Dodaj do ulubionych

Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych.

19.04.07, 15:29
Dzisiaj w Sali Koncertowej odbędzie się koncert charytatywny zorganizowany
przez fundację WRÓĆ DO MNIE na rzecz dzieci autystycznych. Warto iść i
wspomóc rodziny, które borykają się z problemami autyzmu. Koncert zaczyna się
o godzinie 18.
Obserwuj wątek
    • Gość: znający z pracy P. Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.pr.radom.net 19.04.07, 16:24
      Odradzamy pojście na ten Koncert i wspomaganie "NIBY "fundacji owej Pani.
      Jest to TYPOWA oszustka i Krętaczka a pieniądze chce tylko dla swojego
      dziecka.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: edykomp Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 19.04.07, 17:05
        Pomóc jednemu dziecku to już wiele,w takiej sytuacji
        • Gość: znający Wójtowicz Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.pr.radom.net 19.04.07, 18:30
          To już ekka przesad,co pan napisał
          Ona ma swoją pracę mąż też pracuje,tylo ciągle Im mało,więc pomysł z Fndacją
          żeby mieć więcej dla Swojego dziecka.
          Dużo się codzienie nasłuchałam i każdy ma "tej" pani dosyć,tak niby
          biedna,czeka tylko na "gotwe',aby samemu nic nie robić,bosię przemęczy.....

Znam inne dwie osoby co mają dzieci autystyczne i są :cudowni",wspaniali
          ludzie ,uśmiechnięci,dążący do celu ale nie oszukują aby dla swojego dziecka
          mieć jak najwięcej nie Zasłaniają się "chorym dzieckiem",

Więc naprawdę z "serca" ostrzegam rodziców dzieci autystycznych,sposorów,przed
          Tą Panią.
          • Gość: edykomp Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 19.04.07, 23:05
          • Gość: edykomp Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 19.04.07, 23:06
            Przykro,że na koncercie było ok. 50 osóeb. Nieważne, że ktoś pracuje, czy nie,
            ale jak ma dziecko autystyczne to należy mu pomóc.
          • Gość: Do P. Wójtowicz Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 19.04.07, 23:09
            Jak znacie tylu wspaniałych ludzi, którzy maja dzieci autystyczne to piszcie, a
            nie mówcie źle o kimś.
            • Gość: X Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 10:19
              W radomiu jest organizacja dla dzieci autystycznych. Po co fundacja. Z artykułu
              wynika, że założyciele fundacji o stowarzyszeniu nic nie wiedzą. Jak to jest
              możliwe, przecież są zarejestrowani, było o nich w prasie.
              • Gość: znającyp.wójtowicz Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.pr.radom.net 21.04.07, 14:46
                No właśnie,przecież napisaliśmy właśnie że P. Wójtowicz zaklada tą Fundację
                tylko dla własnych potrzeb,dla potrzeb swojego dziecka a zasłania się dobrem
                innychdzieci a o Autyzmie nie ma zelonego pojęcia o czym mogli przekonać się
                ci ,co byli na niedudacznym niby koncercie wielkiej KLAPIE I OBCIACHU dla owej
                pani
                • Gość: nonna Zawiść,... IP: 82.139.60.* 21.04.07, 17:04
                  Ot- co kryje się pod niektórymi postami. Autyzm to straszne nieszczęście w
                  rodzinie i wykorzystywanie go przez jednych lub obmawianie przez innych jest
                  podłością
                  • Gość: lena Re: Zawiść,... IP: *.143.unknown.vectranet.pl 23.04.07, 08:56
                    owszem, kazda choroba to nieszczescie ale moze sie przytrafic w kazdej
                    rodzinie, rowniez jakiegos posal albo biznesmena. I co, mam dawac pieniadze np
                    na autystyczne dziecko ktorego rodzice zarabiaja 10 razy wiecej ode mnie?
                    • Gość: lena Re: Zawiść,... IP: *.143.unknown.vectranet.pl 23.04.07, 08:58
                      aha,, zebyscie mnie zle nie zrozumieli, nie mowie tu o tych konkretnych
                      ludziach, tylko ogolnie, chetnie wspomoge dzieci chore i biedne a nie te ktore
                      sa chore ale niekoniecznie potrzebujace pieniedzy
    • Gość: widz Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:01
      Byłem na tym koncercie. Faktycznie, przykry widok, gdy na sali było tylko
      kilkadziesiąt osób. Ale jak czytam ten wątek to włosy na głowie stają mi dęba!
      Dlaczego w Radomiu wszystko musi być na zasadzie opozycji i zawiści. Jak jest
      pomysł, to od razu dwie inicjatywy. Co szkodziło Pańśtwu z tej drugiej fundacji
      czy też stowarzyszenia, żeby przyjść na ten koncert? Dla dobra dzieci
      autystycznych i z szacunku dla artystów występujących na scenie Urzędu
      Wojewódzkiego
      • Gość: mama autystyka Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.pr.radom.net 22.04.07, 23:40
        Nikt nie powiadomił,że taki Koncert będzie i że powstaje fundacja.
        A druga sprawa,dzwoniłam do Synapsis w Waszawie i zasięgnęłam opini o P.
        założycielce-nilkt nic nie wie,a powiiny osoby zakładajzace Fundację dla dzieci
        Autystyv=cznych przejścb szkolenie oni i ich pracownicy w KTTA, a nikt z tego
        KTTAo Wlodarczykach nie wie,bez pozwoleniai certyfikatu z Synapsisu ta "niby"
        fundacja nie ma prawa istnieć.
        • Gość: a. Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:13
          Zadziwia mnie stwierdzenie, ze bez "certyfikatu" Synapsis nie ma prawa istniec
          zadna organizacja zajmujaca sie pomoca osobom z autyzmem.
          Pracuje od ladnych paru lat w Fundacji "Synapsis" i takie stwierdzenie slysze po
          raz pierwszy!
          Fundacja "Synapsis" zajmuje sie pomoca osobom z autyzmem (diagnoza, terapia,
          ostatnio takze pomoc osobom doroslym z autyzmem), prowadzi szereg szkolen dot.
          pracy z ta grupa osob, podejmuje dzialania rzecznicze na rzecz tego srodowiska,
          wspiera organizacje, ale nie wydaje certyfikatow czy pozwolen na prowadzenie
          organizacji o tym profilu dzialania! Fakt - fundacja "Synapsis" jest wiodaca
          organizacja w Polsce jezeli chodzi o pomoc osobom z autyzmem i ilosc i
          roznorodnosc podejmowanych dzialan na rzecz tych osob.
          Bardzo szkoda, ze przy okazji inicjatywy, ktora ma zwrocic uwage na problem
          autyzmu (chodzi mi o powstanie Fundacji "Wroc do mnie") pojawilo sie tyle
          zawisci. I tak na prawde nie wiem o co chodzi...?
          Warto w tym miejscu zaznaczyc, ze formula organizacyjna fundacji wszelkiego typu
          zezwala na zakladanie jej nawet z powodu checi pomocy JEDNEJ OSOBIE (potencjal i
          sila tkwi w kapitale zalozycielskim, brak czlonkow fundacji - sa zalozyciele).
          Co innego jest w przypadku stowarzyszenia, gdzie potencjal stanowia czlonkowie.
          • Gość: edykomp Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 25.04.07, 18:29
            Autyzm jest na pewno ważnym problemem dla rodzin borykających się z tym
            problemem i pomoc nawet jednej, powtarzam jednej osbie to bardzo dużo.
            • Gość: a. informacja dla rodzin dzieci z autyzmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 00:45
              Stowarzyszenie Abstynentów Klubu "OPOKA"
              ul. Przemysłowa 5, 26-400 Przysucha
              Zajęcia profilaktyczno - terapeutyczne
              dla osób niepełnosprawnych, a w szczególności dzieci i młodzieży dotkniętych
              autyzmem i innymi schorzeniami układu nerwowego i ruchowego
              otrzymali z urzedu marszalkowskiego na ten cel 33.800 zl.
    • Gość: kolo82 Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 09.05.07, 18:41
      jak charytatywny to naszego kosztownego pana prezydenta nie zobaczymy na nim
      • Gość: edykomp Re: Charytatywny koncert dla dzieci autystycznych IP: *.tkdami.net 09.05.07, 19:01
        Ale był zastępca prezydenta- pan Fałek i pan Czajkowski (notabene zaufany
        prezydenta).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka