09.04.07, 20:27
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • bohdankaras Do autora wątku 09.04.07, 20:46
      Witam. Na wstępie chcę napisać, że jako osoba publiczna zawsze gotów jestem
      poddać się publicznej ocenie. Nie raz pisano tu o mnie krytycznie, wówczas
      przyjmowałem to z pokorą, nierzadko też próbowałem podejmować merytoryczną
      dyskusję. Także publicznie potrafiłem przyznać się do błędów, które
      niewątpliwie popełniłem. Uważam też, że każdy obywatel ma prawo do skorzystania
      z publicznej krytyki polityka. Ten wątek jednak niesie w sobie tyle nieprawdy i
      pomówień, iż pierwszy raz zdecyduję się wystąpić na drogę sądową. Po pierwsze -
      jako radny nie kupiłem żadnego mieszkania, jestem najemcą
      mieszkania "Administratora", które otrzymałem po spełnieniu wszelkich
      przewidzianych prawem i procedurami warunków. Po drugie - nigdy nieczego nie
      ukradłem, więc użycie słowa "złodziej" uznaję jako oczerniające,
      zniesławiające, naruszające moją godność. Dodatkowe stwierdzenia
      typu "kutas", "burdel", "gó..", "szubienica" i tak dalej, również są w
      kontekście artykułu znieważające. W związku z powyższym po analizie niniejszego
      tekstu zamierzam w dniu jutrzejszym skierować sprawę do prokuratury. Zanim to
      się jednak stanie, daję jednak autorowi szansę. Jeśli publicznie przeprosi mnie
      tu na Forum podpisując się imieniem i nazwiskiem, wówczas zaniecham kroków
      prawnych.
      • Gość: donek Re: Do autora wątku IP: *.tkdami.net 09.04.07, 21:17
        Gościu jetseś tak śmieszny jak Olek i JOlka. NIe ma tu żadnego sensownego
        argumentu. NIe jestem miłosnikiem kaczorów, ale jak mój przedmóca wspomniał
        wierzę ża was pozamykają do pierdla. Sorry, Europa tak, sprawiedliwość tak,
        demokracja tak, wszystko tak, ale wasze układy NIE, NIE
      • Gość: prawie bezdomny Co trzeba spełnic? IP: 82.139.48.* 10.04.07, 00:27
        nie kupiłem żadnego mieszkania, jestem najemcą
        mieszkania "Administratora", które otrzymałem po spełnieniu wszelkich
        przewidzianych prawem i procedurami warunków.

Mam pytanie zupełnie serio:
        Jakie warunki trzeba spełnić aby wynająć mieszkanie w "Administratorze"?
        • bohdankaras Re: Co trzeba spełnic? 10.04.07, 01:13
          Nie wiem jak jest teraz, ale w chwili kiedy ja starałem się o mieszkanie trzeba
          było:
          a) wpłacić kaucję w wysokości ok 18. tys. zł,
          b) nie można było mieć tytułu prawnego do żadnego innego lokalu mieszkalnego
          (żadne z małżonków),
          c) legitymować się odpowiednimi dochodami, które pozwolą na utrzymanie
          mieszkania.
          Zdaje się, że to były wszystkie warunki. Mieszkania na wynajem nie były
          buodwane ani dla ludzi biednych, ani dla bogatych. Dla tych pierwszych
          przewidywano lokale socjalne, dla tych drugich - komercyjne.
          Wiem, że szukasz dziury w całym, ale jej nie znajdziesz. Ten wątek na Forum
          odgrzewano już parę, jeśli nie paręnaście razy w różnych kontekstach.
          Przewrotny jest też twój nick -"prawie bezdomny". Ma działać na wyobraźnię,
          prawda? Wiem, że jest problem z argumentami, aby mi dokopać, a bardzo by się
          chciało...

Gość portalu: prawie bezdomny napisał(a):

> nie kupiłem żadnego mieszkania, jestem najemcą
          > mieszkania "Administratora", które otrzymałem po spełnieniu wszelkich
          > przewidzianych prawem i procedurami warunków.
          >
          > Mam pytanie zupełnie serio:
          > Jakie warunki trzeba spełnić aby wynająć mieszkanie w "Administratorze"?
    • bohdankaras Re: Stępień do pierdla!!! 09.04.07, 20:52
      PS: W ciągu ostatniego roku składałem kilkakrotnie oświadczenia majątkowe,
      m.in. na koniec starej i początek nowej kadencji oraz obecnie na nowy rok. Są
      one dostępne w internecie, o czym wie nawet średnio interesujący się polityką
      interanuta. Tam także umieszczam za każdym razem wpis dotyczący mieszkania przy
      ul. Rapackiego.Jest ono własnością RTBS Administrator, nie ma więc mowy o
      żadnym kupnie.
      • sympatyk_pis Popieram działania Bohdana Karasia 09.04.07, 21:17

Bohdan, pomimo że różnimy się w swoich poglądach całkowicie, to popieram Cię w
        Twoim wniosku. Ja również używam mocnego, niekiedy zbyt dosadnego języka, ale
        rzucam zawsze ogólnie, nigdy personalnie!!! Nie podoba mi się, że lewica, po
        druzgocącej porażce i odejściu wielu polityków (m.in. Borowskiego),
        zaprzepaściła szansę na samooczyszczenie z ludzi skompromitowanych bądź
        uwikłanych w malwersację czy korupcję. Za to zaczęto atakować ludzi, którzy
        być może mają jakieś alkoholowe drobne grzeszki, ale są porządnymi ludźmi. Nie
        chcę odnosić się do pozostałych wymienionych osób bo nie znam szczególnie pana
        Stępnia, ale sam dobrze wiesz, że przydział poza kolejką i remont na koszt
        podatników luksusowych mieszkań (powyżej 100m/kw) i lokalu na gabinet dla Nity
        nie było dobrym posunięciem radomskiej lewicy służącym Radomiowi. Dobrze, że nie
        poszło to w zapomnienie i pani Nowicka z Administratora przestała pełnić tak
        odpowiedzialną funkcję. Szkoda tylko, że pozostawiono ją w ogóle w pracy
        chociażby za "umowy" z kancelarią adwokacką, która kasowała blisko 300.000 zł
        rocznie z naszych podatków. Ale odbiegłem od tematu. Jeżeli nie usłyszysz słowa
        PRZEPRASZAM bez wahania składaj wniosek!!!
        _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
        • Gość: BOMBA Re: Popieram działania Bohdana Karasia IP: *.tkdami.net 09.04.07, 21:27
          Andrew! Co ty robisz! NIe kumaj sie z tym towarzystwem! Olej politytkę! Karaś
          nigdy nie będzie twoim partnerem, ewentualnie przed wyborami puści cie w
          sakrapetkach. Ty pomyśl stary o naszym mieście - droga na Rzeszów jest taka że
          mojej teściowej w luksusuowym aucie szczęka wypadła. Chcesz więcej tematów do
          pracy...?
      • Gość: SZUBIENICA [...] IP: *.tkdami.net 09.04.07, 21:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: doktorek Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.210.unknown.vectranet.pl 09.04.07, 21:20
      Największa afera w dziejach polskiej służby zdrowia?

Prawie 300 osób, w tym szefowie dwóch wielkich firm produkujących leki i
      kosmetyki, ma usłyszeć zarzuty w największej aferze w dziejach polskiej służby
      zdrowia, do której szczegółów dotarli dziennikarze "Wprost", i o której
      informuje tygodnik na swojej stronie internetowej.
      Medyczna afera-gigant zaczęła się od patologii w szpitalu w Radomiu -
      pisze "Wprost".

Zarzuty obejmują m.in. umieszczanie za łapówkę produktów na listach leków
      refundowanych, ustawianie przetargów, wypłacanie pieniędzy na podstawie
      fikcyjnych umów o dzieło, finansowanie lekarzom zagranicznych wycieczek w
      zamian za wypisywanie odpowiednich leków.

- Obecnie aferę rozpracowują radomska policja i prokuratura, ale w najbliższych
      dniach zostanie powołana międzywojewódzka grupa dochodzeniowo-śledcza -
      mówi "Wprost" komendant główny policji Konrad Kornatowski. W tej sprawie
      podejrzanych jest na razie 19 osób, z czego dziewięć przebywa w areszcie.
      Podejrzanym zabezpieczono majątek - około miliona złotych - na poczet
      przyszłych kar. Jak ustalił "Wprost", na celowniku śledczych jest jeszcze
      prawie trzysta osób związanych ze służbą zdrowia.

Prokuratorzy i policjanci dysponują dowodami na to, że w nielegalnym procederze
      brali udział wysocy urzędnicy NFZ i Ministerstwa Zdrowia oraz członkowie
      zarządów dwóch dużych międzynarodowych firm - jedna produkuje leki, a druga
      wyroby medyczne (ich nazw nie podajemy ze względu na dobro śledztwa). W grę
      wchodziło ustawianie fikcyjnych przetargów. W zamian za łapówki urzędnicy
      resortu zdrowia i NFZ zobowiązywali się też lobbować na rzecz konkretnego
      koncernu i umieszczać jego produkty na liście leków refundowanych.

Szczegóły afery w najnowszym numerze tygodnika "Wprost".
      • Gość: on Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.tkdami.net 09.04.07, 21:34
        srali muchy będzie wiosna... następny absurd... facet nie kompromituj się sporo
        czasu straciłeś żeby te pierdoły napisać i za to ci chwała, ale lepiej pisz
        wiersze, może coś o miłości, no wiesz, te sprawy...
        • bohdankaras Re: Stępień do pierdla!!! 09.04.07, 21:50
          Że niby czym się kompromituję? Że nie pozwalam się obrażać? Że neguję
          nieprawdę? Że z osobą, która podważa mój autorytet, perfidnie kłamiąc, spotkam
          się w sądzie? Że ktoś wzywa do wieszania m.in. także i mnie na szubienicy? Za
          co? Za to, że żyję? Za to, że kontynuując kilkupokoleniowe tradycje mojej
          rodziny mam poglądy lewicowe?
          Do sympatyka: do dosadnego języka każdy ma prawo, napisałem to już wcześniej.
          Ale każdy człowiek ma też prawo do obrony. Dzięki za wsparcie.
          A do autora wątku cytat:
          Kodeks Karny
          ============
          Art.212
          § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
          organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
          właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
          zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
          masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
          pozbawienia wolności do lat 2.

Tu niewątpliwie mamy przypadek numer 2:
    • Gość: on 2 Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.tkdami.net 09.04.07, 21:40
      Karaś, ale ty zawzięty jesteś. Dopóki prokurator nie zrobi puk, puk, będziesz
      udawał filozofa. Ty nie jesteś polityk, jak wypisujesz w necie, jesteś stary
      cwaniak, ale uważaj, widziałeś jak twój kolega Pęczak schudł... Koniec tego
      dobrego...
      • bohdankaras Re: Stępień do pierdla!!! 09.04.07, 21:54
        A więc jednak do zobaczenia w sądzie. O powództwie cywilnym też nie zapomnę.
        Można było przeprosić, są dalsze oskarżenia! O prokuratora niech się raczej
        martwi autor wątków. Pismo do prokuratury już gotowe.
        • Gość: j Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.tkdami.net 10.04.07, 09:49
          nie bądź śmieszny tylko weź sie do pracy
      • Gość: Łukasz Molenda Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.128.unknown.vectranet.pl 09.04.07, 22:55
        Twoje zachowanie jest skandaliczne. Mimo, iż w wielu zasadniczych kwestiach nie
        podzielam poglądów Bohdana Karasia, to uważam, że w tej kwestii ma 100%
        słuszność. Powinien sprawę skierować do sądu. Są granice oszczerstw i
        insynuacji. Jak zwykle dużo szumu - a dowodów brak. Każdy ma prawo do obrony
        swojego dobrego imienia i to niezależnie od poglądów czy win. Od tego mamy prawo.
        • jas_fasollasido isoxazolidine - obudź się! 10.04.07, 07:37
          Nie będę wchodził głębiej w te sprawy bo się na tym nie znam i mało wiem, ale
          jedno wiem że Administrator powiniem natychmiast wykasować ten post i nie
          dopuścic do dalszej dyskusji, widocznie " isoxazolidine" jeszcze śpi po
          świętach.
          • czerwony_bandyta Re: isoxazolidine - obudź się! 10.04.07, 08:12
            isox to reaguje natychmiast jeżeli ktoś pisze prawdę o żydach.Chociaż z drugiej
            strony w tym wątku nie ma niczego niestosownego a jeżeli ktoś poczuł się
            obrażony zna drogę prawną i tyle.Moderator nie może robić za cenzora.
            • jas_fasollasido Re: isoxazolidine - obudź się! 10.04.07, 08:30
              Tylko tak dla przypomnienia o czy mówi regulamin netetykiety:
              " Nie przeklinaj.
              Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
              Nie podszywaj się pod innych.
              Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe
              lub wyznaczone fora.
              Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
              Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
              Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
              podać link z odpowiednim komentarzem.
              Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
              nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
              możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_
              Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane."

• isoxazolidine Re: isoxazolidine - obudź się! 11.04.07, 21:08
            jas_fasollasido napisała:

> Nie będę wchodził głębiej w te sprawy bo się na tym nie znam i mało wiem, ale
            > jedno wiem że Administrator powiniem natychmiast wykasować ten post i nie
            > dopuścic do dalszej dyskusji, widocznie " isoxazolidine" jeszcze śpi po
            > świętach.

wróciłem po świętach. posty naruszające regulamin i/lub netykiete zostały
            usunięte.
            pozdrawiam
    • Gość: młodszy bosman Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:14
      chłopie po pierwsz przezydent radomia nic nie może zrobić w sprawie szpitala na
      Józefowie bo ten podlega pod "ulubieńca" radomian -marszałka z Płocka.
      po drugie tak jak rdza przeżera stal tak straszliwe sitwy(jeszcze z lat 70 i
      80) przeżarły życie publiczne i gospodarcze Polski i trzeba kogoś pokroju
      Herkulesa aby oczyścić tą stajnię Augiasza!!!
      Czy Kaczyńscy i pis mają takie siły i możliwości? Daj Bóg!
    • Gość: zz Re: Stępień do pierdla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:14
      kiedyś można było iść do komitetu i się wyżalić naskarżyć,podpie........

dziś tego brakuje zostało forum
      jak sie napisze to później jest lżej.
      Piszcie to się WAm Ulży .
      Chyba że znów powstanie coś ta wzór KOMITETÓW partyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka