec weselny Krzychu Gajewski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfg Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 17:46 Zamknać budę.Sroka na zasiłek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Już nie trzeba czytać IP: 82.139.48.* 10.04.07, 00:56 LEKTURY ZE SIEDEM ZŁOTYCH - Bilety w "Powszechnym” są po 15 złotych, 17, a czasem drożej - zgadza się wiceprezydent Fałek.- Po wstępnych kalkulacjach obliczyliśmy, że cena biletu na "lekturę” będzie wynosić 7 złotych. Na kupno biletu będzie wówczas stać chyba każdego ucznia. Wspólnie z dyrektorem Sroką ustalili, że cykl lektur obejmie gimnazja i szkoły ponadgimnazjalne. - Koszt jednej premiery, jak wyliczył dyrektor Sroka, to 20 - 30 tysięcy złotych - podkreśla wiceprezydent Fałek. - Każde przedstawienie grane byłoby potem po 16, 17 razy. Jeśli bilet kosztował będzie 7 złotych, musi być dotacja miasta. Jej kwoty nie potrafię jeszcze określić, bo nie wiadomo, ilu uczniów chodziłoby na przedstawienia. To będzie właśnie tematem rozmów. Zaraz po Wielkanocy rozpoczną się spotkania wiceprezydenta Fałka i dyrektora Sroki z polonistami gimnazjów i szkól średnich celem ustalenia listy lektur, które nauczyciele chcieli widzieć na scenie. - Potem przejdziemy do spraw finansowych - zapowiada Ryszard Fałek. Miasto chciałoby, aby cykl lektur rozpoczął się już od września 2007 roku. Będzie to możliwe pod warunkiem znalezienia pieniędzy dla teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz dla kacz Re: Już nie trzeba czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:41 Kochany ja jak pamiętam, to ONI te aktory i Sroka to grają i grają tego co grali i grają i jeszcze będą grali. Nawet to czego On nie napisał to Sroka sparafrazuje i zagra pod sceną to znaczy pod pokładem. Nie wiesz kogo będą grali ? No Tego ode Wsoli . A jak grają to ja sobie spię smacznie leżąc na transatlantyku przerobonym z teatru gdzie żagle zrobiono z kurtyny. I mnie głowa po tym bujaniu w oparach i obłokach nie boli. Bo mi juz dawno zwisa. Mam pytanie . Czy to ja czy pan Sroka jestesmy Gombrowiczem ? po tym jak On "odpłynął " do Argentyny. Ciekawe co na to powie Rita G...... cz? Kto jest kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Teatr Powszechny w Radomiu 10.04.07, 14:38 tak tak nasz teatr osiągnął poziom podwórkowego widowiska kukiełkowego. Pamiętam jak z Wawy przyjeżdżały autokary na premiery musicali w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jann Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:34 K I N O T E A T R sroka+ falek niezly duecik rezyserow ,pan falek chyba zapomnial co to znaczy POWSZECHNY ,LEKTURY TRZEBA CZYTAC A NIE WYSTWAIAC TO JAKAS BZDURA. panie FALEK - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Teatr Powszechny w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:42 za moich mlodych lat byl w radomiu fotoplastikon , tylko ze platny ,teraz jak mozna za darmo to bardzo prosze,teatr swietne miejsce , jeszcze mozna zrobic teatr chinski japonski ,itd tylko czy nie mozna tak zwyczajnie wystawiac dobre sztuki ,takie dla ludzi, normalne ale to chyba nie jest takie proste. smutne to bardzo smutne ,moze niech dzieci graja lektury(co to za idiotyzm?) dla dzieci ,jest resursa ze znakomitym amatorskim teatrem,Apowszechny niech bedzie powszechny, co tu kombinowac pozdrawiam i pan Prezydenta i pana Sroke duzo zdrowia zycze , duzo zdrowia ...... Odpowiedz Link Zgłoś