Dodaj do ulubionych

Dlaczego ATS leje na klientow?

IP: *.internet.radom.pl 19.07.03, 12:23
Dzwonie, przychodze do ATS zglaszam ze net albo dziala jak slimak, albo
przerwy sygnalu sa tak czeste ze nie da sie pracowac.
A naiwny glos w sluchawce mowi mi ze u nich wszystko jest ok.
Na apele ze cos jest nie tak otrzymuje takie oto porady od kilku tygodni:
"Przeladuj Windowsa", "Popraw zagiety kabel", "Nikt nie zglaszal takich
problemow w twoim bloku", "Pierwsze slysze", "Nic nie poradzimy to nie nasza
wina.", "Ok zobaczymy, ale nie gwarantujemy ze cos sie poprawi" - oczywiscie
nikt nie zjawia sie w bloku z interwencja.

Wszystkie te cytaty brzmia strasznie smiesznie lamerskio, takie wciskanie
kitu.
Znam przypadek gdzie osobie ktora czeste miala problemy z ATSem przy
skladaniu kolejnej skargi, pokazano podanie o rozwiazanie umowy podajac je z
ironicznym usmieszkiem.
jakie sa tego powody?
- ats nie wytrzymuje obciazenia sieci?
- olewaja tych co wiedza ze nie moga przejsc do dami?
Obserwuj wątek
    • Gość: hghg Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.radom.pilickanet.pl 19.07.03, 12:37
      Możliwe ze dają sobie spokój, może nie wytrzymują konkurencji Dami...
      • Gość: GregorY Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 21.07.03, 07:13
        i słusznie, jak ktoś nie dba o klienta to niech znika z rynku. Papa ATS....
    • Gość: elektron Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.internet.radom.pl 21.07.03, 16:44
      osiołku - ATS nie leje na klientów
      jestem podpięty pod najbardziej obciążony serwer w radomiu (ustronie) i nie ma
      kłopotów a jak są to interwencja załatwiana jest w najkrótszym czasie (maks 3h)
      lamerstwo jest z twojej strony - pingowałeś wewnetrzną sieć (serwer blokowy ??)
      a później dopiero zewnętrzną
      jeżeli nie odpowiada ci serwer blokowy to szukaj w ats - ie, jeżeli powiedzą że
      u nich jest ok - to po prostu jesteś lama i szukaj w kabelkach/setingach
      niektóre dialery powodują taki sam objaw - ale to już byłaby ewidentnie twoja
      wina

• Gość: gumoweUCHO Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.internet.radom.pl 23.07.03, 09:17
        Gość portalu: elektron napisał(a):
        > interwencja załatwiana jest w najkrótszym czasie (maks 3h)
        [to chyba masz wtyki albo farta cfaniaka]

> jezeli nie odpowiada ci serwer blokowy to szukaj w ats - ie,

[czasem odpowiada czasem nie]

>jeżeli powiedzą że u nich jest ok - to po prostu jesteś lama

[jak dzwonie to im jakos przewaznie dziala a nam nie]

>i szukaj w kabelkach/setingach niektóre dialery powodują taki sam objaw - ale
        to już byłaby ewidentnie twoja wina

[nie przesadzaj, bo sobie pomysle ze knujesz w ich szeregach.]
      • Gość: q wolny elektron IP: *.pl 06.08.03, 23:55
        rozśmieszyłeś mnie fachowcu
        ATS jest g... firmą i stwierdzam to w oparciu o fakty

nie jestem klientem ATS chociaz próbowałem 3-krotnie 2-4 lata temu ale olali... mimo obietnic (byłem osobiście)
        miałem u nich wygrane konto ale mnie wyrolowali... i konto po 2 latach zlikwidowali (ciekawe co na to Rekord FM) a szef, z którym miałem korespondencję jest lamerem
        i jeszcze uwaga do marcina
        dla mnie wolny rynek to wybór nie między g... a G...
        a lepszym i jeszcze lepszym
    • Gość: hero Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: 217.96.36.* 23.07.03, 10:03
      ATS to dziadowska firma, kompletni amatorzy, awarie zdażają się srednio 3x w m-
      cu i trwają po kilka dni, sygnał jest lichy i zdecydowanie gorszy od np.modemu
      nie wspominając o dami.
      • Gość: Zetoxa Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.radom.pl 23.07.03, 12:47
        zgadza się, ATS jest wolny, to przecież tylko 64 kbit/s, a co byś chchciał za
        50 zł ?
        • Gość: asd Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.tkdami.net 23.07.03, 19:45
          Gość portalu: Zetoxa napisał(a):

> zgadza się, ATS jest wolny, to przecież tylko 64
          kbit/s, a co byś chchciał za
          > 50 zł ?
          taa Dami daje 8 razy wiecje za 35 zl wyzszy abonament
        • Gość: hero Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: 217.96.36.* 24.07.03, 09:14
          gdyby było to marne 64kb przynajmniej przez 50% czasu korzystania to byłby
          sukces
          • Gość: profos Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.ats.pl 05.08.03, 08:52
            Gość portalu: hero napisał(a):

> gdyby było to marne 64kb przynajmniej przez 50% czasu korzystania to byłby
            > sukces

To dlaczego jescze nie zrezygnowales ? Jakis sentymenty ? A moze sie pracowac
            nie chce by dolozyc 35 zl i przeniesc sie do DAMI ?
      • Gość: stvx Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.ats.pl 05.08.03, 08:48
        Gość portalu: hero napisał(a):

> ATS to dziadowska firma, kompletni amatorzy, awarie zdażają się srednio 3x w
        m-
        > cu i trwają po kilka dni, sygnał jest lichy i zdecydowanie gorszy od
        np.modemu
        > nie wspominając o dami.

A mozesz mi napisac gdzie i kiedy awaria trwala kika dni ?
    • Gość: marcin Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:56
      Luudzie opanujcie sie, czasy komuny minely, wiec jak czyjes uslugi komus nie
      odpowiadaja to niech z nich zrezygnuje. Po co to bicie piany. Jak lesze jest
      Dami od ATS to sie przepiscie do Dami. Jak Dami na was leje to sie przepiscie
      do ATS. Zawsze zostaje alternatywa TP SA. I po co te jalowe dyskusje, jeszcze
      dwa lata i iternet dostaniecie pradem, wiec i Dami i ATS bedzie przebieral
      uszami - wolny rynek. Pozdrawiam.
      • Gość: gumoweUCHO Re: Dlaczego ATS leje na klientow? IP: *.internet.radom.pl 27.07.03, 00:21
        sam jestes leszcz.
        1. moze ktos nie ma mozliwosci przejscia do dami lub ats czy neo?
        2. net to bedziesz moze i mial z gniazdka ale limit na sciaganie danych taki
        ze kilka GB na miech i koniec twojego ssania, potem doplata za kazdy MB. Tak
        juz jest, tylko ze limit wynosi jesli dobrze pamietam 700MB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka