maciek1972 18.06.07, 23:03 Chciałbym poznać opinie na temet obecnego /jeszcze/ proboszcza w Radomiu na Janiszpolu.Przechodzi na moje osiedle Boże miej nas w opiece. Mój mail też jest do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DREDD Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:39 Gość jest spoko, kościół na Janiszpolu dopieścił z rewelacyjnym smaczkiem, posadzki, ogrzewanie, rzeźby i obrazy wszystko na najwyższym poziomie praktycznie od zera przy 2500 liczbie parafian. Umie ściągnąć kasę z parafian ale i z min. funduszu ochrony środowiska na ekologiczne grzanie. Z nic nie znaczącej parafii stworzył ośrodek z relikwiami z Fatimy. Bardzo dużo dobrego zdziałał. Do ludzi bardzo życzliwy i konkretny, rzeczowy. Jak ma cel to idzie po trupach :) Pozycja naukowa i hierarchiczna jego rośnie więc biskup przerzucił go do ważniejszej parafii. Ja osobiście jestem dla niego pełen uznania i podziwu. Mógłby jeszcze tu zostać, ale trudno. A wady? .... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 19.06.07, 07:40 Dzięki za tych kilka słów. A wady? własnie o nie mi raczej chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankh Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:48 O jakie wady ci chodzi? chyba nie pije, dziewczynki to pewnie jak każdy, chyba nie kradnie itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:07 bardzo sie cieszymy, ze odchodzi. tylko nie mozemy sie doczekac, kiedy! poniewaz pogloski chodza juz od kilku miesiecy... kosciol dopiescil, a to jest zasluga poprzedniego ksiedza proboszcza ks. Kapusty, chociaz to bylo dawno. samochody zamienia czesto, aczkolwiek w tym samym kolorze, zeby az tak sie to nie rzucalo w oczy. haracz sciaga regularnie na raty i oprocentowanie znane tylko jemu. ma nawet do tego wyrobione specjalne pieczatki. chroń nas Boże, od takich ludzi! ps. napewno bedzie pewna grupa ludzi, którzy sie zbulwersuja, poniewaz korzystali z przywilejów w.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktx Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:52 Kapusta postawił tylko tę małą kaplicę. I tyle go było, za dużo gorzały. Zobaczysz, przyjdzie kolejny, kasę będzie ściągał tę samą a nic nie zrobi Zadowolony będziesz? Klapki masz na oczach, nie widzisz jak to wszystko teraz tam wygląda? Porównaj z Ustroniem, parafia kilkanaście tysięcy i się bujają jak nie wiem co, brykami też jeżdżą i dopiero teraz weszli do nowego kościoła na kredyt, a tak to mieli marniutki komfort w starym drewnianym baraku. A samochody? Ile razy zmieniał? Zawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 20.06.07, 08:32 Proszę o jeszcze !!!Wybieram sie do ks.Biskupa w jego sprawie ,ale ponoć to kolesie.Boże widzisz i nie grzmisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka2 Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 08:41 A można wiedzieć o co ci chodzi? Wiesz coś czy nie podoba się co? Napisz, bysmy wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 26.06.07, 05:44 No i co ??W niedziele 1 lipca pozbywacie się waszego "ukochanego"proboszcza !!! Teraz to my będziemy musieli z nim obcować,ale łatwo nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizic Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:40 A co ci on tak przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.00a.radom.pilicka.pl 26.06.07, 14:53 O rany! ale beznadziejny wątek. Zastanawiam się skąd u ludzi tyle uprzedzeń i zawiści ???? Chyba Maciek1972 coś moze o tym powiedzić ? W każdym człowieku można się dopatrzeć miliona wad ale Maciek1972 to ich pewnie nie ma..... a cudze zalety dla niego to też wada ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid D Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: 91.104.144.* 26.06.07, 15:02 Proboszcz to Wielki czlowiek cos jak Gierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:03 Do Maćka.Ty kolego to chyba masz jakieś zmiany w mózgu! albo za dużo wolnego czasu.Mam tylko nadzieję że w waszej parafii do której odchodzi nasz proboszcz jest nie wielu takich jak TY.Bo gdyby było inaczej- to uchowaj Boże naszego proboszcza Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 26.06.07, 19:20 Ewo ,może i nie ma wielu takich jak ja ,ale napewno nie ma wielu też takich jak Twój proboszcz /do niedzieli/.Ten człowiek powinien zajmować się czymś innym i to nie w sutannie.No cóż ma dobre poracie u kolesi w Kurii.Powiedz mi a czym sobie zasłużył ,że dostał przeniesienie do jednej z największych parafii Radomia?.Pozdrawiam i dzięki za podjęcie tematu.Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danjia Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:26 Napisz o co ci chodzi, napisz konkrety a nie jakieś ble blee. Masz swojego kandydata czy czekasz na konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:49 Jeśli naprawdę chcesz znać moje zdanie na temat proboszcza z Janiszpola ,to ci wymienię kilka zalet które w tej chwili mi się nasuwają: -pracowity,super gospodarz jeśli chodzi o prowadzenie budowy kościoła, niesamowity mówca(jego kazań mogę słuchać godzinami)inteligentny, wykształcony, i przyjazny dla swoich parafian.Byłeś kiedyś u nas na Fatimie? (jestem pewna że NIE) tego nie da się opisać! to trzeba przeżyć.I w tym miejscu chcę zaznaczyć ,że nie jestem w wieku ciotki dewotki. Jeśli chodzi o wady? no cóż, pokaż mi takiego,który ich nie ma.A zresztą-dlaczego miałby ich nie mieć, przecież jest CZŁOWIEKIEM.Nie mnie a ni Tobie jest go osądzać albo rozgrzeszać.Jestem w tej parafii od siedmiu lat, z przyjemnością przyglądam się zmianom jakie tu zachodzą i odnoszę się z pełnym szacuniem dla naszych księży: do księdza proboszcza i księdza Sławka.Szkoda że odchodzą.Mam nadzieję że większość tak uważa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwirka Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.tkdami.net 26.06.07, 19:53 A na Janiszpol przechodzi Wielki Budowniczy z Oboziska. Coś Mu budowa Kościoła nie wyszła, może ma inne wydatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:54 Co to za gość? Kręt czy nada się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixixxikolyna Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:53 Co racja to racja. Ja też jestem dla niego pełen uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:16 Dla mnie proboszcz to super ksiądz. Wielka szkoda, że odchodzi. Ale cóż takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:24 Księdz Jerzy (proboszcz) z Oboziska to człowiek wielkiego serca i ducha. Ogromny żal i olbrzymi smutek, że odszedł z naszej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janiszpol Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:42 Słyszeliśmy...słyszeliśmy dużo dobrego o Ks.Jerzym.Cieszymy się że będzie w naszej parafii.Nie martwcie się kochani, będzie mu u nas dobrze, zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 27.06.07, 20:14 A co będzie z MBM ??? Wielkie słowa uznania i podzięki dla ks.Infułata. Ksiądz jakich mało teraz i z powołania.Będę pamiętać w modlitwie. Maciek-sympatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_fasollasido Re: Proboszcz na Janiszpolu 28.06.07, 07:45 Zapomnieliście jeszcze o jednej jego zalecie, ks. Taraska to główny (diecezjalny) egzorcysta, a jak wiadomo nie powierza tej "funkcji" byle komu. Szczęść Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:35 Mam nadzieję, że będzie u nas 13 każdego miesiąca gościł. Przecież dzięki niemu mamy odpust fatimski. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 28.06.07, 10:03 Niech on najlepiej u Was zostanie .On nam jest potrzebny zupełnie do niczego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:23 Maciek 1972 ty chyba jesteś prowokatorem. Jeżeli nie, to nie wypowiadaj się za wszystkich parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x. Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:35 maciek1972 to ksiądż, który czuje się pominięty..."zdradza cię twa mowa" Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 16.07.07, 08:20 Witam Nie jestem ks.Maćkiem ,ale wiem o kogo Ci chodzi.Też szkoda ,że odszedł. Pozdrawiam wszystki i dziękuję za rozwinięcie tematu. Czas pokaże ,co z tego wyniknie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.tkdami.net 15.08.07, 22:49 ale macie ludzie porąbane w głowach. taka jest kolrj rzeczy ksieży, tu przychodza tam odchodza... A typek Maciek - jest debilem. Nie znając człowieka osądza go, tak powstają plotki. A tak na marginesie, parafia MBM nie jest jakąś perełką wsród parafii w radomiu, wiem co sie dzieje tam w "środku", bynajmniej wiem co było za Infuata. Dobrze ze przyszedł nowy ksiadz, niech zrobi tam porządek, OJ przyda się!!!. A ze ks. Kornata odszedł, dzieki Bogu, nie ma wiekszego przemądrzałego ksiedza, który gada takie bzdury na kazaniu....zresztą musiał odejsc, latka lecą, dzieci rosną... POzdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:03 Wspaniały ksiądz i nie materialista. Jest to prawdziwy kaznodzieja z powołania. Serdeczny, czuły na biedę ludzką. Być może dlatego ,że nie patrzy na wszystko przez pryzmat pieniędzy został przeniesiony z Oboziska. Może zaczął by coś budować sam biskup. Nie myślę tu o budowie własnego domu bo ten to już ma i to jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynajmniej Bynajmniej czy przynajmniej? IP: *.radom.pl 18.08.07, 11:23 Gość portalu: ano napisał(a): > bynajmniej > wiem co było za Infuata. A może pouczyć się języka polskiego, zamiast pisać od rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmisio Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 12:24 Zastanawiam się jaki Ty masz w tym wszystki interes, że aż idziesz do biskupa w sprawie naszego nowego proboszcza. Chciałam powiedzieć, żebyć dał mu szanse, a nie na stracie go skreślał. Każdy człowiek ma wady i zalety. Nasz nowy proboszcz mi się na razie podoba, ładnie odprawia msze ze skupieniem i zaangażowaniem, zawsze coś od siebie doda, jest bardzo charyzmatyczny, a takiego nasza parafia potrzebuje. Dla mnie jasne jest, że nikt nie będzie wspanialszy od naszego kochanego Księdza Infułata, ale taka jest kolej rzeczy. Zamiast żywić się złym słowem o ks. Tarasce, proszę pomódl się za niego, by mógł zdobyć szacunek i sympatię nowych prafian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bęcwałów Re: Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 16:34 Najbardziej cierpi z powodu zmian ks. infułat. Jest w bardzo ciężkim stanie w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmisio Re: Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 22:40 Zgadzam się. Byłem w szpitalu u niego....biedny leży nieprzytomny:( To dla niego wielki cios, musiał oddać dzieło swojego życia. Jego oddani wikariusze odeszli do innych parafii, a on został sam... Zatem zamiast roztrząsać wady i zalety nowego proboszcza, wesprzyjmy modlitwą jego oraz Kochanego ks. Staniosa... Odpowiedz Link Zgłoś