Gość: bogdan 331 Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: 80.54.67.* 21.03.08, 23:47 już za prl zawód lekarza był fetyszyzowany.Byle lekarzyna który na studiach zdał na 3 z dużym minusem przybywał na prowincje i był bogiem dla ciemnego ludu.Znam takich.Za rok może 2 lata już pracowali byli pacjenci na budowie daczy którą "spec" stawiał za forsę łatwo wydębioną od ludzi którzy wierzyli w jego omnipotencję opartą na państwowym sprzęcie w państwowym szpitalu.Szarlataneria takich byle speców była i jest w Polsce powszechna.Zwłaszcza na wsiach i małych zapyziałych miasteczkach.Dalej pokutuje mniemanie-lekarz,wójt,prezes,burmistrz no i oczywiście jego świątobliwość nawet za komuny grali pierwsze skrzypce.A no bo to skrobanka żony,wzgl. kochanicy I sekretarza lub proboszcz zostawała w kręgu swoich i tak t komuna zostawiła nam to niechlubne dziedzictwo że zwykły żul tytułowany "panem doktorem" był wszechwładny i z każdym na dystans.Myśle,że tych sku..eli trzeba sprowadzic do parteru a nawet do piwnicy.Niech solidnie pracują.jak na "Ostrym dyżurze".Brawo wojewoda.Wypie..ć tych półbogów- półkretynów z roboty i nie cackac się.Chyba ,że wracamy do prl a lech k. jest naszym kochanym gomułką.I to by było na tyle..... Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 21.03.08, 23:53 Typowy dobrze wychowany plujący jadem przedstawiciel społeczeństwa. Chrześcijanin, zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:00 A może żyd. Jesteś mało tolerancyjny, a mniemanie o sobie masz, że ho ho. Takich "specjalistów" jak ten Wróbel, co trzy razy nie mógł zdać na specjalizację powinno się przenieść do pralni. Niech zobaczy jak ci fizyczni zarabiają te swoje 5000zł o których mówił. Cwaniak. Skarbówka powinna im przetrzepać te mająteczki z szarej strefy. Jak na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 22.03.08, 00:05 Jestem mało tolerancyjny dla chamstwa, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyterrorysta Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.www13.xtra-media.net 22.03.08, 00:28 Kształcicie się za podatników pieniądze, żądacie wynagrodzenia jak na zachodzie więc płaćcie za studia medyczne tyle co na zachodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr ojboli Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.tkdami.net 22.03.08, 00:38 A dlaczego oni zarabiają więcej niż prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Do terrorystów w białych fartuchach 22.03.08, 00:46 Tylko całemu społeczeństwu pensje liczone są za etat. Lekarzom nie wiedzieć czemu za etat, dyżury, godziny nadliczbowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:50 bardzo się mylisz jest wiele zawodów w których pensje liczone są z dyżurami, nadgodzinami itp. Nie jesteście żadnym wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Do terrorystów w białych fartuchach 22.03.08, 07:52 nico72 napisał: > Tylko całemu społeczeństwu pensje liczone są za etat. Lekarzom nie wiedzieć > czemu za etat, dyżury, godziny nadliczbowe... Piszesz kłamstwa. Mam 730 zeta na rękę, a resztę muszę wypracować. W tym samym miejscu pracy, gdzie jestem etatowo zatrudniona. Z każdej czynności, za którą jest mi płacone honorarium, odprowadzam składkę do NFZ czyli na pana Wróbla, bo nie na leczenie, które-jeśli muszę, przeprowadzam w prywatnych gabinetach, bo na "państwowe" musiałabym czekać miesiącami, by dowiedzieć się o "wyczerpanych limitach".Skończyłam renomowaną uczelnię, mam znaczne doświadczenie zawodowe i taki sam żołądek jak pan, panie doktorze.I nie strajkuję, bo swoją pracę, w przeciwieństwie do wielu lekarzy,traktuję jak służbę. I tym sie właśnie różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.aster.pl 22.03.08, 12:07 A ja pracuję 160 godz na miesiąc i mam 5 średnich krajowych. Ale nie w tym kraju. I mam grzecznych pacjentów. Nie do uwierzenia w Polsce, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: Do terrorystów w białych fartuchach 23.03.08, 22:57 Hmm, z tą służbą ... Sp. Babcia uczyła Dinozaura , że służba to byli lokaj Walenty i panny służące . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.www13.xtra-media.net 22.03.08, 00:58 Mnie nie interesuje ile zarabia prezydent itd. Prezydenta wybiera naród. Wam podatnicy opłacają studia. Na zachodzie studia medyczne kosztują przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy złoty rocznie. Absolwenci studiów medycznych mają wówczas prawo domagać się rynkowej oceny ich wysiłku i kosztów poniesionych na edukację. Ponadto lekarze z USA co kilka lat muszą zdawać egzamin lekarki potwierdzający ich umiejętności. Ciekawe ilu polskich lekarzy z wieloletnim stażem zdałoby egzamin lekarski. Gdyby podobna sytuacja miała miejsce w Europie Zachodniej czy USA Ci lekarze z Radomia trafiliby do więzienia i dostaliby zakaz wykonywania zawodu. Polsce jednak daleko do Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Do terrorystów w białych fartuchach IP: *.tkdami.net 22.03.08, 01:35 "Wasza sytuacja finansowa nie jest tragiczna. Ja nie wiem, czy ci pacjenci wywożeni dzisiaj z Radomia mają świadomość, że odchodzący od łóżek lekarze są w stanie w tym szpitalu zarobić 10, 12 i 14 tysięcy złotych miesięcznie" - powiedział wiceminister zdrowia podczas konferencji prasowej w Warszawie. Wiceminister wyliczył medykom, że 10 tysięcy złotych zarobku miesięcznego (razem z dyżurami) w jednym miejscu pracy to naprawdę nie jest mało. A dodatkowo większość za nich ma gabinety prywatne i może zarobić jeszcze większe pieniądze. "Dzisiaj koledzy, którzy odeszli od łóżek, to nie jest najgorzej uposażona grupa zawodowa w Polsce" - powiedział Grzegorek. Według wiceministra, to lekarze sami zlikwidowali swoje miejsce pracy - wczoraj wojewoda zamknął dwa oddziały radomskiego szpitala. Lekarze z Radomia natychmiast zareagowali na słowa ministra. Zapewniają, że nie chcą podwyżek, bo są zadowoleni z tych pieniędzy, które mają. Chcą tylko przestrzegania ich praw. Przypomnieli, że Unia Europejska gwarantuje im, że będą pracować 200 godzin miesięcznie. A tymczasem według nich wymaga się od nich, by pracowali ponad ten limit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŁODY PO TUSK to nieudacznik życiowy gorszy od Waldusia.P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:46 TUSK to nieudacznik życiowy !! a w PO jest wielu Młodych wykształconych milonerów którzy powinni być PREMIEREMi i Ministrami.To skarb Narodu Polskiego są wykształceni błyskotliwi i dają prace tysiącom ludzi.Nikt kto nie jest pracodawcą Nikt kto nie daje pracy innym minimum w skali 50 osób nie powinien rzadzic Polską!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr01 Re: TUSK to nieudacznik życiowy gorszy od Waldusi IP: 213.241.46.* 23.03.08, 10:48 >Nikt kto nie jest pracodawcą Nikt kto nie > daje pracy innym minimum w skali 50 osób nie powinien rzadzic > Polską!! z tym się zgadzam... problem polega na tym, że każdy kto zaczyna rządzić, z liberała przekształca się w populistycznego socjalistę aby przypodobać się tzw większości, która stanowi socjalistyczny motłoch.. jak zrobimy wolne i demokratyczne wybory w chlewie, to wygra świnia a nie orzeł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: TUSK to nieudacznik życiowy gorszy od Waldusi IP: *.radom.pilicka.pl 24.03.08, 08:21 Świnia orłem nie będzie a nasze orły świniami się okazały. Niektóre tylko wróblami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 62.233.214.* 22.03.08, 01:55 == Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrUSA dobra rada dla lekarzy IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 22.03.08, 04:34 Zdawajcie egzamin USMLE (www.usmle.org), i wyjezdzajcie do Stanow, bedziecie zarabiac 200 tys dolarow rocznie, tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
werdax " Biały "Terroryzm" Kosztem chorych umierających 22.03.08, 06:04 ludzi dopięli swego. Zgodnie z przysłowiem "Po trupach do celu".Wszystko rozumie ,że mało zarabiają ,że jest źle ,Tylko dlaczego grają w kości z życiem człowieka.? Dlaczego to ten biedny chory człowiek musi być kartą przetargową w tym sporze? Gdzie HUMANITARYZM gdzie przysięga???? Czasy w których żyjemy, są gorsze od czasów kanibalizmu,bo tam przynajmniej każdy miał takie same szanse.Dziś bierna EUTANAZJA zagląda w oczy każdemu,kto nie ma pieniędzy by leczyć się prywatnie . A wszyscy zgodnie krzyczą NIE eutanazji,Święty naród ,tylko ludzie umierają z głodu i braku dostępu do do służby zdrowia.Na poradę do specjalisty czeka się 6-8 miesięcy .Czy tak powinno wyglądać życie i śmierć człowieka ? Gdzie w ogóle jest zwykły człowiek w tym brutalnym świecie gdzie tylko mamona się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
imw mam wątpliwości ... 22.03.08, 07:45 czy chcesz nakazać aby lekarze obowiązkowo pracowali w nadgodzinach? bo tu chodziło właśnie o pracę w nadgodzinach i jej wynagrodzenie, dlaczego wszyscy krzyczą, że praca powyżej 8 godz. dziennie jest wyzyskiem ale jednocześnie oburzają się na lekarzy, którzy domagają się większych wynagrodzeń za nadgodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjęt Re: mam wątpliwości ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 08:32 Powiedzmy sobie szczerze ,lekarze będą chętnie pracować w nadgodzinach, ale chcą przy okazji wycisnąć jak najwięcej kasy.A pacjętów mają głęboko w ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: mam wątpliwości ... IP: *.radom.pilicka.pl 24.03.08, 08:24 A może płacić tak jak fryzjerom(przepraszam)za wyleczenie anie za bycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: mam wątpliwości ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 09:38 a z czego cię fryzjer wyleczył???? z wszawicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Co o Tusku mowia inni?........... 22.03.08, 06:34 Według profesor Jadwigi Staniszkis "Donald Tusk jest bezradny, a jego ministrowie udają, że coś robią". - Potwierdza to sytuacja wokół służby zdrowia - stwierdziła Staniszkis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowa_z PISdowa Wywalić na zbity pysk białych terrorystów IP: *.icpnet.pl 22.03.08, 07:12 Nie ma miejsca w służbie zdrowia dla sabotażystów, wichrzycieli i zaplutych karłów reakcji. Obniżyć spieprzaj dziadom pensje, a jak się nie podoba to won. Zatrudnić wykształconych lekarzy z Rosji, Ukrainy czy nawet z Białorusi bo tam jest wysoki poziom wykształcenia medycznego a maniery mają niższe. Przynajmniej nie będą zapisywać tylko polopiryny na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Wczorajszy post................ 22.03.08, 07:21 Dlaczego mielismy i mamy strajki na taka skale?.Czy obecnie rzadzacy pamietaja jak krytykowali wtedy rzadzacych?Byli za strajkujacymi i byli takze przeciwko Ziobro.Ziobro zmeczyl lekarzy niszczac ich podstawe czyli lapowki.To trwa nadal,lekarze biora mniej-niektorzy wcale.27 lipca ub. roku pisalem o tym na moim blogu. To co obecnie dzieje sie w Sluzbie Zdrowia mozna okreslic jednym slowem-SKANDAL.Przyczyny strajku? Wszystkim wiadomo kiedy to sie zaczelo.Mozna znalesc winnego.Jest to Minister Ziobro ktory uderzyl w bezprawie.Kilka czy kilkanascie akcji policyjnych wprowadzilo wielu zainteresowanych w oslupienie.Bo jak mozna pozbawiac kopert lekarzy skoro to jest caly smaczek Sluzby Zdrowia.Wieloletnie przyzwyczajenia zadzialaly jak brak narkotyku.I w sumie lekarze mieli racje.Ubudowali swoje majatki na lapowkach i okazuje sie ze nie dadza rady utrzymac bez kopert.Trzeba dodac ze te koperty to w skali kraju okolo 8 mld. zlotych w ciagu roku.Sluzbie Zdrowia potrzebny jest generalny remont.Trzeba jednak dodac ze potrwa to nie tygodnie,miesiace ale lata. Do wladzy doszlo PO .Jak mowilo z gotowymi rozwiazaniami systemowymi.Niestety bylo to klamstwo.Stad wscieklosc lekarzy.Lapowek czy podarkow nadal brac nie mozna, a zadnych zmian ci co obiecali nie przeprowadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Ja sprobowalem leczyc za granica IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.08, 07:33 Ja sprobowalem leczyc za granica i przynajmniej na razie nie wracam do pl. no chyba ze na wakacje. A obserwujac sytuacje w sluzbie zdrowia tylko umacniam sie w swoim postanowieniu. Wyjezdzajac zal mi bylo moich polskich pacjentow ale to po jakims roku przeszlo. teraz zal by mi bylo moich tamtych pacjentow. W wyjezdzie najwiekszym problemem jest jezyk i dlatego uwazam jak kros chce (mysli) wyjechac powinien to zrobic jak najwczesniej po studiach. Gdy sie ma 40-50 lat nowy jezyk juz nie wchodzi tak szybko do glowy, ale i wtedy (jak w moim przypadku) jest to mozliwe. Pozdrwawiam wszystkich. Wesolych Swiat i Duzo Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej dziękuję IP: *.magma-net.pl 22.03.08, 07:42 Dziękuję lekarzom za dobrą wolę. Jak zwykle tylko oni stanęli na wysokości zadania i zapewnili nam bezpieczeństwo, czego nie można powiedzieć o rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: dziękuję 22.03.08, 07:58 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Dziękuję lekarzom za dobrą wolę. Jak zwykle tylko oni stanęli na wysokości > zadania i zapewnili nam bezpieczeństwo, czego nie można powiedzieć o rządzących > . Wolę skonać na izbie przyjęć niż pójść na leczenie do dr.Wróbla. Bo skąd mogę wiedzieć, czy nie pójdzie strajkować, kiedy będę umierać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.tkdami.net 22.03.08, 07:44 Precz z terrorystami w bialych kitlach. Wyrzucić wszystkich z roboty i zamknąć szpital. Odtworzyć na nowo, ale juz z nowym personelem. Bo stare s....ny znów będą nas Radomian szantażować. Bo im 16 tys. za osmiogodzinne pierdzenie w stolki lub drzemanie to będzie za malo. Oby to się nie sprawdzilo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.tkdami.net 22.03.08, 08:02 Co prawda, to prawda. Spróbuj pan znaleźć lekarza w oddziale szpitalnym po porannym obchodzie. A ma niby pracować w doddziale 8 godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 07:52 a od kiedy do NFZ będą wpływać składki od rolników, którzy póki co płacą miesięcznie ok. kilkudziesięciu złotych. Rzekomo to najbiedniejsi ludzie w kraju, ich przychody są tak niskie, że każdy pracujący płaci solidarnie za nich. Pewnie nigdy, bo Pawlak odszedłby z koalicji, poprzednio bali się Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:57 Wojewodę zdymisjonować w trybie natychmiastowym ! Potem sąd i wyrok skazujący. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 22.03.08, 08:01 Gość portalu: dziadek napisał(a): > Wojewodę zdymisjonować w trybie natychmiastowym ! Potem sąd i wyrok skazujący. Bzdury pleciesz,dziadek.Zdrowych świąt!Bez konieczności interwencji medycznej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 08:12 nutka57 napisała: Bzdury pleciesz,dziadek.Zdrowych świąt!Bez konieczności interwencji > medycznej. Amen. Amen - tabaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 08:06 Wojewodę rozstrzelać jako wroga klasy robotniczej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J@K Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.unknown.vectranet.pl 22.03.08, 08:58 a miało być tak pięknie!!!!!! Oby niedoszło do powrotu tych pseudolekarzy na zlikwidowane oddziały. Niech szukają pracy za granicą jak im źle. Z tego co wiem i tak każdy chory ucieka z Radomia jak najdalej. Wszyscy z onkologi i tak do Warszawy jadą więc po co trzymać darmozjadów. Wilczy bilet!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 22.03.08, 10:34 Gość portalu: J@K napisał(a): > a miało być tak pięknie!!!!!! Oby niedoszło do powrotu tych > pseudolekarzy na zlikwidowane oddziały. Niech szukają pracy za > granicą jak im źle. Z tego co wiem i tak każdy chory ucieka z > Radomia jak najdalej. Wszyscy z onkologi i tak do Warszawy jadą > więc po co trzymać darmozjadów. Wilczy bilet!!!!!! ******************** naprawdę są też w Radomiu porządni lekarze, ale mało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 11:10 Odezwał się BOLSZEWIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxaaaazzzvccc Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.214.wp3.ptc.pl 22.03.08, 09:04 No i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 09:19 Dawno powinno państwo tak postąpić i zlikwidować konkurs kto więcej wydusi kasy kosztem umierających.Z taką postawą i podejściem do chorego za granicą nie dane by im bylo leczyć w ANIMEKSIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 10:10 Panowie w kitlach zorientowali sie, ze zamkna ich szpitalne oddzialy a wtedy pojda na bruk. Wowczas tylki im zmiekly. Uswiadomili sobie, ze kiedy zaprzestana pracy w szpitalu zaden pacjent nie trafi do ich prywatnego gabinetu a tym samym rzeka szmalu zamieni sie w strumyk, by wreszcie wyschnac. Dotyczy to zwlaszcza ogolnie znanych i powazanych w Radomiu specjalistow, patrz p. dochtur Wrobel. Im nie chodzi o kase... A o co im chodzi ? Moze by tak UKS przyjrzal sie jak maja sie wydatki tych panow do ich ujawnionych w PIT-ach dochodow ? Jestem pewien, ze u 90 % nijak by to nie wspolgralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.tkdami.net 22.03.08, 11:59 Ale na zdjęciu zabiedzeni lekarze. Tylko patrzeć i plakać. Ja bym tych Hipokrytów wyrzucilbym ze szpitala i od nowa skomplektowal zalogę, ale już bez dotychczasowych biedaków. Bo dotychczasowi będą mącić, podjudzać, jatrzyć. Raz się im udalo, to będą przy każdej okazji. Nie dopuśćmy do dykatury bialych kitlów! Bo dla nas, pacjentów skończy się marnie. Precz z bialym terrorem! Precz z lekarzami z radomskiego szpitala! Pani dyrektor, niech mnie pani poslucha i zwolni te wszystkie wróblowate i zatrudni zięby ze wschodu. Przynajmniej są uczciwsi od naszej holoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.tkdami.net 22.03.08, 12:14 Precz z wszystkimi ptakami z radomszkiego szpitala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 14:10 dokąd oni będą szantażować wszystkich wokoło rozpirzyć to całe towarzystwo a przyjąć znachorów z Bułgarii, B,iałorusi albo Cyganów z Rumunii nie mówiąc już o szamanach z Kamerun-u-----u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.08, 14:35 i po co byl ten cyrk. na szafot z P.W roblem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 15:03 Moze by tak wprowadzic bojkot p. Wrobla ? Niechby chlopina zorientowal sie, ze to on jest zalezny od pacjentow a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sneerr Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 22.03.08, 16:00 Jacy wszyscy sa tu madrzy, podziwiam. Otworzcie, wy wszysczy plujacy nienawiscia, swój WLASNY szpital i leczcie pacjentów, SAMI, skoro tacy madrzy jestescie, przeciez to nic takiego trudnego, wystarczy chodzic w bialym fartuszku, spac na dyzurach i pic kawke (od pacjentów). Dlaczego tego nie zrobicie, przeciez tak duzo doktory zarabiaja? Jeszcze wyjdzcie na swoje, zebyscie mieli za co podatki z kasy fiskalnej zaplacic. KOMUNIZM zjadl wam mózgi, dalej myslicie, ze specjalistów Polska ma na peczki i w dodatku w nieograniczonym zapasie. Pracuje za granica, i dług za studia juz splacilem pracujac dla kraju za 4,80/godzine przez 15 lat. Nikt mi nie zaglada do garazu i nikt nie uwaza, ze zarabiam za duzo. A propos przysiegi Hipokratesa, nikt jakos nie wspomina o drugiej czesci, gdzie powiedziane jest o godnym wynagrodzeniu, które sie nalezy jak psu buda, jak plebania ksiedzu, cóz interpretacja wybórcza, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cućpiak Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 16:29 Lekarze odeszli z pracy - było wam źle. Wrócili do pracy -też wam źle. Przecież to nieroby i nieuki więc czemu tak wrzeszczeliście jak sobie poszli? Na wszystko macie dwie odpowiedzi - 1)kasa fiskalna 2)oddać kasę za studia spier... za granicę. A jak będą kasy fiskalne to się zamkniecie? Nie sądzę.Też wam będzie źle. Ja i kilku kolegów mieliśmy niedawno propozycję pracy w Radomiu. Nawet się zastanawialiśmy.Ale teraz to już na pewno nikt do was nie przyjdzie tym bardziej ,że kasa wcale nie rewelacyjna.Wahającym się polecę to forum. Pewnie teraz napiszecie,żebym spie..ł jak sie Radom nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 18:34 I to jest wlasnie hipokryzja. Nikt nie kaze wam lekarze sp.....ac z kraju. Sami decydujcie, czy wyjechac, czy pozostac. Ale nie moze byc tak, zeby powolywac sie na niskie pobory, kiedy wiekszosc z was oplywa w luksusy. Zgoda, ze przychodzi to ciezka praca, ale na godziwe zarobki trzeba sie natyrac. A skoro wybraliscie prace w szpitalu ( ktory nie jest wasza wlasnoscia ) to jak tam za malo zarabiacie, to prosze zlozyc wymowienia. I mozecie jechac do Hiszpanii na przyklad... Nie ma juz przeciez nakazow pracy jak za komuny. Nikt was nie zmusza do pracy nad sily, za grosze na Jozefowie. Macie ( nie wszyscy co prawda ) praktyki prywatne to prosze tam chalturzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie 23.03.08, 09:06 Gość portalu: Cućpiak napisał(a): > Ja i kilku kolegów mieliśmy niedawno propozycję pracy w Radomiu. > Nawet się zastanawialiśmy.Ale teraz to już na pewno nikt do was > nie przyjdzie tym bardziej ,że kasa wcale nie rewelacyjna. > Wahającym się polecę to forum. ***************************************** stosunek społeczeństwa do lekarzy jest taki sam w całym kraju, lekarze są ordynarni, troszkę im się stosunek do pacjęta zmienia jak dostaną "dowód wdzięczności", wezmą nawet od starowiny która później nie ma za co leków wykupić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: 193.111.144.* 22.03.08, 18:26 Przestraszyli się "biedni" lekarze, którym 12 tys. złotych miesięcznie to za mało! Ja bym ich rozgonił na cztery wiatry! Za nic maja chorych ludzi. W Radomiu wsadzili kilku lekarzy to i łapówek trochę bardziej strach brać. Oni nie mają żadnych skrupułów, myślą że pozjadali wszystkie rozumy. Wpuścić do Polski lekarzy ze Wschodu, tym się chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORA Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 18:52 Jak malo wiemy ogospodarce.Poniżamy sięwobec innych narodow. Nie znamy wartości pieniadzy.Nie chcemy rownac dolepszych Gdzie ta demokracja . Czy 5%wie co to znaczy Glosujemy na kogo namwystawia na liscie ALICZA sie ci co sa pierwsi na listach Tak bylo w latach ! ($19451988 To sie inaczejnazywało miejsca mandatowei poza mandatowe itd Polak jesli zarobi 1100to sukces Wstyd sie przyznac bo to oznacza ze malo znacze Do towarzystwa cie nie przyjmana stale Zazdrościmy że lekarze walcza oswoje A mojznajowy wprowadzil demokracje w dmu żona ma klucz od połowki lodowkiiondrugi chwali z PO Z glodu nie €miera to jego wybór My tzn i rzadzaceprzodujemy wedlug oceny Banku światowegow kRADZIEzy a le my więcej otym wiemy A tam sa możliwości PODWOICsrodki na zdrowie równiz. W POLSCE należy Rzadzenie powiezyc nowym mlodym nowym partiom i ludziom. Zachod sie cieszy że otrzymuje za darmo specjalistów.Dzis to się nazywa lobbbowaniem kiedys wywiadem No to tez demokracja. Ale tego trzeba sie nauczćW polityce trzeba grac na nnnnie wiedzy Jak jest wczms żle mto nas sklucaja Profesor Religa ciagle mowi POtrzeba pieniedzy na s.zdrowia Fachowców trzeba choćtrochesłuchac ZA 5-7 lat sluzba zdrowiaobracac bedziew roku okolo 100 miljardami zl A na tym trzeba zarobić 20 do 30 % to jest biznes gra idzie 0 20 minimum miliardow zl to jest kapitalizm teg chcielismy Dopasujmy sie doaktualnch wymogow ustroju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wibracyjny Re: Jest zgoda w szpitalu na Józefowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 18:58 brawo pis ,brawo radni za skierowanie do prokuratury wniosku przeciwko temu draniowi i prowodyrowi. czas łajdactwa i anarchii się kończy! nie może być sytuacji w której całe miasto jest szantazowane przez grupkę tzw. lekarzy. ps tak na marginesie! gdzie był w tej całej zawierusze marszałek struzik lub bufonowaty plastuś szprendał?! przecież józefów to szpital marszałka! RADOM STOLICA WOJEWóDZTWA RADOMSKIEGO!!!!!!!!!!!! UWOLNIć SIę OD TEJ GANGRENY MAZOWIECKIEJ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś