Dodaj do ulubionych

swiadkowie na wesele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:07
mam pytanko ile tak mniej więcej dają świadkowie na wesele? z góry dziękuję
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anulka Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 29.05.07, 21:41
      Ja od swoich przyszłych świadkow nie chce "prezentu" ponieważ i tak maja duzo
      wydatkow zwiazanych ze slubem( sukienka, buty, fryzjer, kosmetyczka itp)Wydaję
      mi się, że i tak świadkowie robią przysługę. Ale decyzja nalezy do Was. Aha i
      jeszcze jedno jak bylam swiadkiem to dalismy prezent - na pamiatke.
    • Gość: ala Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:34
      ja dałam rok temu 3 tysiące ale słyszałam że dają i więcej to zależy od regionu
      zamożności społeczeństwa ale poniżej 3 tysięcy lepiej nie schodzić bo potem
      wszyscy będą cię obgadywać że jesteś skąpa
      • Gość: Zaskoczona Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 30.05.07, 07:56
        Alu jestem w szoku 3tyś? Kazdy daje tyle ile moze i na tyle na ile go stać.
        Czyli regula ZASTAW SIE A POKAZ SIE jest nadal aktualna. Chyba ze kogos na to
        stac.
        • Gość: HHH Re: swiadkowie na wesele IP: 85.112.196.* 30.05.07, 10:18
          Ale łatwo Was podpuscic!!!!!
          • Gość: kasia Re: swiadkowie na wesele IP: *.tkdami.net 30.05.07, 10:43
            Moim zdaniem świadek to też gość i prawidłowo powinien dać tyle co każdy
            gość.Podobno 400 zł w kopercie to już ładny datek
            • Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:49
              ja dałem jako świadek 2,5 tysiąca ale i tak potem słyszałem głosy że to nie
              wypada byćtakim chytrym bo w końcu swiadkiem nie zostaje się co tydzień a to
              nobilitacja za którą trzeba słono zapłacić dzisiaj kiedy idą moi znajomi jako
              świadkowie słyszę że dają między 2 - 3 tysiące choć znam takich co dawali i po 4
              ale to klasa średnia
              • Gość: Nartek Re: swiadkowie na wesele IP: *.pronet.lublin.pl 30.05.07, 20:44
                No cóż...ja wręczyłem 5000 i obligacje skarbowe na kwotę 4000, ale byłem
                zawstydzony bo podobno niektórzy wyskakiwali z 15-20 tyś. No trudno...mam
                nadzieję, że następnym razem nie dam plamy, bo to wstyd uchowaj boże.
                • Gość: snob Re: swiadkowie na wesele IP: 82.160.111.* 30.05.07, 21:36
                  No cóż Ja dałem 10.ooo i opiekacz,ale jak nie pochodzisz z nizin społecznych to
                  nie rób obciachu, bo wszyscy pomyślą,że masz węża w kieszeni!
                  • Gość: kasia Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.37.* 31.05.07, 11:41
                    nie rozumiem dlaczego jesteście śmieszni. w życiu nie dacie i nie daliście
                    takich pieniędzy.może odrobina szczerości bo niestety ale ludzie sugerują się
                    tu tym co przetają
                    • Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:29
                      jeśli dla ciebie śmieszni są ludzie szczodrzy to wybacz ale wygląda na to że
                      jesteś wielką sknerą i kutwą która załuje pieniędzy na tak doniosłe chwile jak
                      bycie świadkiem
                      • Gość: E. Re: swiadkowie na wesele IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.07, 18:40
                        Jestescie przerazajaco cyniczni...
                      • Gość: Anulka Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 31.05.07, 20:42
                        Adaś to chyba zaproszę Cię na swój ślub i wesele i będziesz moim starszym jak
                        jesteś taki chojny. Zasada podstawowa DAJEMY TYLE NA ILE NAS STAĆ
                        • Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:24
                          spoko ale musze spłacić kredyt po poprzednim weselu kiedy dałem prawie 3 tysiace
                          • Gość: rr Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:00
                            ha ha ha Bardzo rozbawiły mnie te kwoty. Gratuluje poczucia humoru- w tym na
                            pewno jestes szczodry!!!!
                            • Gość: ola Re: swiadkowie na wesele IP: 82.160.111.* 01.06.07, 17:05
                              To ja już wiem dlaczego nie zostałam świadkiem na weselu u mojej najlepszej
                              przyjaciółki! Widocznie nie było mnie na to stac!!!
      • Gość: gość Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 18:19
        czy możesz mi powiedziesz czym się "trudzisz" że tak dobrze zarabiasz albo może
        zaciągnęłaś kredyt żeby potem spłacać go parę lat
        • Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 19:29
          warto było wziąść kredyt bo bycie świadkiem to nobilitacja i przyjemność
          dlatego nie żałujcie na to pieniędzy chytrusi ja bym dał nawet wiuęcej ale bank
          nie chciał mi dać więcej
    • Gość: biedna swiadkowa Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:19
      bylam swiadkową. dalam 200 zl bo na tyle mnie stac. do tego dochodzi sukienka
      makijaz, fryzura, dodatki i duzo stresu. nie wstydzialam sie ze tyle dalam ale i
      tak pewnie mnie obgadaly (mloda i jej mama) po weselu.dla nich liczyly sie tylko
      pieniadze. ktos dal 100 zl to wielki szum przy tym zrobily. szkoda gadac. lepiej
      dawac nie podpisane koperty
    • 777madzialena Re: swiadkowie na wesele 28.10.07, 00:03
      a ja biorę ślub w kwietniu i nasi świadkowie nie zalatwiaja nic,
      jestem zaskoczona ze co niektore osoby pisaly ze świadkowie
      sukienke , fryzjera itp. zalatwiali, dla mnie to szok ja nie biorę
      świadków żeby kase wycisnac , dla mnie jest najwazniesze ze beda
      przy nas w tym waznym dniu a to ile dadza sie wogóle nie liczy sama
      byłam kiedyś starszą i tez nic z takich rzeczy nie załatwiałam, za
      nasze wesele płacimy sobie sami a kto ile da nie jest najwazniejsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka