Gość: MiStrz Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 23.12.07, 13:04 ieleni" na naszych i - no właśnie jakich? 2. Nie jest prawdą, że wszyscy instrumentaliści mają innych nauczycieli przedmiotu głównego. No ale w artykule najważniejsza była mamona, co przewijało się też w każdym chyba wątku. Wystarczy!!!! Najwyższa pora wyciszyć się i przygotować na przyjście Pana Naszego Zbawiciela, który pokazuje całemu światu, w tym i naszej umęczonej przez różnne wichry historii mieścinie, że można się odnowić, przemienić, poprawić etc. czego Wszystkim Życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z gazety Kuratorium nie pójdzie IP: *.tkdami.net 23.12.07, 17:31 Pragnę wyjaśnić, że od czasu, kiedy piastuję stanowisko dyrektora delegatury w Radomiu, nikt z kierownictwa i pracowników delegatury nie korzystał z zaproszeń na bale studniówkowe organizowane przez szkoły znajdujące się w rejonie działania kierowanego przeze mnie urzędu. Nieplanowane jest również wzięcie udziału w tegorocznych balach studniówkowych, choć gorąco życzę wszystkim ich uczestnikom miłej zabawy zarówno w imieniu swoim, jak i wszystkich pracowników delegatury kuratorium. Z poważaniem Edyta Wójcik dyrektor delegatury w Radomiu Kuratorium Oświaty w Warszawie Źródło: Gazeta Wyborcza Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 23.12.07, 17:36 Warto zwrócić uwagę na słowa dyrekcji szczególnie wicedyrekcji: Stanęło na tym, że ograniczy się menu, a uczniowie sami zrobią zaproszenia. To pozwoli obniżyć koszty, ale raczej nieznacznie. Zapytana o wysokość składki Ewa Jaskólska odpowiada, iż domyśla się, że może to być suma dochodząca do 1500 zł. Dyrektor szkoły Zdzisław Włodarski przyznaje, że jest zaabsorbowany egzaminami maturalnymi i na razie nie myśli o studniówce. Nie orientuje się, ile wynosi składka. Rodzice sami pokryją koszty. Nie ma pieniędzy z gminy, nie ma sponsorów. Wie, że mogą być problemy. - Sugerowałem rodzicom, żebyśmy my także uczestniczyli w kosztach, ale nie byli do tego przekonani. Najwyżej będzie skromnie - mówi Włodarski. Oni nie widzą w tym nic złego a nawet podbijają stawkę (Jaskólska) i to jest dopiero skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskier Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.rad.vectranet.pl 23.12.07, 22:18 Może rozładuję trochę atmosferę. Załóżmy, że na studniówce ma być 55 osób, jak to Pan Habera wyliczył. Odjąć 10 maturzystów to jest 45. Każdy maturzysta ma zapłacić 500 zł za studniówkę. W tej cenie jest wszystko: osoba towarzysząca, zaproszeni goście. 500 podzielić na 45 to jest ok.11 zł. Tyle wynosi kwota za osobę. Jednaj jako pierwsi maturzyści chcemy by ta studniówka była wyjątkowa, dlatego zapraszamy nauczycieli, z którymi mamy coś wspólnego. Zapraszamy również ważne osoby, by podkreślić wyjątkowość imprezy. Tak więc jedna osoba płaći za siebie 11 zł. (w innych szkołach 250 - 350 zł). Ale co to zsa studniówka w 10 osób? Dlatego zapraszamy inne osoby i płacimy za studniówkę, a nie za nich. W takim wypadku artukuł powinien nosić tytuł: "Absolutny rekord - 11 zł za studniówkę!" Ba! Jeszcze lepiej. Jeśli w rodzinie pracują dwoje rodziców to ta składka wyniesie 5,50 zł/za osobę na rodzica. Brzmi to głupio, ale przynajmniej jest to odrobinę sensowny argument dla tych, do których nie dociera, że w tytule, jak i w artykule jest błąd dotyczący kwoty. 500 zł - tyle płacą rodzice za studnióke i koniec! Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jaskra Re: Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 24.12.07, 15:51 Co ty jaskro miałaś z matematytki? Mnie wychodzi inaczej 10 osób razy 500 = 5000 Nic nie wiemy o dotacji z Rady Rodziców, pewnie coś dorzucą, ale niech będzie 5000 : 50 osób to każda z tych osób skonsumuje 100 zł a 5,50zł Mocno wesołych świąt naciągaczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jaskry Re: Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 24.12.07, 15:53 Korekta : skonsumuje 100 zł a nie 5,50 złotego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 00:03 Nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego się tłumaczycie! Wasza studniówka, Wasza decyzja jak ją zorganizujecie i innym wara od tego. Ze swojej strony życzę szampańskiej zabawy i zadowolenia! Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 26.12.07, 00:15 Ja bym nie dała za wygraną i domagała się publicznych przeprosin skoro jest to najwyraźniej publiczne pomówienie a jeśli nie to proces i odszkodowanie. Również gazety nie są od tego, żeby szukać sensacji tylko od tego, by przekazywać fakty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskier Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 24.12.07, 22:46 Mam 2 z matematyki:) Być może twoje obliczenia się zgadzają. Ja policzyłem to w sposób z przymrużniem oka;). Fakt, że zaproszone osoby jedzą i bawią się za darmo nie świadczy o tym, że są darmozjadami (jak można wywnioskować z artukułu i komentarzy). Ten kto zaprasza to stawia, a te osoby nie przychodza z ulicy na studniówkę. Jeszcze mocniej Wesołych Świąt:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToDisneyPL 1200 PLN = 3h "pracy"... :) IP: *.eranet.pl 25.12.07, 18:18 ..dla takiej dorodnej maturzystki w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! 25.12.07, 18:22 Kretyni, debile, idioci. Wszyscy: nauczyciele, rodzice i bachory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka ojejejeeee, co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 18:57 jak to - co robic? Pyuknąć sie w łeb i urządzić studniówkę w sali gimnastycznej albo w szkolnej stołówce, zamiast rżnąć Carringtonów! Hmmm... wizazystka LOL I co jeszcze? Krewetki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: ojejejeeee, co robić? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.12.07, 19:13 no, i kazdy po Johny Walkerze przemyci na sale zeby potem po pijaku robic fotki golych tylkow w czerwonych majtach do publikacji w sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: ojejejeeee, co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 19:29 nie moge was sluchac ludzie jestescie załośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 25.12.07, 19:47 A dlaczego co druga osoba we wstępie pisze: ''jestem jednym z rodziców odpowiedzialnych za studniówkę'', ''jestem jednnym z rodziców przygotowująchych studniówkę'', ''jestem osobą odpowiedzialną za przygotowanie studniówki'' ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ze zdolnego litości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 20:23 ja tam uważam że rodzice przeginają. 500 zł to i tak za dużo no ale skoro chcą robić studniówkę dla 'zacnego' grona a nie dla maturzystów to ich brocha i ich kredyty. w końcu na takich naiwniakach-rodzicach banki robią fortunę. i co z tego będą mieć maturzyści? bal dla starszyzny a oni co? wolałabym dać dziecku na super kreację albo garniak, a nie na wyżerkę dla ludzi ktorych edukacja maturzystów niewiele będzie obchodzić już w czerwcu. rodzice opamiętajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehud-gdynia Normalne to To nie jest!! IP: *.chello.pl 25.12.07, 21:24 a kto tam ma być?Rubik?Wisniewski?...Gosiewski?? i tak część tych maturzystów skończy na....zmywaku w Anglii lub tulipanach w Hollandii taką mamy rzeczywistośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Normalne to To nie jest!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 21:58 Zapewne mówisz to na podstawie swojego doświadczenia ;] Widzę, że bydełko nie ma co w święta robić to się udziela na forach wypowidając się na tematy o których pojęcia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 25.12.07, 22:07 Zapewne tak naprawdę chodzi o "kończeniu" na koncertach w Anglii (razem z orkiestrą, ale pewnie nie tylko...) oraz wśród tulipanów w Holandii... Zadaj sobie trochę trudu poczytać wszystkie posty w tym wątku bo widać, że najwyraźniej dałeś/łaś się nabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehud_gdynia Polska paranoja...i idiotyzm IP: *.chello.pl 25.12.07, 21:27 niespełnione ambicje tzw.rodziców..najlepiej kupić sobie koło i pier...oć się w czoło..robi się z uczniów debili Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 25.12.07, 22:34 Mmmm, koło... Niezły pomysł... Jaki tam jest adres? Żeromskiego 15...? Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j PS. 25.12.07, 22:37 Myślę, że pocztowa przesyłka z UK powinna dojść na czas przed Nowym Rokiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehud_gdynia taki artykuł nadaje się do Faktu IP: *.chello.pl 25.12.07, 21:32 ten tekst siega bruku,jak kupowałem Gazetę 18 lat temu to autorzy na chleb mówili beb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzydziestolatek te czasy nie wrócą juz! IP: *.chello.pl 25.12.07, 22:35 chciałbym mieć naście lat i światopogląd dzisiejszy.... oj inaczej by się zatańczyło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskier Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 25.12.07, 23:04 O czym wy wszyscy mówicie? Zmieniliście zupełnie temat. Jedni "wrzucają" muzykowi, a drudzy piszą o gazecie z przed 18 lat. Z redaktora przerzuciliście się na maturzystów? Odwracacie kota ogonem. Myślę, że pod tym artukułem nie pojawi się już nic konkretnego. Arivederci Roma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.kliknet.pl 26.12.07, 00:13 A to nie mogą zrobić tej studniówki z jakąś inną szkołą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.chello.pl 26.12.07, 02:37 chciałoby się rzec idżcie si kochani leczyć. ja swoją studniówkę miałam 13 lat temu. impreza się odbyła w sali gimnastycznej i była bardzo udana, choć obyło się bez wymyślnych fryzur, kreacji, limuzyn i osób towarzyszących. wszyscy się świetnie bawili przy muzyce puszczanej przez Hirka Wronę. koszt ok. 100 zł od osoby. Myślę, że głowny problem tkwi w mentalności rodziców i uczniów. ja przede wszystkim cieszę się, że wśród moich kolegów nie było szpanerstwa i kasa nie była żadnym wyznacznikiem, choć niektórzy mieli jej jak lodu. Wręcz przeciwnie, szcytem obciachu było nadmierne dbanie o stroje, czy przepłacanie za cokolwiek. nie wyobrażam sobie, żeby ktoś wpadł na pomysł studniówki w weselnych strojach i nadętych fryzurach. A co do wyliczeń, nawet jeśli ma być tam 70 osób to nie wystarczyłoby po prostu zapewnienie jednego, nieskomplikowanego gorącego dania np. barszcz z krokietem, flaki czy bigos plus ciasto i sporo napoi a najwięcej dobrego humoru. W końcu, gdy ludzie się bawią, nie myślą o stosach jedzenia, tylko o czymś do picia. Życzę wszystkim rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caribbean Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.socal.res.rr.com 26.12.07, 08:44 my kiedys zbieralismy ziemniaki zeby zarobic rowniez na studniowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyingcat Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.koba.pl 26.12.07, 10:44 Sępy znajdą się wszędzie.Jak ktoś lubi być żywcem ze skóry obdzierany - jego sprawa. Pozostałym rozsądnym przypominam, najskuteczniejszy jest kopniak i to, dobrze się składa, z zimowego buta. Odpowiedz Link Zgłoś
baabcia Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! 26.12.07, 11:15 napiszcie artykuł "prawdziwy" o swojej studniówce myslę, że gazeta go chętnie zamieści i po co się denerwować. Opiszcie swoja szkołę tak jak ją widzicie i studniówkę tak jak planujecie. Problem jest i gdyby nie artykuł pewnie nikt z gosci nie zastanawiłaby się jak to jest kosztowna dla Was impreza. Promocją dobrą dla szkoły i maturzystów byłaby wzmianka o koncercie, za który kasa poszłaby na studniówkę - nie da się zarobić w ten sposób? Moje doświadczenie mówi, że pieniądze wpakowane w garnitur i studniówkę niekoniecznie przekładają się na sukces w życiu, więc warto pomysleć czy aż tyle kasy chcemy władować w "imprezę". Fakt, że w biznesie liczą się dobre, zadbane buty ale jednak głowa jest niezbędna. To może kasę zainwestujcie w buty i książki a studniówkę organizujcie w szkole z atrakcjami, które sami przygotujecie - wtedy jest co wspominać po latach. A i według mnie matura to początek a nie koniec więc może nie trzeba stawać na głowie - chyba, że dla kogoś to juz szczyt edukacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 28.12.07, 22:27 No właśnie, co to za problem? Że ktoś, komu nie podoba się, że składka na studniówkę kosztuje dużo za dużo nie ma odwagi o tym powiedzieć głośno? Że nie ma odwagi zaprotestować przeciwko płaceniu za osoby towarzyszące osobistościom z zewnątrz szkoły? Że nie ma odwagi powiedzieć co mu/jej się nie podoba w organizacji? To co będzie w przyszłości z takim młodym człowiekiem i jego głosem w społeczeństwie? Jak sobie będzie radził w życiu w ogóle, albo jaki przykład nieprotestujący rodzic daje swojemu dziecku? Każdy taki cicho protestujący rodzic póki co boi się, że to mogłoby się odbić w przyszłości na wynikach w nauce jego dziecka. Zrozumiałe, ale jeśli nie zaprotestuje w sposób kulturalny i asertywny, to to się z pewnością studniówkowo odbije na jego nerwach i/lub portfelu. Rozumiem chęci gazety by dokopać politykom za ich zabawę na koszt młodzieży studniówkowej (a właściwie ich rodziców), ale czy to na pewno dobry sposób, by dokopać oficjelom kosztem zniesławienia ZSM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek44 Czy to napewno studniówka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:25 Wielu na tych zdjęciach wygląda jak czterdziestolatki. Przeżyci, wyłysiali. Gdzie te studniówki z pięknymi, porządnie ubranymi dziewczynami, bez chłopaków naśladujących Murzynów z Bronxu ? Co na siebie te panny założą na balu maturalnym i gdzie się będzie odbywał ? A co z następnymi balami ? To co się dzieje jest zaprzeczeniem dobrego smaku i zdrowego rozsądku. Każda musi mieć wszystko na wierzchu do pasa i nawet trochę poniżej. Myślicie, że to jest sexi ? Szczególnie jak tłuszcz wylewa się na zewnątrz ? Każda udaje super gwiazdę z Holywood jakby to Holywood było nie wiadomo czym. A to poprostu miejsce zamieszkania degeneratów. Młodzieży: nie naśladuj kultury afroamerykańskiej i portorykańskiej bo to samo amerykańskie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada996 Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tn.glocalnet.net 26.12.07, 12:45 Uwazam , ze nawet nauczyciele powinni placic za osoby towarzyszace a coz dopiero lokani "dygnitarze"!Wstyd zerowac na kieszeniach rodzicow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 14:14 nikt w tej szkole nie miał za grosz pomysłu! a gdyby tak zanim ktokolwiek, nim udzielił informacji, przepojonemu empatią dla biednych maturzystów gryzipiórkowi z "gw", zaproponował mu, że tekst może powstać, ale tylko jako sponsorowany, to już koszty studniówki na łba spadłyby ewidentnie! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Banda debili. 26.12.07, 15:09 Zamiast zwykłej szkolnej zabawy robią targowisko próżności i epatowania bogactwem. Pewnie wszyscy radośnie płacący rodzice, to jak jeden mąż katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal:) Re: Banda debili. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 16:28 No nie. Obiecałam się już nie odzywać na forum, ale cały czas je obserwuje. I po przeczytaniu tego posta po prostu nie mogę siedzieć cicho i nic nie powiedzieć. Czy ktokolwiek czytał moje poprzednie posty?? A także posty Radomianina, Ucznia ZSM czy Lecha HAbery, czy tylko przyszedł tu nawbijać "burżuazji"?? Nie mówię oczywiście o tych, którzy wiedzą o czym piszą :] Naprawdętrzeźwy -> Nie mamy studniówki w lokalu, tylko na sali gimnastycznej. Sami robimy dekoracje. Nie ma cateringu tylko jedzenie gotowane przez kucharki ze stołówki w plastylu. Gdzie tu targowisko próżności i epotawanie bogactwem?? Jakim bogactwem?? Znasz mnie i moją klasę żeby tak mówić?? Nikt nie płaci radośnie, bo w tym kraju takich pieniędzy się od tak nie wydaje. Ale studniówkę ma się raz w życiu. I nie żal mi tych 5 stów. A kasa na sukienkę : założę ją jeszcze nie raz, więc to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto. "...to jak jeden mąż katolicy"- porażka. Co to w ogóle ma do rzeczy?? Argument typu: wszyscy na pewno są niscy/wysocy/grubi/łysi/blondynami ( niepotrzebne skreślić :D) Jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej się nie odzywać i nie ośmieszać :] Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Ale to nie Twoja wina, ani tym bardziej 28.12.07, 22:57 naprawdetrzezwego, że Twoją szkołę zniesławiono - opleciono w nieprawdziwe fakty. Kto by się przecież tego spodziewał po Wyborczej? Wydanie ogólnopolskie dało kredyt radomskiemu dodatkowi, który niestety zawiódł. Nie tylko Ty jesteś w szoku... Na podobne (w większości krytykujące ZSM) posty musicie się po prostu przygotować ze zrozumieniem, że nie każdy czyta wszystkie komentarze pod artykułami, co od czasu okazania się artykułu o ZSM powinno stać się rutyną. Pozdrawiam, Do Siego Roku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskier Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! IP: *.tkdami.net 26.12.07, 19:09 Plus dla baabcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Absolutny rekord - 1200 zł za studniówkę! 27.12.07, 11:14 "Skąd wziąć na to pieniądze? proste: zarobić i zaplacić. W czym problem? "Ubieranie" w finansowanie zabawy osób czy urzędów innych niż balangowicze to przegięcie. "Na spotkaniach organizacyjnych trwa burza mózgów. Co robić? Rodzice chcieliby, aby pierwsza w ZSZM studniówka była wydarzeniem wyjątkowym. " jak to robić? Chcą pompy - niech za nią zapłacą. Sprawa prosta jak kilo gwoździ. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 14:32 Poziom większości wypowiedzi na tym forum jest zastanawiająco niski, tym gorzej, że ostatnia konstruktywna wypowiedź padła ze sto postów temu. Od tamtej pory nikt nie podzielił się z nami żadnymi nowymi spostrzeżeniami. Ludzie zastanówcie się, co piszecie, a jeśli nie macie nic do powiedzenia to po prostu nie mówcie. Wszystkim nam to wyjdzie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś