Dodaj do ulubionych

List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM

03.05.07, 21:14
Zenon Jerzy KRZEŚNIAK

Radom, dnia 3 maja 2007 roku.

PAN
WOJCIECH SKURKIEWICZ
PRZEWODNICZĄCY
RADY MIEJSKIEJ
w Radomiu

LIST OTWARTY

Szanowny Panie Przewodniczący
Godność każdego człowieka jest niekwestionowaną wartością moralności
wpisanej w tradycje humanistycznej kultury europejskiej. Dobre imię człowieka
jest w ziemskim porządku rzeczy jego najwyższym dobrem i wartością podlegającą
ochronie na płaszczyźnie moralnej i prawnej. Głęboko przekonany o zasadności
takiego stanowiska z niepokojem i oburzeniem przyjąłem działanie Rady Miasta
Radomia, pracującej pod Pana przewodnictwem, podczas sesji Rady Miejskiej w
dniu 25 kwietnia 2007 roku.

Prowadzona dyskusja i naganne zachowanie radnych (PiS), nie mające
odniesienia do składanego ślubowania - „ wierny Konstytucji i prawu
Rzeczpospolitej Polskiej, ślubuję uroczyście obowiązki radnego sprawować
godnie, rzetelnie i uczciwie, mając na względzie dobro mojej gminy i jej
mieszkańców”, - karygodne wypowiedzi radnych, a szczególności: Pana Dariusza
Wójcika (PiS) – wice przewodniczącego RM, Pana Jakuba Kowalskiego (PiS) i Pana
Radosława Witkowskiego (PO) na temat przedstawionego „apelu Rady Miasta do
Rady Nadzorczej SM Ustronie w Radomiu” przez radnego Pana Krzysztofa Sońtę
(PiS), oburzają i muszą budzić stanowczy mój sprzeciw.

Radni, nie posiadając wystarczającej wiedzy na temat aktualnie,
wyjątkowo trudnej sytuacji w jakiej znalazła się SM Ustronie, winni wykazać
się w swoich ocenach szczególną rozwagą, rzetelnością przekazywanych
informacji i odpowiedzialnością za wypowiedziane, a szczególnie napisane
słowa. Tymczasem ton wypowiedzi radnych na sesji sprawiał wrażenie, jakby
zasadność oskarżenia mojej osoby, za „ działanie na szkodę Spółdzielni, a tym
samym członków, a także na szkodę interesu publicznego”, była już ponad
wszelką wątpliwość stwierdzona i dowiedziona. Przypominało to skazywanie mojej
osoby bez sądu, pozbawiając oskarżonego prawa do obrony, jakby przez „sąd
kapturowy” w bardzo zmierzchłych czasach. Taki sposób osądzania, budzi mój
stanowczy sprzeciw i oburza jako obywatela Polski, a w szczególności
rodowitego Radomianina, bez względu na piastowane przez zemnie stanowisko czy
moją pozycję społeczną.

Szanowny Panie Przewodniczący Rady Miejskiej, Szanowni Radni mojego
rodzinnego miasta Radomia, jakiekolwiek próby przesądzania sprawy o mojej
winie, podejmowanie uchwał nie mieszczących się w Waszych uprawnieniach
określonych ustawą z dnia 8 marca 1990 roku „ o samorządzie gminnym”, zanim
się wypowiedzą kompetentne ograny wymiaru sprawiedliwości, uważam za
nieetyczne i społecznie szkodliwe.

Z poważaniem.

Zenon Jerzy KRZEŚNIAK
Obserwuj wątek
    • Gość: fx bleee bleee bleee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:45
      Mało się nie popłakałem... a ile przysługuje odprawy?

"Taki sposób osądzania, budzi mój stanowczy sprzeciw i oburza jako obywatela
      Polski, a w szczególności rodowitego Radomianina, bez względu na piastowane
      przez zemnie stanowisko czy moją pozycję społeczną."

"przez zemnie" za to już jest 3 lata w zawiasach.... :)
      a o reszcie to nich się sąd wypowie.
      • Gość: 123m co za tupet ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 10:01
        Ale bezczelny typ i co za tupeciarz .Widać sam uważa się za zwolnionego z
        szanowania godności innych ludzi .Jeśli to co wyprawiał przez 3 m-ce na Ustroniu
        uważa za nienaganne moralnie i zgodne z normami europejskimi to albo jest
        psycholem albo niebezpiecznym cynikiem .
    • sympatyk_pis Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM 03.05.07, 21:55

Szanowny Panie Krześniak
      Pozwalam sobie wpisać tu pierwszemu ponieważ stawałem w Pana obronie dopóki nie
      było udowodnionej winy. Proszę nie dziwić się takiemu stanowisku RM. Radni wiele
      informacji czerpią właśnie z tego forum, na którym było gro zarzutów stawianych
      panu. W jednym z wątków, stając w Pana obronie, prosiłem, że jeżeli zarzuty pod
      Pana adresem są bezpodstawne, aby zgłosił Pan sprawę do prokuratury jako
      pomówienie ścigane z urzędu. Niestety, nie doczekałem się takiej reakcji a to
      dla niektórych było oznaką, że godzi się Pan z rzucanymi tu oskarżeniami. Rada
      Miasta, jako organ wybieralny przez wszystkich mieszkańców naszego Miasta ma
      stać na straży dobrobytu i praworządności wszystkich mieszkańców. Nawet tych z
      zasobów spółdzielnianych, tym bardziej jeżeli sami są ich członkami.
      Z poważaniem
      _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!!
      • Gość: zk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.centertel.pl 04.05.07, 06:52
        ... masz rację Obiecuje że tak sie stanie
        Będę bronił swego imienia przed SĄDEM !!!!
        Pozwy złożone, czekam na reakcje organów
        sprawiedliwości....
    • Gość: dida Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.136.unknown.vectranet.pl 03.05.07, 21:59
      Panie Zenonie tu się z Panem zgodzę - Radni PISu (i nie tylko) narobili wiochy!
      Zagalopowali się za daleko...
      • Gość: janka l.w. Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internet.radom.pl 03.05.07, 22:47
        Nie lubię pana Krześniaka za to jak prowadził spółdzielnię i traktował ludzi w
        niej, ale takie skazywanie bez sądu przez PiS swojego człowieka przypomina
        średniowiecze.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:03
          Każdy ma prawo do obrony.W Polsce jest cos takiego jak domniemanie
          niewinosci.Kazdy ma prawo do sądu reguluje to Konstytucja Polski z 1997r.Pan
          Zenon Krześniak to rodowity radomianin nie po raz pierwszy ludzi z Radomia w
          Radomiu traktuje się fatalnie.Swoją drogą nie chcę być obronca Prezesa SM
          Ustronie ale to całe zamieszanie na sesji mnie osobiscie jako RODOWITEMU
          RADOMIANINOWI i wyborcy w Radomiu sie nie podoba.Swoją drogą nie znam zarzutów
          wobec Prezesa tak jak nie znam oosbiscie Pana Prezesa.Pisze ten post w obronie
          człowieka i nie jest dla mnie wazne ze jest on Prezesem SM Ustronie.Stanę
          zawsze w obronie kazdego ponizanego człowieka w Radomiu!!!!Czekam na dalszy
          rozwój tej sprawy!

MlodyRadomianin dawny KR!
          • Gość: janka l.w. Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internet.radom.pl 03.05.07, 23:11
            Iluż ty rodowitych radomian tu poniżyłeś kolego!Twój poziom intelektualny jest
            żałosny więc raczej nie chwal się że jesteś rodowitym radomianinem. Chyba że
            wyjedziesz do Irlandii.
          • Gość: ET J... się w łeb panie KR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 00:22
            A gdyby kuba rozpruwacz nie był z kielc tylko z Radomia, co byś wtedy pisał? To
            rodowity radomianin, z pewnością niewinny?
        • Gość: danuta Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 00:20
          Nooo, też wiele o tym słyszałam. Trochę szacunku dla pracowników panie K.
          • Gość: zk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.centertel.pl 04.05.07, 06:58
            ... pozdrawiam wszystkich pracowników
            Ustronia, myslę że Ci co zostali i pracują
            - służą mieszkancom, mogą mi za "wiele"
            załatwionych spraw podziekować
            ... pozdrawiam Panią "danutę" szczególnie ...
            • Gość: nika Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.tkdami.net 04.05.07, 07:44
              ładnie Pana koledzy załatwili. Jest takie powiedzenie "strzeż mnie Boże od
              przyjaciół, z wrogami sam sobie poradzę".
              • Gość: zk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.centertel.pl 04.05.07, 10:18
                ... Święte słowa ....
                Koledzy juz o mnie zapomnieli ...
                ale to dobrze, nie mam już żadnych
                zobowiązań !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ....
                • Gość: JA Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: 195.94.198.* 04.05.07, 12:54
                  Panie ZK "kolegów" to się ma wówczas jak mogą z pana wyssać korzyści dla
                  siebie. Jak się jest w potrzebie to dopiero widac prawdziwych kolegów i
                  przyjaciół. Ale wtedy dopiero widać jak ich jest niewielu. Ja juz to wiem.
                  Powodzenia.
    • Gość: Kaśka B. Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:03
      W Polsce obowiązuje zasada domniemanej niewinności, winę trzeba udowodnić!

A to na pewno nie leży w gestii:
      Dariusza Wójcika (PiS)
      Jakuba Kowalskiego (PiS)
      Radosława Witkowskiego (PO)
      Krzysztofa Sońtę (PiS)

Tak samo jak wtrącanie się w wewnętrzne sprawy spółdzielni, po prostu nie macie
      do tego prawa.
      Najchętniej to skopałbym dupę temu dzieciakowi co chciał pchać taczki!

Żeby nie było mieszkam na Ustroniu, ale potrafię niektóre rzeczy oddzielić. Nie
      twierdzę, że były prezes jest bez winy, ale od jej udowodnienia jest sąd.
      • Gość: MlodyRadomianin Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:10
        Coraz bardziej przyłaczam się do głosów posłów PiS chcących nowelizować obecne
        fatalne moim zdaniem Prawo Spółdzielcze.Jest sprawą oczywistą ze w Polsce jest
        domniemanie niewinnosci a winę trzeba udowodnić , szkoda ze niektórzy tego nie
        potrafią zrozumiec.Ciekawe jak ta sprawa sie zakończy.

PS.Swoją drogą ja tu na forum odpowiadajac na post w moją stronę NIKOGO nie
        oobrazam.A prawda niektórych w Radomiu bardzo BOLI ale to juz nie mój problem.A
        co do Irlandii to piekny to kraj!!!!

MlodyRadomianin dawny KR!
        • Gość: janka l.w. Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internet.radom.pl 04.05.07, 12:26
          KR ile ty masz lat ośle? Bo rozum masz 4 latka!
    • Gość: K4 Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:33
      czerwonym nigdy nie dogodzi. najpierw nawolywali do odwolania krzesniaka. jak go
      odwolali to zwalaja wine znowu na pis. a przy okazji ublizaja chlopakowi KR
      ktory bardziej kocha to miasto od nich wszystkich razem wzietych.
      • Gość: Pinki Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: 82.139.33.* 04.05.07, 15:06
        KR ma rację a wam wszystkim czerwonym ujadaczom proponuję pójść na zieloną trawkę.
        • Gość: janka l.w. Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.internet.radom.pl 04.05.07, 17:53
          Wcale nie jestem czerwona tylko zdroworozsądkowa
    • Gość: Kosa Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:41
      moim idolem jest sympatyk pis.
      • Gość: snop Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:06
        Gość portalu: Kosa napisał(a):

> moim idolem jest sympatyk pis.

A co to kogo obchodzi.
        Co to ma wspólnego z odwołaniem prezesa Ustronia?
    • Gość: ... Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:01
      źle zatytułował pan ten wątek powinno być list otwarty BYłEGO prezesa Ustronia
      no chyba że pod kropkami kryje się były
      • Gość: oho76 Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:40
        KR! ma rację tylko jego gubi ta miłość do Radomia.Widać u niego postępy coraz
        bardziej jego uwagi są lepsze na forum a wracając do tekstu to sprawa Prezesa
        kiedyś się skończy?
      • Gość: ślusarczyk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:43
        Może i dobrze zatytułował bo prawdopodobnie będzie jeszcze dość długo pobierał
        sowite wynagrodzenie dlatego nie czuje się jeszcze "byłym" .W każdym razie w
        Radomiu to ma chyba prze....rane .
        • Gość: zk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.centertel.pl 06.05.07, 20:47
          Masz rację,
          jeszcze nie ma uchwały .....
          Pobory należą sie do końca roku, a może i dalej....
          Radom to moje miasto i o swoje powalcze ...
          pozdrawiam
          • Gość: USAtroniak Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: 82.139.48.* 06.05.07, 22:11
            I po co było ruszać Radomską? Tyle zamieszania i głupoty...
            • Gość: mnbv Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:33
              źle, że rada dokonała takiego wyboru, ale przynajmniej szybko zakończono rządy
              nowego prezesa
              • Gość: jaro Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 07:17
                Jedną kanalię mniej ,niewielu ludzi go żałuje .
            • Gość: remik Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 07:32
              Jak to po co było ruszać Radomską.Po to by ktoś przez prawie rok łyknął niezły
              grosz , by ktoś sobie utworzył stołek Dyrektora ,by ktoś sobie przyjął
              wszystkich kumpli do roboty itd itd..
    • Gość: Obserwator Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:30
      Panie Zenonie Krześniak!
      Miałem nieprzyjemność z Panem mieć do czynienia, gdy prezesował Pan w SM
      STARÓWKA. Tam poznałem Pana prawdziwe oblicze, a później "śledziłem" dalsze Pana
      losy w innych Spółdzielniach, w Warszawie.
      Tak ładnie pisze Pan o godności człowieka i jego dobrym imieniu.
      Niech zada Pan sobie tylko jedno pytanie (może ich być kilka), zanim będzie
      dalej z siebie robił ofiarę. Czy chociaż raz w swoim życiu pomógł Pan
      bezinteresownie chociaż jednej osobie? Czy chociaż raz odniósł się Pan z
      należnym szacunkiem i godnością do zwykłego członka spółdzielni, który zwrócił
      się do Pana z problemem? Czy choć raz przełożył Pan interes spółdzielni, którą
      zarządzał, nad własny?
      Zanim zacznie Pan pisać listy w obronie dobrego imienia należy zadać sobie
      kolejne pytanie. Czy posiadam coś takiego jak dobre imię? A może działam według
      innych zasad etyki niż te powszechnie przyjęte?
      Na głowie przybyło siwych włosów (być może ma Pan już wnuki) ale styl działania
      ma Pan ten sam co kilka lat temu. Niczego się Pan nie nauczył. Wszyscy wokół są
      winni tylko nie ja.
      Współczuję Panu. Może żyje Pan w wielkiej nieświadomości. Nie rozróżnia tego co
      dobre od złego. Rzeczy ważnych od nieistotnych. Nie wiem i chyba nie chcę
      wiedzieć, to Pana problem. Szczególnie jak się czyta forum radomskie. Tylu
      wrogów trudno mieć gdy się jest bez winy.
      Nie pozdrawiam i nie oczekuję odpowiedzi.
      • Gość: atoja Re:do Obserwatora IP: *.139.unknown.vectranet.pl 07.05.07, 16:35
        Całkowicie się zgadzam prawie z całą wypowiedzią. Też miałem okazję obserwować działania ZK w SM Budowlani. Pod tym względem żadnej zmiany. Nie zgadzam się tylko z tym, że to problem samego ZK. To nasz problem, że pozwalamy takim ZK zarabiać ciężkie pieniądze na krzywdzie innych. Dobrego imienia ZK już dawno nie miał więc pod tym względem nic nie traci, zaś pieniądze prezesowskie wciąż do niego płyną.
      • Gość: zk Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.centertel.pl 09.05.07, 12:54
        współczuje takie pewności o swoim dobrym imieniu .....,
        zdaje się, że to TY zyjesz w swiecie zakłamania i iluzji ..

Zawsze sprawy SM dla mnie były ważniesze od układów,
        a mój sprzeciw kończy się tak samo .... jak na USTRONIU
        nigdy nie reprezentowałem zadnego układu,brzydzi mnie "brudna" polityka
        teraz także nie byłem człowiekiem z PiS -u .......

myslę ze jest wiele osób, którym pomogłem, poradziłem,
        załatwiłem sprawe do końca ..., nawet na USTRONIU,

Myślę ze w Twoim przypadku interes Twój własny
        przewyższał inters SM ...... i przegrałeś

Więcej odwagi, nigdy nie uciekałem przed nikim ...
        oczekuje na konkretne zarzuty ...

Mimo wszystko pozdrawiam
        • Gość: elta Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:44
          Gość portalu: zk napisał(a):

> Zawsze sprawy SM dla mnie były ważniesze od układów,
          > a mój sprzeciw kończy się tak samo .... jak na USTRONIU

Czego dotyczył sprzeciw na USTRONIU?
          • Gość: ula Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: 82.139.53.* 10.05.07, 15:30
            bijesz kolego piane.
            • Gość: elta Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:09
              pytam konkretnie za co został p. Krześniak usunięty z Ustronia, za jaki
              sprzeciw? dlaczego uważasz że jest to bicie piany?
              interesują mnie konkrety a nie ogólniki i dlatego pytam
    • Gość: 123 Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.tkdami.net 09.05.07, 01:49
      1
    • Gość: 1 Re: List Otwarty ... Prezesa Ustronia do RM IP: *.tkdami.net 09.05.07, 16:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka