Dodaj do ulubionych

Standardy firmy "Vectra"

17.01.08, 19:06
1. Październik 2008 - po 2 godz. czekania w kolejce podpisuję umowę
o internet.
2. Po miesiącu nie dostaję faktur - od sąsiada wiem, że roznosiły je
jakieś dzieci?!! Nie było mnie w domu - nie dostałem. Czekam.
3. Po kolejnych trzech tyg. dzwonię do działu płatności (do Gdyni) i
uprzejmie proszę o duplikaty, wysłane tym razem pocztą. Mimo
zapewnień Pani, nie dostaję.
3. "Niech się Pan o nic nie martwi" - mówi Pani gdy dzwonię po
kolejnych dwóch tygodniach. Poczta jest jaka jest, więc muszę być
cierpliwy. Stosuję się do zaleceń.
4. Po kolejnym tygodniu (dzisiaj) dzwoni do mnie inna Pani i
informuje że mnie ma na liście do "odciącia internetu". Próbuję
wyjaśnić i wchodzę w dyskusję - Pani bez "do widzenia" nagle kończy
rozmowę. Oddzwonić nie można bo numer zastrzeżony. Zachowanie
pracownika firmy "Vectra" nie mieści mi się głowie!
5. Do oddziału "Vectra" Radom nie można zadzwonić. Kolejne biura
obsługi przyłączają mnie. Nikt mi nie może pomóc.
6. Internet mi jest niezbędny więc odwołuję pilne spotkanie i udaję
się do siedziby w Radomiu. Po 1,5 godz. czekania Pan drukuje mi
fakturę. Wizyta jednak nie załatwia sprawy.
7. Za namową Pana tego samego dnia płacę rachunek i wysyłam faxem
do "Vectry". Daje to pewność, że internetu nie odetną. Podobno.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyzwolony z vectry Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 19:57
      Ludzie po co wogóle zaczynacie współprace z Vectrą. Ja dzieki opatrzności ja juz
      skonczyłem. Płaciłem jak za zboże prawie 200 za TV telefon i net. Jakość taka
      sobie, dopiero jak wypowiedziałem telefon i net to raczyli mi zaproponmowac
      znizkę ale jej nie przyjąłem. Są inne oferty w Radomiu i o wiele tansze,
      proponuje wejść na stronke www.wifi.radom.pl - tu podpisałem umowe za jedyne 45
      zł i jestem zadowolony. Dajcie sobie spokój z ta vectrą, po promocji wam
      podniosa opłaty i na tym sie skonczy, zxachęcam do zmiany operatora. WYZWOLONY Z
      VECTRY
    • ni-ki-ta Re: Standardy firmy "Vectra" 17.01.08, 20:03
      Errata. Miało być: "paździenik 2007"!
    • Gość: RAD Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:03
      Od tego roku zakończyłem współpracę z tym dostawcą, brak dostarczanych faktur to
      norma w tej firmie, poza tym mizerna obsługa klienta. Na szczęście jest na
      prawdę w czym wybierać, więc Vectra OUT!
      • Gość: realista Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.internet.radom.pl 17.01.08, 20:27
        oferta na internet moze i kogos kusi, ale dziwie sie czemu jeszcze TV ludzie
        wykupuja :)
        • Gość: gość Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.54.* 18.01.08, 07:35
          ludzie wykupuja tv bo wiekszosc ma tez neta a z tv jest taniej. gdyby nie net to
          juz dawno bym sie przeniósł na cyfrowy polsat np. ja na vectre az tak bardzo nie
          nazekam. rachunki przychodzą normalnie. jedyne co to popwinni coś zrobic w tym
          biurze obsługi bo cokolwiek załatwić to murowane 2 h stania w kolejce.
      • Gość: Thorez Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 08:21
        zgadzam się z przedmówcą - faktury roznosił jakiś burak po godzinie
        20 waląc pięścią w drzwi. Nie dość ze dostał niezły opieprz to
        jeszcze musiałem dzwonić do Gdyni z żądaniem żeby faktury dosyłali
        pocztą - oczywiscie nic nie przyszło. Od stycznia już się uwolniłem
        od tej chorej firmy.
        • Gość: ddd Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.197.42.* 18.01.08, 08:32
          i tak miałeś szczęście, że burak był po 20.
          U mnie - może ten sam burak - był w sobotę przed SIÓDMĄ RANO!!!! Dla mnie po
          tygodniu pracy to był środek nocy :)
          No ale to już nie kwestia Vectry tylko pocztexu czy innych "doręczycieli"
          P.S. Ja też od dwóch miesięcy jestem "wolny" od Vectry !!!
    • Gość: Mieszek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.rad.vectranet.pl 19.03.08, 08:10
      Wczoraj, tj. 18.03.2008 "nasza ukochana" firma nabiła Cały Radom w butelkę
      Od kilku dni, ja i kilkoro znajomych mieliśmy kłopoty z TV i transferem
      Internetowym. Nie wszystkie kanały odbierały sygnał, prędkość pobierania
      maxymalnie 20kb/s przy łączu 1mb
      Lecz te "psikusy" miały sie nijak do wczorajszego incydentu
      Około godziny 22. Radom bez internetu i TV. Nie wiem jak z telefonem, ale sadze
      ze jest na innej lini.
      Telefony do mnie się urywaly, czy tez mam klopoty>
      O godzinie 1:30 juz 19 marca dałem sobie spokój, nie wiem o ktorej usterka
      została naprawiona, ale dzis jeszcze kilka minut temu Mozilla nie chciała się
      połączyc
      Istny SKANDAL
      Mam nadzieje ze ludzie gdzies to pożadnie opublikują
      Pozdrawiam
      • darek_radom Re: Standardy firmy "Vectra" 19.03.08, 09:54
        Mogę niestety tylko potwierdzić post kolegi Mieszka.
        Na Plantach od min. godz. 21 brak dostępu do internetu (wcześniej nie było mnie w domu). Dopiero ok. godz. 1 zaczęło działać GG i ładowanie niektórych stron www (o ściągnięciu poczty nadal trzeba było zapomnieć). W moim przypadku to już trzecie (kilku- i kilkunastogodzinne) wyłączenie dostępu do sieci w ciągu niecałych 2 tygodni. Na żadne ze zgłoszeń nagranych na automatyczną sekretarkę infolinia i dział techniczny nie raczył odpowiedzieć. Dopiero po awanturze, którą urządziłem w BOK w Radomiu raczył pojawić się serwisant, który stwierdził, że dla niego to wszystko jest w porządku i nie wie czego ja chcę (bo rzeczywiście już było w porządku po ponad 15 godzinach bez internetu). Do tego stwierdził, że wszystkiemu jest winny system operacyjny XP, jednak na moję żądanie by wyjaśnił dlaczego identyczna sytuacja występuje na "gołym" Linuxie Ubuntu (drugi komputer) - nie raczył już odpowiedzieć. Jedno, co się poprawiło po jego wizycie to stabilność łącza (do wczoraj) i prędkość downloadu (ale to widocznie dopiero po wprowadzeniu poprawek bezpośrednio na serwerze Vectry przez serwisanta).
        Najgorszy w tym wszystkim jest fakt, że po przeprowadzce na nowy adres, od kwietnia) będę nadal zmuszony korzystać z usług tego radomskiego monopolisty - niestety nie mam alternatywy...
        W każdym razie jeśli dziś zdążę, to udam się po pisemne potwierdzenie złożenia reklamacji, bo to, co wyprawia sieć Vectra przekracza już wszelkie granice i wytrzymałość nerwów "niespotykanie spokojnego człowieka). Może dopiero gdy zacznę rozmawiać z nimi za pośrednictwem pism, dokumentów, Rzecznika Praw Konsumenta, UKE i UOKIK to coś pomoże - w końcu odszkodowanie za brak dostępu wynika już z Umowy i z Ustawy.

PS.Ani na grupie dyskusyjnej vectra.admin, ani bezpośrednio e-mailem brak jakiejkolwiek informacji o awarii, brak choćby słowa "przepraszamy", czy jedynie "pocałujcie nas wszyscy w du*ę, bo i tak musicie płacić abonament...".
        • tomus2221 Re: Standardy firmy "Vectra" 19.03.08, 10:05
          Potwierdzam nie było wczoraj tv, internetu w Centrum,na Ustroniu i
          Południu i pewnie w całym Radomiu.Cała Vectra.
          • Gość: as Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 83.238.11.* 19.03.08, 10:38
            witam,

pomysl z pisaniem reklamacji jest niezly. w przypadku kazdej przerwy
            w dostarczaniu sygnalu piszemy reklamacje, a oni przeciez musza na
            to odpowiedziec na pismie. jak ich zasypiemy pismami moze poprawi
            sie jakosc
        • darek_radom Re: Standardy firmy "Vectra" 19.03.08, 19:15
          Jestem już po rozmowie z bardzo miłą (naprawdę) Ważną Panią Kierownik, bo nie było sensu "wytrząsać się" nad ZP (zwykłym pracownikiem). I cóż się dowiedziałem: że Oni (Vectra) wiedzą że padło wczoraj w całym mieście - podobno także telewizja (Pani twierdziła uparcie, że usterkę usunęli po godzinie - u mnie nie działało min. od 22 do 1, później i wcześniej nie wiem), ale teraz JUŻ DZIAŁA. W skrócie: padło - działa - wiemy że tak było, jest i będzie - płać Pan abonament - jak się nie podoba to pisać reklamację do Gdyni (narazie to nie doczekałem się odpowiedzi na 3 zgłoszenia reklamacyjne na automatycznej sekretarce infolinii, a mają OBOWIĄZEK je potwierdzić pisemnie) - w sumie to i tak mamy Pana w dup*e - I CO PAN NAM ZROBISZ??? I tak na moje miejsce przyjdzie kolejny naiwny... W wolnej chwili oczywiście napiszę reklamację, bo 11,34zł. (za cztery dni utrudnionego lub braku dostępu do sieci) wolę spożytkować chociażby na 4x WARKA Jasne Pełne - jednakże Pani Kierownik już mnie uprzedziła, że reklamacja i tak nie zostanie uznana (zresztą CAŁKOWICIE ZGODNIE Z PRAWEM - sprawdzałem). W zasadzie to teoretycznie usługa jest wykonana poprawnie jeśli dostęp do internetu jest świadczony przez JEDNĄ SEKUNDĘ DZIENNIE - ważne by brak dostępu do internetu nie przekroczył 24 godzin, bo dopiero wtedy należy się odszkodowanie za 1/30 część abonamentu. Czyli cieszmy się, że działa jak działa, bo może być jeszcze gorzej, a i tak im nic nie zrobimy! DZIĘKUJĘ CI NINIEJSZYM KOCHANA VECTRO, ŻE MAM ZASZCZYT BYĆ WASZYM KLIENTEM i przepraszam, że ośmieliłem się mieć jakiekolwiek pretensje. Dziwi tylko, że za czasów TV DAMI i Pana Mariana Wachowicza takie olewanie klienta było nie do pomyślenia! Ciekaw jestem (bo jeszcze nie sprawdzałem) czy możliwe jest, by obecnie pracyjący serwisanci pojawili się w mnie w domu po 25 minutach od zgłoszenia usterki (kilka lat temu tyle właśnie czekałem na wizytę Panów w celu usunięcia "śnieżenia", które się pojawiło na obrazie TV).

Podsumowując parafrazą PIS (czyli PŁAĆ I SPI*PRZ*AJ jeśli ci się nie podoba). Tylko gdzie? Internet po linii telefonicznej, kablowej w moim przypadku odpada, bezpłatny radiowy na nowym adresie mnie nie obejmuje, a płatny radiowy jest mimo wszystko gorszy i droższy niż z Vectry (net + TV). Nóż się w kieszeni otwiera, jak spojrzy się w oferty warszawskich, lubelskich, a nawet kieleckich operatorów. Szkoda więcej słów.

Pozdrawiam!
          darek_radom
          • darek_radom Re: Standardy firmy "Vectra" 20.03.08, 04:16
            Nadeszła godz. 1:10, za oknem ciemna noc, a internet... ZNÓW PADŁ!!! Na moje
            szczęście TYLKO do godz. 1:52 więc zdążyłem wysłać wykonaną pracę do mojego
            pracodawcy.
            Pozdrawiam właścicieli tej śmiesznej firemki zwanej szumnie Vectrą.

PS.Może tym razem wyłączenie sygnału to już w ramach złośliwości za robienie
            czarnego PR?
      • Gość: użytkownik netu Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 80.249.4.* 20.03.08, 07:42
        Ja tez miałem awarię.. od 21.30 do 22.00 - od tego czasu wróciło TV i net, chocz poczatku działał wolno... ale przyspieszał z minuty na minutę
        skandalu nie było - awarie sie zdarzają - to logiczne
        • Gość: Adek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 14:58
          Vectra jest na prawdę słaba. Przede wszystkim nie szanują klientów Skorzystałem
          z okazji i po podwyżce, którą wprowadzili z nowym rokiem, zerwałem z nimi
          porostu umowę przed czasem bez żadnych konsekwencji.
          • axel-1033 Re: Standardy firmy "Vectra" 09.12.08, 10:01
            Gość portalu: Adek napisał(a):

> Vectra jest na prawdę słaba. Przede wszystkim nie szanują klientów Skorzystałem
            > z okazji i po podwyżce, którą wprowadzili z nowym rokiem, zerwałem z nimi
            > porostu umowę przed czasem bez żadnych konsekwencji

>>>>Na temat Vectry napisano setki wątków i postów na naszym radomskim forum i jest to jałowa polemika bo tego nikt tych wpisów nie czyta .Vectra jest monopolistą w Radomiu bo nie ma konkurencji tv.kablówki.Mam jej po uszy i chyba zrobię to samo co ty.Dziwię się że nikt z odpowiedzialnych ludzi tego nie widzi albo nie chce widzieć i wiedzieć.
      • domel_radom Re: Standardy firmy "Vectra" 20.03.08, 17:28
        No bez przesadyzmu proszę...

TV i Net odcięło koło 21:30 (akurat pod koniec programu o Radomiaku).

Może to moje odczucie, ale nie załamałem się, że akurat powtórki Plebanii czy
        nie wiadomo czego jeszcze nie obejrzałem i że akurat nei mogę ściągnąć poczty.

Net wrócił do normy po jakiejś godzinie, max 1,5h. Na tv nie patrzyłem więc nie
        wiem kiedy wróciła.

Ja Vectrę polecam wzsystkim... swoją drogą mogliby wprowadzić jakiś program
        lojalnościowy :D

pozdrawiam
        D.
    • kajoj90 Re: Standardy firmy "Vectra" 19.03.08, 12:54
      o i własnie znowu brak kablówki ,no dzisiaj to już chyba na zawał
      padne,co w tym miescie się wyrabia!
      • Gość: miligramek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.rad.vectranet.pl 19.03.08, 13:38
        To jest typowy obciach szkoda nerwów za co ja place nie dość że przy moich 6 m
        to widziałem je tylko na papierze. A w vectrze będą mówili wszystko w porządku
        niech wejdzie jakaś nowa firma to wtedy zobaczy vectra ilu odbiorców straci dla
        mnie takie traktowanie klienta jest nie dopuszczalne to nie komunizm jak można
        tak z ludzi kpić ja zamierzam napisać list do władz Radomia zby przyjrzeli sie
        tej firmie bo ja już sił nie mam pisać meili dzwonić i odwiedzać ich osobiście
        • Gość: gość Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.54.* 19.03.08, 13:46
          u mnie net wczoraj był już o 23. jestem z michłowa
          • Gość: gość Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.54.* 19.03.08, 13:48
            aha i dodam że u mnie od jakiś 2 tygodni transfer też jest straszny. szczególnie
            wieczorem. o obejrzeniu filmiku na you.tube można zapomnieć. łącze 1 mega a
            ściąganie poniżej 15
            • Gość: wp Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.46.* 19.03.08, 16:10
              ja z kolei mam problemy z wejsciem na wirtualna. porty poblokowali albo pewnie
              samo sie poblokowalo. kto tam rzadzi, kto tym kieruje, tam jest wieczny balagan.
              wieczorem liczba stron niedostepnych sie zwieksza, i tak od tygodni, zaden
              vectramajster sie nie zainteresuje, eeeeee dziady do roboty bo juz rozwiazuje
              umowe.
              • Gość: Zenon Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.35.* 19.03.08, 19:30
                Czekam aż skończy się drapieżna umowa i dziękuję Vectrze. Okazuje
                się dziwnym nie tylko w tej firmie ale,wśród innych.Czym dłużej
                korzystasz z usługi tym drożej płacisz.
    • Gość: Mieszek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.rad.vectranet.pl 19.03.08, 23:58
      Dzisiaj tj. 19Marca 2008 około godziny 14 miałem znów utrudniony dostęp do
      "czekogolwiek" z usług Vectry
      To przerasta wszystkie koszmary, jak mozna tak traktowac ludzi, ktorzy choćby
      nawet chcą odebrać poczte?
      jednym słowem : ŻENADA!!!!
      • Gość: kkjkjkj Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 82.139.54.* 20.03.08, 20:49
        sluchajcie dziala wam normalnie net?? bo u mnie masakra.!!!!! niby 1 mega a
        sprawdzalem predkosc speed testem i pokazuje 324!!
        • tomus2221 Re: Standardy firmy "Vectra" 20.03.08, 20:54
          U mnie to samo.A jak to się reklamowali,że będzie prędkośc dwa razy
          wyższa za tą samą cenę.Bez komentarza.Oczywiście można zadzwonić
          zrobić awanturę, ale i tak nic to nie da.
    • Gość: Mieszek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.rad.vectranet.pl 20.03.08, 22:48
      Już przestaje najeżdzać na Vectre
      dziś prędkość ściagania pliku nie przekraczała 2kb/s, aż zadzwonilem.....
      I sie okazalo że ....... Wymieniali Światłowód
      A zawsze myśalałem ze maja takie wolne łącza, poprzez posiadanie "miedziaków"
      Lecz żadnego powiadomienia, nic z ich strony
      Powtarzam ŻENADA
      • Gość: Kuba Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.tkdami.net 21.03.08, 18:20
        Oto wyniki testow z dnia wczorajszego. Posiadam Lacze 2048kbps

Serwer: www.speedtest.pl
        Download: 61 kbps (7.6 KB/s)
        Upload: 60 kbps (7.5 KB/s)
        Data: Thu Mar 20 2008 20:34:41 GMT+0100

Jak widac Predkosc mojego lacza jest porownywalna do lacza na modemie analogowym
        ktore wynosi 56kbps.

To jest jakas Kpina. Predkosc mojego lacza utrzymuje sie na poziomie 58 - 70kbps
        juz 4 dzien. Dzisiaj jest dokladnie to Samo. I co zrobic w takiej sytuacji
        biorac pod uwage to ze szanowna firma Vectra olewa uzytkownikow.
        • Gość: majek Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 02:19
          mialem zmienic z neo na vectre ale z tego co piszecie to chyba zostane przy
          starej poczciwej neo
        • Gość: rad Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.tkdami.net 27.03.08, 19:46
          przed paroma minutami prędkość Vectra - aż 84kb/s - DNO!!!
          • Gość: Mario Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.tkdami.net 28.03.08, 03:47
            No ładnie! Większych bzdur dawno nie słyszałem. Jeszcze parę postów
            i rzeczywiście ktoś uwierzy, że to wszystko prawda. Niestety
            rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Korzystam z usług Vectry
            chyba ponad trzy lata. Przez ten czas zdarzyła się jedna poważna
            awaria latem ubiegłego roku podczas siarczystej burzy. Owszem bywa i
            tak, że szybkość spada, ale nigdy tak drastycznie jak tutaj
            wypisujecie. Zwykle sprawdzam to dwoma sposobami tzn. vectra.pl/test
            i na Numionie. U mnie zwykle prędkość oscyluje w okolicach 1024,
            czyli tak jak być powinno (zgodnie z tym za co płacę). W nocy jest
            zwykle znacznie szybciej. Owszem - po włączeniu osiołka, czy innego
            złodziejskiego instrumentu net siada. Dlatego jeśli już coś mi się
            ściąga, to zwykle wtedy, kiedy śpię. Zadbajcie o swoje komputery,
            nie instalujcie syfu na kompach i wszystko będzie grało. Zwracajcie
            też uwagę na tych, którzy podpinają się na lewo. Miałem takiego w
            bloku, ale szybko go namierzyliśmy i jest spokój. Na Vectrę krzyczą
            również ci, którzy korzystają z IE7. Oczywiście zaraz odezwą się
            głosy, że Mozilla i Opera są najlepsze, tylko że to gó.. prawda.
            Najlepszą przeglądarką, najlepiej dopracowaną i rozwiniętą
            technologicznie jest IE7. Trzeba tylko wiedzieć, że po instalacji
            uruchamia się on z powłączanymi wszelkimi możliwymi filtrami i
            sprawdzaczami. Wtedy chodzi to fatalnie przy polskich standardach
            neta. IE7 trzeba po prostu odpowiednio skonfigurować. NIe jest to
            zbyt skomplkowane, tylko wymaga odrobiny dobrej woli. Na pewno nie
            zrobią Wam tego serwisanci Vectry, bo to nie ich zmartwienie.
            POrównajcie jak wygląda strona w tych wszystkich Mozillach i w IE7.
            U Microsofta grafika jest wyświetlana na bardzo wysokim poziomie i
            miło jest na to popatrzeć. Opera i inne konkurencyjne - żenada.
            Pamiętajcie, że Microsoft inwestuje grube miliony dolarów w rozwój
            oprogramowania i pod tym względem konkurenci wyglądają przy nich
            bardzo blado. Cóż, niestety wciąż są tacy fanatycy kompów, dla
            których najlepszym i jedynym programem jest notatnik. I z takimi
            specami nie ma szans na dyskusję.
            Reasumując - zróbcie porządki w swoich komputerach i z sąsiadami
            kradnącymi sygnał. Vectra to całkiem porządna firma, ale dogodzić
            wszystkim tym, którzy mają rozsypane systemy na kompach się nie da.
            Polecam również stosowanie takich programów antywirusowych, które co
            chiwla nie blokują łączy. Ech... Można tak długo, ale i tak zawsze
            winna będzie Vectra.
            • Gość: max Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 14:47
              Ale brednie! A już z tym IE7 to przegiąłeś na maxa!
              • Gość: Mario Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.tkdami.net 28.03.08, 14:57
                A możesz gościu trochę jaśniej? Już czuję, że głos chce zabrać
                wybitny znawca...
            • Gość: ggh Re: Standardy firmy "Vectra" IP: *.tkdami.net 28.03.08, 21:24
              Dzisiaj prędkosci - około 18 godz - 489kb/s ,a 21.15 - 70 kb/s
              Dochodzę do wniosku że nie jest to stałe złącze a ZMIENNE - DNO.
    • Gość: Gosc Re: Standardy firmy "Vectra" IP: 81.26.0.* 28.03.08, 16:21
      A dzisiaj bez proxy wogole cos wam chodzi chyba cos robia z netem...
      • Gość: Neo Do Mario IP: 82.139.0.* 28.03.08, 18:56
        Ty tak sam z siebie, czy dostałeś służbowe polecenie stworzenie tej żałosnej
        laurki na cześć firmy która Cię zatrudnia i wszelkiego legalnego oprogramowania?
        • Gość: mario Re: Do Mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:08
          a z glowa wszystko ok??
          • Gość: Spc Re: Do Mario IP: *.129.udn.pl 01.04.08, 17:07
            A co powiesz Mario panie spec na to ze:

- Twoja prędkość wynosi:
            0.08 Mb/sec.
            ( 78 kb/sec.)

Żródlo - vectra.pl/test

Testowane na 3-ech komputerach.
            1- Windows Xp (nowo zainstalowany system)
            2- Ubuntu Linux
            3- Windows Vista

Testy przeprowadzane na przegladarkach IE / Firefox Mozilla / Opera
            Wyniki testow niemal identyczne na wszystkich przegladarkach i komputerach
            czyli w granicach 56kbps - 100kbps przy laczu 2048kbps Panie majster.

Proponuje zrobic sobie pozadek w glowie a nie mowic zeby robili go inni w
            systemach bo od jakiegos czasu problem wystepuje ze strony dostawcy a nie
            uzytkownikow...Jezeli nie masz tego problemu to gratulacje powinienes sie
            cieszyc - bynajmniej ja bym sie cieszyl bedac na Twoim miejscu.

Pozdrawiam
            • Gość: mario Re: Do Mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:42
              uscislij Pan wypowiedz bo nie bardzo rozumiem do czego/kogo i z czym sie Pan
              odnosisz.

Podajesz Pan jakies parametry nie wiadomo od jakiego ISP na dodatek podajesz Pan
              wyniki tylko jednego testu. Warto zrobic kilka na roznych serwisach. Cos mi sie
              wydaje ze przeleciales Pan po lebku posty i walnales Pan posta bez wiekszego
              przygotowania.

pozdrawiam wciaz korzystajac z uslug TP - niekoniecznie najlepszego dostawcy
              Internetu
              • Gość: Spc Re: Do Mario IP: *.129.udn.pl 02.04.08, 00:37
                TEST DLA VECTRA NET - 2048kbps / 2Mb

Serwer: www.speedtest.pl
                Download: 246 kbps (30.8 KB/s)
                Data: TUE Apr 01 2008 16:13:48 GMT+0200

Serwer: vectra.pl/test
                Twoja prędkość wynosi:
                0.23 Mb/sec.(229 kb/sec.)

Podalem najszybsze wyniki sposrod testowanych 3PC i wszystkich przegladarek.

Prawda jest taka ze nie caly dzien ale w pewnych godzinach na dosc dlugi okres
                czasu (1-2h) predkos strasznie spada co uniemozliwia nawet przegladanie stron www.

Napisales Pan ze nie mozliwe jest to by predkosc spadala az tak drastycznie. W
                Takim razie jak wytlumaczyc Powyzsze wyniki testow ?
                zauwazylem ze we wczesniejszym poscie napisal Pan ze od 3lat jest klijentem
                Vectry a teraz ze TP. To zdecyduj sie pan bo w koncu nie wiem czy TP czy
                vectra.... A Jesli TP to czemu bronisz Pan vectry skoro Pana problemu nie
                doswiadczyl ? Tez Chcialbym Miec to za co Place....Niestety tak nie jest.
                • Gość: DarekZiom Re: Do Mario IP: *.rad.vectranet.pl 04.04.08, 19:18
                  Ja tam nie wiem co wy macie do tej vectry. Mam neta od grudnia 2007 czyli jakies
                  5 miechów. Nie narzekam. Pingi bardzo dobre. Transfer przy 1mb/s tez ok. W
                  okolicach 124 kb/s upload 30kb/s. Ostatnio byla awaria bo wymianiali
                  światłowody. Nie mam problemu z nimi. Dwa razy nie mialem neta ale to tylko w
                  nocy przez pare godzin. Mozna sie bezproblemowo dodzwonic do biura obslugo
                  klienta. Piszecie pierdoly. Ja jestem zadowolony z ich usług. Tp przy vectrze
                  wymięka. Mialem NEO i wiem co pisze. Pozdro.
                  • Gość: user Re: Do Mario IP: 78.88.19.* 14.08.08, 23:04
                    Zgadzam się w 100% jestem klientem tego operatora jeszcze sprzed przejęcia gdy
                    istniało jeszcze DamiNet i mogę powiedzieć tylko tyle że jakość ich usług rośnie
                    systematycznie a Neostrada to najgorszy syf ci którzy mieli i przesiedli się na
                    vectrę oddychają z ulgą.
                    • Gość: asdas Re: Do Mario IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.08, 02:24
                      Żal mi was ludzie nie wiem o czym gadacie ;)

Vectra chodzi bardzo dobrze od 2 lat nie mam żadnego problemu ćwoki ;)

O to pomiary neta :
                      www.speedtest.net/result/369586589.png
                      • arcadios1987 Dekoder 09.12.08, 03:30
                        To ja się podepnę pod temat z pewnym pytaniem. 15 listopada podpisałem umowę na najwyższy pakiet TV + net 1Mb. Podpisałem, bo nigdy nie narzekałem ani na internet, ani też na jakość odbioru TV. Pan powiedział, że na chwilę obecną nie ma "na stanie" dekoderów cyfrowych niezbędnych do odbierania niektórych kanałów - ani w punkcie przy Al.Grzecznarowskiego, ani też przy Słowackiego.Na pytanie kiedy i czy będą, odpowiedział, że trzeba pytać. Kilka razy byłem więc "się dowiedzieć", jednak okazało się, że urządzeń nie ma. Nie mam obecnie czasu, aby biegać do siedzib Vectry, więc zapytam tutaj - czy w którymś punkcie można już odebrać dekoder, oraz czy jest z tym związana jakaś opłata?
                        • b-ania Re: Dekoder 09.12.08, 07:22
                          Ale o jaki dekoder chodzi, zwykły czy HD?
                          • arcadios1987 Re: Dekoder 09.12.08, 13:04
                            O ten zwykły... Jeśli chodzi o HD, to wiem że jakaś opłata jest. Wiem, że na początku, kiedy vectra wprowadzała TV cyfrową, dekodery były wydawane bez opłat, ale nie wiadomo, czy naszemu kochanemu dostawcy coś nie odbiło :)
                            • Gość: DLM Re: Dekoder IP: 78.88.17.* 10.12.08, 23:59
                              SD bez opłat. Za HD chca chyba cos okolo 60 zł hahaha JEDYNE 60 dych no ależ
                              prezent.
                              • b-ania Re: Dekoder 11.12.08, 13:39
                                Nie masz dokładnych danych. Wszystko zależy od pakietu który
                                posiadasz. np. VIP
                                Opłata aktywacyjna- 1 zł brutto
                                Opłata aktywacyjna STB HD- 49,90 zł brutto
                                Opłata za dzierżawę STB HD- 1,90zł brutto
                                ----------------
                                EUROSPORT HD- abonament miesięczny 9,90 zł brutto miesięcznie
                                Polsat Sport HD - abonament miesięczny 9,90 zł brutto miesięcznie
                                LUXE.TV HD* - abonament miesięczny 2,00 zł brutto miesięcznie
                                National Geographic HD* - abonament miesięczny 5,00 zł brutto
                                miesięcznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka