Dodaj do ulubionych

Stary Odrzywół

06.06.07, 16:21
Nie da się z Wami pogadać o przyszłośći, to może wiecie coś o starym Orzywole.
Myślę o starych zdjęciach mieszkańców Odrzywółu, samego Odrzywołu. Ciekawe
mogą być też dokumenty sprzed kilkudziesięciu lat (może coś o Wspólnocie się
znajdzie? Ha, ha, ha). Może warto powiesić je na jakiejś stronie www? To taki
temat do przemyśleń na weekend.
Trafiłem na jakąś stronę www, gdzie zamieszczone są wspólczesne, nawet ładne,
zdjęcia z okolic Odrzywołu, ale są to tak zwane same krzaki. Nie ma tam zdjęć
miasta.
Obserwuj wątek
    • ziomal51 Re: Stary Odrzywół 08.06.07, 10:44
      Nie myślałem, że nikt się tym nie zainteresuje!!
      • townes Re: Stary Odrzywół 08.06.07, 11:21
        Na tym forum to niefortunny temat.
        Zdjęcia z tamtych czasów pokazałby jedynie to, że Odrzywół mimo wszystko
        zmienił się na lepsze. Domyślam się, że chodzi ci Ziomal o czasy przed 1990. W
        Odrzywole od tamtych czasów zrobiło się dosyć ładniej i powstało kilka nowych
        obiektów.
        Zmienił się rynek, jest bezpieczniejszy, ale chociaż „ kocie łby zniknęły” to i
        tak mógłby być ładniejszy , powstał zalew (nie taki jak byśmy sobie marzyli,
        ale jest), sala gimnastyczna przy szkole, nowe drogi, chodniki, kanalizacja,
        oczyszczalnia ścieków, boisko na Warszawskiej, powstało fajne osiedle domków
        jednorodzinych przy wyjeździe z Odrzywołu w stronę Drzewicy. Pewnie o czymś
        zapomniałem. Muszę jeszcze dodać (głównie dla przeciwników wójta), że to co
        wymieniłem to nie po to by chwalić wójta. Osobiście uważam, że mogło być
        więcej, lepiej i ładniej. A tak z innej dziedziny to nadmienie fakt, że w
        temacie nowych miejsc pracy to już ciężko mi coś godnego uwagi wymienić.
        Brakuje bardzo, nie tylko dla mnie miejsc rozrywki np. kino, baru, w którym
        można się kulturalnie/w spokoju napić piwa (obecnie takie miejsce, najbliżej
        znajduje się na stacji benzynowej za Wysokinem, ale to jeszcze nie to), placów
        zabaw dla dzieci, dyskoteki itp.
        Pozdrawiam
        • ziomal51 Re: Stary Odrzywół 08.06.07, 12:16
          Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi o czasy przed 1990, ale nawet dużo dawniejsze.
          Nie chcę sprawdzać co zrobił aktualny Wójt. Interesuje mnie po prostu historia.
          Stary już chyba jestem.
          • krokus004 Re: Stary Odrzywół 10.06.07, 20:55
            Cześć!
            Nawiązując do nazwy tematu przedstawionej przez ziomala51 "Stary Odrzywoł", może
            ma dlatego takie skojarzenie bo w Odrzywole wszystko robi sie nowe, nowa droga,
            nowe boisko nowe ulice.
            Jednak nie to interesuje ziomala51 interesuje go przeszłość i także mnie jako
            człowieka wychowanego w tej miescowości interesuje historia naszego Odrzywołu a
            mamy ją nie tuzinkową. Pamiętajmy o korzeniach o tych którzy tę historię
            tworzyli i umacniali. Kiedyś podobno jak wyczytałem pojawiła się strona OSP ze
            starą historią, zdjęciami opisami ale strona ta przetrwała tylko kilka miesiecy
            lub kilka tygodni "ktoś" zadecydował o zlikwidowaniu tej strony i zniknęła.
            Zadziałały układy a było to ciekawe i interesujace dla wszystkich przeszkadzało
            podobno forum i prawda jak byla pisana i czytana przez ludzi i dlatego musioało
            to zniknąć. Jeżeli macie możliwość odtworzenia tej strony OSP to zróbcie to lub
            może bez forum bo sa teraz dawa ale zdejęcia by się przydały i historia.
            • nemne Re: Stary Odrzywół 11.06.07, 10:34
              Witam
              To rzeczywiście dobry pomysł aby zamieścić tu zdjęcia "z dawnych lat". W końcu
              były to lata młodości sporej grupy forumowiczow.
              Ze swej strony postaram sie zobaczyć co mam w swoich albumach i zamieszczę na
              forum.
              Myślę, że najwięcej takich zdjęć będzie miał p. Edward K., który, jeśli tylko
              zachce na jakiś czas udostępnić swoje zbiory, to takie zdjęcia też je
              zamieścimy.
              Pozdrawiam - (nemne)
              • ziomal51 Re: Stary Odrzywół 11.06.07, 10:57
                To może być interesujące. Może znajdę kogoś z Rodziny. Dziekuję za reakcję i
                dobre pomysły.
                • oldboy88 Re: Stary Odrzywół 20.06.07, 12:15
                  A co z tymi zdjęciami z Odzrywolu z minionych lat? ktoś coś robi?
                  • ziomal51 Re: Stary Odrzywół 21.06.07, 16:41
                    Chyba nie. Ja, niestety, nic nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka