akcja.radom 02.02.08, 17:50 Takim oto hasłem Radom wita przyjezdnych z Warszawy. Przypominam, że poprzedne hasło umieszczone na rondzie warszawskim brzmiało: Radom miastem twojej szansy. Żenada... Ktoś obiecywał nam nowoczesne formy promocji. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a. Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 01:07 A to ciekawe... niedlugo bede w Radomiu to sama sie przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nie bajka Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.100.udn.pl 03.02.08, 10:23 Serdecznie ci życze żebyś nie zaznała tej radomskiej "życzliwośći" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.rad.vectranet.pl 03.02.08, 10:41 a fe! i to tak we własne gniazdo ..? złe emocje zła rzecz nie tylko dla promocji miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do aśki IP: *.centertel.pl 03.02.08, 11:05 Śmieją się z nas. Witacze umieszczone na rogatkach są przedmiotem szyderstw kierowców. Włącz CB radio jeżeli masz taką możliwość. Zdjąć to! Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Do aśki 05.02.08, 11:56 Na szczęście tablic nie widać, bo od dawna są przepalone żarówki w reflektorach, które mają je podświetlać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: Do aśki IP: *.32.radom.pilicka.pl 05.02.08, 13:44 Niestety z tym CB to prawda :( Mówią, że sami sobie wmawiamy, że chcemy tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: Do aśki IP: *.100.udn.pl 05.02.08, 20:11 A jest inaczej?Bo ja gdybym mógł wolałbym mieszkać chociażby w górach:)Niestety nie zawsze można miec to co sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do a. IP: *.centertel.pl 03.02.08, 10:54 Stary bilbord miał być wizytówką miasta. Ośmieszony w ostatniej kampanni wyborczej miał być zamieniony na nowoczesną formę promocji. No i stało się. Zamienił stryjek.... Niestety to nie jest jedyny przykład pomysłowości władz miasta. Chyba ktoś przecenił swoje umiejętności promocyjne. Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 12:44 Wam "szczekacze" żaden rodzaj promocji miasta nie będzie pasował. Stare hasła złe, nowe też złe, witacze złe. Sami nie wiecie czego chcecie. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do premiera tuska Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:32 zaorać ten grajdół i dajcie nam lokum w stolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do premiera tuska IP: *.centertel.pl 03.02.08, 13:54 Walcz o swoje. Nikt ci niczego nie da za darmo. Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do Adka IP: *.centertel.pl 03.02.08, 13:49 Jeżeli stawiasz witacze to je aktualizuj. Dziś jest to zeszłoroczne "święto chleba" i "miasto trafionych inwestycji". Jeżeli uważasz, że to świetna i trafna promocja to gratuluję... To nie jest promocja tylko antypromocja. Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.100.udn.pl 05.02.08, 20:13 No i po co burku się rzucasz?Podoba ci sie ta nora Radom to sobie wmawiaj ze mieszkam w drugim Toruniu.Moze odstaw leki twój mały świat bedzie bardziel realny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-ania Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.internet.radom.pl 03.02.08, 13:38 bez "miłym" byłoby lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.128.udn.pl 03.02.08, 14:03 Skoro nie podobają Ci się te hasła to może sam zaproponuj jakieś lepsze, zamiast tylko narzekać? Krytykować wszystko jak leci jest łatwo, trudniej samemu zrobić coś konstruktywnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.08, 14:20 jestem mieszkanką Radomia, więc proszę mi nie wmawiać, że jestem tu gościem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do mieszkanki IP: *.centertel.pl 03.02.08, 15:02 Zwykle witacze nie są skierowane do mieszkańców. Nie jestem autorem ich treści. W tej sprawie musisz zwrócić się do kogoś innego (Wydz. Promocji, Rada Miejska, strona miasta) Pozdrawiam Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Odpowiem KY IP: *.centertel.pl 03.02.08, 14:52 Sam pomysł umieszczenia witaczy jest dobry. Wykonanie to już inna sprawa. Każdą formą promocji trzeb skutecznie administrować. Stara informacja to żadna informacja. "Trafioną inwestycję" wystarczy zamienić na: Inwestycje Radomskie i nr. telefonu stosownej komórki U.M. No ale musi tam siedzieć ktoś kompetentny z pakietem różnych propozycji dla inwestora. Jeżeli myślisz, że to tylko narzekanie zalogój się na naszej stronie www. Pozdrawiam Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Dundy Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: 82.139.33.* 03.02.08, 14:15 ty kochający inaczej podaj swoje hasło.jak w g ciebie powinno brzmieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do Krokodyla IP: *.centertel.pl 03.02.08, 14:57 Chyba mnie z kimś mylisz. Hasło podałem. Niestety nie jest to jak sądzę z twojej wypowiedzi: sypialnia Warszawy. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Dundy Re: Do Krokodyla IP: 82.139.33.* 03.02.08, 14:59 Nie to było do tego malkontenta akcja.radom który Radom sprzedałby za parę srebrników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Tak wiem, zaraz będzie, że pluje na Kocham Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:11 Leszku Wachnicki, nie masz pojęcia o czym piszesz. O promocji wiesz tyle co ja o balecie. Ale najlepiej jest być specjalistą we wszystkich dziedzinach i wszystko poddawać krytyce. Dla informacji pozostałych forumowiczów: Leszek Wachnicki na forum wystepujący jako: akcja.radom, Lech Startował w wyborach samorządowych z list "Kocham Radom". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Tak wiem, zaraz będzie, że pluje na Kocham Ra IP: 82.139.33.* 03.02.08, 15:38 To akurat nie jest żadnym odkryciem.Wiadomym jest że największymi awanturnikami są siuśmajtki z tego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tak wiem, zaraz będzie, że pluje na Kocham Ra IP: 82.139.52.* 03.02.08, 16:15 > To akurat nie jest żadnym odkryciem.Wiadomym jest że największymi awanturnikami > są siuśmajtki z tego ugrupowania. Weź leki. Sam piłujesz się o byle co, siejąc nienawiścią i nazywając wszystkich przeciwników komuchami, Żydami i pederastami. Pinki, vel sympatyk_pis, vel układy i tym podobne bzdety. Schizofrenia? Pewien mądry Polak napisał, że nie wiedział, że na świecie jest tylu głupców, póki nie zaczął korzystać z internetu. Pewnie jego zdanie na ten temat wyrobiło się, gdy trafił na forum radomskiej GW i czytał Twoje wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek ALe to prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 16:32 Nie dyskutuje nad tym, że poziom dyskusji sympatyka jest żenujący. Ale pan Wachnicki, też jest dobry. Wszystko wiecznie mu nie pasuje. Taki typ człowieka, w końcu klawisz. Co się dziwić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ALe to prawda! IP: 82.139.52.* 03.02.08, 17:47 W dużym uproszczeniu, większość osób parających się pisaniem na tym forum, a należących do partii politycznych, stowarzyszeń i innych mniej, lub bardziej formalnych grupek ludzi można wrzucić do jednego wora, wora na buty na zmianę dziecka ze szkoły podstawowej. Wszyscy są ekspertami od wszystkiego, wszyscy wiedzą wszystko, a w szczególności lepiej od osób, które krytykują ich pomysły. Wszyscy są nieomylni i oczywiście ich wizje są najlepsze. Więcej w tym kreowania własnego wizerunku, wizerunku super profesjonalnego specjalisty, niż faktycznego rozmawiania o danym rozwiązaniu. Akurat w tym przodują osobnicy z KR i BR. Ciągłe narzekanie na swoich oponentów i negowanie ich działań, ciągłe ataki, chyba tylko dla zdobycia poklasku czytelników tego forum. Jakakolwiek inicjatywa kończy się werbalną bójką, przez co nic kompletnie nie da się zrobić i panuje zastój - to znowu domena przedstawicieli bądź sympatyków jednej czy dwóch partii politycznych. W takiej atmosferze obiektywny czytelnik [czyli ja] stwierdza, że forum to jest obrazem zarówno nędzy, jak i rozpaczy, ale przede wszystkim, jest obrazem stagnacji i doskonałym przykładem tego, jak nie należy rozmawiać o problemach. Bo zamiast je rozwiązywać, to ciągle się zaognia już trwające konflikty, co powoduje, że nie dzieje się nic dobrego, a problemy zostają nierozwiązane. I tak naprawdę nie zmienia się to od dłuższego czasu. Teraz wrogami są KR i BR oraz obecne władze miasta, MZDIK i inne spólki miejskie oraz opozycja. Trzy lata temu zestaw był ten sam. Przez trzy lata żaden ze specjalistów się niczego nie nauczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Do Gościa IP: *.centertel.pl 03.02.08, 18:34 W dużej mierze zgadzam się z twoją opinią. To jeden z głównych powodów, dla których założyliśmy "akcję". Promujemy działanie i aktywność społeczną. W żdnym wypadku nie zajmujemy się polityką ani układami w mieście. Potwierdzam, że to forum zdominowane jest przez wąskie grono internautów. Mimo wszystko to forma szybkiej i skutecznej komunikacji. Sporo udało się też załatwić. Pomysłodawcy podjęli temat strefy płatnego parkowania, podatku śmieciowego, deszczowego, zaczęto wreszcie rozmawiać z mieszkańcami - sprawa planowanej inwestycji przy fontannach. Nie jest więc tak źle. Krytyka także może być motorem. Jeżeli masz inny pomysł to forum jest także dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 03.02.08, 23:08 Gość portalu: Lech napisał(a): > Jeżeli masz inny pomysł to forum jest także dla ciebie. Yyyy, przepraszam, ja miałam pomysł. Galeria zdjęć fotoreporterów gazety do forumowej galerii zdjęć... Reakcja gazety: zero reakcji. Nie wiem, może zapomnieli, że nie tylko ja, jako emigrantka, pochodzę z radomskiego...? :) Mnóstwo pytań do czołowistości KR. Reakcja: w większości wypadków zero reakcji. Solidarność plemników z gazetą? :) Czy może obie strony idą w stronę Mr "Czyż-nie-lubię-odpowiadać-na-pytania- internautów"...? Na pewno za to możemy mówić o manipulacji społeczności forum - nie odpowiadamy l i l a b a j bo ona jest zła. Bo jest zbyt ciekawska, bo zadaje za dużo kłopotliwych pytań. Powyżywajmy sie i na niej... Widzę też wyraźnie, że to forum (za sprawą wielu osób) jest po prostu miejscem, w którym pozbawione inwencji własnej "autorytety" szukają inspiracji... z różnym skutkiem, lepszym lub gorszym. Potem jest wielkie halo, bo kto wszystko "tak naprawdę" zapoczątkował? Komu się trzeba kłaniać do stóp? Komu najmocniej bić brawa? Tylko że chwilami to już nawet nie jest śmieszne - to jest po prostu żałosne... No i, hm > W żdnym wypadku nie zajmujemy się > polityką ani układami w mieście. Powtórka z rozrywki...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandabaj Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 01:26 Tobie sie nie odpowiada, bo jestes przyglupia... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 04.02.08, 23:19 Leczysz się? Jak nie to zacznij, bo upartość nie we wszystkich przypadkach można poczytywać za zaletę i powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j PS 04.02.08, 23:22 Ku rozpaczy wielu :), mnie to aż tak nie wzrusza, że ktoś nie udziela mi odpowiedzi na dorzeczne pytanie. Dziwi mnie i szokuje jedynie, że przez to mizerne świadectwo sobie wystawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandabaj Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 01:04 Istnieje stare przyslowie "nie ruszaj gowna, bo zacznie smierdziec" i ono sie stosuje na tym forum li tylko do ciebie. Juz mowilam-z nienormalnymi nikt nie ma ochoty rozmawiac. Dziwne, ze cale forum zaczelo sie stosowac do tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Zaloguj no się :) 05.02.08, 18:57 Zobaczymy komu słoma z butów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j PS :) 05.02.08, 19:16 Czy wiesz, że zasługujesz na niezły wp#$^&ol? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truth Re: PS :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 21:12 Czy ty kobito umiesz napisać jednego posta z sensem i w całości?? To nie gadu-gadu albo skype, że piszesz 7 postów jeden po drugim. To się nazywa spam. A co do "treści" twoich postów, to współczuję. Ale to się da leczyć. P.S. A tak ogólnie to Kluziński albo ktoś inny z KR zrobił ci jaką krzywdę, żeś się tak do nich przyssała? Przeglądam od czassu to co piszesz, ale to już nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: Truth czyli g...o prawda :) 05.02.08, 21:24 Ludzie inteligentni nigdy sssię nie nudzą... :) (Tylko i aż tyle...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truth Re: P.S. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:03 Czyli jednak nie jesteś w stanie napisać jednego pełnego postu! Brawo! Jak dla mnie to oznaka trollowstwa (trollactwa?). Walcz ze sobą! :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Połknąłeś haczyk idioto. 05.02.08, 23:01 Walczę walczę - z brakiem czasu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Mam pytańko:) 06.02.08, 00:11 Skoro już nawiązujesz do całego KR, nie wiem czemu... Co było pierwsze? Logo Kocham Radom czy Kocham Kielce? Odpowiedź możemy znaleźć tu: www.slowo.com.pl/?dod=11&id=5176 Generalnie, zerżnąć coś z netu ja też potrafię, "zerżnąć" połowy miasta (jak pokazał czas...) już bym się nie odważyła... :) Tak tak, wiem, jestem bezlitosna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filatellista Re: Tak wiem, zaraz będzie, że pluje na Kocham Ra IP: *.internet.radom.pl 03.02.08, 21:31 Gadasz sam z e sobą pinky z dwóch kompów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Odpowiem IP: *.centertel.pl 03.02.08, 17:58 Forum to świetne miejsce do krytyki. Taką to formą wypowiedzi najłatwiej zwrócić uwagę na otaczające nas paradoksy. Z obserwacji wnoszę, że często skutecznie. Do tej pory jak sądzę nikogo osobiście nie obraziłem. Forma ataku - jaką mamy tu okazję obserwować bardzo mnie rozbawiła. Pokazuje wyraźnie, że "akcja" jak również moja skromna osoba zaczynają się liczyć nie tylko na tym forum. Pozdrawiam serdecznie Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
antimoron Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. 05.02.08, 14:14 Ja mam pomysl. A moze taka tablica. Witamy ......... Serdecznie Czesc wykropkowana bedzie wymienna. I tak np. Jak Andzej Lepper przyjedzie wysypywac do nas ziemniaki bedzie: Witamy Andrzeja Leppera Serdecznie I tak zgospodarowac mozna tablice na kazda okazje. A zeby glupio nie wygladalo tak na codzien moze byc: Witamy Gospodarza Miasta Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. 05.02.08, 14:21 O, to dobre! Łubudubu, łubudubu, niech żyje nam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. IP: *.centertel.pl 05.02.08, 20:25 Od lat ci sami ludzie zajmują się promocją miasta, nie wiem dlaczego wszyscy włodarze to tolerują. Prawda jest okrutna -promocji w naszyn mieście poprostu nie ma. Nikt tu nie zainwestuje swoich pieniędzy po przeczytaniu jakiegokolwiek witacza. Ludzie ocknijcie sie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech do ewy IP: *.centertel.pl 06.02.08, 19:22 Radom to duże miasto. Czy zmieniające się ekipy rządzące nie wiedzą, że najlepszą reklamą dla inwestora jest inny zadowolony inwestor, dla pracodawcy inny pracodawca, dla mieszkańca inny mieszkaniec..... Sami sobie powiedzą, gdzie łatwo kupić ziemię, gdzie łatwo uzyskać stosowne pozwolenia, gdzie buduje się nowe ulice, gdzie ryzyko inwestycyjne jest małe... Od lat obserwuję działania kilku okolicznych gmin. Radom wypada tu bardzo blado. Odpowiedz Link Zgłoś
premnet Re: Radom - jesteś tu miłym gościem. 06.02.08, 17:34 no nie wiem czy żenada. Lepszy byłby napis - uciekaj stąd, nie chcemy Cię tu??? Trochę wyrozumiałości jaśniepanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech akcja.radom IP: *.centertel.pl 06.02.08, 19:01 Taki napis to pieniądze wydane z miejskiej kasy. To informacja o sprawach dla nas ważnych. Informacja nieaktualna to żadna informacja. Jeżeli nie chcesz jej stale administrować to po co to robisz? Dotyczy także witaczy. Obecny przypomina czasy Gierka i jest wyśmiewany przez wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka_polka Re: akcja.radom IP: *.tkdami.net 06.02.08, 20:18 Lechu, proszę cię: 1. nie wypowiadaj się za innych ("wyśmiewany przez wszystkich") 2. nie opowiadaj bredni które cię ośmieszają (moi znajomi śmieją się z "przypomina czasy Gierka") 3. nie kłam (nie potwierdza się, że "Informacja nieaktualna to żadna informacja", bo dzisiaj pofatygowałam się we wskazane miejsca i nie znalazłam niczego, co jest "nieaktualne") 4. nie filozuj (jeśli stać cię tylko na odkrywcze stwierdzenie, że "napis to pieniądze wydane z miejskiej kasy") 5. skończ już podgrzewać ten temat, bo widzę, że nawet twoi kumple (wiadomo jacy) nawet nie chcą z tobą dyskutować ... tak więc reasumując: odgrzałeś kotleta i jeszcze zwracasz na siebie uwagę strzelając z kapiszonów. żenada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: akcja.radom IP: *.centertel.pl 06.02.08, 22:29 Jeżeli jest tak fajnie to dlaczego ludzie stąd uciekają? Dlaczego tutaj nadal nie ma pracy? Co możemy zaproponować odwiedzającym Radom DZISIAJ? Jaka jest oferta: noclegowa, rozrywkowa, inwestycyjna? Ja się przedstawiłem - tutaj na tym forum. Szanuję każdą formę krytyki. Każdy ma prawo do własnego zdania. Jeżeli podtrzymujesz swoją wypowiedź - przedstaw się lub zaloguj na naszej stronie. No chyba, że nazywasz się jolka_polka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka_polka Re: akcja.radom IP: *.tkdami.net 06.02.08, 23:07 na tej WASZEJ (czyli czyjej: KR, BR, a może JDK?) stronie nie zamierzam się logować, a tym bardziej nie zrobię tego na twoje życzenie, bo nie ma znaczenia kim jestem, tylko co mówię ... wbrew temu o co mnie posądzasz swoje uwagi w postaci listów elektronicznych przesyłam do urzędu i znajduję w swojej skrzynce odpowiedzi na nie ... może to dziwne, ale tak jest. forum GW to nie jest najlepsze miejsce na przedstawianie swoich uwag co do funkcjonowania tej instytucji, bo wydaje mi się, że i tak nikt tego tu nie czyta. ale forum to pozostaje odzwierciedleniem radomskiej rzeczywistości. rzeczywistości, w której oferujemy "wirtualnym podróżnym" i potencjalnym inwestorom (którzy być może czyatją te wypisywane brednie): 1. malkontenctwo 2. brak rzetelnego dialogu polegającego nie na wiecznej krytyce, a przedstawianiu alternatywnych rozwiązań, 3. obłudę, 4. obrażanie innych ze względu na odmieność poglądów, 5. nierzetelność* 6. prostactwo 7. wieczne niezadowolenie ze wszystkiego i chyba wystarczy, żeby nie zdradzać od razu wszystkich naszych radomskich cech. i myślę, że należy zakończyć tę rozpoczętą przez ciebie dyskusję póki jeszcze nie zaszkodziła ona nikomu. taka forma dialogu nie służy dobremu wizerunkowi MOJEGO (mieszkam tu, a nie tylko bywam) Radomia. a zależy mi na tym bez względu na to kto (albo co) rządzi w tym mieście. pozdrawiam cię i zapraszam do Radomia częściej, Lechu ... *tu mowa także nierzetelności w twoim wykonaniu - cytat z twojej wypowiedzi z 3 lutego: jeżeli stawiasz witacze to je aktualizuj. dziś jest to zeszłoroczne święto chleba - oj nie ładnie dyskutować o czym, o czym się nie ma pojęcia, warto sprawdzić stan rzeczywisty zanim się publicznie zacznie coś wytykać. ale dziękuję ci za ten wpis, bo dzięki niemu jadąc koło tych tablic sprawdziłam co na nich wisi Odpowiedz Link Zgłoś