Gość: Pracownik Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 13.02.08, 08:38 Powie tak pani Aniu jest pani mierna ale wierna.Jakie pani ma osiągnięcia. Szkoła jeżeli chodzi o osiągnięcia w egzaminach klas 6 jest na jednym z ostatnich miejsc. Nie potrafi pani przegrywać kiedyś popierały paniach komuch a teraz idzie pani jako aparatczyk PO. Pewnie Pani z tym dobrze, ale no cóż taka Pani jest. Pierwsze co pani zrobiła po konkursie to zebranie nauczycieli i przekazała Pani, ze jak nie będą z Panią to przyjdą inni i pozwalniają nauczycieli z pracy. Bzdura mam nadzieje, że ktoś taki jak Pani przestanie sie afiszować jako dyrektor- tak to sie pani należ. Pani choćby z diabłem to pójdzie w każdy układ, aby nie oderwać się od koryta. Pani wie, że nie wielu Kocha Panią w Pani szkole i nikt ta po Pani nie zapłacze.A jeżeli już to dyrektor do plenienia obowiązków będzie z tej szkoły. Mam tylko nadzieje, że to nie będzie Pani- a tak na koniec to to tego lata ma być wysp grzybów- udanych zbiorów - od września zwykła nauczycielko. Z wyrazami szacunku- choć dla pani to slowo jest obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BE KA Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 13.02.08, 09:24 Ci którzy pracują w czwórce wiedzą, że zebranie po konkursie było zapowiedziane od dawna, bo była to rada szkoleniowa. Dyrektorka nie jest przyspawana do stołka, bo ona da sobie radę na rynku pracy. Nie będzie nauczycielem, bo lubi wyzwania, a pracę nauczyciela zna od podszewki. Może zaraz pojawią się głosy, że nauczycielem też była kiepskim. Ja wiem co innego, bo pracowałam z nią kilka lat w innej szkole. Aniu zapewniam Cię, że wielu po tobie zapłacze. Nie bierz sobie do serca negatywnych opinii na swój temat. To są głosy ludzi z otoczenia prezydenta i byłej szefowej kuratorium. Grono jes z Tobą. Życzę Ci siły do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 13.02.08, 10:11 mylisz sie ale podlizuj sie moze cos osiągniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 13.02.08, 09:01 Pozdrowienia dla Inezji J. Słyszałam, ze ty i Twoj małżonek sprzedaliście sie. N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gertruda Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 13.02.08, 09:32 Ale chryja i skandal - fakty: 1 - pani Ostrowskiej powierzono stanowisko dyrektora tej szkoły ( pierwszy raz z poplecznictwa Janusza Zycha) 2 - jest osobą bardzo kontrowersyjną wśród grona - ma wielu przeciwników i lizidupków jak coś trzeba załatwić 3 - atmosfera w szkole wśród pracowników nie jest dobra - wzajemne podszczuwanie, donosicielstwo itp 4 - pani dyrektor nie zawsze zna prawo oświatowe , ale lubi grać wszechwiedzącą i manipulować przy tym ludźmi 5 - wnioskuję po przeczytaniu wszystkich postów ,że żeczywiście czas na zmiany 6 - i chyba dopiero jest pani w trakcie oceny pracy przez organ prowadzący.... i tu wygrał pan Fałek 7 - ale po spełnieniu wszystkich kryterii znowu może pani starrtować w konkursie do psp4 ( tym bardziej, że rodziców i nauczycieli w komisji ma pani ustawionych) Na koniec życzę powodzenia ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lustrator Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 09:46 ustawionych ma również z kuratorium o co zadbał jon. a tak przy okazji,co tam panie jon z przeszłością?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowan Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 13.02.08, 09:49 Boszzzz, widzisz i nie grzmisz... Ale wizytówke sobie i swojej szkole wystawiacie nauczyciele. Ja bym zaczał od porzadku w Was samych. Powoli wyczerpuje sie temat Ostrowskiej, biezrecie sie teraz za Inezję i jej męza. Niedlugo panie z obslugi będa na tapecie. Plotkarze, a fe!! Co jedna to lepsza, byleby sie pochwalic co zlego w szkole widziala przez tyle lat, a nie powiedziala glosno, bo to jej nie dotyczylo. Wy nawzajem siebie w łyżce wody utopicie. Bo Wy najpierw na siebie patrzec nie mozecie,a winicie za to kazdego dyrektora. O Sońcie tez opowiadaliscie cuuuudaaaa!!!! I to czasem pikantne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 13.02.08, 10:17 Buziaki dla inezji uśmiechaj sie do ani a może coś ci skapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 13.02.08, 10:30 Możecie pisać o murze ale ten mur chyba jest z papieru i łatwo runie. Jaka osoba zakłamaną jest Ostrowska wiadomo. Jestem nauczycielem pracowałam z nią jak jeszcze nie była jaśnie oświeconą twu panią dyrektor z nadania SLD- komuna, TERAZ STARTUJE JAKO PO - ciekawe stara baba a ideologia nowa. Powodzenia na zielonej trawce- a słyszałem, ze koledzy z Po dadzą je dyrektora po Wójcikowej- ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.rad.vectranet.pl 13.02.08, 10:59 przyjaciel, pracownik, czarek, nauczyciel to ta sama i jedna osoba pisząca z tego samego komputera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uio Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 217.116.100.* 13.02.08, 11:19 Anka przyznaj się wszystkim jaką końcową ocenę miałaś na dyplomie kończąc ekonomię ! buhahahaaaaaa. Koleżanka ze studiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.rad.vectranet.pl 13.02.08, 11:18 Brawo.Nareszcie ktos napisal ze szkoly.Niech nie mysli ze ja wszyscy kochaja.Cza z tym konczyc. Pozdrawiam n-la.czarka.przyjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 12:19 Ja nie mogę! Ale BAGNO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naiwna_krysia4 Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 13.02.08, 14:23 Ona doskonale zdaje sobie sprawę,że jej wszyscy nie kochają. Mało tego - wie kto knuje i intryguje i szczerze podziwiam ją za to że was jeszcze nie wyrzuciła na zbity pysk tylko chwali na radach, dopieszcza i obsypuje nagrodami a na zewnątrz opowiada jakich to ma wspaniałych nauczycieli. Tak wam źle bo zagoniła was do roboty? Za Sońty przychodziło się do pracy z przyjemnością? Pewnie tak, szczególnie tym laskom przyjętym podczas "castingu". (Dla niewtajemniczonych - Sońta znany był i jest z tego, że dobierając sobie współpracowników płci żeńskiej bynajmniej nie kieruje się ich kwalifikacjami ale wiekiem i wygladem). Jeżeli zaś chodzi o poziom nauczania i wyniki egzaminów to w najwiekszej mierze zależą one od uczniów potem nauczycieli a dopiero na końcu od dyrekcji. Może gdybyście skupiły sie na pracy a nie na intrygach wasi uczniowie wypadaliby lepiej na egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 14:26 Jak czytam to co piszą niektórzy tzw. pedagodzy na temat p. Ostrowskiej to rzygać mi się chce. Toż to magiel a nie rzeczowa dyskusja na temat zachowania p. Fałka. Co za zawiść, co za bezinteresowne ( albo interesowne ) skur......two. A to w szkole Ostrowska źle się uczyła, a to namaszczona przez komuszków, kłótliwa, zawistna, mąż jej załatwił posadę itp, itd... Brakuje jeszcze opinii, że dziadek albo papa był w PZPR. Trudno być przez wszystkich z poedwładnyc kochanym, zwłaszcza przez leniuchów i nieudaczników, których każdy szef ma w swoim zespole, więc nie dziwię się, że ktoś wymagający nie spotyka się z uznaniem takich gamonii. Ale kalanie własnego gniazda to zupełny brak klasy, zwłaszcza, jak robi się to w formie anonimu. Symptomatyczne jest to, że przy każdej dyskusji dot. szkolnictwa, jakie odbywają się na forum sączy się tyle jadu, zawiści i odbywa się pomawianie ludzi za parawanem anonimowości. Nauczyciele - po lekturze waszych wpisów będę uogólniał - jesteście ludzmi bez klasy i honoru a wasz poziom wiedzy i erudycji kwalifikuje do sklepu, nie ubliżając sklepikarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik GW Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 14:22 Żenada, totalna żenada. To, co Wy tutaj wypisujecie to nazwać można tylko tak: intelektualne dno. Najpierw wszyscy piszecie pozytywnie o Pani Ostrowskiej, za chwilę, z drugiej strony pojawiają się same negatywy. Ciekawe tylko jest jedno: dopóki suchy siedział w Warszawie w ławie poselskiej, każdy był za p. Ostrowską. Jak suchy wrócił do Radomia, wszyscy są przeciwko. Nieźle Panie Sońta sterujesz Pan ludźmi, nieźle. Aaaa, a tę nauczycielka, która niszczy swoje gniazdo, twierdząc, że w szkole jest niski poziom, powinna zostać wywieziona na taczkach z tej szkoły. Czy nie rozumiesz babo, że poprzez takie gadanie podsumowujesz pracę nie tylko swoją, ale i innych nauczycieli od siebie ze szkoły? Ładną opinie wyrabiasz sobie i innym. Oznacza to, że Ty również nie robisz nic. Weź się lepiej do roboty, zamiast pisać takie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre_as Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 13.02.08, 15:23 Całe szczęscie, ze przy postach podawane są IP komputera i operator, wiec nietrudno się domyslić ,kto pisze. I ciekawe jest to, ze najczesciej produkują sie te same osoby. Zapomnieliscie, ze co semestr wysyłacie na skrzynkę szkoły sprawozdania. Nietrudno więc ustalic czyje IP jest czyje, bądź do jakiego operatora nalezycie. I co powiecie, ze kolezanka do Was przyszła? Że maz po kryjomu napisał? Albo, ze dziecku się nudziło? Jasne, że to nie Wy piszecie, prawda? Bo jak mozna pisac takie bzdury, a potem umizgiwac sie do szefa. To przecież nie Wasz styl....byc powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:17 O właśnie, IP proszę porównać. Ciekaw jestem, czy wpisy opluwające p. Ostrowską będą teraz nadal publikowane. Łatwo być odważnym będąc anonimowym, zwłaszcza jak jest się szują. Swoją drogą to ponoć całe Grono poparło p. Ostrowską. Jacy tchórze... Z kartą nauczyciela nikt przecież ich nie zwolnii, więc niech nie mówią, że się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqq Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 13.02.08, 19:09 Nikt nie opluwa pani Ostrowskiej a prawdwa w oczy kole i fakt sa jakie sa. Moze nie przyszla od SLD i nioe mam miernych wyników szkole 20 ktores miejsce na okolo trzydziesci szkól. Tak sie nie chce pracować jako zwykly nauczyciel tylko rządzic. Z tewgo co wiem to miala najwyższy bdodatek motywacyjny wsrod dyrektorow, ciekawe czy jak teraz zostanie dyrektoredm tez go utrzyma.Pozdrawiam i z szacunkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymbark Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 82.139.57.* 17.02.08, 17:57 KOBITKA SPOKO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 13.02.08, 19:16 Jak pisza żle na innych to jest ok. Ale jak na pania anie to fe. Przeciez prawda jest że ta pani została dyrektorem za czasów sld i że teraz startowala z listy PO do Sejmu. Zamiast pilnowć szkololy walczyla o wieksze pieniasdze i wlasna poprawe bytu. Prawda jest że na okolo 30 szkol z winikami w tej szkole zajmuje 20 ktores miejsce, ale co tam przeciez miala duy dodatek motywacyjny, nalezal sie za takie wynuiki. I co wy na to nadal chcecie ta pania na dyrektora, amoze zrobic ja premierem, jak jest taka doswiadczona i doskonmala . POzdrawiam wszystkich zwo9lenikow tej pani z wyrazami szacunku. I jeszcze jedna nie chcialbym życ w kraju w ktorym żadzila by taka pani dyrektora. Czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.rad.vectranet.pl 13.02.08, 20:36 Aniu trzymaj się. Jesteś najlepszym dyrektorem jakiego miałem. Ty jedna miałaś odwagę pokazac jak byc człowiekiem Krzysztofowi S i Aurelii M. Wiedząc że, ich tzw. sprawiedliwość Cię dosięgnie.w twoim dyrektorowaniu jesteś CZŁOWIEKIEM MAJACYM ZASADY I POCZUCIE SPRWIEDLIWOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:40 czy państwo piszący te wszystkie posty nie widzą co osiągnął pan prezydent ogłaszając tak wcześnie konkursy ?. Jak do 1 września będzie wyglądała praca w tej szkole, jakie będą relacje między pracownikami ?.Podzielone grono,złosliwości, wypominki, oszczerstwa. To cel i cel osiągnięty - brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Rdomski Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 18:54 ty dyrektor może napiszesz jakie wyniki z egzaminów na zakończenie 6 klasy osiąga szkoła. Muszę się zastanowić czy posłać swoje dziecko do tej szkoły. Do roboty nieroby a nie pisać na forum bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edykomp Re: Rdomski Putin IP: *.tkdami.net 15.02.08, 08:23 Test ,,szóstoklasisty" to schemat, a wyniki o niczym nie świadczą Panie ,,Radomski Putin".Szkoła nr 4 jest nowa, kadra ,zapewne,dba o dzieci.Na pewno wszystko zależy od Pana-czy dobrze wychowuje dzieco, czy jest w stanie mu pomoc.Szkoła uczy, ale ,czy dziecko się, nauczy zależy od PANA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic1 Re: Rdomski Putin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 09:16 do edykom Jeżeli wyniki o niczym nie świadczą to w jakim celu jest ten test robiony. Kobieto przestań opowiadać bzdury i bronić marnej szkoły. Ładne mury szkoły nie świadczą o poziomie nauczania a z tego wynika że poziom nauczania jest słaby. Jak ktoś napisał. Czas na zmiany By żyło się lepiej wszystkim ne tylko tym z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Rdomski Putin IP: *.tkdami.net 15.02.08, 09:28 ja w tej szkole nie uczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Rdomski Putin IP: *.rad.vectranet.pl 15.02.08, 21:17 Rodzicu.Gdzie ty jesteś?.Kim jesteś dla swojego dziecka? Szkoła Ci sie nie podoba, kraj Ci sie nie podoba,nic w naszym kraju Ci sie nie podoba. Pozwalasz by nauczyciel wychowywa twoje dziecko. Przestań narzekac i zacznij je wychowywac albo oddaj je do adopcji i wyjedź na wyspy. ps: nie zapomnij zgasic swiatła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Rdomski Putin IP: *.rad.vectranet.pl 20.02.08, 08:21 Ludzie, czy Wy nie widzicie, że ktoś na siłę chce skłócić grono, a szkołę przedstawić w złym świetle!!!!Ciekawe czemu taka awantura skoro jest to jedna z najgorszych szkół, a grono to stado wrednych, niekompetentnych idiotów.Drodzy Państwo nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej! Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 15.02.08, 09:26 Test jest robiony, nie wiem dla kogo, ale dla mnie, jest żenujący.Wszystiego, wg schematu można nauczyć, ale, o co uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 15.02.08, 13:01 Test jest chyba jakąś wykładnią poziomu nauczania. Pisza go wszystkie dzieci. Trudno mi jakoś sobie wyobrazi, że nauczyciele w tej szkole są tacy doskonali a tylko uczniowie i rodzice im nie dorównują. Absurd. Patrząc na całą Polska oświatę to jest chora. Zobaczcie ile dzieci chodzi na korepetycje, czy to nie jest chore. Nauczyciele idą z programem i wcale im nie zależy na poziomie nauczania. Im więcej osób pójdzie na korki tym lepiej. A swoja drogą ciekawe czy od tych lekcji płacą podatki. Może najwyższy czas temu sie przyjęć i wprowadzić taka ja taksówkarza kasy fiskalne. Ps. dotyczy to tez lekarzy , adwokatów itp. Będą wówczas pieniądze na podwyżki dla nauczycieli tez - dobrych nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczona Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.163.* 16.02.08, 09:27 Moi drodzy! Ja jako członek RR uczestniczyłam w ubiegłym roku w konkursie na dyrektora w PSP nr17 to była wielka FARSA, Fałek to osoba bez skrupułów, Wszyscy chcieliśmy naszą dyrekcję,miała do tego najlepsze przygotowanie merytoryczne, pedagogiczne oraz praktykę BYŁA NAJLEPSZA - Fałek zapewniał ze wszystko bedzie dobrze, ze wygra najlepszy i takie tam inne dyrdymałay. Na potwierdzenie naszych słów i zebraliśmy 600 podpisów,apelowaliśmy na sesji miejskiej do władz i prezydenta Kosztowniaka, napisaliśmy do Prezydenta Polski aby nam pomógł by w naszej szkole została p. MALMON-TOMCZYK. Nikt nie chciał nas słuchać tylko mydlili nam oczy, a na koniec Fałek przyprowadził do szkoły p. Maniak i powiedział ze ona i tak tu bedzie pracować i nie liczy sie tu nic, ani" Mur nauczycieli za swoją szefową, ani uczniowie i ich rodzice" nic nie pomogło. Z góry było już ustalone KTO i GDZIE. To walka z wiatrakami. Nasza władza opiera się na zakłamaniu układach a MY normalni ludzie nie mamy NIC do powiedzenia. Zyczę WAM większego szczęścia w walce o dyrektora PSP nr 4. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 10:46 Patrzę na to wszystko już drugi rok.Nie mogę się nadziwić co dzieje się w oświacie.Przecież bawicie się Panowie przyszłością Dzieci.Wiem że w większości macie prawie dorosłe dzieci i po was bodaj potop,ale nie jest to myślenie strategiczne o przyszlości naszej Oświaty.Panie dyr. Wydziału Edukacji przecież Pan zna dyrektorów ,był Pan do niedawna jednym z nich ,i co punkt widzenia zmienił się tak szybko w zależności od miejsca siedzenia.Dlaczego traci Pan twarz i wypracowaną przez tyle lat opinie Prawego człowieka.Czy było lub jest WARTO .Przecież będzie jakieś jutro i co Pan powie wtedy i kto wogóle będzie chciał tego słuchać.Oczekuję Pańskiej rezygnacji z tej nie pasującej do Pana GRY jako jedynego Honorowego wyjścia z tej sytuacji. Pozwolę sobie przytoczyć słowa pasujące do konkursu w PSP4 i Ty przeciwko mnie Brutusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary-belfer Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 82.139.42.* 17.02.09, 00:34 wybory do szkol radomskich to jedna wielka korupcja .Falek załatwia stołki sobie iswoim kolesiom a co na to swiętojebliwa i ze wszech uczciwa paniusia -M.Wróbel?Obiecywala dobro dla Radomia a sama zwinela dupe w troki ,zostawiajac skorumpowialego ćwoka chyba sama dupą yrzęsie i nam zostawia parobasa do załatwiania własnych interesow.Ludzie,ocknijmy się i na taczki z oszustami .Wreszcie kogoś trzeba zawiadomić o tym co ta szubra w naszym mieście wyprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary-belfer Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 82.139.42.* 17.02.09, 01:00 co,prawda w oczy kole,ty szczurze.tak sięsklada że znalem dyr. 17 - mloda i otwarta na nowosci i środowisko -odważna kobiete ale dla was miernoty nie o ucznia chodzi tylko o własne jaja!!!Bogu dzięki ,że wkrotce sami się pożrecie ze sobą i niech się tak stanie, o co bedziemy błagać NAJWYZSZEGO,z nadzieją,ze że znikniecie z historii mojego miasta -przynosicie tylko hańbę i nic więcej.AAAA...Fałkowi życzę,żeby dostał sraczki po kolejnej darmowej wyżerce i niech nas nie raczy swoją tłustą mordą upasioną na ludzkiej krzywdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 16.02.08, 16:26 Precieże wszystkim wiadomo, że na taki konkur Pan lub Pani dyrektor z rady rodzicow i z niejakiego ciała pedagogicznego wybieraja sobie zaufanych kludzi. Więc niech ci wszyscy dyrektorzypiastujący funkcje lącznie ze "świetną" dyrektorką z PSP nr 4 nie opowiadają dyrdymałów, że to wszystko jest z ich strony takie demokratyczne, a tytlko ta parszywa władza jest taka nie dobra i miesza im w kotle. Fakt trzeba śweieżej krwi czas szkończyć z ukladami w szkole. Tak swoja droga to faktycznie szkola nr 17 b yla to wizytowka Radomia, nawet o ogrodzenie, ktore bylo dziurawe nie potrafila ta pani zadbać. A rada rodzicw to zazwyczaj grono wielbicieli nieomylnych dyrektorów. A tak napraswde to poprzednia Pani dyrektor nie byla zbyt wybitna i czas bylo na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:01 Dyrektorem w naszej szkole powinna zostać Ania Seta, sprawdziła się jako wice, to doświadczona osoba Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
naiwna_krysia4 Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 16.02.08, 17:36 Nie wydaje mi się żeby pani Seta była zadowolona z faktu, że jej nazwisko pojawiło się na forum i to jeszcze w kontekście całego tego zamieszania. Jeżeli, drogi pracowniku, rzeczywiście dobrze jej życzysz to się trochę zastanów."Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził". Przecież ona też w jakiś sposób zarządzała ludźmi i na pewno znajdą się tacy, którzy jej za coś nie lubią.Wiemy już,że w PSP4 pracują szuje (czarek, nauczycielpsp4 itp - patrz wyżej na posty), które nigdy nie mówią tego co myślą w oczy i jedynie czekają na okazję, żeby kogoś bezkarnie i anonimowo opluć. A swoją droga to zastanawiające... Co jest z nami (nauczycielami) nie tak, że niektórzy z nas są tak zawistni, pamiętliwi i niesprawiedliwi dla innych? Czy to frustracja bo nam tak nędznie płacą? Jak możemy kłaśc dzieciom do głowy samę mądre i wartościowe rzeczy jeśli sami jesteśmy bez wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczycielka Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.22.radom.pilicka.pl 16.02.08, 18:53 Ludzie! Opamiętajcie się! Jeszcze się taki nie urodził...A pani O. jest w porządku, zrypie, pogładzi, zrypie, pogładzi. Kto by z wami wytrzymał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_drugi Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 16.02.08, 22:13 A ja uważam że dyrektorem powinien zostac Marcin Wachnicki. Mlody kreatywny doswiadczenie w zarzadzaniu ma kilkuletnie wprawdzie, ale jako mezczyzna (przystojny zreszta) swietnie bedzie reprezentowal nasza szkole i rozladuje powstale napiecie. Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik trzeci Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 82.139.39.* 16.02.08, 22:47 no jak Wachnicki zostanie to pozostaje tylko powiedzieć: czwórce gratulujemy dyrektora, żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 17.02.08, 19:35 do XXX - zjadasz litery i przekręcasz słowa.Jesteś typowym stronnikiem Sońty,Fałka i Wójcików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 17.02.08, 11:01 a może dyrektorem zostanie Janek Klos. Jako asgent sprawdził się. Wiem bo oglądałem stawke większą niz zycie. No moze jescze ten o Babinicz tez byl dobry. a O TYM RYPANIU I GLADZENIU TO O CO CHODZIŁO HI HI HI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxyyzz Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 17.02.08, 13:57 Gosia Machnio dyrektorem. Zorganizownie, ludzkie kontaktry mierdzyludzkie i zawsze szykowna elegancja. No i ma poparcie ZNP To sa jej atuty. Kto jets za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 17.02.08, 15:17 Jak taka fajna to ja ! Hanibal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paaaaaa Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 17.02.08, 17:42 Jestem bardzo ciekawa, jak za tydzień odnajdziecie sie w pracy. Dostatecznie napluliście na siebie, na swoja szkołę, namieszaliście jak tylko możliwe i ile możliwe w swoim środowisku. Teraz zabraliście sie za zastępców wycierając sobie buzie ich nazwiskami. I wśród nich próbujecie teraz zamieszać. To nie Falek i Ostrowska jest Waszym bólem. To Wy sami jesteście dla siebie wrzodem na d.... Chcecie ustalać reguły konkursu, nie znając sie na tym. Tak zresztą jak i większość z was (piszących tu)nie zna sie na swojej pracy. Jedna i ta sama osoba produkuje się zawzięcie na forum. I to Ty, miernoto nauczycielska, zabierasz głos w sprawie, w której powinnaś siedzieć cicho, bo każdy następny dyrektor z hukiem Cię wywali za swoja byle jaką prace. Nietrudno domyśleć sie kto pisze te posty. Możesz sobie zmienić czcionkę, możesz udawać, ze robisz bledy, ale sposobu wysławiania sie nie zmienisz. Dlatego nietrudno Cie rozpoznać. Lepiej weź się za porządne kształtowanie sylwetki (fizyczne tez) Waszych uczniów, niż na obrzucanie błotem, znawco przedmiotu „specjalistko od wychowania fizycznego” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Ciekawe kto...? IP: *.tkdami.net 17.02.08, 18:57 A ja zacieram ręce i zastanawiam się kto pierwszy zwróci się do odpowiednich organów o sprawdzenie personaliów piszących niektóre posty i skieruje sprawę do sądu. Myślę, że parę osób śmiało już to może zrobić, z prezydentem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 17.02.08, 20:34 Jak wynika z danych Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (raport OECD "Education at the glance 2006") polscy nauczyciele zarabiają najgorzej nie tylko w Europie. Najwyższe pensje są Luksemburgu - rocznie nauczyciel zarabia równowartość ponad 80 tys. dol. (dane dla nauczycieli gimnazjów publicznych, z 15-letnim stażem pracy, w przeliczeniu na dolary z uwzględnieniem siły nabywczej pieniądza - tzw. PPS). To osiem razy więcej niż polscy pedagodzy ze średnim zarobkiem na poziomie 10 tys. dol. Za Luksemburczykami są Szwajcarzy - około 55 tys. dol. rocznie. Nasi sąsiedzi - Niemcy - zarabiają w szkole prawie 50 tys. dol. rocznie. W Anglii nauczyciel dostaje średnio cztery razy więcej niż w Polsce, a w Czechach - dwa razy więcej. Najbliżej polskich zarobków są Węgrzy i nauczyciele w Chile, ale i tak dostają prawie o połowę większe pensje. Nie jest prawdziwy zarzut, że polscy nauczyciele mają najwięcej wakacji i ferii. Według danych OECD o trzy tygodnie dłużej w roku pracują tylko w Danii, a o dwa - w Niemczech i Holandii. Za to o cały miesiąc krócej niż w Polsce uczy się we Francji, a o półtora miesiąca krócej - we Włoszech. Z faktami się nie dyskutuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka_ Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 17.02.08, 20:47 Co z tego że ludzie to przeczytaja, i tak nie beda chcieli tego przyjąc do wiadomości.Przecież wiekszosc z nich ma uczulenie na nas - nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwna_krysia4 Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 17.02.08, 22:35 I nic dziwnego, jeżeli pokazujemy taki poziom na forum. Powinniśmy świecić przykładem kultury i wyważonych sądów a nie wyzywać się jak przekupy na targu. Niekórzy z nas nie powinni trafić do tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inteligent Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.radom.net 18.02.08, 12:52 Uświadomienie ogółowi faktu niskich zarobków nauczycieli w Polsce to jedno, a próba odpowiedzi na pytanie: dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić? - to drugie. Socjologowie polscy napewno znają odpowiedź na te pytania, a co lepiej myślący Polak po zastanowieniu dojdzie również do tego samego wniosku: nigdy polscy nauczyciele, emeryci, itp. nie "doszlusują" zarobkami do średniej europejskiej, ponieważ z racji ogromnej liczby tych pracowników w Polsce stanowią oni ważną siłę wyborczą. Karmieni na zasadzie kija i marchewki co cztery lata łapią się na obietnicach wyborczych bez pokrycia. Rządzący w Polsce dobrze o tym wiedzą, i nigdy nie spowodują wzrostu zarobków dla tych grup do takiego poziomu, aby sterowalność nauczyciela lub emeryta nie mogła odpowiadać rządzącym. Aby zrozumieć ten mechanizm można zaproponować nastepujące rozważania: Jesteśmy Świętym Mikołajem i zostaliśmy zaproszeni do wręczenia prezentów w dwóch Domach Dziecka. Udajemy się do pierwszego, pokazujemy dzieciakom worek z prezentami i jesteśmy "noszeni na rękach" za dobroczynność. Udajemy się do drugiego DD a tam zaskoczenie: co nam Mikołaj przyniósł? - pytają dzieci. Samochód - mamy zdalnie sterowany, lalkę - mamy chodzącego robota, słodycze - wypchaj się, już nam się zęby popsuły. Co jeszcze masz? - pytają zniecierpliwione dzieci i po chwili traktują nas tak, jak potraktówał "ktoś" bezrobotnego w Warszawie - ... dziadu!. Ot i mamy cały mechanizm, który obowiązuje w Polsce w stosunku do niektórych grup zawodowych. Jak to zmienić? I tutaj skrajny pesymizm - nie będzie nigdy lepiej. Trzeba albo: (1) pogodzić się z tym, (2) zmienić zawód, (3) wyjechać z kraju i rozpocząć nowe życie zawodowe czego życzę wszystkim forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 18.02.08, 15:58 Już za tydzień będziecie sobie patrzyć wszystcy w twarze i będziecie sobie prawić "szczere" uśmiechy - a niektórzy niech oczekują wizyty przedstawicieli organów prokuratury.......... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 195.93.162.* 18.02.08, 21:39 Czas goi rany, a z pewnymi rzeczami trzeba sie pogodzić, jest czas rządów i czas gdy trzeba odejśc. Tylko ludzie wielcy potrafią to zrobiic z klasą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 80.249.4.* 19.02.08, 07:43 czy TO WAŻNE KTO rządzi - LICZY SIE JAK rządzi. pOZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegaczka Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.tkdami.net 19.02.08, 08:14 kto dyrkiem/ką będzie? szkoła nosi imie Jagiellonczyka - niech więc startują chętni w Biegu Kazików 2 marca i kto pierwszy ten lepszy - ot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Gdzie uczciwość i etyka? IP: *.tkdami.net 21.02.08, 20:42 To nie jest awantura o ten konkurs. To jest krzyk rozpaczy i protest przeciw braku kultury i etyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naucz. in. szk. Re: Gdzie uczciwość i etyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 10:31 Pzeczytałam całe forum. TRAGEDIA. Czyż w tej dyskusji zabierali głos pedagodzy, którzy uczą zasad ogólnoludzkich? Mam nadzieję, iż uczycie Państwo tylko metodyki swojego przedmiotu. Jestem nauczycielem i uważam, że większość z Was nie ma prawa oceniać postawy moralnej swoich uczniów!!! A przecież oceny z zachowania ktoś wystawił. Jakim prawem pytam. Czym się Państwo kierowaliście - skoro sami niewiele reprezentujecie. Wasze posty bzz niesmaczne, nieetyczne i niekulturalne. Sama już nie wiem o co walczycie oskarżając sie wzajemnie. A opinia w świat poszła. Pozdrawiam. Czas na refleksje Drogi Nauczycielu z PSP nr 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chopaczek102 Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 19:13 Ja myśle że niestety ale p. Fałek narobił sobie w papiery. Czas PIS minoł jeżeli razem z p. Sontą brali pieniadze na reklamę przed wyborami od sponsora, który jest producentem okien to niech mu teraz odda a nie na siłe załtwia prace jego córce. Ta pani pracuje pare lat uczy wf. Ukończyla znaną uczelnie w Białej Podlasce w takiej gdzie przyjmują jak nigdzie sie nie dostaniesz. Wielki fachowiec ale tatuś ma kase wielki sponsor to niech córke utrzymuje bo ona i na nauczyciela sie nie nadaje!!!! nikt jej nie lubi ale gdzy będzie na kierowniczym stanowisku to szefa każdy musi lubieć. Takich juz dyrektorów kilku w mieście mamy gdzie nikt ich nie chce ale maja za plecze w PiS np Liceum czachowski pani od fikołków, Elektronik- pan od fikołków, Chałubiński dyrektorka przyniesiona w teczce przez p.Fałka i wiele mozna by bylo wyliczac!!!! O zgrozooooo gdzie ja żyje w jakim mieście samych wykształciuchów aż wstyd sie przyznać, że to moje miasto. Kto moje dzieci ma uczyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 21:38 Również w Kochanowskim jest przyniesiony w teczce, bez konkursu "geograf". Robi się duszno w tym konkursowym,radomskim maglu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netn Re: Awantura o konkurs w PSP nr 4 IP: 82.139.48.* 30.08.08, 17:48 To bardzo dobry dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompleks polski Może to tu jest pies pogrzebany? IP: *.tkdami.net 23.02.08, 22:13 Polscy mężczyźni zajmują jedno z ostatnich miejsc pod względem długości członków w Europie. Tak wynika z raportu Europejskiego Towarzystwa Medycyny Seksualnej. Wyprzedzają nas nawet Niemcy - pisze DZIENNIK Unia Europejska po raz pierwszy podała oficjalną klasyfikację penisów - wraz z precyzyjnym podziałem na rozmiary - mały, średni i duży. Te pierwsze podczas wzwodu nie przekraczają 14,1 cm długości. Rozmiary średnich zaczynają się od 16,1 cm, a dużych od 18,1 cm. Polscy seksuolodzy oświadczyli, że z przyczyn humanitarnych nie podadzą średniej dla naszego kraju. Nie ukrywali jednak, że jest ona dość niska. Badanie Europejskiego Towarzystwa Medycyny Seksualnej przeprowadzono z wielkim rozmachem: o długość przyrodzenia zapytano około 50 tys. dorosłych mężczyzn z wszystkich krajów Unii. Co dziesiąty ankietowany wyznał, że jego członek nie przekracza najniższej normy. Największa grupa - bo aż 66 proc. - podała, że ma średniego penisa. Co piąty mężczyzna chwalił się zaś, że jego przyrodzenie mieści się w górnych granicach normy. Rekordzistami okazali się Skandynawowie, a konkretnie Szwedzi. Ich penisy w zwodzie miały nawet po 25 centymetrów długości! Na swoje wyposażenie nie narzekali też Włosi. Przy okazji przeprowadzanie ankiety na jaw wyszły też ciekawe fakty. Okazało się między innymi, że w południowych regionach Italii od wieków praktykuje się metodę, która ma spowodować powiększenie członków. Polega ona na regularnym masowaniu penisa u niemowlaka i naciąganiu go w nadziei, że stanie się choć odrobinę dłuższy. Tą swoistą fizykoterapią zajmują się zazwyczaj matki, ciotki oraz babki maleńkiego chłopczyka. Inne znane w Europie ludowe metody powiększania to zawieszanie na prąciu ciężarków, ale także siadanie na penisie albo nawet... ściskanie go udami. Lekarze odradzają jednak stosowanie takich praktyk, bo ich skuteczność nie jest do końca potwierdzona, a co gorsza - mogą nawet wyrządzić poważną krzywdę. Co zatem mają zrobić panowie, którzy zostali wyposażeni przez naturę mniej hojnie niż ich sąsiedzi? Pytanie to z pewnością może dręczyć Polaków, bo - jak wynika z raportu - zajmujemy jedno z ostatnich miejsc pod względem długości członków w Europie. Wyprzedzają nas nawet Niemcy. Seksuolog profesor Lew Starowicz nie chce jednak podać żadnych szczegółowych danych. Twierdzi, że to ze względów humanitarnych. "Takie informacje spowodowałyby tylko negatywne skutki terapeutyczne. Mielibyśmy zaraz wzrost liczby mężczyzn cierpiących na depresję oraz lawinę żądań i próśb o skierowanie na operacje powiększające" - tłumaczy prof. Starowicz. Już teraz do jego gabinetu trafiają panowie, którzy stanowczo domagają się interwencji chirurgicznej. Tylko w ubiegłym roku było ich aż 62. Co ciekawe, żaden nie wymagał przeprowadzenia takiego zabiegu. "Podawali zaniżone rozmiary. Dopiero po badaniu, które polega na zmierzeniu członka w specjalnej bańce próżniowej, okazywało się, że nie mają żadnych powodów do kompleksów" - zapewnia seksuolog. Mężczyźni wiedzą jednak lepiej. Aż 62 proc. z nich jest głęboko przekonanych, że im większego mają penisa, tym większy wzbudzają szacunek u kobiet. Nie zważając więc na spore koszty zabiegu (ok. 850 euro) i jego znikome efekty (operacja powoduje wyciągnięcie prącia od 2 do 3cm), panowie walą do klinik drzwiami i oknami. I żądają wydłużenia przyrodzenia. "W męskim pojmowaniu świata głównym, jeśli nie jedynym winowajcą odpowiedzialnym za kobiecą zdradę jest zbyt mały penis partnera" - tłumaczy seksuolog profesor Zbigniew Izdebski. I podaje przykład: "Niedawno miałem pacjenta, który długo nie mógł dojść do siebie po tym, gdy jego małżonka oświadczyła, że rzuca go dla mężczyzny z mniejszym członkiem. Temu człowiekowi po prostu nie mieściło się w głowie, że kobieta może zrezygnować z przyjemności, jakiej dostarcza jego długi członek". Tyle tylko, że rozumienie przyjemności przez kobiety bardzo różni się od męskiego punktu widzenia. Aż 9 na 10 kobiet twierdzi bowiem, że o wiele ważniejsza od długości prącia, jest jego grubość, bo to głównie ona dostarcza im przyjemnych odczuć. "Pod tym względem wszystkie Europejki były niemal jednomyślne" - uśmiecha się profesor Starowicz. Zamiast więc biegać na zabiegi i wierzyć w ludowe gusła, lekarze doradzają Polakom, by... częściej uprawiali seks (penis jest bowiem narządem, który nieużywany zmniejsza się i nieodwracalnie traci swoją sprawność - przyp. red.) oraz bardziej dbali bardziej o serce. Problemy z krążeniem - o czym zapominają mężczyźni - mają bowiem bezpośredni wpływ na ukrwienie najcenniejszego męskiego klejnotu. Ewa Gadomska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Może to tu jest pies pogrzebany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:15 Czas Anny się skończył. Nowo powołana Pani dyrektor dostała brawa od Rady Pedagogicznej. Umarł król niech żyje król Tak było jak odchodził Sońta i tak jest jak odchodzi Ostrowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Może to tu jest pies pogrzebany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:36 Bardzo dobra wiadomość. Brawo Panie Prezydencie Fałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszka Re: Może to tu jest pies pogrzebany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:19 Brawo fałek - za trzy lata u twoich dyrektorów będzie zupełne dno. Niech zyje Lenin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaehbd Re: Może to tu jest pies pogrzebany? IP: 82.139.48.* 28.08.08, 22:14 Już jest dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZA Re: Może to tu jest pies pogrzebany? IP: 82.139.50.* 03.09.08, 21:45 Gdybyś uczestniczył w tej radzie, to wiedziałbyś czyją zasługą były brawa dla nowo powołanej Pani dyrektor. Powodem radości było wskazanie dotychczasowej wice, i nie "przyniesienie w teczce" kogoś z zewnątrz. Sońta odchodził ze stanowiska, bo wybrał funkcję radnego RM, a Ostrowskiej chcą się pozbyć w bardzo brzydki sposób. Na ich miejscu nie liczyłabym na "zmęczenie materiału". Odpowiedz Link Zgłoś