Dodaj do ulubionych

Opozycja chce sesji w sprawie lotniska

02.08.07, 22:23
W sprawie S12 Radom powinien współpracować z Lublinem. A w prawie lotniska do
Kielc została zaproszona Danuta Hubner w prawie lotniska w Obicach, uważam że
prezyden Radomia powinien przy tej okazji zaprosić panią komisarz do Radomia
i pokazać jej lotnisko które już jest w Sadkowie i jego potencjał.
Obserwuj wątek
    • Gość: kks Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:32
      W sprawie lotniska przy okazji Air show powinny zostać podpisane jasne
      deklaracje z premierem, ministrami itd,

A w działaniach władz widać jak "leją" na to wszystko:
      "Igor Marszałkiewicz, zastępca prezydenta Radomia, deklaruje, że jeżeli dojdzie
      do nadzwyczajnej sesji, przedstawi informacje dotyczące lotniska. - A jeśli
      chodzi o pomysł spotkania, cóż, lepiej się spotykać niż nie - odpowiada."

Cóż, lepiej wziąć premię niż nie. ...
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:43
        Lotnisko to byc albo nie byc Radomia!!!!Bedzie lotnisko bedzie i druga kadencja
        dla Kosztowniaka w l;atach 2010-2014 jak nie bedzie sam bede prowadzil anty
        kampanie na PiS w 2010r. mimo swoich prawicowcyh sympati zawsze dobro Radomia
        jest dla mnie najwazniejsze.Dobro mojego ukochanego miasta:-)

PS.Widok ukochanego rodzinnego Radomia po 2 tyg. wakacji bezcenne....:-)

MlodyRadomianin dawny KR!
    • Gość: starszy radomianin Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: 222.135.79.* 02.08.07, 23:24
      Sam matole KR wybierałeś tę ekipę a co ona robi? S 12 niet , lotniska niet, ale
      to właśnie taki bałwan jak KR wierzy w tę ekipę. A ma ona ksywkę nie PiS tylko
      PiC czyli Pies ich Cykał
    • Gość: lot nisko Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.tkdami.net 02.08.07, 23:32
      Ale to nie koniec. Senator Łuczycki proponuje, aby uaktywnić wszystkie
      środowiska, które mogą wesprzeć prezydenta w działaniach na rzecz lotniska w
      Radomiu. Proponuje, aby trzy dni po nadzwyczajnej sesji w Elektrowni z władzami
      miasta spotkali się radomscy parlamentarzyści, eurodeputowani z naszego
      regionu, a także członkowie zarządu województwa.

Dobrze,ale dlaczego w Elektrowni? Czy to nowy przyczółek PO? Przypominam,że tam
      miały być wystawy a nie skakanie sobie do oczu...
    • succour Opozycja chce sesji w sprawie lotniska 03.08.07, 07:33
      Z obserwacji i działań podejmowanych przez PO w naszym regionie, na czele z
      panią Kopacz, senatorem Łuczyckim i innymi wędzonkami niezbyt jasno klaruje sie
      chęć pracy, idącej w kierunku rozwoju naszego miasta i regionu.
      Pragnę przypomnieć, iż to PO torpeduje wszelkie posunięcia, łącznie z
      działalnością w urzędzie marszałkowskim, na temat rozwoju w Radomiu.
      Proponuję niech wyprostują swoje wszystkie dokonane brudy a dopiero w dalszej
      kolejności niech wołają "larum" dla społeczeństwa (a może dla siebie), bo ja
      jako żywo nie zauważyłem nic, poza zmianami personalnymi, co mogłoby postawić
      liderów PO w Radomiu na czele krzykaczy na rzecz społeczeństwa.
    • Gość: pacjent Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.radom.pilickanet.pl 03.08.07, 08:02
      chciałem jedynie przypomniec, że lotnisko to my juz mamy. Brak na nim jedynie
      infrastruktury. Sytuacja jest więc znacznie klarowniejsza niż w przypadku
      Kielc.
      Zmarnować taką sytuację to grzech. Na air show w tym roku władze miasta powinny
      zaprosić wszystkich ważnych i kompetentnych w podejmowaniu decyzji ludzi, aby
      ten problem załatwić. Powtarzam, zaprosić w imieniu władz Radomia, a nie
      organizatorów z Kielc. Panie Kosztowniai, do działa. czas pozornacwa już miną,
      zaczynaja się liczyć fakty.
      • Gość: Yahagi Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.chello.pl 03.08.07, 08:36
        Zapominasz ze to Kielce AirShow organizują. To tak jakbym ja Cię zaprosił do
        Gdańska na Jarmark Dominikański i wmawiał Ci że jestem jego organizatorem...

Powodzenia..

PS.
        Jak taki głos wpływa na stosunki TK-WR ?
        • Gość: kks Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:44
          ojojoooj to w Radomiu nie bedzie pokazów? A miasto czasem nie jest jednym ze
          współorganizatorów? Zapominasz się.
    • Gość: fann Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:44
      Ludzie nie macie innych wydatków??LOTNISKO?Jakby były normalne drogi to do
      Warszawy macie 40 minut jazdy ,do Kielc jesli powstanie tyle samo.Pałac Kultury
      lepiej stawiajcie...pozdrawiam z Kielc
    • Gość: Ewelina Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: 85.112.196.* 03.08.07, 08:50
      Jeśli dobrze pamiętam to odpowiedzialnym wiceprezydentem za spółki miasta jest
      Robert Skiba.Nie rozumiem dlaczego Marszałkiewicz ma zabierac głos w sprawie
      która jest nie z jego działki tematycznej.Chyba nie wiemy o czymś co może jest
      tajemnicą obecnej władzy i spółki lotnisko.Co powiecie na zdjęcie
      Marszałkiewicza?Dla mnie nie wygląda sympatycznie.
      • Gość: Yahagi Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.chello.pl 03.08.07, 10:10
        >> ojojoooj to w Radomiu nie bedzie pokazów? A miasto czasem nie jest jednym ze
        >> współorganizatorów? Zapominasz się.

Zdefiniuj w jakim zakresie się zapominam ?

• Gość: WR Do Yahagi! IP: *.tkdami.net 03.08.07, 10:34
          A jednak przesadzasz co do roli Targów Kielce w organizacji pokazów. Są jednym
          z wielu organizatorów. Nie pamiętasz pokazów organizowanych bez Targów Kielce?
      • Gość: kks Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:25
        Niby dlaczego miasto nie może rozmawiać na temat lotniska cywilnego przy okazji
        pokazów? :)
      • Gość: succour Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.rad.vectranet.pl 03.08.07, 17:53
        Opozycja chce sesji w sprawie lotniska I CO POZA TYM.

Ano chcą się utwierdzić w przekonaniu, że nie wystarczy już wszystkim naokoło
        podkładać nogi ale można także obrzucić ich błotem.

Zapominają PO-dkładacze, że to właśnie oni są w dużej mieże odpowiedzialni za
        efekty nacisku obecnej władzy w Radomiu na rozwój naszego miasta w urzędach
        ministerialnych.
    • Gość: Radomianin Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.tietoenator.ideon.se 03.08.07, 12:16
      Lepiej sie spotkac niz nie?. Troche zastanawiaja te slowa, bo tak naprawde nie
      wiadomo czy radni z prezydentem na czele maja asa w rekawie czy wrecz przeciwnie
      do tej pory eekty ich pracy w tej konkretnej sprawie sa mizerne. Niemniej uwazam
      ze mieszkancy Radomia i okolic maja prawo wiedziec na jakim etapie prowadzone sa
      rozmowy w sprawie utworzenia Lotniska Cywilnego,jak rowniez w sprawie S12 ktorej
      budowa wbrew wczesniejszym przesunieciom na rok 2014 moze byc wspolnymi silami
      wladz Radomia przyspieszona. Panowie Radni, poslowie i inni polityce naszego
      regionu, czas sie zmobilizowac i razem zrobic duzy krok, niech Radom nie bedzie
      zasciankowym miasteczkiem!!!!!
      • Gość: karkar Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:10
        A co z tym Tomczakiem, co jakiś czas temu formował jakąś grupę lokalnych
        biznesmenów z Komosą na czele, co mieli (jak grzmaiały media) już zatrudniać
        700 ludzi?
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:52
          Idzie Air Show idzie klimat pod dyskusje na temat lotniska w Radomiu.O
          slusznosci i ekonomii tej inwestycji nie bede pisał bo to wiadomo zyski dla nas
          Radomian beda gigantyczne.Podrosna ceny mieszkań w Radomiui wzrosnie poziom
          zycia wiadomo z Radomia fajnie w swiat sie bedzie latac.Kosztowniak musi
          zrozumiec ze lotnisko to PRIORYTET dla Radomia do 2010r. i tak ma byc zalatwy
          wreszcie sprawe lotniska.Sesja 24 sierpnia musi sie odbyć:-)

MlodyRadomianin
          • Gość: kriz Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 17:28
            Ty naprawdę masz 12lat.
    • Gość: succour Re: Opozycja chce sesji w sprawie lotniska IP: *.rad.vectranet.pl 03.08.07, 17:54
      Opozycja chce sesji w sprawie lotniska I CO POZA TYM.

Ano chcą się utwierdzić w przekonaniu, że nie wystarczy już wszystkim naokoło
      podkładać nogi ale można także obrzucić ich błotem.

Zapominają PO-dkładacze, że to właśnie oni są w dużej mieże odpowiedzialni za
      efekty nacisku obecnej władzy w Radomiu na rozwój naszego miasta w urzędach
      ministerialnych.
      • Gość: Yahagi WR IP: *.chello.pl 03.08.07, 18:03
        >> A jednak przesadzasz co do roli Targów Kielce w organizacji pokazów. Są jednym
        >> z wielu organizatorów. Nie pamiętasz pokazów organizowanych bez Targów Kielce?

Powiem szczerze, że nie pamiętam ... Pamietam, ze AirShow zawsze był imprezą
        towarzyszącą dla MSOP ...zwłaszcza w okresie 'przetargu stulecia'. Które Air
        było bez udziału CTK ?
        Jaka jest wg Ciebie obecna rola CTK w AirShow ?
        • sono_andrzej Re: 03.08.07, 18:13
          Najważniejsze jest to, że mieszkańcy miasta chcą wiedzieć czemu nie dostaliśmy
          pieniędzy na lotnisko. Ja także oczekuję wyjaśnień, ale wyjaśnień
          merytorycznych, a nie z poziomu piaskownicy czy czarnego kontynentu.
          • Gość: succour Re: IP: *.rad.vectranet.pl 04.08.07, 15:44
            Scenariusz sesji może wyglądać następująco:
            1. Wykrzyczy się opozycja nt. braku środków na lotnisko,
            2. Nie wspomni o prowadzonej przez ich przedstawicieli kampanii antyradomskiej,
            3. Zarząda głów za coś tam i ochlapie przy okazji kogoś tam,
            4. Z urzędu jeden pan wice wygłosi monolog i ,,,

i odbywać sie będzie dalsza debata ale na innym już lotnisku w samolocie pana
            Wędzonki i następnego dnia zorganizyją jakieś inne pokazy.
        • Gość: WR Re: WR IP: *.tkdami.net 04.08.07, 16:24
          W którym roku Air Show organizowane było bez udziału TK to Ci nie powiem.
          Pamiętam natomiast, że z całą pewnością tak było bo specjalnie zwracałem na to
          uwagę. Jeśli chcesz koniecznie wiedzieć kiedy to odsyłam do inernetowych stron
          archiwalnych tej imprezy bo mnie się nie chce tracić czasu na bezsensowne
          udowadnianie racji.
          A co do obecnej roli TK to odpowiem Ci tak: udział TK w organizacji imprezy nie
          jest ani warunkiem koniecznym ani wystarczającym. Ale dobrze, że jest.
          • Gość: Yahagi Re: WR IP: *.chello.pl 04.08.07, 20:42
            Dziwna reakcja... zapytałem, bo autentycznie nie przypominam sobie AirShow w
            Radomiu którego współorganizatorem nie byłoby CTK... Ta impreza urosła przy
            okazji MSPO... Sprowokowałes mnie, wiec pogrzebałem... znalazłem informacje, ze
            AirShow jest organizowany w Radomiu od 2000 roku... już jako impreza
            towarzysząca MSPO... wczesniej taka impreza (chociaz mniejsza rangą) odbywała
            się w Dęblinie i Gdyni.

Bez obrazy WR, ale 'bezsensownie' to wypadła Twoja odpowiedź. Zazwyczaj jeśli
            używam jakiegoś argumentu - potrafię go na czymś oprzeć... nie odsyłam rozmówców
            do źródła 'poszukaj se'.

Tak więc podtrzymuję opinię... : AirShow zawsze był imprezą towarzyszącą dla
            MSPO. I nie chodzi o przekomarzanie się w stylu 'moje na wierzchu'.
            • sono_andrzej Re: WR 04.08.07, 20:49
              Spokojnie zanim w Kielcach powstanie lotnisko to czeka nas minimum 10 edycji
              pokazów AIR Show.
              • Gość: Yahagi Re: WR IP: *.chello.pl 04.08.07, 21:43
                :)) Zupełnie bez emocji względem powyższego...:) 10 może nie, ale z 5 pewnie tak :)
                • Gość: MlodyRadomianin Re: WR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:59
                  Oby Obice nigdy nie powstały.A w przypadku wjazdu pierwszego pojazdu
                  mechanicznego na teren budowy lotniska Kielce , Prokuratura ( oby nie
                  kielecka ) juz sie ta sprawa zajeła jako prominętny przykład ,, nadużycia
                  włądzy urzedników państwowych i używanie swoich osobistych wpływów na szkodliwe
                  dla państwa działania...".Oby tegoroczne Air Show było bardzo udane i rekord
                  frekwencji został pobity!!!!

MlodyRadomianin
                  • Gość: kkd Re: WR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:08
                    A kiedy dziecinko skończysz to gimnazjum? Czy oby zdasz?
                    • Gość: do KR Re: WR IP: 222.135.79.* 05.08.07, 09:45
                      Aleś ty osiol. Prominęntny? idź do podstawówki dzieci nko. I ty głosowałeś na
                      PiS? Przynosisz nam wstyd!
                      • Gość: MlodyRadomianin Re: WR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:35
                        Nie dla LOTNISKA KIELCE , precz z marnowaniem pieniedzy Polaków!!!!

MlodyRadomianin
                        • Gość: fann Re: WR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 18:18
                          Czemu was obchodzą Kielce mało macie swoich problemów
                          • Gość: kielce Re: WR IP: *.tkdami.net 11.08.07, 21:07
                            Własnie mało macie?
                            • Gość: elokwetny_lizak Re: WR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 10:40
                              Otoż to jest nasz problem.Bo kupa pieniedzy pójdzie na lotnisko ktorego nie ma a
                              w Radomiu juz jest!!!
                              Fu brzydze sie gosiewskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka