Dodaj do ulubionych

Proboszcz na Janiszpolu

18.06.07, 23:03
Chciałbym poznać opinie na temet obecnego /jeszcze/ proboszcza w Radomiu na
Janiszpolu.Przechodzi na moje osiedle Boże miej nas w opiece.
Mój mail też jest do dyspozycji.
Obserwuj wątek
    • Gość: DREDD Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:39
      Gość jest spoko, kościół na Janiszpolu dopieścił z rewelacyjnym smaczkiem,
      posadzki, ogrzewanie, rzeźby i obrazy wszystko na najwyższym poziomie
      praktycznie od zera przy 2500 liczbie parafian. Umie ściągnąć kasę z parafian
      ale i z min. funduszu ochrony środowiska na ekologiczne grzanie. Z nic nie
      znaczącej parafii stworzył ośrodek z relikwiami z Fatimy. Bardzo dużo dobrego
      zdziałał. Do ludzi bardzo życzliwy i konkretny, rzeczowy. Jak ma cel to idzie po
      trupach :) Pozycja naukowa i hierarchiczna jego rośnie więc biskup przerzucił go
      do ważniejszej parafii. Ja osobiście jestem dla niego pełen uznania i podziwu.
      Mógłby jeszcze tu zostać, ale trudno. A wady? ....
      • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 19.06.07, 07:40
        Dzięki za tych kilka słów.
        A wady? własnie o nie mi raczej chodzi.
        • Gość: ankh Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:48
          O jakie wady ci chodzi? chyba nie pije, dziewczynki to pewnie jak każdy, chyba
          nie kradnie itd....
          • Gość: zachwycony Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:07
            bardzo sie cieszymy, ze odchodzi. tylko nie mozemy sie doczekac, kiedy! poniewaz pogloski chodza juz od kilku miesiecy... kosciol dopiescil, a to jest zasluga poprzedniego ksiedza proboszcza ks. Kapusty, chociaz to bylo dawno. samochody zamienia czesto, aczkolwiek w tym samym kolorze, zeby az tak sie to nie rzucalo w oczy. haracz sciaga regularnie na raty i oprocentowanie znane tylko jemu. ma nawet do tego wyrobione specjalne pieczatki. chroń nas Boże, od takich ludzi!
            ps. napewno bedzie pewna grupa ludzi, którzy sie zbulwersuja, poniewaz korzystali z przywilejów w.w.
            • Gość: Ktx Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:52
              Kapusta postawił tylko tę małą kaplicę. I tyle go było, za dużo gorzały.
              Zobaczysz, przyjdzie kolejny, kasę będzie ściągał tę samą a nic nie zrobi
              Zadowolony będziesz? Klapki masz na oczach, nie widzisz jak to wszystko teraz
              tam wygląda? Porównaj z Ustroniem, parafia kilkanaście tysięcy i się bujają jak
              nie wiem co, brykami też jeżdżą i dopiero teraz weszli do nowego kościoła na
              kredyt, a tak to mieli marniutki komfort w starym drewnianym baraku. A
              samochody? Ile razy zmieniał? Zawiść?
    • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 20.06.07, 08:32
      Proszę o jeszcze !!!Wybieram sie do ks.Biskupa w jego sprawie ,ale ponoć to
      kolesie.Boże widzisz i nie grzmisz !!!
      • Gość: anka2 Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 08:41
        A można wiedzieć o co ci chodzi? Wiesz coś czy nie podoba się co? Napisz, bysmy
        wiedzieli.
    • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 26.06.07, 05:44
      No i co ??W niedziele 1 lipca pozbywacie się waszego "ukochanego"proboszcza !!!
      Teraz to my będziemy musieli z nim obcować,ale łatwo nie będzie miał.
      • Gość: gizic Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:40
        A co ci on tak przeszkadza?
    • Gość: Ania Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.00a.radom.pilicka.pl 26.06.07, 14:53
      O rany! ale beznadziejny wątek. Zastanawiam się skąd u ludzi tyle uprzedzeń i
      zawiści ???? Chyba Maciek1972 coś moze o tym powiedzić ? W każdym człowieku
      można się dopatrzeć miliona wad ale Maciek1972 to ich pewnie nie ma.....
      a cudze zalety dla niego to też wada ?!
    • Gość: Dawid D Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: 91.104.144.* 26.06.07, 15:02
      Proboszcz to Wielki czlowiek cos jak Gierek.
      • Gość: ewa Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:03
        Do Maćka.Ty kolego to chyba masz jakieś zmiany w mózgu! albo za dużo wolnego
        czasu.Mam tylko nadzieję że w waszej parafii do której odchodzi nasz proboszcz
        jest nie wielu takich jak TY.Bo gdyby było inaczej- to uchowaj Boże naszego
        proboszcza
        • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 26.06.07, 19:20
          Ewo ,może i nie ma wielu takich jak ja ,ale napewno nie ma wielu też takich jak
          Twój proboszcz /do niedzieli/.Ten człowiek powinien zajmować się czymś innym i
          to nie w sutannie.No cóż ma dobre poracie u kolesi w Kurii.Powiedz mi a czym
          sobie zasłużył ,że dostał przeniesienie do jednej z największych parafii
          Radomia?.Pozdrawiam i dzięki za podjęcie tematu.Maciek
          • Gość: danjia Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:26
            Napisz o co ci chodzi, napisz konkrety a nie jakieś ble blee. Masz swojego
            kandydata czy czekasz na konkurs?
          • Gość: Ewa Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:49
            Jeśli naprawdę chcesz znać moje zdanie na temat proboszcza z Janiszpola ,to ci
            wymienię kilka zalet które w tej chwili mi się nasuwają:
            -pracowity,super gospodarz jeśli chodzi o prowadzenie budowy kościoła,
            niesamowity mówca(jego kazań mogę słuchać godzinami)inteligentny, wykształcony,
            i przyjazny dla swoich parafian.Byłeś kiedyś u nas na Fatimie? (jestem pewna że
            NIE) tego nie da się opisać! to trzeba przeżyć.I w tym miejscu chcę zaznaczyć
            ,że nie jestem w wieku ciotki dewotki.
            Jeśli chodzi o wady? no cóż, pokaż mi takiego,który ich nie ma.A
            zresztą-dlaczego miałby ich nie mieć, przecież jest CZŁOWIEKIEM.Nie mnie a ni
            Tobie jest go osądzać albo rozgrzeszać.Jestem w tej parafii od siedmiu lat, z
            przyjemnością przyglądam się zmianom jakie tu zachodzą i odnoszę się z pełnym
            szacuniem dla naszych księży: do księdza proboszcza i księdza Sławka.Szkoda że
            odchodzą.Mam nadzieję że większość tak uważa
            • Gość: elwirka Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.tkdami.net 26.06.07, 19:53
              A na Janiszpol przechodzi Wielki Budowniczy z Oboziska. Coś Mu budowa Kościoła
              nie wyszła, może ma inne wydatki...
              • Gość: alka Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:54
                Co to za gość? Kręt czy nada się?
            • Gość: fixixxikolyna Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:53
              Co racja to racja. Ja też jestem dla niego pełen uznania.
    • Gość: bart Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:16
      Dla mnie proboszcz to super ksiądz. Wielka szkoda, że odchodzi. Ale cóż takie
      jest życie.
      • Gość: Parafianin Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:24
        Księdz Jerzy (proboszcz) z Oboziska to człowiek wielkiego serca i ducha.
        Ogromny żal i olbrzymi smutek, że odszedł z naszej parafii.
        • Gość: Janiszpol Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:42
          Słyszeliśmy...słyszeliśmy dużo dobrego o Ks.Jerzym.Cieszymy się że będzie w
          naszej parafii.Nie martwcie się kochani, będzie mu u nas dobrze, zobaczycie.
          • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 27.06.07, 20:14
            A co będzie z MBM ???
            Wielkie słowa uznania i podzięki dla ks.Infułata.
            Ksiądz jakich mało teraz i z powołania.Będę pamiętać w modlitwie.
            Maciek-sympatyk.
    • jas_fasollasido Re: Proboszcz na Janiszpolu 28.06.07, 07:45
      Zapomnieliście jeszcze o jednej jego zalecie, ks. Taraska to główny
      (diecezjalny) egzorcysta, a jak wiadomo nie powierza tej "funkcji" byle komu.
      Szczęść Boże.
    • Gość: gosc Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:35
      Mam nadzieję, że będzie u nas 13 każdego miesiąca gościł. Przecież dzięki niemu
      mamy odpust fatimski.
      • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 28.06.07, 10:03
        Niech on najlepiej u Was zostanie .On nam jest potrzebny zupełnie do niczego !!!
        • Gość: Obserwator Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:23
          Maciek 1972 ty chyba jesteś prowokatorem. Jeżeli nie, to nie wypowiadaj się za
          wszystkich parafian.
          • Gość: x. Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:35
            maciek1972 to ksiądż, który czuje się pominięty..."zdradza cię twa mowa"
            • maciek1972 Re: Proboszcz na Janiszpolu 16.07.07, 08:20
              Witam
              Nie jestem ks.Maćkiem ,ale wiem o kogo Ci chodzi.Też szkoda ,że odszedł.
              Pozdrawiam wszystki i dziękuję za rozwinięcie tematu.
              Czas pokaże ,co z tego wyniknie....
              • Gość: ano Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.tkdami.net 15.08.07, 22:49
                ale macie ludzie porąbane w głowach.
                taka jest kolrj rzeczy ksieży, tu przychodza tam odchodza... A typek
                Maciek - jest debilem. Nie znając człowieka osądza go, tak powstają
                plotki.
                A tak na marginesie, parafia MBM nie jest jakąś perełką wsród
                parafii w radomiu, wiem co sie dzieje tam w "środku", bynajmniej
                wiem co było za Infuata. Dobrze ze przyszedł nowy ksiadz, niech
                zrobi tam porządek, OJ przyda się!!!. A ze ks. Kornata odszedł,
                dzieki Bogu, nie ma wiekszego przemądrzałego ksiedza, który gada
                takie bzdury na kazaniu....zresztą musiał odejsc, latka lecą, dzieci
                rosną... POzdrawiam!!
                • Gość: szczery Re: Proboszcz na Janiszpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:03
                  Wspaniały ksiądz i nie materialista. Jest to prawdziwy kaznodzieja z
                  powołania. Serdeczny, czuły na biedę ludzką. Być może dlatego ,że
                  nie patrzy na wszystko przez pryzmat pieniędzy został przeniesiony z
                  Oboziska. Może zaczął by coś budować sam biskup. Nie myślę tu o
                  budowie własnego domu bo ten to już ma i to jaki.
                • Gość: bynajmniej Bynajmniej czy przynajmniej? IP: *.radom.pl 18.08.07, 11:23
                  Gość portalu: ano napisał(a):
                  > bynajmniej
                  > wiem co było za Infuata.

A może pouczyć się języka polskiego, zamiast pisać od rzeczy?
                  • Gość: kmisio Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 12:24
                    Zastanawiam się jaki Ty masz w tym wszystki interes, że aż idziesz
                    do biskupa w sprawie naszego nowego proboszcza. Chciałam powiedzieć,
                    żebyć dał mu szanse, a nie na stracie go skreślał. Każdy człowiek ma
                    wady i zalety. Nasz nowy proboszcz mi się na razie podoba, ładnie
                    odprawia msze ze skupieniem i zaangażowaniem, zawsze coś od siebie
                    doda, jest bardzo charyzmatyczny, a takiego nasza parafia
                    potrzebuje. Dla mnie jasne jest, że nikt nie będzie wspanialszy od
                    naszego kochanego Księdza Infułata, ale taka jest kolej rzeczy.
                    Zamiast żywić się złym słowem o ks. Tarasce, proszę pomódl się za
                    niego, by mógł zdobyć szacunek i sympatię nowych prafian. Pozdrawiam
                    • Gość: do bęcwałów Re: Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 16:34
                      Najbardziej cierpi z powodu zmian ks. infułat. Jest w bardzo ciężkim
                      stanie w szpitalu.
                      • Gość: kmisio Re: Do Maćka IP: *.tkdami.net 18.08.07, 22:40
                        Zgadzam się. Byłem w szpitalu u niego....biedny leży nieprzytomny:(
                        To dla niego wielki cios, musiał oddać dzieło swojego życia. Jego
                        oddani wikariusze odeszli do innych parafii, a on został sam...
                        Zatem zamiast roztrząsać wady i zalety nowego proboszcza, wesprzyjmy
                        modlitwą jego oraz Kochanego ks. Staniosa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka