Dodaj do ulubionych

Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!!

30.07.07, 18:31
Będzie reklamowanie w ogólnopolskiej tv i radiu?
Czy pojawią się bilbordy z reklamą w dużych miastach?
Czy będą wkładki o AirShow i Radomiu w gazetach?
Czy na portalach internetowych też będzie widoczne?
Czy przy tej okazji będzie prowadzona kampania promocji i poprawy wizerunku
Radomia?

Czy sprawę załatwi się tylko plakatami i ulotkami w niektórych miejscach?

Co obstawiacie? Bo mam dziwne wrażenie, że cienko to będzie wyglądać.
Obserwuj wątek
    • Gość: O RETY. Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:08
      A po kiego! Przecież Radomiowi nie tylko cieniutkie Pokazy Lotnicze(Air
      Show),ale nawet budowa kosmodromu" Bajkonur " nie pomoże,no chiba żeby Go w
      kosmos wystrzelić z onego i byłby już spokój święty na wieki wieków Amen.
      • sympatyk_piw Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! 30.07.07, 19:30
        Liczyłem na taki właśnie głos mądrego, niewątpliwie, człowieka.
    • Gość: samaljot Air Show... 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:57
      Myślę, że najwyższy czas zacząć promować Air Show 2009. Na tegoroczny już za
      późno :(
    • Gość: dreeeddd Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:17
      Szczecin swój zlot żaglowców promuje w tv, widziałem po teleexpresie. Dobry czas
      antenowy i to działa. Przynajmniej wiem, że coś takiego będzie, choć żałuję, ze
      mnie tam nie będzie :(
      Airshow też musi się reklamować w tv
    • Gość: Lech Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.centertel.pl 30.07.07, 22:18
      Kampanii jak zwykle nie było. Nie naprawiono dróg dojazdowych, nie zorganizowano
      parkingów. Znowu samochody będą stały na ulicach. Nic nie słyszałem o imprezach
      towarzyszących w centrum. Pewno wszyscy rozjadą się do domów zaraz po imprezie.
      Po prostu KLAPA NA CAŁEGO.
      Po raz kolejny miasto marnuje szansę na darmową reklamę.
      Na pewno nie zawiodą sympatycy lotnictwa z całej Polski.
      • Gość: m Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.128.udn.pl 30.07.07, 23:19
        Ira ma być w sobotę na Żeromskiego, a dzisiaj widziałem jak łatali Lubelską, tak więc moze nie będzie tak źle podczas samej imprezy, a co do reklamy to rzeczywiście już chyba najwyższy czas, żeby w Polsce o tym usłyszeli.
        • Gość: k Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:15
          Na żeromskiego? Przerabialiśmy już koncert pod urzędem i jak pamiętam, nic
          dobrego z tego nie wyszło poza ładnym obrazkiem w telewizji,ale w tymprzypadku
          transmisji telewizyjnej chyba nie będzie.
    • Gość: huraks A widzieliście program pokazów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:49
      Jak na razie to nie ma za bardzo czego reklamować. I tak też będzie, czyli niewiele.
      • Gość: realista Re: A widzieliście program pokazów? IP: *.tkdami.net 31.07.07, 09:12
        panowie ta impreza jest za kazdym razem , coraz slabsza i mniej atrakcyjna ,
        takich imprez w Polsce i w Europie odbywa sie bardzo duzo , dlatego ciezko
        bedzie sciagnac w tym roku na impreze do Radomia atrakcyjnych i unanych pilotow
        na niemniej atrakcyjnych samolotach.
        dlatego nie ma co specialnie reklamować , bo nie wiadomo kto na tej imprezie
        wystapi. Przypuszczam , ze ta impreza w Radomiu nie majac odpowiedniej oprawy i
        reklamy od lat- umrze naturalna smiercia , czemu sie specialnie nie bedziemy
        dziwic , bo to miasto przyzwyczailo Nas do : - apatii, bezradnosci , balaganu i
        i stopniowego , ale trwale postepujacego - upadku.
        • Gość: wacek Re: A widzieliście program pokazów? IP: 82.139.35.* 31.07.07, 18:59
          Jesteś nie realistą tylko pesymistą.
          Jedynym mankamentem będzie występ Wiśniewskiego i Ich Troje.Toż to przeżytek.
    • sympatyk_piw Ale się uśmiałem. No, super będzie ha ha ha... 01.08.07, 00:52
      "Akcja promująca Air Show rozpoczęła się już kilka miesięcy temu za
      pośrednictwem radomskich mediów. Na początku tego miesiąca kierowców
      wjeżdżających do Radomia od strony Warszawy ma witać tablica reklamująca
      imprezę. Na trzy tygodnie przed imprezą w mieście na przystankach, w autobusach
      i na słupach ogłoszeniowych pojawią się plakaty reklamujące pokazy."
      www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070801/POWIAT0206/70731112/-1/POWIAT02
      Co z tego jak znajomi z Lublina nic nie słyszeli o imprezie bo i skąd? Do
      Radomia często nie przyjeżdżają, zwłaszcza od strony Wa-wy. A od czego telewizja?
      • isoxazolidine marnie to widze .... :( 01.08.07, 21:32
        jak dzis przeczytalem impreza bedzie mocno reklamowana w Radomiu. slowem: jak
        za generala - promocja Radomia wsrod radomian. nic dziwnego ze o Radomiu nikt
        nic potem w Polsce pozytywnego nie slyszy. trzeba byc idiota zeby nie
        wykorzystac szansy jaka sie pojawia raz na dwa lata (i nie wiadomo czy nie po
        raz ostatni) zeby wypromowac miasto na arenie ogolnopolskiej.

PS. efektow "kampanii" jakos w kraju nie widac. bylem we Wrocku - nic. w
        Krakowie - nic. w Tarnowie - nic. w Lublinie - nic. gdzie ta "Polska"? moze w
        budynku UM na Kilinskiego porozwieszano ogloszenia wydrukowane na iglowce z
        worda i to jest ta gromko oglaszana odjazdowa kampania reklamowa? marnie to
        widze ... gdzie potencjalny przyjezdny moze znalezc info o mozliwych noclegach,
        aprowizacji, komunikacji etc? dwa lata temu tez nikt o tym nie pomyslal i w
        koncu w maju 2005 sam zrobilem taki serwis. momentami odwiedzin dziennie mialem
        wiecej niz na stronie inwestycji przez miesiac. pisalem o tym - ale jak widac -
        bezskutecznie .... :(((
    • Gość: AIRA Tak się to robi w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:44
      -
      • michal.vel.misiek Re: Tak się to robi w Szczecinie 01.08.07, 15:06
        Szkoda słów.
        Nasze asy z wydz promocji o ile jeszcze taki istnieje to mogą spędzić tłumy
        młodzieży gimnazjalnej na marsz spod katedry na rynek i tyle.

Nihil novi sub solem.

pozdr.
    • Gość: ? Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:48
      A co z promocją na kolei? Będą te specjalne pociągi czy nie? Będzie reklama na
      dworcach?
    • Gość: Gizior Może ktoś [Gazeta?] zapyta prezydenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:57
      Jka ta promocja ma wyglądać, niech Prezydent przeczyta ten wątek i nie mataczy w
      tej kwestii.
      • Gość: promotor jak się wkurze... IP: *.chello.pl 02.08.07, 21:37
        ... to wezmę ryzę papieru A4, nadrukuję ulotek i porozwieszam po okolicznych
        wsiach np. Kielce, Warszawa - na drzewach podobno najlepsza oglądalność.
    • Gość: k Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:07
      sympatyk_piw napisała:

> Będzie reklamowanie w ogólnopolskiej tv i radiu?

Wczoraj późnym wieczorem na kanale informacyjnym reklamę stacji opatrzono
      obrazkami z pokazów lotniczych, jakich-nie wiem.Gdyby taka reklama radomskiego
      air show pokazała się w stacji w podobnej formie...ech...
      • Gość: olo Co na to pan prezydent IP: 82.139.35.* 03.08.07, 12:33
        Na jednym ze spotkań przedwyborczych pan Kosztowniak,obecny prezydent Radomia
        zapewniał,że nastąpią radykalne zmiany w wydziale promocji.Zapewniał wyborców o
        tym.Zacytuję jego słowa;Nie może urzędnik promować miasta w urzędzie.
        przyznacie sami że jest to paranoja.Odnoszę wrażenie,że promocje Radomia nadal
        odbywają się w magistracie.Jak? Urzędnicy sami sobie załatwiają kalendarze
        naszego grodu.Cha,cha,cha.
        • ada_zie Re: Co na to pan prezydent 03.08.07, 12:37
          Nawet na oficjalnej stronie air show jest niewiele informacji. Chcemy wybrać się
          ze znajomymi i zastanawiamy się jaki dzień wybrać - sobotę czy niedzielę. Może
          ktoś z Was doradzi.
          • Gość: WR Re: Co na to pan prezydent IP: *.tkdami.net 03.08.07, 12:39
            Przyjedźcie w sobotę. Zazwyczaj jest znacznie mniej ludzi.
            • Gość: ada_zie Re: Co na to pan prezydent IP: *.incenti.pl 03.08.07, 12:53
              Właśnie sobota nam bardziej pasuje. Przenocujemy pod Radomiem a niedziela to
              będzie spokojny powrót do domu.
    • Gość: tanioch Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:36
      W miediach non stop, w wiadomościach, na portalach, przypuszczma, że i na
      bilbordach. Mimo, że się tym nie interesuje to o regatach wiem już wszystko.
      Gdyby kampania Airshow nie ograniczała się do bilbordu przy rondzie warszawskim
      i w jakimś promilu była podobna do szczecińskiej to byłoby ok.
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:46
        Promocja marna wine za to ponoszą władze miasta.Nic nie poradzimy my
        RADOMAIANIE ze za promocje w UM odpowiada od 17 lat ten sam człowiek.Cóż to
        jest własnie Radom i jego najgorsza strona prowincjonalizm i myslenie na
        poziomie Skaryszewa!!!!!

MlocyRadomianin
      • Gość: ... Re: Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:12
        Właśnie na każdym programie o tym mówią do tego wieczorny koncert gwiazd
        organizowany przez ESKE czy w Radomiu podczas AIR SHOW nie było można takiego
        koncertu zorganizowac zamiast Ich Troje które chyba ludzi do nas nie przyciagnie :/
        • Gość: dzarek Re: Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczeci IP: *.tkdami.net 05.08.07, 13:37
          Nie wiem czy ktoś wspominał, ale przy wyjeździe z Krakowa w stronę Radomia jest wielki bilboard reklamujący air show. W innych dużych miastach zapewne podobnie.
          • Gość: Valdek Re: Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczeci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:54
            Miesiąc przed to wystarczająco aby zrobić kampanię reklamową i na pewno im
            bliżej Air Show tym bedzie głośniej, ale niektórzy chcieli by juz na pół roku
            wcześniej taką reklamę.
            • Gość: fd Re: Jestem pod wrażeniem promocji regat w Szczeci IP: *.tkdami.net 05.08.07, 14:10
              dokładnie, i tak zapewne padnie rekordowa liczba widzów.
    • nika1201 Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! 05.08.07, 19:03
      widziałam dziś 1 (słownie jeden) billboard w Lublinie, na Czechowie, w pasie
      zieleni dwupasmówki prowadzącej przez miasto z Wawy do Białegostoku. Ładny
      nawet, w stylu wiuuuu odrzutowiec leci na oglądającego, wielkie pokazy itp. AS
      2007, ziuuu f16 zawraca i wyeksponowane hasło "Samolot bojowy wczoraj dziś
      jutro" (czy jakoś tak) a z prawego dolnego rogu na czarnym tle białymi,
      niewielkimi literkami tak wstydliwie "Radom 1-2 września 2007". Ot i cała promocja.
      • isoxazolidine Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! 05.08.07, 22:05
        lepsza byłaby gęba tanczacego Nity z podpisem "tańczący z winami". uwiny jego
        dotycza nieuruchomionego do dzis port lotniczego Sadkow ...

przynajmniej byloby oryginalnie ;)
        • Gość: oleś Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: 82.139.35.* 06.08.07, 20:31
          Nita to ten od : Za górami,za lasami za siedmioma morzami .......
          • Gość: adrian Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: 82.139.52.* 07.08.07, 17:52
            W gdansku dwa wielkie bilbordy jeden przy porcie drugi prawie na
            starówce
      • Gość: zonk Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.tkdami.net 06.08.07, 20:49
        jest tez 1 na LSM w Lublinie to juz razem dwa :)
        • Gość: radomianin Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.31.radom.pilicka.pl 06.08.07, 21:39
          Marna promocja? Pieniądze na promocję miasta za ktore można by
          zrobić kampanię z prawdziwego zdarzenia, dostali piłkarzyki z
          Radomiaka i większość mieszkańców naszego miasta akceptuje taki stan
          rzeczy wiec czego tu wymagać...
    • sympatyk_piw Będą bilboardy :) mam nadzieję, że reszta też... 12.08.07, 19:58
      100 billboardów w całej Polsce będzie reklamować Air Show

Duże reklamy mają wymiary 6 metrów na 3 metry. – Promocję imprezy i rozwieszenie
      billboardów powierzyliśmy specjalistycznej firmie. Mają być ustawione w
      Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Łodzi, Kielcach, Lublinie, Zakopanem i
      Poznaniu – powiedział kapitan Jakub Block, rzecznik tegorocznych
      międzynarodowych pokazów lotniczych.
      • sono_andrzej Re: Będą bilboardy :) mam nadzieję, że reszta t 12.08.07, 20:02
        I bardzo dobrze. Przydałyby się jeszcze jakieś spoty w mediach.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Będą bilboardy :) mam nadzieję, że reszta t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 20:07
          Tak potwierdzam na lubelskim LSM 70 tysiecznym osiedlu w Lublinie są
          reklamy Air Show.Nie rozumiem po co reklama Air Show ma byc w
          kielcach oczywiscie zapraszamy ich na pokazy ale po co w tym
          grajdołku kupowac bilbordy i dawac zarobic kielczakom.Spece z
          radomskiego UM w nadmiarze 703 głów maja czasem dziwne pomysly.

PS.Wiem od kolegi ze w Gdansku też są reklamy.Parę tysięcy plakatów
          A3 jest też na radomskich słupach ogłoszeniowych.

MlodyRadomianin
          • Gość: joz Re: Będą bilboardy :) mam nadzieję, że reszta t IP: *.chello.pl 13.08.07, 15:00
            widziałem jeden w Kielcach na hali sportowej przy ul. Żytniej
            • Gość: Yahagi KR IP: *.chello.pl 13.08.07, 15:16
              Nie rozumiem po co reklama Air Show ma byc w
              kielcach oczywiscie zapraszamy ich na pokazy ale po co w tym
              grajdołku kupowac bilbordy i dawac zarobic kielczakom.Spece z
              radomskiego UM w nadmiarze 703 głów maja czasem dziwne pomysly.

KR... Ty naturalnie niezawodny jestes...:) Po co ? A po to, żeby mieszkańcy
              Kielc (z duzej litery :)) wiedzieli, że 80 km na północ jest takie miasto jak
              Radom ... bo Kieczaki juz o nim zapomniały :)
              • sympatyk_piw Re: KR 13.08.07, 15:55
                Czepiaj się chłopie KR a nie normalnych radomian.
                Jesteśmy potęgą nie tylko na niebie [formacje orlików, kiedyś iskier oraz min.
                Robert Kowalik - mistrz w akrobacjach samolotowych AR] to jeszcze na wodzie!
                - „Dar natury” z radomianami na pokładzie zwyciężył w swojej klasie prestiżowe
                regaty The Tall Ships Races. W klasyfikacji generalnej zajął trzecie miejsce.
                Radomscy żeglarze właśnie wrócili ze Szczecina, gdzie odbyło się zakończenie
                wyścigu.
                - Radomscy żeglarze przepłynęli polskimi rzekami, by dotrzeć do Szczecina na
                finał Flisu Odrzańskiego i Operacji Żagiel 2007.
                „Jan Paweł Wielki” i „Solidarność” to dwie repliki pływających kiedyś po Bałtyku
                żaglowych kutrów. Obie powstały w Radomiu, a budowali je żeglarze z Domu Kultury
                Idalin i klubu Bulaj
                • Gość: Yahagi ...piw IP: *.chello.pl 13.08.07, 16:21
                  A moj kolega z Torunia przepłynął na desce surfingowej z Torunia do Bydgoszczy.
                  Nie słyszałem żeby od tego faktu Toruń stał się potęgą surfingową, czy
                  jakąkolwiek inną.
                  Jeśli jesteś lepiej poinformowany to daj znac w czym jeszcze jesteście potęgą ?

PS.
                  Nie bardzo wiem jaki to ma związek z niereklamowaniem AirShow w Kielcach...
                  • pani_z_corka Re: ...piw 13.08.07, 19:57
                    w Warszawie nie widzialam zadnego... niestety...
                  • sympatyk_piw Re: ...piw 13.08.07, 20:05
                    Związek za niereklamowaniem zawsze się jakiś znajdzie :). Napisałem, bo
                    niektórzy nie wiedzieli.
                    • Gość: kix Re: ...piw IP: *.tkdami.net 14.08.07, 18:33
                      niestety moi panowie to juz chyba ostatni - Air- show jaki odbedzie
                      sie w Radomiu, - poprostu to miasto traci coraz bardziej na
                      znaczeniu a niekompetentne wladze nie umieja walczyc o nalezyta
                      reklame i range Radomia, w chwili obecnej jest juz kilkanascie miast
                      w Polsce , ktore mogą zapewnic duzo lepsze warunki do rozgrywania
                      tego typu imprez lotniczych i juz sie usilnie o nie staraja.
                      • Gość: df Re: ...piw IP: *.tkdami.net 14.08.07, 21:35
                        mylisz się i to bardzo
                        • sono_andrzej Coraz bliżej... 22.08.07, 22:36
                          Czy ktoś kto bywa często w Lublinie, Warszawie, Łodzi, Kielcach
                          zuważył już w tych miastach jakieś plakaty czy bliboardy reklamujące
                          AIR SHOW???
                          • jdk Re: Coraz bliżej... 23.08.07, 09:24
                            Widziałem plakaty w Warszawie, m.in. na Trasie Łazienkowskiej oraz w
                            Jankach przy wylocie na Radom. Projekt billboardu nie jest jak dla
                            mnie najczytelniejszy, ale dobrze, ze w ogole jest.

Zaluje jednak bardzo, ze promocja nie jest choc w 10% taka jak The
                            Tall Ship Races, na przyklad w TV czy na kolei. PKP byla "oficjalnym
                            przewoznikiem" na regaty w Szczecinie i to bylo widac. Rowniez na
                            stronie glownej PKP (o Air Show jest wzmianka dopiero na stronie PKP
                            PR, na ktora wchodzi pewnie 5% tyle osob co na glowna PKP).

Ciesze sie bardzo, ze udalo sie w koncu zalatwic, ze beda pociagi z
                            Dworca PKP na Lotnisko Sadkow! Sam zamierzam sie takim przejechac.
                            To strzal w "10" - choc na ile znam szczegoly sprawy, to niewielka w
                            tym zasluga wlodarzy miasta, moze taka, ze nie zablokowali takiego
                            pomyslu. Ot, i caly Radom.

Chyba juz po raz piaty ide w tym roku na pokazy - i mam nadzieje nie
                            ostatni w Radomiu.

No chyba zeby mozliwosc organiazacji kolejnych pokazow pokrzyzowalo
                            funkcjonowanie rejsowego lotniska pasazerskiego Radom-Sadków :)))
                            • Gość: :) Re: Coraz bliżej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:43
                              Rekalmy Air Show praktycznie są nie widoczne np. reklama na dworcu
                              Centralnym w Wawie wisi tylko na filarach tak jak by to było jakieś
                              ogłoszenie o zgubienu psa. Na stacjach metra są niewykorzystane
                              miejsca na reklamę a tam nie widziałem żadnej reklamy Air Show 2007-
                              choć miejsce do reklamy bardzo atrakcyjny :)
                              P.S
                              Reklama sopockiego festiwalu na Centralnym chyab każdy widział co
                              podróżuje pociągami, zreszą Ustki też - tak wiec czasu coraz mniej
                              do imprazy reklama kuleje
                              • Gość: promocja Re: Coraz bliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 18:19
                                Czy już ktoś ma jakieś info z terenu odnośnie promocji Air Show? Jak
                                to wygląda np. w Łodzi?
                                • Gość: k Re: Coraz bliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 18:32
                                  Jeśli promocja poza miastem wygląda np. jak spot reklamowy w
                                  lokalnej telewizji, to chce się płakać - pan lektor mógłby
                                  podszkolić swój angielski.
    • Gość: F-111 Re: Ogólnopolska kampania promocyjna AirShow !!!! IP: *.Red-88-27-200.staticIP.rima-tde.net 28.08.07, 20:41
      che, pamietam jak ktos na forum mowil,ze Francuzi juz nie sa
      potrzebni w Radomiu bo byli juz kiedys i nie mozna powtarzac tego
      samego. Dziwne bo pojawili sie na 15 min. w Katowicach i juz news na
      pierwszej stronie onetu:
      wiadomosci.onet.pl/61768,21,0,pokaz.html
      a szkoda wielka, patrzac po komentarzach internatow :(
      organizatorzy widze preferuja wystawy dla hobbystow, a nie komercje
      ktora da konkretne przychody. szkoda bo Radomia nie stac na takie
      zabiegi ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka