pikalex 19.10.07, 19:53 No to działajcie. Mam nadzieję, że jakość architektoniczna, materiałowa i funkcjonalna będzie na wysokim poziomie. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leny Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: 195.1.208.* 19.10.07, 20:42 No to kolejny markecik, tyle ze z kilkoma udziwnieniami. ...a wystarczyloby tam utworzyc bezpieczny park, No to teraz w niedziele bedzie obowiazkiem wyjsc do marketu, bo niby gdzie indziej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bednarek Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 20:50 Wbrew opiniom małomiasteczkowych malkontentów uważam że lepsze takie centrum niż połacie chwastów zarastające te tereny albo zatęchłe rudery zajmujące 80% otoczenia starego (pięknego) centrum Radomia . Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 19.10.07, 21:54 A ja się cieszę, że wreszcie ten kawałek Radomia zostanie z głową zagospodarowany. Oby więcej takich inwestycji. Będę z uwagą śledzić budowę CS. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 19.10.07, 22:33 Zadziwiające jest to, że w dzisiejszych czasach ludzie nie są w stanie odróżnić galerii handlowej od marketu... Ciekawi mnie kiedy inwestor wejdzie na plac budowy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grudzwoj Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: 212.160.172.* 20.10.07, 14:48 A kto cię zmusi abyś w niedziele szedł do Centrum Słonecznego dziwny pogląd - człowieku ciesz się że znalazł się inwestor i z tych chaszczy coś dla miasta wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ki-ta Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 19.10.07, 22:24 Tak się powinno prowadzić inwestycje! Mało gadania, chwalenia się. Szybko pozwolenie na budowę (co przy takiej inwestycji jest niełatwe) i budować, budować, budować. Budynek wygląda przyzwoicie, aquapark się b. przyda, ja widzę same plusy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.icpnet.pl 19.10.07, 22:41 Brzmi świetnie i obiecująco !!!!! Tylko mam jedno pytanie: czy ktoś w Radomiu będzie korzystać ze skateparku latem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.tkdami.net 19.10.07, 23:07 a ja mam inne pytanie: kto przy zdrowych zmyslach bedzie chcial mieszkac w bloku przy galerii i skateparku? Zero prywatnosci, halas, moim zdaniem dno. Ale pewnie pseudo prestiz przyciagnie wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 19.10.07, 23:27 jedni cenią sobie spokój, a inni wprost przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grudzwoj Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: 212.160.172.* 20.10.07, 14:57 Kto będzie mieszkał w tych budynkach to chyba nie twój problem tylko inwestora. Ale taki inwestor wziął wszystko pod uwagę, wiadomo nie inwestuje w Radomiu aby stracić. Mniej narzekania a więcej optynizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmo Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.rad.vectranet.pl 20.10.07, 03:36 Market ok. ale bardziej licze na wybudowanie skate parku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z lublina Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:58 Tylko nie dajcie sobie wybudować czegos takiego jak lubelska Plaza... Tam tez na poczatku mialo być super hiper a powstał gigantyczny bunkier w centrum miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 20.10.07, 12:23 Tutaj masz link do wizulizacji naszego Słonecznego Centrum. Obejrzyj i porównaj. Czekamy na opinie. www.nowecentrum.pl/zbudujemy.php www.nowecentrum.pl/aktualnosci.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z lublina Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:51 Problem w tym, ze wizualizacje lubelskiej Plazy na poczatku wygladaly inaczej :) Potem zrezygnowano z tego i owego i został bunkier :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleg Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: 212.160.172.* 20.10.07, 15:01 Klika lat temu Plaza wygrała przetarg w Radomiu na inwestycje na tym terenie. Na całe sczęście stracila 1,5 mln złotych i się wycofała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 20:00 tylko to sie chyba tak odwaznie nazywa galeria, a będzie pare nowych sklepów na skos i to wszystko. szkoda... w warszawie to sa galerie a nie... no mam nadieję że ten basen będzie fajny. a nie wieci czy basen i ta galeria to będzie razem czy to oddzielne budynki bo jesli razem to napewno ta galeria bedzie mała... pare sklepów jak juz mówiłam a chciałabym taka prawdziwą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.128.udn.pl 20.10.07, 22:15 Sklepów ma być chyba ok 120, wiec nie wiem czy jest dużo jeszcze większych centrów w tym kraju. Zresztą wszystko masz opisane na www.nowecentrum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleg Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 20:09 Porównywać się z Warszawą to tak jak Warszawa z Paryżem. Cieszmy się że zniknie w centrum Radomia kilka hektarów zarośli, które przynosiły nam ujmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 20:50 Jak widać masa ludzi kibicuje inwestorowi i mają racje , lepsze takie centrum niż zaplute drewniaki i stodoły na pl.Jagiellońskim (koło kwiaciarek)może i na ten fragment miasta (przypominjący 19 wieczną wioskę)przyjdzi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 21:44 ja tez mam nadzieje,ze powstana porzadne sklepy,typu:Zara,Promod.H&M,Bata.tak piekna jest Galeria w Krakowie i tak jak teraz duza grupa mlodziezy i nie tylko jezdzi do Warszawy,takie sklepy powinny byc w Radomiu,bedziemy mieli pioeniadze,to kupimy,a nie to poczekamy,podpatrzymy.Inne propozycje,tonp:Berchska,Stradiwarius,Sefora,wlasnie w tych sklepach mozna kupic ciekawe i nie za bajonskie sumy ciuchy.Inwestorzy,sluczajcie mlodziezy,bo oni beda waszymi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkl Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilicka.pl 21.10.07, 14:53 skatepark powinien byc w zamian lodowiska i to caloroczny kryty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 20:47 dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.tkdami.net 23.10.07, 09:06 Zaczyna sie budowa centrum slonecznego ? - powiedzcie mi z ktorej strony , bo ja tam wczoraj chodzilem i jakos nie moglem zobaczyc tego rozpoczecia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomm Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilickanet.pl 23.10.07, 11:58 od strony Limanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REJF1 Coś drgnęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:35 Witam Jakby coś się zaczynało (a przynajmniej miało zamiar) kręcić Dziś tj. we wtorek 23-10-2007 widziałem na placu na przeciwko saloonu suzuki 2 ciężkie spychacze (tylko stojące - nie pracujące)oraz ustawioną "budkę budowlaną" Może jednak zbudują ... ;-)? Czego Państwu i sobie niniejszym życzę Darz bór Rafin73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elokwętny_lizak Re: Coś drgnęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:08 Troszkę nie w temacie ale..Byłem święcie przekonany ze w nowo wybudowanym baraku obok M1 będą jakieś sklepy z ciuchami a okazało się że będzie coś podobnego do Komfortu;/ Na uwaga zasługuje duży telebim z reklamami przy wyjezdzie z M1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewtemacie Re: Coś drgnęło IP: 82.139.38.* 23.10.07, 19:23 > Troszkę nie w temacie ale..Byłem święcie przekonany ze w nowo wybudowanym barak > u > obok M1 będą jakieś sklepy z ciuchami a okazało się że będzie coś podobnego do > Komfortu;/ Jest podzielone na 4 części, takze jeszcze moze być i coś z ciuchami w 2 pozostałych bo w jednej bedzie sklep z elektroniką > Na uwaga zasługuje duży telebim z reklamami przy wyjezdzie z M1 to już nie zasługa m1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilickanet.pl 25.10.07, 14:36 przechodził ktoś ostatnio przy Chrobrego. dzieje się tam coś w CS bo inwestor informuje, że budowa ruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej59 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 19:49 Ruszyło ,szedłem Chrobrego ok. 15.15 na byłym stadionie Czarnych widzlałem wycięte drzewa 2 duże wywrotki pracującą koparke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwek Podglądajmy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 20:53 Jesteście strasznie fajni z tym swoim dopingiem .Ale ja się nie dziwię i też wypatruję początku budowy .Po prostu jesteśmy w tym naszym miasteczku spragnieni czegoś co choć częściowo zmieni jego oblicze .Tą nadzieją jest omawiane Centrum .Wypada mieć nadzieję że finał budowy (kiedyś chyba nastąpi) nas nie rozczaruje . A tak na marginesie kiedy wreszcie znikną zatęchłe stodoły z pl.Jagiellońskiego (koło kwiaciarek)? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 28.10.07, 13:17 Gwarantuje Ci że budowa już ruszyła. Opis prac i zdjęcie z placu budowy zostało opublikowane w ostatnim wydaniu tygodnika 7 dni. www.7dni.radom.pl/index.php?go=numer&id=109&t=12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilickanet.pl 31.10.07, 07:50 Ludzie tam się dalej nic nie dzieje, ale budowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:00 a to że zjechał się ciężki sprzęt budowlany to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a c Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.rad.vectranet.pl 02.12.07, 20:58 a co bys chcial,ze z j e c h a l , nie przyjechal i ciebie nie przejechal ,badz normalny ,a nie mocherowy Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 01.11.07, 22:26 Ja tam wolę lotnisko w Obicach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilickanet.pl 07.11.07, 11:52 oj słabe tempo, słabe, tam się prawie nic nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 07.11.07, 11:54 Na szczęście dzieje się na wszystkich inwestycjach miejskich: Żeromskiego, Słowackiego, Reja, budowie ZUOKu i wielu niedoszłych innych budowach (więc tam trudno nawet jeszcze powiedzieć, że jest jakiekolwiek tempo) :((( Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 07.11.07, 14:49 No, na Żeromskiego to jest dopiero tempo:)Wymieniona instalacja podziemna,i układanie krawężników przez 2 tygodnie,tak trzymać,jesteśmy w tym najlepsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol-aqua Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:34 koleszko tam trzeba wywiesc okolo 150000 m3 ziemi zanim zacznie sie cos stawiac masz pojecie ile to jest i jak to przebiega? chyba nie jedz sobie do waw-y i zobacz pare budow i kopanie pod parkingi podziemne bo nie masz o tym bladego pojecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 01.12.07, 18:51 Gość portalu: pol-aqua napisał(a): > koleszko tam trzeba wywiesc okolo 150000 m3 ziemi... Ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boki Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.centertel.pl 02.12.07, 19:41 A ile to wywrotek? Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum 02.12.07, 21:57 Ile wywrotek to nie wiem, ale ziemi wystarczyłoby na 50 metrowej wysokości kopiec. Pewnie to pomyłka z tymi 150000 metrów szesc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.radom.pilickanet.pl 03.12.07, 08:42 Ile wywrotek? zakladając, że jedna może wywieżć 25 m3, a jest ich np. 10 tz. na raz wywiozą 250 m3 ziemi. Jeśli zrobią 10 kursów w ciągu dnia to daje 2500 m3 dziennie. Piszą, że do wywiezienia jest 130000 m3, tzn, że ziemię wywozić będą przy takim taborze przez 52 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi86 Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:33 ee sluchajcie przeciez im tez zalezy zeby zrobic to szybko zanim zdaza sami pojsc na emeryture, wiedza co robia, a my sie na tym nie znamy i tak gadamy ze co to za tempo, cieszmy sie ze wreszcie moze radom na czyms wyjdzie bo jak na razie wszyscy stad uciekaja...dopingujmy, RADOM IS THE BEST!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Zaczyna się budowa Słonecznego Centrum IP: *.centertel.pl 06.12.07, 19:34 Jestem po wrażeniem Słuchajcie. Przechodziłem obok budowanego CS. Niesamowity ruch na budowie w conajmniej kilku punktach. Samochody wjeżdżają, wyjeżdżają, teren ogrodzony. A jak dbają o porządek. Każdy samochód wywożący z budowy zbędny piach wjeżdża na specjalne stanowisko na którym myte są opony. Na Chrobrego jeżdzi co chwila taka maszyna, który czysci z kolei asfalt. Wiem, że jest to tylko przygotowanie do rozpoczęcia budowy włąściwej, ale dzieje się to z dużym rozmachem. I jeszcze jedno stawiają jakiś namiot. Chyba będzie jakaś imprezka, może właściciel wmuruje oficjalnie tzw " kamień węgielny". Chyba po raz pierwszy do Radomia trafił inwestor, który szanuje swoje pieniądze i wie jak to zrobić bo nie widac tam fuszerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomiak 1 budowa Słonecznego Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 20:25 Dlatego ważne aby nie utrudniać a wręcz we wszelkie możliwe sposoby ułatwiać prowadzenie inwestycji która choćby częściowo zmieni oblicze naszego pechowego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś