Dodaj do ulubionych

Radom upada

20.04.07, 11:13
Czas na chwilę szczerości. Są tutaj wątki, które chwalą Radom, zapraszają do
głosowania na to miasto. Pytam za co chwalą? Za to, że nie można znaleźć
niezłej pracy bez znajmości? Że służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia?
Że po ulicach prawie nie da się jeździć, bo takie są dziury? A może za
politechnikę, na której afera goni aferę? I której absolwenci zazwyczaj
zasilają szeregi bezrobotnych... I jeszcze te "murki" stojące niemalże przed
każdą klatką. Kiedyś podjęłam decyzję, żeby wyjechać z tego "miasta". I to
chyba była najlepsza decyzją jaką mogłam podjąć. Czasami, jak słyszę, co się
tutaj w Radomiu dzieje, wstydzę się, że pochodzę z takiego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rabsztok Re: Radom upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:59
      Ech.Dziecko drogie.Sporo prawdy w tym co piszesz.Te drogi,szkoły,zachłanne
      DOKTORY etc,etc.Widzimy to również my,którzyśmy jednak z RADOMIA nie
      wyjechali.Łatwiej z oddali ganić,pouczać i wstydzić się nawet ,niż tu na
      miejscu borykać się z uciążliwością bycia RADOMIANINEM.(Troszeczkę przesadziłaś
      z tym wstydem)
    • Gość: anka Re: Radom upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:55
      A ja się bardzo cieszę , bo odebrałam moją upragnioną wizę i mam "100 ton"
      doładowania, nareszcie wyjeżdżam z tego zapyziałego miasta, z IV RP , będę z
      dala od tych układów pis-owskich. Mam nadzieję,że tu już nie wrócę!! Tu w tym
      mieście mam pracę którą nawet lubię, ale nie za te pieniądze !!! Nie chcę
      dorabiać się całe życie na mieszkanie i samochód. Wiem , patriotą można być
      również za wielkim oceanem!!! Pa nieudaczniki!!!!!!
      • Gość: Adam Re: Radom upada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:35
        Krzyż na drogę wam wszystkim. Jakos upada i upaść nie może ku waszemu niedoczekaniu.
        • Gość: na wyjezdzie Re: Radom upada IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 20.04.07, 15:55
          mam tu siebie w Anglii calamase takich cwaniakow ktorzy "nie chcieli sie dorabiac cale zycie na mieszkanie w Polsce" i teraz mieszkaja po 8 osob w 2 pokojach na najbadziewniejszej dzielnicy.ja wyjechalem z powodow osobistych nie bardzo mialem wyjscie.teraz mam tu rodzine wiec sila rzeczy nie bardzo moge wyjechac.zreszta po kilu latach jest inaczej.z Polski obchodzi mnie tylko to co sie w Radomiu dzieje.szkodatylko ze tu tyle burakow nieudacznikow przyjezdza.tu sie dopiero mozna wstydzic ze sie jest Polakiem.na szczescie za dorosly jestem na to zeby sie z chamstwem utozsamiac.pozdrawiam tych ktorzy zostali i im sie chce.szacuneczek
      • phodopus Re: Radom upada 20.04.07, 15:55
        > Pa nieudaczniki!!!!!!
        :)))
        Nieudacznik to raczej ten kto wyjeżdża - tutaj nie potrafił sobie poradzić, więc
        postanawia spróbować szczęścia gdzie indziej.
        Powodzenia!
        • Gość: molu Re: Radom upada IP: *.icm.edu.pl 20.04.07, 16:59
          > Nieudacznik to raczej ten kto wyjeżdża - tutaj nie potrafił sobie poradzić, wię
          > c
          > postanawia spróbować szczęścia gdzie indziej.

To jedna kategoria - wegetuje w każdym miejscu, w którym się znajdzie. A co
          powiesz o ludziach, którzy mają naprawdę wysokie kwalifikacje i bogate
          doświadczenia? Ile jest firm w Radomiu, w których ciekawą pracę może znaleźć
          ktoś z doktoratem z elektroniki czy fizyki? Ile jest firm, które zapłacą
          absolwentowi dobrze znającemu jeden język obcy średnią krajową?

Nie wszyscy mają naturę naprawiaczy świata. Chcą po prostu robić to, co lubią,
          zarabiając przy okazji tyle, żeby nie martwić się dociągnięciem do tzw.
          pierwszego. Do tego naprawdę nie trzeba wyjeżdżać za granicę. W Polsce jest
          coraz więcej jednostek badawczo-rozwojowych dużych koncernów, ba, nawet firm
          stricte produkcyjnych z działami inżynierskimi, które kuszą nie tylko kasą i
          ciekawymi projektami, ale również możliwością awansu, co jest sporą zachętą dla
          ludzi, którzy pracowali dotąd w pięcio- czy dziesięcioosobowych firmach.

Konkludując: nie ograniczaj ludziom prawa wyboru wyzywając ich od nieudaczników.
          Jaka jest ich wina w tym, że w rodzinnym mieście nie mogą realizować i rozwijać
          się zawodowo?

> Powodzenia!

To jasne :)

Pozdrawiam,
          molu
      • Gość: Ilijan Darmowy kop w d... na granicy dla każdego!!! IP: *.autocom.pl 20.04.07, 16:55
        Tak na rozpęd i niech jadą w cholerę. Tylko marudzą, gadają same bzdury, że
        rząd to, że tamto. Paszli won! Mniej takiego marginesu tylko nam wszystkim
        wyjdzie na dobre. A ja tu i tak pozostane, zwłaszcze że jest po co, bo
        możliwości są ogromne. Trzeba sie tylko troche postarać i wszystko będzie ok.
        No, ale jak ktoś woli na zmywak, albo jako służba to pa pa, nieudacznicy.
        • Gość: XXL Re: Darmowy kop w d... na granicy dla każdego!!! IP: *.tkdami.net 20.04.07, 17:39
          llijan - WIEKIE BRAWAZA ŚWIĘTE SŁOWA!
          Szacuneczek się należy!!
    • Gość: ups Re: Radom upada IP: 82.139.48.* 21.04.07, 17:42
      ups
      • Gość: Rabsztok Re: Radom upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:03
        Jeszcze będzie przepięknie,jeszcze będzie normalnie....Nawet w Radomiu.
        • a67 Re: Radom upada 21.04.07, 22:33
          Mam nadzieję
          i chyba tylko dla tego nie wyjechałem
    • omuerta Re: Radom już dawno upadł !!!!! 22.04.07, 10:06
      Masz rację. Ja tez bym wyjechał z tego miasta ale mi kasy brakuje chociaż
      pracuje. W tym mieście nie da się żyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Adek Radom nie upadł i nie upadnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:10
        Radom jest normalnym, przeciętnym miastem jak wiekszość w Polsce i zyje sie tu
        dobrze, tylko marudom wszedzie bedzie źle!
        • tomus2221 Re: Radom nie upadł i nie upadnie! 22.04.07, 11:48
          Tak tak:)Adek objechał cała Polske i wie ze niczym sie nie róznimy:)
          • Gość: Adek Re: Radom nie upadł i nie upadnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:14
            tomus daruj sobie, te wolne zarty. siedzisz na tej Czachowskiego, nie widzissz
            swiata poza Radomiem, wiec nawet nie masz porownania jakie dziadostwa sa w
            innych miastach. Naogladales sie moze w tv jkakis ladnych obrazkow myslisz ze
            tak jest wszedzie poza Radomiem.
            • tomus2221 Re: Radom nie upadł i nie upadnie! 22.04.07, 12:16
              Gość portalu: Adek napisał(a):

> tomus daruj sobie, te wolne zarty. siedzisz na tej Czachowskiego, nie widzissz
              > swiata poza Radomiem, wiec nawet nie masz porownania jakie dziadostwa sa w
              > innych miastach. Naogladales sie moze w tv jkakis ladnych obrazkow myslisz ze
              > tak jest wszedzie poza Radomiem.
              Zawsze potrafisz mnie rozśmieszyć:):):):)
              • Gość: Dudek Re: Radom nie upadł i nie upadnie! IP: 82.139.38.* 22.04.07, 13:55
                Radom jest zacofany tylko z jednego powodu.
                Mianowicie w radomiu mieszka najwięcej zgredów marudów smutasów.

• Gość: AMEN Re: Radom upada IP: 82.139.38.* 22.04.07, 11:48
      Miasto tworzą jego mieszkańcy.
      Skoro twierdzi się że owe miasto upadło, znaczy ze mieszkańcy w nim upadli i nie chca się podnieść.
      • Gość: Adek Re: Radom upada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:15
        Mysle ze właśnie tomus jest przykładem takiego "upadłego" mieszkańca naszego
        pięknego grodu.
        • tomus2221 Re: Radom upada 22.04.07, 12:18
          Gość portalu: Adek napisał(a):

> Mysle ze właśnie tomus jest przykładem takiego "upadłego" mieszkańca naszego
          > pięknego grodu.
          Pieknego grodu:):):)hehehe.Njalepszy jestes.
          • Gość: Adek Re: Radom upada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:25
            No widzisz jednak miałem rację "upadłes" :D
    • sympatyk_sld Radom już upadł ! 22.04.07, 13:31
      ten temat został źle sformułowany !
      • Gość: s Re: Radom już upadł ! IP: *.tkdami.net 22.04.07, 14:30
        SLD zarżnęło to miasto do końca
        • Gość: es..! Re: Radom był województwem,pamiętasz ..s..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:40
          albo i nie pamiętasz, boś skakał jeszcze z ...jajka na jajko! Więć nie rżnij
          głupa, zrób rypley!
        • Gość: rainer Re: Radom już upadł ! IP: 84.19.176.* 22.04.07, 16:01
          Nie SLD zarżnęło tylko rządy prawicy, a teraz zażyna pis.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka