Gość: druhna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:27 Odezwijcie sie druhny i druhowie od Stępniewskiego .Gdzie jesteście i co robicie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dh Ela Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:28 Mieszkam w Radomiu. Do ostatniej chwili życia druhowaliśmy kom. Stepniewskiemu. Już nie działam w harcerstwie ( z różnych względów). A może by tak na kolejną rocznicę śmierci naszego Szczepowego zorganizować spotkanie Podhalańczyków?. Ja już mam 55 lat. Mam wszystkie kroniki naszego Szczepu - co z nimi zrobić? - aby ślad po Podhalańczykach przetrwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druhna Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:47 Ja byłam w szczepie w latach 70-tych i 80-tych bardzo milo wspominam tamten okres(zbiorki ,choinki .sprzedawanie świeczek o obozach nie wspomnę).Ciekawa byłam co sie stało z kronikami.Mieszkam w Radomiu (może sie znamy ?) chętnie sie spotkam na wspominki .Mam kontakt z niektórymi ludźmi z tamtego okresu .Bardzo sie ciesze ,ze ktoś sie odezwał bo już straciłam nadzieje .Mam 45 lat.Czuwaj! Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okularnik Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.infoplus.com.pl 03.08.07, 12:19 Braterskie pozdrowienie z zaprzyjaźnionej 29 RDHZ zSP nr 29 pod dowództwem druhny Barbary Wisony. Jak dobrze pamiętacie nasze szczepy współpracowały w latach 70-ych dość blisko. Sam byłem na obozie w Golejowie koło Staszowa w - chyba - 77 roku. Zazdrośliśmy wam wtedy podhalańskichpeleryn i kapeluszy. My byliśmy pod wezwaniem Piasta Kołodzieja, więc na tak atrakcyjne stroje nie bardzo mogliśmy liczyć. No bo mieliśmy chodzic kapciach z łyka? Szkoda, że dha Stępniewskiego już nie ma. To była nietuzinkowa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druhna Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:59 Ja tez byłam na obozie w Golejowie i chyba w tym samym czasie ,w podobozie dh Skorzy (koszmar)co noc miałyśmy karniaki i biegałyśmy z pełnym ekwipunkiem .Pamiętam ,ze dh Wiosna tez wtedy była . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloj Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.radom.vectranet.pl 24.04.15, 22:20 Proponuję zanieść je do Hufca (ul. słowackiego 17) tam mieści się Muzeum Harcerstwa Radomskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
andymo Re: Podhalanczycy z SP 32 28.08.07, 19:32 Szkołę ukończyłem w 1974,oczywiście i mnie urzekły długie płaszcze,które tak bardzo wyóżniały nas spośród innych harcerzy w Radomiu. Obecnie mieszkam w Lublinie.Często wspominam tamte czasy a najbardziej obóz w Szaflarach zorganizowany przez druha Stępniewskiego. CZUWAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podhalanczycy z SP 32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 21:43 Szkoda ze tak niewiele osób wspomina "Czesia"miły człowiek i świetny organizator.Akcja "znicz","choinki"(oczywiście robienie kotylionów),obozy,zimowiska PAMIĘTACIE ? No i to Jego poczucie humoru ,"wkręcanie" ludzi w rożnych sytuacjach.Fajnie było.Czuwaj. Odpowiedz Link Zgłoś