Gość: Gosc IP: *.netblok.com 21.10.07, 20:26 Witam Jak to z tymi zaliczkami jest, ktore domy weselne je biora na zaklepanie terminu i ile, ile trzeba kamerzyscie, fotografowi, orkiestrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 22:49 Każdy ma swoje indywidualne stawki ale średnio jest to około 10% ustalonej sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
777madzialena Re: Zaliczki - ile komu? 22.10.07, 08:21 rzeczywiście zaliczki się daje, ja jednak o żadnych 10% nie słyszałam za każdym razem było tyle ile to my chcieliśmy, kwota jest na umowie wiec potem bedzie mniej do zaplaty dlatego dawalismy troche wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:52 juz pisze jak jest u mnie: zaliczka za wynajecie sali :500 zl, zaliczka dla zespolu: 500zl, kamerzysta ok.100zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.netblok.com 22.10.07, 17:23 kasia a gdzie ty masz wesele? mi babka w kozłowie powiedziała 1000 zl<szok> na dzien dobry wiec sie z deka przerazilam ile wezmie reszta. Ciekawa wlasnie jestem ile mam kasy naszykowac na same zaliczki.Pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś
777madzialena Re: Zaliczki - ile komu? 22.10.07, 19:27 My też daliśmy tysiąc, ale nie było to ustalone z góry, sami tak zdecydowaliśmy i na tyle sie przygotowaliśmy z tego co wiem to ludzie różnie dają, ja nigdzie nie spotkałam się z określoną sumą zaliczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:03 ja bede robila wesele za dwa lata (juz niecale- bo w sierpniu:) w Kowali, pojedz tam i obejrzyj sobie sale. Wydaje mi się że jest duzo lepsza od tej w Kozłowie. W Kozłowie jest za malo miejsca do tanczenia, sala niby na nawet 300 osob, a tanczyc moze gora 150 bo inaczej jest tlok. W Kowali jest dom weselny do 250 osob, podzielony na sale do tanczenia(bardzo duza) i na sale do jedzenia. Wszystko dokladnie ogladalam i bardzo mi sie podoba, jest klimatyzacja, chlodnia na jedzenie( nic sie nie zepsuje) spokojnie wejdzie do 250 osob. POLECAM!!!!!!!!!!!! Jak jestes zainteresowana , daj znac to podam namiary. Calkowity koszt wynajecia tam sali to 3300 zl(na rok 2009) + media(swiatlo, gaz, woda, sprzatanie)- dochodzi okolo 700 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka79 Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:19 ogólnie za zaliczkę jest przyjęte 30% od sumy końcowej. ale różnie to bywa... za sale było 30% za samochód też (będziemy jechać pięknym jaguarem) no i za fotografa ( fotograf24.pl ) też było 30% ale np za dekoracje itp było już inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zaliczki - ile komu? IP: *.tkdami.net 23.10.07, 15:06 kasiu dziekuje, ja jednak szukam lokalu w ktorym place za "talerzyk" gdyz nie chce ani siebie ani rodzicow absorbowac w wozenie jedzenia itd. a poza tym sala na 250os za wielka, ja bede miala duzo mniej. w kozlowie bylam przez przypadek ze znajomym,ktory akurat tam ma i musial jechac do wlascicielki po cos,jednak nie bylam w srodku bo ona klucze oddala juz parze ktora miala w sobote wesele. Widze ze zaliczki ksztaltuja sie roznie - zalezy od sali i innych osob oferujacych uslugi "inne" ale mniej wiecej mam rozeznanie ile co kosztuje za "wpisowe" heh A teraz z innej beczki, wie moze ktos ile sie ceni zespol rubikon i jak sie przestawia ich grafik na czerwiec-wrzesien 2009? nie dzwonie narazie do nich bo najpierw musze ostateczna date ustalic takze juz rozmowa wtedy bedzie sie kleic.Takie rozeznanie jak narazie ;) dziekuje wszystkim serdecznie za informacje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś