wayper 21.09.07, 10:43 Ktos na forum pytał co robić z azbestem polecam ten artykuł: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070920/PORADY/70920007/-1/SPORT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieswiadomy2 Re: Azbest to śmierć 21.09.07, 11:44 To ja wcześniej pisałem o azbeście. Dobrze, że nie posłuchałem prywaciara2 i nie zawołałem firmy która usunęłaby azbest z mojego dachu. Oczywiście, za to usługę musiałbym zapłacić. Z zaproponowanego przez waypera artykuły wynika, że w wywóz azbestu powinna zaangażować się gmina. Mieszkańcy z usunięcie tego świństwa nie ponoszą żadnych kosztów. Firma wywożąca rozlicza się z gminą. Jest tu potwierdzenie tego o czym wcześniej już pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: Azbest to śmierć 26.09.07, 09:00 Ja coś słyszałem, że są jakieś środki unijne na wymianę dachu? I jeśli ktoś ma z eternitu to można wyrwać parę groszy na nowy. Czy ktoś może wie na jakiej jest to zasadzie? No bo jak już bezpiecznie złoży się gdzieś ten eternit to trzeba chałupę czy stodołę czymś pokryć. A wiecie ile to kosztuje. Nie sądzę by ktoś decydował się tylko na zdejmowanie eternitu ze względu na niebezpieczeństwo związane z azbestem, musi być jeszcze jakaś dodatkowa motywacja np. w postaci dofinansowania zakupu blachy czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy88 Re: Azbest to śmierć 26.09.07, 10:41 Zobaczysz dofinansowanie jak świnia niebo. hahahha!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal51 Re: Azbest to śmierć 16.10.07, 12:24 To jeszcze jeden temat dla Posła Suskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kryniooo Re: Azbest to śmierć 05.11.07, 15:53 Hmmmmmmmmmmmm.............. Polak zawsze mysli jak tu pare groszy wyrwać hehhe ... -Niewiem czy już to weszło w zycie , ale z tego co mi się o uszy obiło to dofinansowanie będzie do 80% wartości materiału na nowy dach za pozostałe 20 % plus robociznę i ułorzenie oraz wywóz strarego eternitu ... zapłacisz z własnej kieszeni .... -niewiem czy na terenie w promieniu 80Km znajdzie się firma która będzie przystosowana do "Utylizacji " eternitu .... -chyba że ktoś zainwestuje i załorzy takową firmę zawsze można te pare groszy zarobić w uczciwy sposób .... Odpowiedz Link Zgłoś