Dodaj do ulubionych

Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki

26.04.07, 17:46
Proponuję zabrać za karę plac Skwarczyńskiemu i skazać go na ciężkie roboty.
Oprócz tego niech zapłaci te 630 tys. na rzecz caritasu.
PS.
Gdzieś gazecie zaginął ważny artykuł. Tu znalazłem zgubę:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=61160585
Obserwuj wątek
    • pitagor Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 26.04.07, 19:44
      Uważajmy, żeby podobnie jak z jesionem nie było z białodrzewami na Plantach:

Ostatnia wypowiedź:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,750,51347653,58912862.html
    • michal.vel.misiek Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 27.04.07, 09:11
      Proponuję skonfiskować Skwarkowi budy z placu Małgorzatki na poczet przyszłej kary:)

Co do "białodrzewów" to Pitagor nie przesadzaj. Topole są chwastem drzewnym i
      powinno sie je sukcesywnie usuwać z terenów zieleni miejskiej, ich słabe
      korzenie, łatwo łamliwe gałęzie oraz uciążliwe pyłki dla alergików powodują
      niebezpieczeństwo dla ludzi mieszkających badź przechadzających się w ich pobliżu.

"Białodrzewy" powinny być stopniowo wycinane i zastępowane przez szlachetne
      gatunki drzew. Wiem, że zaraz pojawią się obelżywe posty na tym forum pod moim
      adresem pisane przez pseudoekologów. Ale takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
      • Gość: Blecha Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:58
        idac twoim tokiem rozumowania czyli zniszczyc to co niebezpieczne proponuje
        sprawdzic statystyki i zobaczyc ile osob zginelo przygniecionych przez drzewa
        czy konary i porownac to np. z iloscia zabitych w wypadkach drogowych. jak juz
        dodasz i podzielisz to sam wyciagniesz wnioski co sprawia wieksze
        niebezpieczeństwo i co powinno sie wyciac
        krotko, twoje argumenty sa bezsensowne

> Wiem, że zaraz pojawią się obelżywe posty na tym forum pod moim
        > adresem pisane przez pseudoekologów. Ale takie jest moje zdanie.

???????????????????????????????????????????
      • phodopus Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 27.04.07, 12:16
        Ja akurat się z Tobą zgadzam :)
        Co więcej, mam podobne zdanie odnośnie kasztanowców. To drzewa obce w naszym
        środowisku, sprowadzone jakiś czas temu jako ozdoba parków. Do niedawna nieźle
        sobie radziły, ale przestały, jak w końcu dotarł tutaj ich naturalny wróg.
        Zamiast na siłę chronić obcy gatunek, marnując na to kupę kasy, lepiej po prostu
        posadzić nasze rodzime drzewa, co z pewnością przysłuży się środowisku.
        Podkreślam - nasze - gdyż niestety zapanowała moda na sadzenie m. in.
        północnoamerykańskich czerwonych dębów, które z kolei czują się tutaj wyjątkowo
        dobrze, wypierając nasze gatunki...
        • Gość: emer wycinka IP: *.tkdami.net 27.04.07, 18:37
          Panie Vel .najpierw pan nasadz te ulubione a potem jak urosną wycinaj te niby
          złe
        • redoxygene Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 27.04.07, 19:34
          phodopus napisał:

> Ja akurat się z Tobą zgadzam :)
          > Co więcej, mam podobne zdanie odnośnie kasztanowców. To drzewa obce w naszym
          > środowisku, sprowadzone jakiś czas temu jako ozdoba parków. Do niedawna nieźle
          > sobie radziły, ale przestały, jak w końcu dotarł tutaj ich naturalny wróg.
          > Zamiast na siłę chronić obcy gatunek, marnując na to kupę kasy, lepiej po
          prost
          > u
          > posadzić nasze rodzime drzewa, co z pewnością przysłuży się środowisku.
          > Podkreślam - nasze - gdyż niestety zapanowała moda na sadzenie m. in.
          > północnoamerykańskich czerwonych dębów, które z kolei czują się tutaj
          wyjątkowo
          > dobrze, wypierając nasze gatunki...

Gdyby wychodzic z zalozenia takiego jak ty, to jak wygladalyby polskie miasta?
          2 na krzyz? Ulice w debach, a skwery w jesionach? Klon kulisty tez nie jest
          nasz przeciez. Zastanowmy sie nad akcja "Pilsudskiego aleją dębową!".
          • phodopus Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 27.04.07, 19:58
            Piszesz tak, jakby Piłsudskiego była aleją kasztanową :)
            W obecnych warunkach mało co tam się utrzyma i niestety chcąc mieć odrobinę
            zieleni na ulicach w centrum z konieczności trzeba wynajdywać gatunki zdolne do
            wegetacji w takich warunkach, jak choćby wspomniane klony kuliste. Dąb to był
            przykład i wcale nie na drzewo uliczne, lecz parkowe, podobnej wielkości jak
            kasztanowiec i tylko w tym kontekście pisałem :)
    • Gość: piter Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 09:19
      głupota z tą karą!!!!!
      niech zapłaci ale normalne pieniądze a nie tyle ile chca te głupki
      z organizacji zielonych,
      podam przykład: za zastrzelenie chłopaka przez policję rodzina otrzymała
      tylko 100tyś odszkodowania.
      zieloni na drzewa!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ustroniak Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.130.unknown.vectranet.pl 29.04.07, 14:31
      Jak to nie ma winnego? Przyszedłem ja ze swoim sąsiadem z Ustronia i podlaliśmy
      drzewo jakimś świństwem. Tylko w jakim celu my dwaj?Wiadomo,że Skwarczyński miał
      cel aby drzewo zniknęło z placu. Jaka Polska takie sądy. Może prezydent
      Kosztowniak wywali ohydne budy Skwarczyńskiego z centrum miasta?
      • Gość: betonowa nr 8 Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:19
        Pod tym adresem ktoś na tej ulicy powycinał drzewo-a ? Okropnie wyglądają
        pobcinane pniaki nie do końca i syf panoszy się koło płotu i tych b. drzew.
        Betonowa to tyły teatru obok wieżowca. Środek miasta .
        CO na to służby miejskie ??
    • Gość: h Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.tkdami.net 09.05.07, 19:14
      nie ma szans rzeby te 600 tysiecy wpłacił bedzie sie odwolywał i cudował
      światem rzeby kasiorki nie wydać
      • sono_andrzej Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 09.05.07, 22:29
        A powinni dla przykładu utrzymać wysoką karę... Jakby stracił dom, oszczędności
        i jeszcze inne dobra materialne to na drugi raz 100 razy pomyśli nim dotknie
        drzewa.
    • molo987 Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 09.05.07, 23:04
      według mnie on nie jest niczemu winny każdy z nas mogłby zostać wrobiony tak
      jak on a teraz sie wszyscy wyżywają
      jak na keles krauza przed oponami u bieńkowskiego najpierw bubynek (omijał )
      drzewo a potem zaraz je ścieto to cisza bo to były czasy bez internetu bez
      możliwości oczerniania ludzi jak to robi sono_andrzej
      • sono_andrzej Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 09.05.07, 23:24
        Jakie oczernianie ludzi??? Gość ewidentnie złamał prawo i musi ponieść tego
        konsekwencje.
        Zastanów się co piszesz.
        • Gość: kat Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: 82.139.53.* 10.05.07, 03:35
          masz racje. powiesić go.
          • Gość: oi Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: *.tkdami.net 10.05.07, 03:44
            ludzie opamietacie sie czemu wy nie spicie ja to w robocie jestem ale wy co wy
            terz
            • Gość: agata Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki IP: 82.139.53.* 10.05.07, 11:47
              drzewo było i nie ma go.nie ma też gałęzi aby winnego powiesić.
              • rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Co z karą za drzewo z pl. Małgorzatki 10.05.07, 11:49
                skwarek jest niewinny sąd go uniewinnił kto winny niewiadomo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka