Dodaj do ulubionych

"Ustronie" wolne od Krześniaka

27.04.07, 20:04
Dzisiaj Rada Nadzorcza "Ustronia"
odwołała człowieka który zagrażał dalszej egzystencji naszej Spółdzielni .Czas
na rozliczenie ludzi którzy tak gorąco promowali tego typa .Dla nich też nie
ma miejsca w strukturach zarządzających Osiedlem .
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:13
      czy to potwierdzona informacja
      • Gość: Piotrek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:22
        Nooo nareszcie , tego należało się spodziewać .Ciekawe co z jego gorącymi
        poplecznikami , tymi którzy mianowali się dyrektorami itd ? Powinno po nich
        także nie pozostać śladu w Spółdzielni . Czy wyciągną z tej lekcji jakieś
        wnioski i przypomną sobie co znaczą pojęcia : wstyd,pokora,uczciwość,lojalność
        wobec oszukanych wyborców i dadzą sobie spokój z dalszym mąceniem ?
        • Gość: sam swój Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.chello.pl 27.04.07, 20:47
          Nareszcie Nasze Osiedle ma właściwego Prezesa Gratuluje Panie Janie......
          • Gość: jupi Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:50
            Wybór tego człowieka był poważnym błędem za który wielu członków rady musi
            ponieść konsekwencje , za drogo nas wszystkich kosztował ten eksperyment .
          • Gość: anty piotrek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.chello.pl 27.04.07, 20:50
            Pamiętaj że te 4 miesiące krześniaka były bardziej korzystne dla spółdzielni
            niż 9 lat Radomskiej ...... co widać po osiedlu i atmosferze w spółdzielni i
            szacunku wobec Prezesa Krześniaka.
            • Gość: Zyzio Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:55
              Podziękujmy naszym działaczom PiS. To dzięki nim odszedł...
              • Gość: mieszkaniec Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: 82.139.40.* 27.04.07, 21:02
                i dzięki nim przyszedł dziekujemy
              • Gość: Młodzianów Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:04
                Wspaniała wiadomość .My mieszkańcy jesteśmy bogatsi o jeszcze jedno
                doświadczenie wprawdzie istotnie kosztowało nas ono wiele a mogło kosztować o
                wiele więcej .Mnie jest obojętne kto kosi to towarzystwo ,ważne że jest szansa
                na zwrot w odpowiednim kierunku .Więcej rozwagi i czujności na przyszłość tego
                nam wyborcom nowej Rady potrzeba .
                • Gość: remik Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:19
                  Wcale mi go nie szkoda o jedną kanalię mniej .Znam tego człowieka z czasów
                  Budowlanych .Nikt go tu dobrze nie wspomina .
            • Gość: mag Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: 82.139.60.* 30.04.07, 13:10
              Gość portalu: anty piotrek napisał(a):
              szacunku wobec Prezesa Krześniaka"

Płacę wysoki czynsz, opłaty więc muszę na niego zarobić, nie mam czasu śledzić
              szczegółowo co robi Rada nadzorcza Prezes. "Po owocach ich poznacie" Za cztery
              miesięce to pewnie urosłaby żerzucha i może inne warzywa.

Jedno wiem, marznę w swoim mieszkaniu mimo, że płacę wysoki czynsz. Jeśli mój
              malutki wnuczek zachoruje to podam spółdzielnię do sądu!

Dzisiaj dzwonię, zgłasza mi się na centrali sekretarka... (płacę za połączenie)
              i nikt sie na centrali nie zgłasza!I tak kilka razy! Jako spółdzielca płace za
              to aby ktoś tam był!
              Wygląda, że pracownicy dalej nie są dla spółdzielców! Liczy sie tylko polityka!
          • Gość: misio pysio Czy to Jan K. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:00
            Jeśli są to gratulacje dla Jana K. ze spółki K&K to można by gratulować jeśli
            sam zrzekł by się funkcji.
            Jeśli chodzi tylko o to że rozstał się z człowiekiem którego promował ze
            wszystkich sił to był to bardziej instynkt samozachowwczy niż jego wielka
            MĄDROŚĆ I DOBROĆ :)
            • Gość: nie Pomyliło Ci się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:22
              To nie Jan K. tylko Jan Z. z tej samej drużyny
      • Gość: HARY Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 30.04.07, 09:19
        No wlasnie w poniedzialek dopiero druga czesc zebrania czyli po 1 czesci
        przegrywal prezes ale mial czas do poniedzialku zeby sobie poukladac sprawy z
        kolesiami i dopiero dzis ostateczna decyzja
    • Gość: kasia Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:22
      Proszę o podanie wyników głosowania:
      ile za odwołaniem, ile przeciw, ile wstrzymujących się.
      • Gość: miś Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 27.04.07, 21:33
        Wszyscy pisza , ze tak duzo kosztowal - Ustronie Krzesniak, ale to dzieki
        parti Kosztowniaka - zostal powolany na to stanowisko.
        • Gość: Pinki Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: 82.139.33.* 27.04.07, 22:42
          ty bandyto i łgarzu pis nie miał z tym nic wspólnego.ktoś w końcu powinien podać
          cię czerwone gów.no do sądu za pomówienie partii.
          • Gość: Reginka Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:49
            Drogi przyjacielu trochę opanuj swój język , to prawdopodobnie nie miejsce dla
            ciebie .Doskonale wiesz kogo bronisz i wiesz że jesteś skompromitowany tak jak
            twoi faworyci.Więc miej trochę odwagi i chociaż zamilcz .Dobranoc mój drogi
            pieniaczu !
          • Gość: Reginka Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:51
            I jeszcze jedno, te słowa skierowałam do niejakiego Pinki .Pozostałym życzę
            konstruktywnej dyskusji dla dobra nas wszystkich (ustroniaków) .
    • ustroniak1 Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 27.04.07, 21:32
      największe osiedle, chyba najlepiej położone i najgorzej zarządzane...
      zaniedbane ulice, obdrapane przystanki, przejścia nad ulicami (sandomierska,
      gagarina, JP) straszą już z daleka... czy naprawde nie ma tu nikogo kto by
      potrafił o to zadbac???
      • Gość: marian 2 Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.chello.pl 27.04.07, 21:38
        K.Sońta jak zwykle miał racje dobro Ustronia i Radomia ponad wszystko!!!!!
        Brawo Sońta
        • Gość: 123m Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:42
          Jest niesamowita okazja aby wyprowadzić nasze osiedle na prostą po tych
          kompromitujących incydentach ,nie wolno jej zmarnować ,potem to będzie tylko
          całkowita katastrofa . Była to pierwsza rozsądna decyzja tej rady .
          • Gość: marian 2 Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.chello.pl 27.04.07, 22:10
            członkowie rady ze stowarzyszenia zawiedli się na obiecankach prezesa ale teraz
            nauczeni doświadczeniem dowiedli że nie nie dadzą się skorumpować żadnemu
            zarządowi ..... nareszcie uczciwa rada tak trzymajcie
            • Gość: białas Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:31
              Murzynek Bambo chce się wybielić?
            • Gość: radomiak Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:32
              Dobra decyzja.Zgadzam się ze słowami Piotrka że nie powinno być miejsca w
              zarządzie dla tych którzy promowali Krześniaka ,doskonale wiedzieli kto to taki
              i czego się po nim można spodziewać .W zasadzie ich nie zawiódł , zapewnił im
              niezły grosz i zapewne obiecał więcej.
            • Gość: nie Sońta Oj Sońta przestań pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:44
              Wygląda na to że sam pan Sońta zabrał głos w sprawie choć wszystko było ok do
              czasu wyciągnięcia przez media sprawy. Więc Marianie 2 ( Karolu ) przestań pisać
              • Gość: nie nie nie sońta Re: Oj Sońta przestań pisać IP: *.chello.pl 27.04.07, 23:23
                ta coś ci sie chyba pomigało ja i sońta to jak kopacz i łuczycki .... prawie
                to samo hłe hłe hłe!!!
            • Gość: cytat cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:19
              Ustroniem zajmie się prokuratura IP: *.tkdami.net

Przeczytaj komentowany artykuł »
              Gość: spółdzielca2. 10.12.06, 08:24 + odpowiedz

Idę o zakład, że najdalej za rok Ustroniem zajmie się prokuratura. Jak mozna
              zatrudniać lisa do pilnowania kurnika. A ten Kotwicki to musi być wyjatkowa
              kanalia. Jeżeli naprawde zostanie vice-prezesem to będzie to oczywista korupcja.

• Gość: aaa Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:11
      Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: 82.139.48.*

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: skandal 09.12.06, 15:04 + odpowiedz

- Zagłosowałem na pana Krześniaka, bo uważam, że ma świetną wizję rozwoju
      spółdzielni, jest przygotowany merytorycznie i ma doświadczenie w zarządzaniu
      spółdzielniami. Owszem, też słyszałem o jakichś sprawach z jego przeszłości
      zawodowej, ale nigdy nie był uznany za winnego. Za to podkreśla, że priorytetem
      w jego działaniu będzie uwłaszczenie spółdzielców, a mnie i wielu spółdzielcom
      też na tym zależy. Chcemy być równymi partnerami w zarządzaniu spółdzielnią -
      wyjaśnia Tomasz Gogacz.

Zawiodłem się na panu, panie Tomku !!!

I co teraz
      • Gość: sam swój Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.chello.pl 27.04.07, 23:33
        boję się że platforma skończy na spółdzielni jeszcze gorzej niż piś ponieważ
        jej lider Senator łuczycki , którego kiedyś szanowałem a nawet lubiłem okazał
        się medialnym pieniaczem , biada nam sympatykom platformy... ewa ratuj
        • Gość: geo Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 00:05
          Spóścizną minionego systemu jest do dziś w spółdzielniach mieszkaniowych
          własność kolektywna.Polska jest jedynym krajem w UE,w którym istnieje
          kolektywna własność mieszkań.Kto nie chce spłacać długów kolektywnie,ten
          wyodrębnia swoje mieszkanie na własność !!!Inaczej długi spółdzielni spłacają
          wszyscy,a spółdzielca z własnością odębną płaci tylko swoje długi.Więcej
          informacji - www.sosplock.kylos.pl
          • Gość: Lelek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 06:14
            Intryguje mnie, czy mieszkańcy Ustronia wyciągną wnioski z całej sprawy i w przyszłości nie popełnią ponownego błędu, dając się zwieść obietnicom różnego rodzaju politikierów, obiecujących szczęście powszechne, jeżeli poprą ich kandydata. Czy będą pamiętali, kto był promotorem p. Krześniaka, kto go zawzięcie bronił, gdy zaczął rozrabiać i kto, kiedy rozszedł się smród, umył ręce i w światłach kamer zażądał jego dymisji, aby pozować na jedynego sprawiedliwego. Oraz prawego. Zapominalskim dla przypomnienia przytaczam wypowiedź obrońcy b. prezesa, niejakiego Sympatyka PiS : RN nie powinna odwoływać prezesa chociażby ze względu na to, że tak sobie życzy
            "wielmożny pan" senator i cała rzesza czerwonych śmieci. Sory ale wracam do
            starego języka bo z wami, czerwonymi bandytami, nie można inaczej rozmawiać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=60919662&a=61245119. Czyli nieważne, że jest kombinator i cwaniak, byleby to był nasz kombinator i cwaniak.

• sympatyk_pis Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 07:10

Nie nazwę cię drogi kolego bo ty chyba w ogóle nie masz kolegów. Nie poproszę
              również o czy tanie ze zrozumieniem bo ty zapewne powtarzałeś klasy już... w
              przedszkolu. Nigdy nie broniłem tego prezesa. Broniłem jedynie metod, jakimi
              próbowano go odwołać. Zauważ, że w każdym artykule pisanym przez GW czy
              komentowanym przez DAMI występuje Łuczycki nie jako mieszkaniec Ustronia ale
              przedstawiany jest jako polityk PO (ostatni przykład):
              miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,4096580.html
              To, że prezes ten nie powinien w ogóle być wybrany na prezesa mówiłem już bardzo
              dawno temu a jeśli już został wybrany to po pierwszych wątpliwych posunięciach
              powinien zostać przywołany przez RN do porządku. I na zakończenie:
              TO PRZECIEŻ WY CZERWONI ZAWSZE KIEDY ARESZTUJE SIĘ WASZEGO STARSZEGO KOELGĘ
              PARYJNEGO ZA MALWERSACJE, OSZUSTWA, KRADZIEŻE, SORZENIEWIRZENIA PUBLICZNEGO MAJ
              • sympatyk_pis Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 07:12
                MAJĄTKU ZAWSZE POWTARZALIŚCIE ŻE TO SĄ TYLKO ZARZUTY< ŻE TYLKO SĄD MOŻE ORZEC O
                CZYJEŚ WINIE BĄDŹ NIE. a co było w tym przypadku?
                ___________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!!
                • Gość: 123m Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 07:46
                  Jeszcze raz gratulacje. Teraz jest pora na rozpoczęcie rzeczywistego procesu
                  naprawy naszej Spółdzielni .Nie wyobrażam sobie w tej sytuacji miejsca dla panów
                  przed którymi wcześniej ostrzegano tak jak przed Krześniakiem ,chodzi o
                  Kotwickiego,Bińkowskiego i jeszcze kilku .Oni też ujawnili swoje prawdziwe
                  intencje .Przypomnijmy sobie jak to zaraz po objęciu fotela w zarządzie
                  zafundował sobie gresy na klatce schodowej potem usilnie promował na słupach
                  Spółdzielni swojego syna jako kandydata na radnego ,stworzył dla siebie
                  stanowisko dyrektora zapytajmy z jaką pensją ,ilu "wysokiej klasy specjalistów"
                  ściagnął do pracy w sm ???
              • Gość: Lelek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 08:09
                Martw się o siebie Sympatyku. Ja sobie poradzę. Jak to mawiają, uderz w stół a nożyce się odezwą. Zamiast tradycyjnego ubliżania może byś przedstawił argumenty przemawiające za tym, że to nie twoi koledzy namaścili Krześniaka ? Czytałeś artykuł P. Ciepielak ? To przeczytaj. Odświeżysz sobie pamięć. Jeżeli tak nie było, to pozwij Gazetę, albo postrasz zgłoszeniem do organów.
                • sympatyk_pis Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 09:46

Jeżeli pani Ciepielak jest dla ciebie autorytetem, na który należałoby się
                  powoływać to gratuluję ci poziomu. Ona już nie raz udowodniła, że jest
                  dziennikarzem koniunkturalnym piszącym na zamówienie. Teraz wszystkie regionalne
                  dodatki GW mają nieformalny nakaz krytykowania wszystkiego co PiS-owskie i
                  eksponowania nawet wątpliwych działań PO i LiD (SLD i reszta). I na koniec.
                  Jeżeli jeden członek jakiejś partii angażuje się w jakieś przedsięwzięcie to
                  znaczy że cała partia jest czegoś tam autorem? Idąc dalej tym twoim tokiem
                  "rozumowania" jeżeli w SLD kradną i okradają nadal Polskę, jeżeli w PO nadal
                  działa układ przetargowy typu "warszawka" to znaczy, że wszyscy członkowie SLD
                  czy PO są złodziejami i kryminalistami? Myśl no trochę logicznie. To naprawdę
                  nie boli!!!
                  _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!!
                  • Gość: Bednarek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 10:32
                    Ludzie !zawzięci obrońcy Krześniaka i spółki kiedy wreszcie otrzeźwiejecie i
                    przyjmiecie do wiadomości do czego doprowadziliście Ustronie .Czas na ewakuację !
                    • Gość: stary Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 28.04.07, 11:44
                      podobno we władzach ustronia jest teraz koleś łuczyckiego niejaki matyga czy
                      jakoś tak? jeżeli to prawda no to "gratuluje" radzie wyboru. jak to bylo:
                      siekierka, kijek, stryjek?
                      • Gość: ciekawy Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:00
                        Gość portalu: stary napisał(a):

> podobno we władzach ustronia jest teraz koleś łuczyckiego niejaki matyga czy
                        > jakoś tak? jeżeli to prawda no to "gratuluje" radzie wyboru. jak to bylo:
                        > siekierka, kijek, stryjek?

W jakich władzach Ustronia?
                        W zarządzie czy w radzie i jaką funkcję tam pełni ten Matyga?
                        • Gość: jm Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 28.04.07, 14:27
                          No właśnie, może ktoś z Rady Nadzorczej napisze o tym co dalej będzie się działo?
                          Czy znowu są władze tymczasowe?
                          Kiedy będą zebrania osiedlowe?
                          Na stronie spoldzielni nic nie ma.
                          • Gość: Mieszkaniec Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.pr.radom.net 28.04.07, 14:56
                            na stronie spoldzielni w ogole malo co jest...
                            widac golym okiem, ze jest aktualizowana od przypadku do przypadku...
                            ciekawe tylko ile kosztuje utrzymanie i kto jest odpowiedzialny za aktualizacje...

• werdax Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 06:40

BRAWOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!

Teraz tylko strach padł na pracowników którzy mają wypowiedzenia
      .Przepracowałem tam 19 lat .......bez zwolnień i wpadek...ale musiałem ustąpić
      miejsca "znajomym" Krześniaka i spółki.Co tertaz będzie?????
      • anty19 Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 08:29
        najlepszy czas na zmianye pracowników obiboków prawda okoniowa opieprzasz się
        u szymańskiego ile wejdzie a to herbatke i coś mocniejszego kto ją tam jeszcze
        trzyma wstyd a boniecka druga , grunwald pyskata a pyzara cały prowodyr
        do kieliszka a dobrzy pracownicy musieli odejśc wstyd
    • Gość: Wazelina Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:50
      Ciężko dyskutuje się z sympatykiem bo rzeczywiście chłopina ma duża wiedzę
      popartą konkretnymi argumentami.Bezsprzeczne przecież jest to że niektórzy z SLD
      jak i PO okradają państwową kasę i czy wszyscy inni z tych partii są tacy
      sami?Napewno nie.
      • Gość: Lelek Forum wolne od Sympatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:15
        Przecież nie napisałem, że premier lub prezydent stoi za wsadzniem p. Krześniaka na stołek, tylko konkretni ludzie, z tut. układu. I mam nadzieję, że mieszkańcy Ustronia o tym będą pamiętać. A ty sympatyku tak się unosisz, jakbym plwał na cała partię en block. Jako radny nie powinieneś się tak unosić, a raczej zachować dystans. Pani Ciepielak, nie musi być dla mnie autorytetem, najważniejsze, że napisała jak było. Sądzisz, że ludzie zapomną ? A ja także zabawię się w proroka i powiem ci, że jeżeli pan prezydent miasta nie będzie prezydentem wielu kadencji, wbrew temu co prorokujesz, to będzie to zawdzięczał takim działaniom jakie miały miejsce w Ustroniu i twoim postom i mądrości. Proponuje także, abyś zanim zaczniesz obrażać ludzi, nazywając ich czerwoną chołotą, bandą, złodziejami itp. zrobił rachunek sumienia i przypomniał sobie co TY zrobiłeś walcząc o wolność i demokracje. Myślę, że w tym okresie, kiedy ludzie szli siedzieć za przekonania, byli wyrzucani z pracy, tak jak ja, skakałeś jeszcze z jajka na jako. A teraz się sadzisz, i gromisz komunę. Podziwi godna odwaga. Zresztą idąca w parze z twoją inteligencją.
        • Gość: Kopernik Re: Forum wolne od Sympatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:31
          Jeżeli czyjeś prezydentowanie było by zależne od pisania na forum to wasz kwasek
          był by preziem dożywotnim buahahahahahaha Krześniaka wybrali demokratycznie
          wybrani członkowie RN.Mogli sie pomylić bo facet rzeczywiście ma gatke.Ale nie
          można zaraz obwiniać innych czerwony pajacu.
          • Gość: Młodzianów Re: Forum wolne od Sympatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:58
            Poziom zawziętości obrońców Krześniaka i jego kumpli świadczy o ich poziomie
            intelektualnym i rzeczywiście dobrze że ktoś przystopował ich szaloną galopadę
            bo to nieobliczalni ludzie .
          • polskieosiedla Re: Forum wolne od Sympatyka 28.04.07, 13:03
            Gość portalu: Kopernik napisał(a):

> Krześniaka wybrali demokratycznie wybrani członkowie RN.
            > Mogli sie pomylić bo facet rzeczywiście ma gatke.

Fakt, że kandydat na prezesa SM Ustronie miał dobrą gadkę i to zadecydowało
            o jego wyborze, nie usprawiedliwia rady nadzorczej. Wręcz przeciwnie, świadczy
            o braku podstawowej wiedzy jej członków z zakresu spółdzielczości, a zwłaszcza
            gospodarowania majątkiem spółdzielni. Wynika z tego, że osoby głosujące za
            wyborem p. Krześniaka w ogóle nie powinny zasiadać w komisji konkursowej (w
            radzie nadzorczej). Przecież rada nadzorcza nie uczestniczyła w jury konkursu
            krasomówczego, a w konkursie na stanowisko prezesa spółdzielni mieszkaniowej.
            Jeśli członkowie rady dali się nabrać na płynną gadkę p. Krześniaka, to jest to
            kompromitacja rady.

--
            www.polskieosiedla.pl/
            • czerwony_bandyta Re: Forum wolne od Sympatyka 28.04.07, 13:27
              Moskal ty to spadaj bo znowu zaczynasz się pchać na fotelik.
    • Gość: Kopernik Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:29
      Wiedza to co innego a sposób sprawowania władzy to jeszcze coś innego. Co by nie
      mówić to facet wiedzę na temat spółdzielczości miał, a że przy tym chciał ugrać
      coś dla siebie to już inna sprawa. Tak więc panie Moskal nie można uogólniać.
      • jan_moskal Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 15:09
        Gość portalu: Kopernik napisał(a):

> Wiedza to co innego a sposób sprawowania władzy to jeszcze coś innego. Co by
        > nie mówić to facet wiedzę na temat spółdzielczości miał...

Na jakiej podstawie twierdzi Pan, że p. Krześniak miał wiedzę na temat
        spółdzielczości?

Z moich obserwacji wynika, że nie posiadał takowej.
        A twierdzę tak na podstawie: :
        1. jego wypowiedzi przedstawionych na zebraniach informacyjnych z członkami
        w styczniu 2007r
        2. na konferencji prasowej w dniu 05.04.2007r.
        3.oraz na podstawie wniosku złożonego do Prezydenta Miasta Radomia w sprawie
        podziału gruntów należących do SM Ustronie "po obrysie budynków"
        i inne

• jan_moskal Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 15:16
          P.S.
          Polecam zapoznanie się z artykułami zamieszczonymi na stronie Stowarzyszenia
          Polskie Osiedla, a zwłaszcza z artykułem p.t. " Uwłaszczenie coraz ... dalej".

www.polskieosiedla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=1
          • Gość: jm Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 28.04.07, 15:45
            zapomina pan pisać o swojej działalności w sm i co z tego wyszło.
            • jan_moskal Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 28.04.07, 16:05
              To niech pan napisze.
              Czekam
          • Gość: Grzegorz K. Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 04.05.07, 18:32
            a tak wogole to krzechu kochal dupowlazy i chude panienki;)a nawet wiejskie
            dziewczynki ze wsi wiocha.
    • Gość: Bednarek Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 16:08
      Stronka internetowa była intensywnie aktualizowana w początkowym okresie
      tzw.zarządu tymczasowego .Pamiętam art.pana Zelka pt"Jak to się stało" w którym
      tłumaczy okoliczności w jakich usunięto poprzedni Zarząd.Wydaje się zatem
      logicznym aby teraz opisał "Jak to się stało" że Rada wybrała typa przed którym
      ostrzeżenia napływały ze wszystkich stron i jak to się stało że pod okiem tej
      samej praworządnej Rady dochodziło do jawnych nadużyć ,nadmiernych wydatków na
      wątpliwe cele i całej masy innych chybionych decyzji o których donosiła prasa
      nie tylko związana z PO .Jest cała masa pytań o które będziemy mieli okazję
      zapytać na majowych zebraniach i zdawkowe wymijające odpowiedzi w stylu pewnej
      pani z tej rady "to nie my" "to nie ja" nikogo nie zadowolą .
    • Gość: artur Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:25
      znowu Krzysio Sońta musiał ratować Ustronie.
      Pan radny i senator z PO bez pomocy Krzysia dalej by nas mamili że walczą z
      prezesem.
      • Gość: 123m Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:46
        Tę wypowiedź traktuję jako żart .Tak w ogóle to lepiej pomyślmy jak nie dopuścić
        do powtórki z rozrywki .
        • Gość: wreszcie ! Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:16
          Dopiero dzisiaj o tym się dowiedziałem.Wspaniała wiadomość ,przyznam że wątpiłem
          w resztki rozsądku Rady Ustronia.A co z resztą ludzi którzy tak mącili na
          osiedlu od zeszłego roku, czy też ich się wreszcie pozbyto ?
          • Gość: Reginka Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:07
            No to nieźle wystawił pan Krześniak swoich kumpli ,Kotwickiego i Bińkowskiego
            .Choć w zasadzie to prawdopodobnie tutaj nie mylił się z prawdą oni byli jego
            gorącymi promotorami .
            • Gość: mag Po owocach ich poznacie... IP: 82.139.60.* 30.04.07, 13:13
              Gość portalu: anty piotrek napisał(a):
              szacunku wobec Prezesa Krześniaka"

Płacę wysoki czynsz, opłaty, więc muszę na niego zarobić, nie mam czasu śledzić
              szczegółowo co robi Rada nadzorcza Prezes. "Po owocach ich poznacie" Za cztery
              miesięce to pewnie urosłaby żerzucha i może inne warzywa.

Jedno wiem, marznę w swoim mieszkaniu mimo, że płacę wysoki czynsz. Jeśli mój
              malutki wnuczek zachoruje to podam spółdzielnię do sądu!

Dzisiaj dzwonię, odzywa się na centrali sekretarka... (płacę za połączenie)
              i nikt sie na centrali nie zgłasza!I tak kilka razy! Jako spółdzielca płace za
              to aby ktoś tam był!
              Wygląda, że pracownicy dalej nie są dla spółdzielców! Liczy sie tylko polityka!
              • Gość: murarz Re: Po owocach ich poznacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:29
                To nie wiesz o tym że centrala jest zlikwidowana (zautomatyzowana)a pani z
                centrali została administratorem osiedla ?
                • Gość: mag Re: Po owocach ich poznacie... IP: 82.139.60.* 30.04.07, 17:09
                  A skąd mam wiedzieć jakie są numery wewnętrzne?
                  • Gość: bercik Re: Po owocach ich poznacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:28
                    A na jakim to osiedlu panienka z centralki została administratorem ? Czy to też
                    robota Krześniaka ?
                    • Gość: 1313 Re: Po owocach ich poznacie... IP: *.tkdami.net 04.05.07, 18:09
                      no jasne ze to robota krzesniak swoich kolesi poobsadzal jak chcial i pania z
                      centrali tez!
                    • Gość: anka Re: Po owocach ich poznacie... IP: *.tkdami.net 04.05.07, 18:10
                      Pani z centrali po metalowce zostala administratorem tylko tyle potrzeba zeby
                      nim zostac administratorem- szkola metalowa.Ludzie startujcie wymogi zerowe
                      • Gość: Asia.N nieźle namącili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:19
                        No to tym mnie nieźle zaskoczyliście .Choć właściwie u mnie na Sandomierskiej
                        też widzę nową gamoniowatą panienkę, czy to też nowy administrator? Jeśli tak to
                        istotnie Spółdzielnia zrobiła wielki "krok do przodu" kwalifikacje personelu
                        niezłe .Dobrze że pozbyto się tego lewego typa .
    • anty19 Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka 05.05.07, 09:14
      dodam też okoń ,biniecką grunwald jak pracują ile alkoholu wypiły w pracy a co
      zarząd na to na zebraniu poruszyć trzeba ten temat
    • Gość: al Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 09.05.07, 02:12
      123
    • Gość: ss Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 09.05.07, 16:40
      przyjdzie drugi pajac
      • Gość: płk Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 17:55
        Ale to nie był pajac tylko cwana kanalia jakich w mieście niewiele ,trzeba było
        dobrze szukać żeby takiego typa wynaleźć .Dziękujemy naszej Radzie Nadzorczej że
        nas obdarowała takim zarządcom .Podziękujemy im w czerwcu na zebraniach
        członkowskich.
        • Gość: ustr Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: 82.139.34.* 10.05.07, 08:13
          hahhaaaaaaaaaaahhahhhhahahhaah
          • Gość: do ustr Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.tkdami.net 10.05.07, 12:58
            jak nie wiesz co powiedzieć czy raczej napisać to nie zabieraj głosu pustymi
            postami dzieciaku
    • Gość: Jużniespółdzielca "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.crowley.pl 11.05.07, 10:48
      A co z Budowlanymi Prezes zapłacił w październiku 120 tys zł za oprogramowanie,
      którego nie działa nigdzie w Polsce. Czyli marny fundusz inwestycyjny
      120.000,00 zł 20 % tj 24 000,00 rocznie czyli za półroku 12 000,00 złotych.
      Gdzie jest Komisja Rewizyjna i Rada Nadzorcza ? Dlaczego spółdzielnia finansuje
      prywatną firmę ? Kto podpisuje umowy które sa nie wykonywane ?. A czynsze stale
      rosną bo finansów nikt nie pilnuje.
      • Gość: 123m Re: "Ustronie" wolne od Krześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:26
        Będziesz mógł zadać te pytania na zebraniach grup członkowskich w czerwcu .Wtedy
        będzie też okazja do rozliczenia tej niepowtarzalnej Rady Nadzorczej która
        odpowiada za całą tą sytuację .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka