bandycki.uklad.po.wrocil 20.03.08, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
platformer Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków 20.03.08, 23:23 Nie cierpię tego internauty,ale zamknięcie częsci szpitala przez PO bardzo mnie wyprowadziło z równowagi.Jak tak dalej pójdzie skończymy jak SLD i PIS.Co pan najlepszego robicie Panie Wojewodo i Pani Minister????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:37 Jak to zamknięcie przez PO ? Urwałeś się z księżyca ? Mylisz przyczyny ze skutkiem, co nie wystawia najlepszej oceny twojej inteligencji. Jak sobie to wyobrażasz ? Jeżeli nie było na oddziałach lekarzy, to chorzy mieli tam pozostać ? I może rodzina powinna ich tam leczyć ? O zamknięcie miej oddziałów miej pretensję do p. doktorów, którzy tylko kasę widzą przed oczyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 05:29 Szanowni "radni".A może jak Wam tak dobrze idzie podnieślibyście może stawki za usługi Taxi.Około 9 lat stoją w miejscu.Wtedy Zus wynosił ok.200zł dziś prawie 800zł.Paliwo było przeciętnie 3x tańsze.O rozszerzonych strefach nie wspomnę. Czy taksówkarze to wylądowali z księżyca?To taż są mieszkańcy tego miasta.I pewnie na nie których z Was głosowali/po cholerę?/.Mało tego,w tym mieście płacą podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 05:38 Tak,Kaczyńscy zostawili świetlaną przyszłość a P.O. spieprzyło.Człowieku, wyluzuj.W tej PiS-owskiej zawiści wszystko Ci się pomyliło."Białe miasteczko" pod oknami Kaczyńskich to taż była wina Kopacz.Dlaczego w szpitalach nie można zrobić 3 zmian jak w fabryce.Po cholerę granda żle opłacanych lekarzy od 8 do czysto teoretycznie 16.A póżniej dyżury.Chory jest chorym od 8 do 16 ?.Ale lekarze pewnie na taki system się nie chcą zgodzić.To poprostu jest zachłanność na grosz.I tyle.A z tym P.O.to otrzeżwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.algo.radman.pl 21.03.08, 05:51 Oj bogaty ten elektorat PIS, bogaty na naszej krzywdzie, 15% podwyżki to dla niego jakieś grosze, zastanów się albo na księżyc..... To dopiero hipokryzja, już na was nigdy nie zagłosuję hipokryci, z wiatrakami walczycie zamiast zająć się problemami radomian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz K. Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 07:43 "Jego zdaniem radni powinni się też zastanowić nad wprowadzeniem dopłat do wody i ścieków" - panie karas ktos w panskim pamietniku napisal: "Woda jest już i tak w naszym mieście bardzo droga, więc czas chyba na wprowadzenie jakichś rozwiązań socjalnych" - czyli co zwów całe społeczeństwo zapłaci, ja nie mam ochoty być sponsorem? A może czas na edukacje jak wodę oszczędzać? Mam 3 osobową rodzinę myjemy się codziennie, mamy pralkę. Wody zużywamy 4 m3. Rady: 1. Nigdy nie wylewaj niepotrzebnie wody, kiedy można jej użyć np.: do podlewania kwiatów, ogrodu, czy sprzątania 2. Napraw kapiące krany wymieniając uszczelki. Jeżeli kran kapie z częstotliwością 1 kropli na sekundę można oczekiwać utraty 11935 litrów wody rocznie. 3. Sprawdź, czy nie wycieka woda ze zbiornika Twojej toalety. 5. Unikaj zbędnego spłukiwania toalety. Chusteczki, owady i inne tego typu śmieci wynieś raczej do kosza na odpadki, niż do toalety. 4. Bierz szybki prysznic. Zastąp natrysk wersją oszczędnościową, z małym strumieniem. 5. Używaj małej ilości wody do kąpieli. Napełniaj wannę w 1/3 , a przedtem zatkaj odpływ korkiem. Początkowy napływ zimnej wody może być ogrzany przez dodatnie później gorącej. 6. Nie pozwól , aby woda była odkręcana, kiedy golisz się lub myjesz twarz. 7. Używaj zmywarki i pralki tylko wtedy, kiedy ją uzupełnisz lub ustaw na program oszczędnościowy, zużywający wodę w ilości adekwatnej do wielkości załadunku. 8. Kiedy zmywasz ręcznie napełnij jedna komorę zlewu lub miskę wodą z płynem. Spłukuj szybko po niewielkim strumieniem bieżącej wody. i tego bym sie trzymal, a ponadto: www.gazetawyborcza.pl/1,76842,5039838.html Jeziora i rzeki to niecały promil wszystkich zasobów wody na Ziemi. Jeśli nie nauczymy się lepiej z nich korzystać, pogrążymy się w konfliktach o dostęp do życiodajnych źródeł - ostrzegają naukowcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:07 Zapomniałes dodać Tadeuszu : 9. Kąp się tylko 1 raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz K. Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:14 dyskusja z toba heleno jest jak gadka z dupa o polnocy, wiec zamilkne bo twoj intelekt mnie poraza, choc mimo wszystko poczytaj sobie: Jedna kąpiel w wannie to 120 - 200 l wody. Na mycie po prysznicem wystarczy 10 - 20 litrów. Jedna osoba zaoszczędzić może od 110 do 180 litrów wody dziennie. Pomnóż te liczby osób w rodzinie (np. 4) i liczbę dni w roku i porównaj oszczędności: 365 x 4 x110/180 = 160600/262800 litrów. 365 x 4 x 10/20 = 14600/ 29200 litrów Zatem mogą one wynieść od 144 do 234 kubików. Jeśli pomnożysz to tylko przez np. 6 zł, czyli cenę wody zimnej (i ścieków), to daje to kwotę od 864 zł do 1404 zł /rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzgardzacz Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.100.udn.pl 23.03.08, 08:14 Ta bucu wycieraj się szmatką najlepiej a potem dziwic sie ze tak śmierdzi w autobusie starych , skąpych ludzi.Można oszczedzac na wielu rzeczach ale na higienie to juz upodlenie siebie.Tobie to pewnie nie przeszkadza bo gorycz bycia zerem wypelnisz glosujac na PO , zrobisz ksero swojej karty do glosowania i powiesisz w swojej kawalerce przy wejsciu co by kazdy mógł zobaczyc ze z ciebie "intelektualista" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz K. Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 08:37 mylisz skapstwo z oszczednoscia ale to juz tylko twoj problem jednak słusznie napisalem rozmowa itd... mieszac polityke z myciem tylko dupa potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodny świat Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:34 dobry tekst. obłudnik i hipokryta. niech powie jak głosował kiedy rzadził tym miastem jako przewodniczący klubu sld razem z sekretarzem pzpr d/s propagandy!!! wtedy nie piał o socjalnych zabezpieczeniach a podwyżki były nawet o 20% i to w latach 99,00,01,02 gdzie było najwieksze bezrobocie bieda i nędza.w tym czasie poupadały wszystkie największe zakłady pracy. a więc wtedy te podwyżki były bardzo dotkliwe i ówczesne władze miasta powinny wprowadzić jakieś socjalne rozwiązania. a swoją drogą to rada miasta w 2004 roku (władza generała) przyjęła program inwestycyjny dla wodociągów miejskich które realizują inwestycje przy znaczącym udziale środków UE. a no właśnie chcieliśta UE to ją mata. czy ktoś myślał że nam dadzą coś za darmo!!!!? hehehehe!cytuję:"mieszkańcy muszą wydawać na wodę i odprowadzenie ścieków od 4 do 5% swojego dochodu do dyspozycji gospodarstw domowych. taki dochód wylicza gus i jak wynika z jego danych daleko nam jeszcze do wskaźników ŻĄDANYCH PRZEZ KOMISJĘ EUROPEJSKĄ". czyli czeka nas gehenna podwyżek od kochającej nas UE i to bez względu na to czy rada miasta będzie za czy przeciw!?. to sam dzieje się z cenami śmieci,limitami CO2-czyli w konsekwencji bardzo znaczącymi podwyżkami cen prądu(takie kwiatki wychodzą z traktatu akcesyjnego podpisanego przez pana ówczesnego szefa millera w latach 80 sekretarza wojewódzkiego pzpr )!!!! panie bohdanie idź lub jedź pan pod siedzibę KE i tam walcz i wylewaj swoje gorzkie żale i nich UE da nam środki pomocowe dla najuboższych bo takich ludzi faktycznie jeszcze jest sporo w naszym mieście!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:29 Podaj kiedy i jakie podwyżki wody były gdy rządziło w mieście SLD a nie pisz o czym nie wiesz a tylko prpagandowo głos zabierasz. Niech ktoś może nasze wodociągi albo prezydent pokażą przepis (jego treść z metryczką), który każe tak podnosić cenę wody. Najłatwiej własną pazerność zwalać na Unię. Robił to już Balcerowicz głosząc, że Unia żąda 22% VAT'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam co wczoraj Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:43 same fakty.nie bądź taki zapiekły. jak rządziło sld w koalicji z UW to też znacznie podnosiło ceny. a gzdie tego szukać. przejść się do urzędu miasta i poprosić sobie uchwały z tamtych lat. ale może3sz się bardzo roczarować swoimi idolami z sld!!! acha! i wtedy rada mogła jednak decydować o skali tej podwyżki i nawet jej nie wprowadzaniu! ps mimo że jestesmy z innych światów to okazji swiąt Wielkanocnych zyczę WESOŁEGO ALLELUJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków 21.03.08, 15:36 Do anonimowego "wodnego świata": Cóż, jesli rozmawiamy na temat hipokryzji to według tego co tu zostało napisane mogę odpowiedzieć tak: obecni radni PiS-u w kadencji, gdy rządziła lewica też sprzeciwiali się podwyżkom, a dziś ochoczo głosują "za". Wychodzi więc na to, że wszyscy politycy to hipokryci... A teraz już poważnie. Wcale nie próbuję mówić, że było inaczej. Od wczesnych lat 90. każda władza, także niestety i ta lewicowa (która w tym okresie rządziła tylko 4 lata) uderzała w mieszkańców rozmaitymi podwyżkami. Tyle, że to akurat nie lewica zdegradowała Radom, bo kiedy już obejmowała władzę to niemal wszystko dogorywało. To nie lewica potulnie przyjęła amerykańskie embargo na eksport broni do wielu krajów świata (w efekcie upadek "Łucznika"), to nie lewica zniszczyła handel ze Wschodem, gdzie z miejsca ponad 1 mln osób w Polsce zostało bez pracy (m.in. upadek Radoskóru i Blaszanki), a takie przykłady można by mnożyć. Niestety społeczeństwo Radomia ubożało i ubożeje nadal i już w poprzedniej kadencji postanowiłem, że ja ręki do dalszego zubażania społeczeństwa przykładał nie będę (chyba lepiej jest coś zrozumieć późno niż wcale, choć już za rządów lewicy byłem w tej grupie radnych, która niezbyt chętnie przyjmowała wszelkie podwyżki). Trudno więc mówić tu o obłudzie, po prostu powiedzmy, że wyciągnąłem odpowiednie wnioski i do dziś jestem konsekwentny. Teraz woda. Na moim osiedlu mało kto płaci rachunki poniżej 100 zł, a ponadto dostęp do wody w XXI wieku nie jest chyba czymś szczególnym. Jesli dla Pana 15 złotych miesięcznie to mało, to proszę porozmawiać z biednymi mieszkańcami Radomia, którzy liczą każda złotówkę (i nawet te nie wiem jak wyliczone 7 złotych to jest b. dużo). Jeśli inne gminy, wcale nie bogatsze mogą dopłacać, to dlaczego Radom nie może? I jeszcze jeden aspekt. Ludzie będą wodę jeszcze bardziej oszczędzać, więc przychody z tego tytułu do Wodociągów, mimo podwyżki cen, wcale nie muszą być wyzsze! Co do Unii, nie muszę się wstydzić, że byłem za wstąpieniem do niej naszego kraju i że lewica właśnie wprowadzała Polskę do UE także przy wsparciu PiS-u i PO oraz wielu innych partii. Ten wzrost gospodarczy, który mamy zawdzięczamy nie żadnej z tych partii, ale właśnie m.in. unijnym pieniądzom. I na zakończenie kilka słów o mojej postawie w Radzie. Nie jestem ani wrogiem PiS-u (choć może powinienem), ani PO (choć pewnie też powinienem), ani nikogo innego. Wspieram to co dobre (lewica jako piewrsza poparła pisowski budżet na 2008 rok), krytykuję to co złe (wzrosty cen śmieci, wprowadzanie podatku od deszczówki, brukowanie placu przed gmachem Corazziego). Poseł Krzysztof Sońta, z którym nieraz "darłem koty" na sali obrad, trafnie napisał na swojej stronie internetowej: "opozycji trzeba słuchać, popełniliśmy trochę błędow" (cytat z pamięci). Ja kiedyś niezbyt chętnie słuchałem opozycji, potem kolejne lata w samorządzie nauczyły mnie, iż dziura w jezdni nie jest ani czarna, ani czerwona, ani lewicowa, ani też prawicowa, a mieszkańcy oczekują rozwiązywania podobnych problemów ponad podziałami. Staram się jak widać być krytyczny także wobec siebie i swojej opcji (zapraszam na bloga, tam jest więcej na ten temat), ale w kwestii kolejnych obciążeń wobec mieszkańców będę konsekwentnie głosował przeciw. Dziś robiłbym zresztą tak również, gdyby miastem rządziła lewica. Pozdrawiam serdecznie! PS: Oczywiście szanuję tych, ktorzy mają inne zdanie, bardzo tylko proszę, aby nie mijać się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.eranet.pl 21.03.08, 16:12 Niech Szanowny Pan raczy zauważyć, że jeżeli np. rachunek za wodę i ścieki wynosi 120 zł miesięcznie to przy cenie 6 zł za metr wody i ścieków daje właśnie zużycie 20 m3 (łącznie woda i ścieki), zatem podwyżka 32 gr za m3 wyniesie dokładnie 6 zł 40 gr, czy to dużo nie wiem! może tak może nie, nie zmienia to jednak faktu który opisałem w mojej wypowiedzi (patrz" ???, autor: g). Czy widział Pan może ostatnie prace na Gołębiowie ziwązane z siecią? Czy zdaje Pan sobie sprawę ile kosztują roboty ziemne, przewody sieciowe o dużych średnicach? Z czegoś trzeba takie inwestycje przeprowadzać, chyba że Pan dysponuje własną studnią. Lekarze strajkują... pomyślał Pan jakby wyglądało miasto bez wody, gdyby to np. Wodociągi Miejskie zastrajkowały i zakręciły "główny zawór wody", albo co gorsze, oczyszczalnia przestała przyjmować ścieki. A ludzie w w całej Polsce nie zarabiają w wodociągach jednej piątej tego co ma dobry lekarz i jakoś nie strajkują. Uprzedzając Pana odpowiedź... nie jestem pracownikiem Wodociągów. Niech Pan weźmie pod uwagę,że w starej sieci wodociągowej woda potarfi się wtórnie skaźić bakteriologicznie. Sieć wodociągowa i zakład uzdatniania wymaga cały czas nowych inwestycji, remontów, konserwacji. Z czego Pan chce zrealizować takie cele przy nieustannie rosnących cenach wszystkiego (energii, surowców, usług itd.); za które Wodociągi tak samo płacą jak i Pan... uważam, że nie są to duże podwyżki, a pozwalają utrzymać sieć i zakłady uzdatniania w dobrej kondycji. Pewne podwyżki są nieuniknione i niestety musimy je zaakceptować. Inną sprawą jest kontrola rady miasta nad tymi podwyżkami. Podwyżka musi być dobrze uzasadniona i wynikać z rachunku ekonomicznego przedsiębiorstwa wodociągowego. Tu rola kontrolerów finansowych i przeprowadzania odpwiednich audytów, tak ażeby radni mieli dane ekonomiczne a nie opierali się na emocjach. Miasto nie może przecież sobie pozwolić na utratę płynności finansowej przez jego własne przedsiębiorstwo wodociągowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków 21.03.08, 17:15 Czy tak trudno jest przeczytać tekst ze zrozumieniem? Ja mówię o dopłatach, a mój adwersarz o tym, jak trudno utrzymać sieci. Ja o tym, jak wiele rodzin ledwo wiąże koniec z końcem i nie ma się już z czego utrzymywać, a mój adwersarz o utrzymaniu sieci. Ja o spadku zużycia wody, przez co wpływy i tak nie będą dużo większe, a mój adwersarz znowu o sieci. Powtarzam więc: WIEM, ŻE PODWYŻKA I TAK ZOSTANIE WPROWADZONA, NAWET JEŚLI CAŁA RADA ZAGŁOSUJE PRZECIW. ALE JA NIE MUSZĘ PODNOSIĆ RĘKI W GÓRĘ, A MIASTO MOŻE WPROWADZIĆ DOPŁATY!!! Nie mam też pretensji do Pana Prezesa Leszka Trzeciaka, bo on musi przedstawić Radzie taką uchwałę. Miasto może jednak złagodzić skutki wprowadzania podwyżek! I czy tak trudno zrozumieć, że drożeje wszystko - woda o 7 czy tam 10 zł, prąd o 10 czy 15 procent, gaz, paliwo, żywność, śmiecie, mieszkania itp. itd? A płace w Radomiu naprawdę rosną nielicznym. Wystarczy tylko trochę porozmawiać z ludźmi, by się o tym przekonać, a do mnie ostatnio akurat dociera b. wiele osób. I naprawdę nie można tej podwyżki rozpatrywać w kontekście jej samej, bo drożeje dosłownie wszystko. A 15 procent za wodę to nie jest mało. Pozdrawiam! PS: Myślę, że jednak jest Pan pracownikiem Wodociągów, albo ktoś z Pana bliskiego otoczenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.120.udn.pl 22.03.08, 15:34 Proszę Pana. Ja wypowiadam się merytorycznie na konkretny temat, a nie stosuję tani populizm. Zdaję sobie sprawę, że ludziom jest ciężko, ale nie tego dotyczy komentowany artykuł. Swoją drogą dziwię się, że ludzie nadal "łapia się" na takie populistyczne gadki i wybierają kogo popadnie do rady miasta. kończę ten wątek, bo widzę że nie ma z kim merytorycznie dyskutować. Takie gadki może Pan sobie zostawić na wiece swojej partii... Pan przez takie wypowiedzi traktuje Pan ludzi jak idiotów, przykre że na Pana głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Znów podwyżka cen wody i za odbiór ścieków IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.03.08, 19:53 Słuszne rady, tylko przypomnę, że jedna z poprzednich podwyżek była motywowana faktem, że radomianie zaczęli oszczędzać wodę i przez to spadły przychody spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quick H2O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:44 Cenami gonimy Irlandię,Brawo Tusk,dotrzymujesz obietnic wyborczych tylko PO zapomniała o bezrobotnych i najbiedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: H2O IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:10 Nie wiesz o czym piszesz gościu. Niech zgadnę, głosowałeś na PiS ? Nie rozumiesz najbardziej podstawowych pojęć. Podwyżkę zafundowali nam radni. Niedługo będziesz obarczał PO winą za monsuny w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quick Re: H2O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:27 Tak,chyba głosowałeś na PO (tzw. liberałów),którzy spowodowali ponad 20% wzrost cen na żywność w ciągu swoich 100 dni co uderzyło w tych najbiedniejszych, następne podwyzki to gaz,energia, paliwo przy zamrożeniu płac,( z wyjątkiem tzw."kominiarzy"którzy wyciągają miesiecznie od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy) co poprawia statystykę ale zwiększa zróżnicowanie dochodów i ostatecznie pogłębia obszar biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g ??? IP: 62.148.79.* 21.03.08, 12:07 O jakich dopłatach mówią radni? Nie wiem czy dobrze liczę, ale jeżeli podwyżka ma być rzędu 32 gr za m3 to przy założeniu, że rodzina zużyje około 10 m3 wody na miesiąc i odprowadzi tyle samo ścieków (czyli razem 20 m3) to podwyżka wyniesie około 7 PLN na miesiąc. Proszę mnie poprawić jeżeli się mylę. Czy te 7 PLN na miesiąc jest tak znacznym obciążeniem, że radni zastanawiają się nad dopłatami. Może lepiej żeby zastanowili się jak zachęcić potencjalnych inwestorów do lokowania w Radomiu swoich przedsiębiorstw. Drodzy Radomianie sieć wodociągowa i kanalizacyjna wymaga nieustannej konserwacji, rozbudowy, wymiany itd. Jeżeli chcemy mieć dobrej jakości wodę w Radomiu i oczyszczać ścieki jak inne cywilizowane miasta to niestety trzeba ponieść tego koszty. Należy wymieniać stare odcinki sieci wodociągowej, konserwować park maszynowy itd. To wszystko kosztuje ogromne pieniądze. Tylko wspólna "zrzutka" wszystkich mieszkańców pozwala na jakąkolwiek działalność w obrębie sieci i zakładów uzdatniania i oczyszczalni. Wszystko dookoła drożeje (energia elektryczna, żywność, surowce itp.) dlaczego zatem nie miałaby drożeć woda i ścieki. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie czy podwyżka 5 - 7 PLN misięcznie tak bardzo uszczupli nasze portfele? A tak z ciekawości to ile radni chcą dopłacać do tej podwyżki? może 10% czyli 70 gr. na miesiąc :))))))) dawno się tak nie uśmiałem....populizm w czystej postaci, ale czy radni mają nas za kompletnych idiotów? pozdrawiam wszystkich z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarni Karaś i PiS-uary potrzebują kasy IP: *.rad.vectranet.pl 21.03.08, 17:14 Karasiowi nigdy nie zależało na biednych ludział a PiSuarom potrzebne sa pieniądze na zaspokojenie potrzeb członków partii. Wmawianie mieszkańcom ,że to Komisja Europejska żąda podwyżek jest ŁGARSTWEM. PiS musi utrzymywać swoich członków na wysokiej stopie życia bo inaczej sie rozpadnie. P.Bogdan K. jest zwolennikiem takich rozwiązań bo sam na nich korzysta-dosłownie, służy PiSuarom jak może najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy 21.03.08, 18:31 Oooo, bardzo sensacyjny post. Tak Karaś służy PiS-owi, PO, SLD, LPR, Rydzykowi, rewolucjonistom, masonom, punkom, szalikowcom i komu tam jeszcze? A może jakieś konkreciki podamy, panie frustracie? Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy 21.03.08, 18:33 Tylko skoro nie popieram podwyżek to jak napędzam kasę sobie i PiS- owi, hę? A może sztuka czytania ze zrozumieniem jest dla pana frustrata zbyt wielką barierą? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy 23.03.08, 08:12 Tu się z Tobą nie zgodzę. Dużo może mnie różni od Bohdana, ale prawdy nie wolno zakrywać, zmieniać czy fałszować. Po ewolucji jaką Bohdan przeszedł - do czego kiedyś sam się przyznał - jeszcze jako młody radny miał prawo do potknięć i zachować, których dzisiaj by nie powtórzył, obecnie jest bardzo praktycznym i pożytecznym radnym. Zadaję kłam Twoim słowom, bo Bohdan troszczy się o wszystko co radomskie. Wiem, że z pozycji jaką teraz zajmuje SLD i on sam łatwiej jest mówić o wszystkim, ale prawda jest też taka, że wspiera Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka w sprawach naprawdę ważnych dla Miasta i mieszkańców, nie gra polityką i nie kupczy w przeciwieństwie do pewnego stowarzyszenia dążącego do przejęcia władzy w Mieście za wszelką cenę - nawet cenę własnego Miasta Radomia. _____________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UB Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy IP: 83.14.207.* 23.03.08, 08:29 Świat się wali, PIS z komunistami. Sympatyku twierdziłeś, że SLD/LID to spadkobiercy tych co Twojego tatusia napier... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy 24.03.08, 00:08 I nadal tak twierdzę, ale są osoby, które odcięły się od tych bandytów i choć działają w ugrupowaniach mi obcych są prawymi obywatelami i bardziej dbają o swoje Miasto niż sprzedawczyki z POligonu. ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trner Ben Hauer Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy IP: 82.139.61.* 24.03.08, 13:08 Sońta zajmij się żoną, rodziną, a nie smaruj kolejnych gadzinowych wypocin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaboga! Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 23:55 sympatyk.pis napisał: > > Tu się z Tobą nie zgodzę. Dużo może mnie różni od Bohdana, ale prawdy nie wolno > zakrywać, zmieniać czy fałszować. Po ewolucji jaką Bohdan przeszedł - do czego > kiedyś sam się przyznał - jeszcze jako młody radny miał prawo do potknięć i > zachować, których dzisiaj by nie powtórzył, obecnie jest bardzo praktycznym i > pożytecznym radnym. Zadaję kłam Twoim słowom, bo Bohdan troszczy się o wszystko > co radomskie. Wiem, że z pozycji jaką teraz zajmuje SLD i on sam łatwiej jest > mówić o wszystkim, ale prawda jest też taka, że wspiera Prezydenta Andrzeja > Kosztowniaka w sprawach naprawdę ważnych dla Miasta i mieszkańców, nie gra > polityką i nie kupczy w przeciwieństwie do pewnego stowarzyszenia dążącego do > przejęcia władzy w Mieście za wszelką cenę - nawet cenę własnego Miasta Radomia > . > _____________________________________________________________________ > > RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! > > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Olaboga! Świat zwariował! PIS broni komunisty, komunista wspiera PIS w Radomiu! Czy to objaw desperacji władz miasta, które czują uciekający grunt spod nóg czy też "pocałunek" śmierci, jaki w osobie sympatyka.pis, naczelnego wariata forum, daje się radomskiej lewicy. Aż usiadłem! Czy ktoś to konsultował z Suskim? Może warto mu to pokazać, to wreszcie zrobi porządek z tym oszołomem sympatykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indi Re: Karaś i PiS-uary potrzebują kasy IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.08, 21:28 Cała prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartolomeo pieprzne miejskie spółki IP: 83.14.207.* 23.03.08, 00:43 Polecam Państwu przejść się do budynku wodociągów- ostatnio byłem- na każdym piętrze (jest ich raptem trzy) pracowała sprzątaczka. Tak się zastanawiam na cholere tyle sprzateczek czyżby utrzymywani przez nas pracownicy wodociągów zamowali się tylko brudzeniem przez 8 godzin. Totalne dno za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Panie Trzaciak płacimy za pańską niegospodaeność. IP: 82.139.35.* 24.03.08, 18:27 Dwa tygodnie wstecz nastąpiła awaria wodociągu na Szwarlikowskiej.Czysta woda lała się strumieniami kilka godzin.Mimo,że natychmiast zgłoszono awarię.Nikt z pańskich pracowników nie potrafił w szybkim czasie zlokalizować zasuwy.Z relacji pracowników wynika,że wodociągi dysponują jednym samochodem z obsadą na dyżurze.Tak się ma w mieście liczącym ponad 230 tysięcy mieszkańców.Ile wody wtedy popłynęło nie wiem?Ale na pewno bardzo dużo. Kto za to zapłaci panie Trzeciak? My Radomianie. Jedno wiem.Takich awari jest dużo w Radomiu.Niedbałością wodociągów powinien zająć się prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Panie Trzaciak płacimy za pańską niegospodaen IP: *.internet.radom.pl 25.03.08, 08:44 ja proponuje aby zaoszczędzic wode aby: wode w klozecie spuszczac tylko raz dziennie wieczorem (niewazne ile kup w tym czasie zrobi rodzina) kapiel w tej samej wodzie przez cala rodzine mycie garow raz w tygodniu uzywanie glownie zimnej wody ktora jest tansza wtedy rachunki beda naprawde b. male! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefanek Re: Panie Trzaciak płacimy za pańską niegospodaen IP: 82.139.35.* 25.03.08, 23:48 Jesteś mała z małym rozumkiem.Więc masz małe potrzeby z rodziną.Płacisz więc małe rachunki.Radomianki i Radomianie ludzie słusznego wzrostu i wagi zużywają więc wody wedle potrzeb.Za co muszą płacić sporo pieniędzy.Ale wodociągi wiedzą że na wodzie można wyciągać kasę.Samemu dłubać w nosie przytym dobrze zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś