szybka.osa 16.09.07, 20:40 Gratulacje dla uczestników i organizatorów. Radom wymaga cotygodniowych takich akcji by było jako tako czysto. Do składowisk śmieci dorzucam las w Sołtykowie i Makowcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej 16.09.07, 21:11 wielkie brawa dla wszystkich uczestników! jestescie WIELCY (!) Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej 16.09.07, 21:54 Dorzucę gwoli uściślenia: zebrano wielki kontener śmieci a w nim; -dwa stare zderzaki, -moc butli po drinkach bez przepitki znaczy, -jeden strój damski i męskie kamasze,etc. Wielkość znaleziska przekroczyła wiele razy zdolność pojmowania śmiesi jako zwykłych odpadów życia codziennego. Swoiści zwycięzcy zostali ugoszczeni herbatką i kiełbaską przez Stowarzyszenie "Arka" Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej 16.09.07, 22:14 Szacuneczek dla wszystkich zbierających :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej a dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:01 Już dotarły do mnie głosy że trzeba powtórzyć(kontynuować) akcję "Droga Mleczna" jeszcze we wrześniu. Osobiście jestem zainteresowany 29, ale jak ktoś ma czas i ochotę to nie zaszkodzi i 22;) Dokumentację nielegalnych wysypisk dostarczę Gazecie i Straży Miejskiej jutro. Zgodnie z radą Pana Prezydenta zalecam to też innym- przeszkadza wam wysypisko? Dostarczcie zgłoszenie z dokumentacją fotograficzną do służb najwłaściwszych. Oczywiście jeśli jesteście w stanie ogarnąć własnymi siłami to zalecam i tę metodę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4 Re: Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej a IP: *.radom.pl 17.09.07, 09:28 Godna pochwały akcja -szacunek dla wszystkich sprzątających Odpowiedz Link Zgłoś
latwopalny_bardzo Re: Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej 17.09.07, 10:01 odwalilismy kawal dobrej roboty powiem nieskromnie Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Posprzątaliśmy Piotrówkę i dolinę Mlecznej 17.09.07, 14:51 - Ja nawet nie sądziłem, że to tak wielki obszar - zauważył prezydent Kosztowniak, rozglądając się dookoła siebie, gdy podążaliśmy w stronę Mlecznej. To mówi prezydent naszego miasta, który między innymi w tym samym czasie forsuje pomysł postawienia tuż przy Mlecznej kilku bloków dla wybranych "krewnych i znajomych królika", które między innymi skutecznie przegrodzą dolinę i uniemożliwią połączenie kilku kompleksów zielonych Radomia ścieżką rowerową. Proponuję częstsze wycieczki po mieście. Piesze, nie samochodowe. Odpowiedz Link Zgłoś