dkt1984 05.12.07, 21:58 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071205/POWIAT0206/71205070/-1/radomskie j/w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomus2221 Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 05.12.07, 22:31 Z innego artykułu:W tym tygodniu kierowcy obserwowali też ze zdziwieniem, jak robotnicy ponownie poszerzają zwężony niedawno skręt z ulicy 25 Czerwca w Struga, koło bloku z zegarem. Już na etapie robót okazało się bowiem, że skręcające w prawo autobusy nie mogą się wyrabiać bez wjeżdżania na przeciwny pas ruchu. Takie skutki zwężania ulic. To takich rzeczy nie mozna przewidzieć robiąc projekt?Chyba można,ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 omnibus struzik :) IP: *.pr.radom.net 07.12.07, 00:33 chlopie, nie masz pojecia o remontach i uplunnianiu ruchu w miescie! - pan struzik wytlumaczy Ci to :D ostatnio stwierdzil ze nie zauwazyl ze na k-k po remoncie zwiekszyly sie korki przy skrecie w 25-czerwca. jak widac ... zza biorka nie widac! Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: omnibus struzik :) 07.12.07, 11:34 Gość portalu: widmo82 napisał(a): > chlopie, nie masz pojecia o remontach i uplunnianiu ruchu w miescie! - pan > struzik wytlumaczy Ci to :D ostatnio stwierdzil ze nie zauwazyl ze na k-k po > remoncie zwiekszyly sie korki przy skrecie w 25-czerwca. jak widac ... zza > biorka nie widac! To Czyż tam się wybrał i nie zauważył:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macadam Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 11:28 Tomuś, znowu mijasz się z prawdą! Ten łuk zmieniali dlatego, że nadprojektant kazał. Nic wspólnego nie mają z tym autbusy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 07.12.07, 11:33 Gość portalu: macadam napisał(a): > Tomuś, znowu mijasz się z prawdą! Ten łuk zmieniali dlatego, że > nadprojektant kazał. Nic wspólnego nie mają z tym autbusy. To jeśli juz nie ja się mylę, tylko Echo Dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 21:37 Już dawno powinni całkiem zamknąć to skrzyżowanie i szybko skończyć roboty. Bez tej masy samochodów na miejscu robót remont byłby 3 razy krótszy i wszyscy kierowcy mieliby szybko święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 06.12.07, 22:00 Także jestem zwolennikiem całkowitego zamykania skrzyżowań na krótszy okres, niż robienia bałaganu na całe tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 06.12.07, 22:09 I co z tego,że zamkną skrzyżowanie dla ruchu jak będą je poprawiac w nieskonczoność,bo okaże się,że za bardzo zwęzili no i ruch za bardzo się uspokoi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_66 Bzdura 07.12.07, 20:59 Kiedy w Radomiu będzie normalnie? Dziś rano wstałem (...) poszedłem na przystanek i miałem zamiar pojechać do szkoły autobusem. Co widzę na przystanku tłum ludzi, głośno dyskutujących o spóźnionych autobusach. Spokojnie poszedłem zobaczyć o której mam najbliższy, mimo tego, że rozkład znam na pamięć. A co tam widzę? Wisi, mała kartuszka na której pisze, że zmieniono rozkład jazdy dla kilku linii. W związku z zamknięciem skrzyżowania Strugo -25 Czerwca - Żwirki i Wigury. Mając 15 minut ruszyłem na przełaj na następny najbliższy przystanek, dobrze, że mam prędkie buty to w 10 minut przeszedłem dwa przystanki i do celu dojechałem inną linią. Nie mam pretensji do władz miasta, że w końcu coś robią. To nawet chwalę, tylko pytam: DLACZEGO WCZEŚNIEJ NIE PODANO INFORMACJI O ZAMKNIĘCIU STRATEGICZNEGO SKRZYŻOWANIA DLA KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ W RADOMIU? Na przystankach kartki pojawiły się co najmniej wieczorem w czwartek, że od piątku jest zmiana trasy, w czwartek jechałem ok. 17, wtedy jeszcze nic nie wisiało. Mam pytanie kto za to odpowiada? Czy ktoś poniesie konsekwencje niedopełnienia swych obowiązków? Nie tylko ja byłem w takiej sytuacji więc to nie było moje niedopatrzenie. Powtarzam na przystanku był tłum ludzi!! Z wyrazami szacunku zatroskany pasażer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Bzdura IP: 82.139.33.* 07.12.07, 23:06 >Na przystankach kartki pojawiły się co najmniej wieczorem w czwartek, że od piątku jest zmiana trasy, w czwartek jechałem ok. 17, wtedy jeszcze nic nie wisiało. To zle patrzyles bo ogloszenia wisialy juz w czwartek po poludniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_66 Re: Bzdura 10.12.07, 21:35 Przecież nie będę latał po nocy i patrzył czy wisi coś na przystanku! Jeśli wisiały to pytam, czemu tyle ludzi czekało na autobus? To jest typowy przykład braku odpowiedzialności wśród urzędników miejskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 08:59 Trzy dni zamknięcia skrzyżowania i koniec robót na jezdni jest sto razy lepsze niż ciągnięcie robót jeszcze 3 tygodnie z samochodami na miejscu robót. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_66 Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 10.12.07, 21:32 Miało być trzy dni, a wciąż zamknięte! Dziś rano wisiały nie aktualne ogłoszenia, na których widniała data 9 grudnie. Panie Kosztowniak, może zajmie się pan w końcu czymś! Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Drogowcom puszczają nerwy...kierowcą ręce opa 10.12.07, 21:42 Ano miały być 3,ale wyszło jak zwykle w Radomiu.Dzisiaj też autobusy jeździły objazdami,ale na stronie mzdik widnieje już data 10.12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKP bardzo dziwne IP: *.tkdami.net 10.12.07, 22:12 rozmawiałem z wykonawcami na skrzyżowaniu i oni dobrze wiedzieli ze bedzie zmkniete na 4 dni,cieszmy się ze tylko 4 dni a nie tak jak na Zbrowskiego 11 dni a tu ruch jest wiekszy i się szybciej uwineli, zresztą jesli skrzyzowanie zamkneliby na czas remontu to juz byłoby po sprawie, w piatek pierwszy dzień zamknięcia a tu na budowie 4 koparko ładowarki,1 koparka, 2 frezarki i tłum pracowników,wszystkie studnie wymienione i wyregulowane, sobota to samo warstwa sieralna na 2 rozciełacze i roboty na kilku frontach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: bardzo dziwne 10.12.07, 22:26 I właśnie tak to powinno wyglądać,zamknąć na kilka,kilkanaście dni,zrobić szybko i oddać.A nie rozkopią ulicę i wszystko się ciagnię w nieskończoność,przykład Żeromskiego czy wspomniane skrzyżowanie Zbrowskiego/11 Listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKP Re: bardzo dziwne IP: *.tkdami.net 11.12.07, 19:01 nie przesadzaj z tymi kilkunastoma dniami,nie ma cudotwórców na tym świecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKP Re: bardzo dziwne IP: *.tkdami.net 12.12.07, 22:40 raczej mylisz się kolego i myślę,że udzielasz się często w sprawach w których nie masz zielonego pojęcia,dam Ci prosty przykład, często drogowcy na tym skrzyżowaniu spotykali się z opiniami,że chodniki powinny być robione na raty a nie jednocześnie rozkopane na kilku frontach gdyż mają problemy z komunikacją, i widzisz sam,że Polakowi nikt nigdy nie dogodzi robić 4 brygadami na każdej stronie żle,spowolnić prace by mogli normalnie chodzić tez żle,więc jak tu zrobić w tydzień lub dwa?nawet przy 10ciu brygadach byś tego nie zrobił, choćby dlatego ,że są takie sprawy jak okres pilęgnacji betonu czy gruntu stabilizowanego cementem,gdzie przez okres 7dni nie można wjeżdzać na niego,wiele mogłbym Ci wyliczać ale po co? jak Wy wiecie lepiej jak to się robi, łatwo jest krytykować ale jest taka zasada, najpierw spojrzeć na siebie czy się wszystko robi zgodnie z przepisami a pozniej wymagać od kogos i kogoś krytykować ,bo owi drogowcy też moga krytykowac co Ty robisz, a co do Warszawy to uwież ,że my radomianie też byśmy chcieli miec takie prężne firmy jak w stolicy i zarabiać tyle co warszawiacy ale sam wiesz co nas blokuje i co nas zablokowało w "76 więc porównywanie czegokolwiek do stolicy zdaje mi się,ze mija się z celem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś