Gość: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:07 mam pytanko ile tak mniej więcej dają świadkowie na wesele? z góry dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anulka Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 29.05.07, 21:41 Ja od swoich przyszłych świadkow nie chce "prezentu" ponieważ i tak maja duzo wydatkow zwiazanych ze slubem( sukienka, buty, fryzjer, kosmetyczka itp)Wydaję mi się, że i tak świadkowie robią przysługę. Ale decyzja nalezy do Was. Aha i jeszcze jedno jak bylam swiadkiem to dalismy prezent - na pamiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 01:34 ja dałam rok temu 3 tysiące ale słyszałam że dają i więcej to zależy od regionu zamożności społeczeństwa ale poniżej 3 tysięcy lepiej nie schodzić bo potem wszyscy będą cię obgadywać że jesteś skąpa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaskoczona Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 30.05.07, 07:56 Alu jestem w szoku 3tyś? Kazdy daje tyle ile moze i na tyle na ile go stać. Czyli regula ZASTAW SIE A POKAZ SIE jest nadal aktualna. Chyba ze kogos na to stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HHH Re: swiadkowie na wesele IP: 85.112.196.* 30.05.07, 10:18 Ale łatwo Was podpuscic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: swiadkowie na wesele IP: *.tkdami.net 30.05.07, 10:43 Moim zdaniem świadek to też gość i prawidłowo powinien dać tyle co każdy gość.Podobno 400 zł w kopercie to już ładny datek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:49 ja dałem jako świadek 2,5 tysiąca ale i tak potem słyszałem głosy że to nie wypada byćtakim chytrym bo w końcu swiadkiem nie zostaje się co tydzień a to nobilitacja za którą trzeba słono zapłacić dzisiaj kiedy idą moi znajomi jako świadkowie słyszę że dają między 2 - 3 tysiące choć znam takich co dawali i po 4 ale to klasa średnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nartek Re: swiadkowie na wesele IP: *.pronet.lublin.pl 30.05.07, 20:44 No cóż...ja wręczyłem 5000 i obligacje skarbowe na kwotę 4000, ale byłem zawstydzony bo podobno niektórzy wyskakiwali z 15-20 tyś. No trudno...mam nadzieję, że następnym razem nie dam plamy, bo to wstyd uchowaj boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snob Re: swiadkowie na wesele IP: 82.160.111.* 30.05.07, 21:36 No cóż Ja dałem 10.ooo i opiekacz,ale jak nie pochodzisz z nizin społecznych to nie rób obciachu, bo wszyscy pomyślą,że masz węża w kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.37.* 31.05.07, 11:41 nie rozumiem dlaczego jesteście śmieszni. w życiu nie dacie i nie daliście takich pieniędzy.może odrobina szczerości bo niestety ale ludzie sugerują się tu tym co przetają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:29 jeśli dla ciebie śmieszni są ludzie szczodrzy to wybacz ale wygląda na to że jesteś wielką sknerą i kutwą która załuje pieniędzy na tak doniosłe chwile jak bycie świadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: swiadkowie na wesele IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.07, 18:40 Jestescie przerazajaco cyniczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: swiadkowie na wesele IP: 82.139.42.* 31.05.07, 20:42 Adaś to chyba zaproszę Cię na swój ślub i wesele i będziesz moim starszym jak jesteś taki chojny. Zasada podstawowa DAJEMY TYLE NA ILE NAS STAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:24 spoko ale musze spłacić kredyt po poprzednim weselu kiedy dałem prawie 3 tysiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:00 ha ha ha Bardzo rozbawiły mnie te kwoty. Gratuluje poczucia humoru- w tym na pewno jestes szczodry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: swiadkowie na wesele IP: 82.160.111.* 01.06.07, 17:05 To ja już wiem dlaczego nie zostałam świadkiem na weselu u mojej najlepszej przyjaciółki! Widocznie nie było mnie na to stac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 18:19 czy możesz mi powiedziesz czym się "trudzisz" że tak dobrze zarabiasz albo może zaciągnęłaś kredyt żeby potem spłacać go parę lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: swiadkowie na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 19:29 warto było wziąść kredyt bo bycie świadkiem to nobilitacja i przyjemność dlatego nie żałujcie na to pieniędzy chytrusi ja bym dał nawet wiuęcej ale bank nie chciał mi dać więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedna swiadkowa Re: swiadkowie na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:19 bylam swiadkową. dalam 200 zl bo na tyle mnie stac. do tego dochodzi sukienka makijaz, fryzura, dodatki i duzo stresu. nie wstydzialam sie ze tyle dalam ale i tak pewnie mnie obgadaly (mloda i jej mama) po weselu.dla nich liczyly sie tylko pieniadze. ktos dal 100 zl to wielki szum przy tym zrobily. szkoda gadac. lepiej dawac nie podpisane koperty Odpowiedz Link Zgłoś
777madzialena Re: swiadkowie na wesele 28.10.07, 00:03 a ja biorę ślub w kwietniu i nasi świadkowie nie zalatwiaja nic, jestem zaskoczona ze co niektore osoby pisaly ze świadkowie sukienke , fryzjera itp. zalatwiali, dla mnie to szok ja nie biorę świadków żeby kase wycisnac , dla mnie jest najwazniesze ze beda przy nas w tym waznym dniu a to ile dadza sie wogóle nie liczy sama byłam kiedyś starszą i tez nic z takich rzeczy nie załatwiałam, za nasze wesele płacimy sobie sami a kto ile da nie jest najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś