overshoe 06.04.08, 20:14 Wysprzątać całe miasto? A co potem ? Za rok ponownie bo leniwi mieszkańcy naszego miasta maja za daleko do śmietnika ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zonk Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.tkdami.net 06.04.08, 20:23 a niby dlaczego to my mamy sprzatac? czy przypadkiem nie istnieja w tym miescie odpowiednie sluzby ktorym za to sie placi? A mieszkancy niech nie smieca, nie rzucaja wszystkiego na ulice to bedzie mniej sprzatania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 82.139.58.* 06.04.08, 20:26 Ul.Traktorowa, koniec Osiowej i wszelkie obrzeza miasta to smietnik nigdy nie sprzątany z narastającą iloscią śmieci na popboczach dróg. Coś trzeba z tym robić ale na razie nikogo to nie obchodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.rad.vectranet.pl 06.04.08, 22:31 A dokładniej Traktorzystów (w okolicach jesieni posprzątali ten syf, ale znowu się pojawia :/). Masz racje, obrzeża miasta np. Wiejska za Godowem, okolice Warsztatowej przy torach, nie wspominając o słynnych już odpadach garbarskich przy byłej parowozowni (chyba, ze coś zrobili z tym ostatnio)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 20:44 Chyba jedyną szansą jest wprowadzenie tzw. "podatku śmiecowego". Niech wszyscy płacą a firmy sprzątają. Nie ma żadnego powodu, żeby mieszkańcy sprzątali po radomskich brudasach śmiecących dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf125 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:58 Jeszcze jeden podatek!!!!! Należy chyba lepiej rozliczać firmy których do sprzątania zobowiązuje podpisana przez nie umowa. To one niejednokrotnie wysypują śmieci na skraju miasta ograniczając swoje koszty. Druga sprawa,że Straż Miejska zainteresowania jest tylko ukaraniem właściciela działki. I to ma być w porządku???????? Odpowiedz Link Zgłoś
akcja.radom Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 06.04.08, 20:50 Zatrważająca jest bezradność prezydenta Kosztowniaka w sprawie utrzymania czystości w mieście. Wypowiedź komendanta Czachora to moim zdaniem wyraz całkowitego niezrozumienia misji, której się podjął. Jestem przekonany, że to jest dopiero początek poważnego problemu. Znaczący wzrost obciążeń mieszkańców w ostatnim czasie będzie powodem lawinowego wzrostu liczby nielegalnych wysypisk. Pierwsze symptomy już są widoczne. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas chlebowy Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 21:00 chamstwo,buractwo,wieśniactwo,skur....stwo tych co podrzucają smieci do lasów i do spóldzielczych kontenerów. ile mieszkńców nie ma podpisanej umowy na wywóz nieczystości. to gó...no bedzie trwac w nieskończoność. jedyny ratunek to przeprowadzenie referendum smieciowego na mocy którego gmina przejełaby smieci i wszyscy mieszkańcy mieliby naliczony nazwijmy to parapodatek.po pierwsze nie opłacałoby się nikomu podrzucać smieci bo gmina by je zabrała po drugie skończył by sie dyktat firm przewozowych. ale żeby referendum było wazne musi w nim wziąść udział 30% uprawnionych do głosowania. a więc trzeba go przeprowadzić przy okazji najbliższych wyborów a bedą to wybory do europarlamentu w czerwcu 2009 roku! darz bór! Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 06.04.08, 21:13 Sterty odpadów i mini wysypiska to jedno,a drugie to to,że w tym mieście co roku po zimie jest straszny syf na ulicach(pozostałości po sypaniu piachem),a miały byc takie wielkie porządki i co i NIC! Przejechał traktorek przez kilka ulic i z marnym efektem "odkurzył" te ulice.Wystarczy się przespacerować chociażby przez centrum w niedzielę jak jest mało ludzi,żeby zobaczyć ten obraz nędzy i rozpaczy.Szkoda gadać wogóle,tu się nigdy nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mactok1 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 06.04.08, 21:46 Proponuję najpierw posprzatać po pseudokatolikach świeczki na ulicy Jana Pawła.Minęło pieć dni, a tam nadal cmentarzysko.Nawet moja czwartkowa interwencja w straży miejskiej nie pomogła.Najwidoczniej boją się biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 06.04.08, 21:47 mactok1 napisał: > Proponuję najpierw posprzatać po pseudokatolikach świeczki na ulicy > Jana Pawła.Minęło pieć dni, a tam nadal cmentarzysko.Nawet moja > czwartkowa interwencja w straży miejskiej nie pomogła.Najwidoczniej > boją się biskupa. Tych świeczek do tej pory nie posprzatano?Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
akcja.radom Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 06.04.08, 21:17 Referendum nie jest panaceum na wszystkie bolączki. Teraz trzeba działać a nie czekać do 2009r. aż się samo posprząta. Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksponat Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 08:54 podobno coś sie kluje w tej sprawie w radzie miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 82.139.33.* 06.04.08, 21:21 ja proponuje zeby gw razem ze swoim politycznym ugrupowaniem kr posprzątał.Kiedy lodzi ludzie sadzili drzewka na Ustroniu jakaś redaktorzyna za przyzwoleniem naczelnego wyśmiewała się z tego i kpiła że drzewka nie przetrwają kilku dni.Do roby darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Pinki idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 21:36 Ty idioto nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem. kto i gdzie sie nasmiewał? raczej przestrzegał, by po posadzeniu drzew nie zapomniec o nich tak jak to sie stało na osiedlu poludnie. Ty jestes głupszy od gronkwoca w basenie. Posrzatajmy w Lesie kapturskim albo na Piotrówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Pinki idiota IP: *.internet.radom.pl 06.04.08, 21:54 mactok ma racje.a ja najchetniej sprzatnelabym ze stanowisk kosztowniaka i spolke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefa Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.radom.pl 06.04.08, 21:54 mam dość sprzątania w domu,a tu jeszcze proponują w miescie ,a co mam być sprzątacz-wolontariusz,od tego są instytucje i władze radomia za to biorą kase niech sprzątają Odpowiedz Link Zgłoś
alex1948 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 07.04.08, 11:11 Zacznijmy od siebie.Każdy jest producentem śmieci i powinien płacić za wywóz śmieci /zdrożało 400%/.Znów płacą najbiedniejsi , bo mieszkańcy bloków.Część mieszkańców domków wywozi śmieci do lasów ,podrzuca na osiedlowe śmietniki.Często widzę jak biznesmeni zatrzymują swe bryki przy torach , np. ul.Metalowa i wyrzucają wory. Opodatkować każdego i problem się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 11:14 a spisałeś numery? a dzwoniłeś do strazy miejskiej? To jaki z ciebie obywatel? Odpowiedz Link Zgłoś
akcja.radom Dla alexa ale i wszystkich innych. 07.04.08, 19:31 Opłata za wywóz jednego pojemnika nieczystości stałych w Radomiu jest zbyt wysoka. To jedyny ze stałych kosztów gospodarstwa domowego, który łatwo można ograniczyć podrzucając go sąsiadowi, na śmietnik wielkiego blokowiska, paląc co się tylko da w domowych piecach, zaśmiecając okoliczne lasy i tereny niestrzeżone lub po prostu nie sprzątając przed swoim domem... Taka jest ludzka natura i nie ma tutaj znaczenia czy wywozi się śmieci trabantem czy super limuzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf125 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 22:04 Mieszkańcy bloków to znowóż wcale nie taka biedota. A kto ma te rancza wokół miasta???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.rad.vectranet.pl 06.04.08, 21:56 a za ,banana, byllo przynajmniej czysto,,,trzymal za jaaa....ja roszczykow i innych,,zlikwidowac wszystkie szpeczace kosze na zeromce,a dac sprzatajacych,albo i nie i tak smieci ,,to ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptor f22 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 82.139.40.* 06.04.08, 21:59 a niby dlaczego mieszkancy mają sprzatać?od czego są odpowiednie służby? za co biorą naszą kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 23:00 Obywatel płaci podatki, co roku większe. Rada Miasta wyznacza podatki - co rok większe. Kto sprząta? Dureń obywatel? Nie! Sprząta urzędnik Pana Prezydenta Kosztowniaka, doświadczonego, zaprawionego w bojach pracownika administracji państwowej. Pan Prezydent umie zarządzić, widzi, wie, rozumie i pędzi, pędzi swoich maluczkich do pracy, do roboty, do chwały zdobywania urzędu. Bo jak nie to powiozą Pana Prezydenta tam gdzie mu będzie nie po drodze do chwały jego. Urzędnik przede wszystkim wie kto i gdzie śmieci, a jak nie umie zapobiegać - zakłada rękawiczki, co by się nie zbrudził, i sprząta ładnie sam. Dobry urzędnik nie ogłasza akcji dla obywateli: weźmiemy się i posprzątacie. Urzędnik dobry wie kogo karać i śmieci nie ma. Przepis prosty. Trzeba wiedzieć jak go wykonać. Powodzenia życzę Panie prezydencie. Główka boli? Pan jest za gruboskórny na bolenie główki. Pana to może łeb naiwaniać, bo młody i jeszcze nie pełen nauki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazynka Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 82.139.40.* 07.04.08, 07:03 no pewnie, lepszy byłby stary komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.internet.radom.pl 06.04.08, 23:12 sami sobie sprzątajcie! ja nie śmiecę, nie wyrzucam papierów na ulicy to dlaczego mam sprzątać? za tych syfiarzy i brudasów, co i tak nic sobie nie robią z tego bo mają wszystko gdzieś? może niech miasto wychowa swoich mieszkańców, żeby mieli większą świadomość ekologiczna, a tych co śmiecą nadal łoić mandatami, nawet tych gó..arzy, co wyrzucają papierki po lodach czy batonach, bo jak rodzice nie nauczyli niech płacą i sprzątają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.08, 08:49 Za niecałe dwa i pół roku rozliczymy tego pana.A komendant straży miejskiej za jego w ostatnim czasie bzdurne wypowiedzi powinien być natychmiast odwołany.No ale prawdopodobnie się to nie stanie bo jak stare przysłowie mówi"jabłko od jabłoni daleko nie upada" albo "jaki "pan" taki i jego kram" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.04.08, 08:48 Jeszcze całkiem niedawno, przy okazji podniesienia cen odbioru śmieci, pani Krugły obliczyła ilość śmieci na głowę mieszkańca. Następnie po tej średniej wyliczyła koszt i kazała płacić. Ileż było wtedy gróźb pod adresem tych, którzy nie będą mieli podpisanych umów na odbiór śmieci. Miał powstać system wychwytujący takie osoby. I co? Jakoś nie słychać o tych drakońskich karach i rzezi śmieciuchów. Mamy za to apel: weźcie się i posprzątajcie. Kiedy zadzwoniłem na straż miejską i zgłosiłem o masowym paleniu odpadów na sąsiedniej działce,której numeru nie znałem, dyżurny natychmiast stał się obrońcą swobód obywatelskich sprawców tego procederu. Stwierdził, że na pewno to nie są odpady (czarny ciężki dym unosił się na kilkadziesiąt metrów), tylko resztki ogrodowe. Na dodatek brak numeru uniemożliwia wyjazd patrolu, ponieważ dzielni strażnicy nie trafią na miejsce i stracą swój cenny czas. Typowe "goń się" petencie. Jak w naszym mieście ma być czysto, skoro służby za to odpowiedzialne tylko zniechęcają do współpracy. Kolejny temat to sortowanie śmieci. Minimalne ilości surowców wtórnych wracają do ponownego obiegu. Słyszałem, że nawet wstępnie posegregowane śmieci trafiają na wysypisko, bo brak linii sortowniczych. Ciągle się słyszy o nielegalnie wyrzucanych strużynach garbarskich. Czy naszej kochanej władzy tak trudno jest upilnować tych kilka garbarni w Radomiu? Aż mi kopara opadła, kiedy komendant Czachor przedstawiał w lokalnej telewizji sukcesy swojej służby: babcia sikająca na trawnik czy nocny złomiarz. Uważam, że gorszej władzy w Radomiu jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota lokalny Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 08:58 przeczytaj co napisał powyżej kwas chlebowy. a wiesz ty ile jest nielegalnych garbarni? tylko referendum smieciowe może nas uratować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 09:12 Ludzie! To skad tyle smieci i syfu w tym miescie?! Wy nie smiecicie? No to kto nam podrzuca cały ten syf? Byłem na Piotrowce w zeszłym roku i sprzatełem. Chociaz ostatnim raz przed tym sprzataniem byłem tam z dziesiec lat wczesniej. Wiec... nie moje smieci. Nie jestesmy społeczesntwem obywatelskim, skoro tak do tego podchodzimy - nikt nie neguje ze trzevba pogonic sluzby kumunalne i urzędników, bo od tego sa i za to im płacimy. Ale zróbmy tez cos sami, to przeciez ma znaczenie edukacyjne, jednoczy grupy mieszkanców, pokazuje innym własciwe zachowania. Podejsciem typu: place podatki, niech sprzataja i buch papier pod krzak, niczego nigdy nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 212.76.37.* 07.04.08, 10:23 Sytuacja wokół toru offroad 4x4 jest tragiczna- obrzeża Lasu Kapturskiego to jedno wielkie śmietnisko(widziałem worki z gruzem głęboko w lesie- jak tam zostały wwiezione nie mam zielonego pojęcia) Ciekaw jestem jak wygląda dolina Mlecznej w okolicach Piotrówki- obietnice straży miejskiej że teren zostanie posprzątany pozostały obietnicami?? Myślę że konieczne jest ograniczenie wjazdu w te miejsca, lub monitoring wjeżdżających pojazdów tak aby można ustalić sprawców. Kierowcy samochodów terenowych powinni wziąć większą odpowiedzialność za otoczenie swojego toru. Pamiętajmy że sprzątanie przestrzeni publicznej leży na naszych obywatelskich barkach, niezależnie czy odbywa się to bezpośrednio naszymi rękami(jak w opisanej zeszłorocznej akcji "Droga Mleczna"), czy to poprzez opłacane z naszych podatków służby miejskie- ktoś kto nielegalnie podrzuca śmieci okrada nas wszystkich, z pieniędzy, z porządku na który zasługujemy. Złodziej to złodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.04.08, 11:00 To o czym piszesz to jeden wielki skandal.W "płucach" miasta ktoś zezwala na smrodzenie samochodami.A ile jest tam odpadów posamochodowych?Kanistry, butelki po olejach, filtry itp.Naprawdę nie można tego terenu przeznaczyć na coś innego dla większej rzeszy radomian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał tor offroad 4x4 IP: 212.76.37.* 07.04.08, 11:43 Gość portalu: matka napisał(a): > To o czym piszesz to jeden wielki skandal.W "płucach" miasta ktoś zezwala na > smrodzenie samochodami.A ile jest tam odpadów posamochodowych?Kanistry, butelki > po olejach, filtry itp.Naprawdę nie można tego terenu przeznaczyć na coś innego > dla większej rzeszy radomian? wbrew pozorom śmieci w większości nie są związane z użytkownikami samochodów terenowych- głównie to odpady bytowe, sprzęt AGD oraz poremontowe i budowlane. Bliżej wjazdu z trasy sporo opon i zderzaki ale nie wygląda to na sprzęt terenowy. Chętnie udostępnie zdjecia Myślę że sam tor nie jest problemem, "smrodzenie" jest bez znaczenie w porównaniu z pobliską trasą 7, problemem jest łatwy wjazd i możliwość dyskretnego porzucenia śmieci nawet w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wir Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 10:25 Zacznijmy od wizytówki Radomia-Fontanny. Powyrywane płyty chodnikowe na schodkach od strony Focha,spruchniałe z braku farby ławki, kiosk Ruchu z baziewną łapką na dachu i obskurną lodówką upszczoną nalepkami(ochyda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 12:33 To prawda, że Miasto nie ma dobrego gospodarza, ale w mieście brudzi nie Gospodarz, tylko jego mieszkańcy. Część z ludzi rzeczywiście nie płaci za wywóz śmieci i woli podrzucić je gdzieś na uboczu, ale takie dzikie wyspiska to tylko jedna strona medalu. Jeżeli ktoś rzuca paczkę po papierosach na ulicę, gdy do kosza ma 20 metrów to świadczy tylko o nim. podobnie pety, skasowane bilety itp. Brakuje kultury, oj brakuje... To co widać w naszym mieście przypomina mi miasteczka arabskie. Tam nie znają instytucji kosza, a nawet jak kosze są gdzieniegdzie to nikt z nich nie korzysta. U nas jest lepiej, sądzę, że jest fifty-fifty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 82.139.40.* 07.04.08, 12:42 niech kazdy zacznie od własnego kibla Odpowiedz Link Zgłoś
radomek2 Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 07.04.08, 18:23 Przede wszystkim sami nie śmiećmy, a nie będziemy musieli sprzatać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIETKA ZAWSZE będą śmiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:18 ale to nie znaczy żeby odpowiednie służby wyręczać.Niech się wezmą do roboty a nie udają że sprzątają.Pozorowanie pracy jak w PRL-u.Syf kiła i mogiła,np.na Szewskiej,Szarych Szeregów,Wolność,okolice targu nad rzeczką, koryto rzeczki,itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.rad.vectranet.pl 08.04.08, 22:31 to czyn spoleczny,praca ,a kto ubezpiecza,w razie wypadku gazeta ,prezydent,,z akcjami w radomiu oszalala tez gazeta,kasa reklama,racja stanu, nie puscilem mojej corki na poloneza ,bo ta akcja byla dzika impreza nieubezpieczona itd,pod patronatem o dziwo prezydenta pomyslcie tez ze sprzataniem ,sa sluzby ,pracownicy ,oni przechodza szkolenie bhp,a jak nie to niech gazeta zadzwoni do bylego wiceprezydenta ,,on mial czysto w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:13 Radom nasz jest naprawdę brudny i musimy wszyscy o to zadbać,każdy u siebie i każda rodzina.Po zimie wyszły wszystkie butelki po piwie,śmieci, kupki po pieskach,a straży miejskiej nie widać,a napewno zwrócenie uwagi,spisanie dałoby rezultat.Byłam u znajomych na Malczewie i widziałam jak wygląda pobocze ulicy i staw i jego otoczenie.Tam gdzie są targowiska nie lepiej.Należy się przegląd miasta,zdjęcia,adresy należy podać w prasie i telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: 212.76.37.* 09.04.08, 13:17 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Radom nasz jest naprawdę brudny i musimy wszyscy o to zadbać,każdy u > siebie i każda rodzina.Po zimie wyszły wszystkie butelki po > piwie,śmieci, kupki po pieskach,a straży miejskiej nie widać,a > napewno zwrócenie uwagi,spisanie dałoby rezultat.Byłam u znajomych > na Malczewie i widziałam jak wygląda pobocze ulicy i staw i jego > otoczenie.Tam gdzie są targowiska nie lepiej.Należy się przegląd > miasta,zdjęcia,adresy należy podać w prasie i telewizji. Myślę że jeszcze długa droga przed nami- moi sąsiedzi śmiecą bezpośrednio przed wejściem do bloku(rzucając butelki i papierki za siatkę), stał yam kiedyś kosz ale służył sąsiadce do wyrzucania worków ze śmieciami z domu(po co iść 50 metrów dalej do śmietnika) Przy czym kosz ten nie był nigdy w gestii służb miejskich, lecz prywatny- sąsiedzki... gdy sprząta się śnieg czy liście z chodnika słyszę "po co to robić, jeszcze napada, a sąsiedzi będą się śmiali" Brakuje elementarnego myślenia przyczynowo- skutkowego. To nie jacyś ONI, to nie KTOŚ sprząta, tylko my, czy to osobiście czy to za pośrednictwem podatków(opłacając służby publiczne) i jedno nie wyklucza drugiego, wręcz przeciwnie. Smieci nie biorą się znikąd, to nie KTOŚ podrzucił, tylko konkretny pan Iksiński czy pani Igrekowa. Myślę że trzeba pracować nad wzorcami zachowań ich dzieci, żeby nie powielały wzorca "wspólne znaczy niczyje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 17:38 miedzy gluchą a jodłowa ludzie z pobliskich uliczek zrobili sobie wyspisko smieci teren po dawnym CPN i dzialki po drugie stronie to wszytko sasiaduje z ogorodzeniem Rafilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Radom jest brudny. Posprzątajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:26 Proponuję zwrócic uwage na zachowanie kierowców MPK na petli autobusowej osiedla Prędocinek.To, że śmiecą to mało. Załatwiają czynnosci fizjologiczne / sikają/ na oczach oczekujacych na przystanku pasażerów bezposrednio na asfalt na koła pojazdów. W lato smród i fetor na pętli oraz przy pobliskim bloku mieszkalnym. Kierowcy nie reaguja na uwagi jak równiez prezes MPK.Mający odrobinę wstydu chodzą pod drzewka przy bloku a nie mają biedaki sił udać sie do TOY TOY odległego o ok 100m, który i tak problemu nie rozwiązuje.Może jest przepełniony?.Kogo zainteresowac aby przerwać ten proceder. Do akcji sprzątania dodać hasło BRUDNY I ZASIKANY przez kierowcow komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Radom jest brudny. Posprzątajmy razem 09.04.08, 22:32 Nie wymagaj od nich zbyt wiele.Chamy jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt MPK Radom SIKA na pętli autobusowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:32 Proponuję zwrócic uwage na zachowanie kierowców MPK na petli autobusowej osiedla Prędocinek.To, że śmiecą to mało. Załatwiają czynnosci fizjologiczne / sikają/ na oczach oczekujacych na przystanku pasażerów bezposrednio na asfalt na koła pojazdów. W lato smród i fetor na pętli oraz przy pobliskim bloku mieszkalnym. Kierowcy nie reaguja na uwagi jak równiez prezes MPK.Mający odrobinę wstydu chodzą pod drzewka przy bloku a nie mają biedaki sił udać sie do TOY TOY odległego o ok 100m, który i tak problemu nie rozwiązuje.Może jest przepełniony?.Kogo zainteresowac aby przerwać ten proceder. Do akcji sprzątania dodać hasło BRUDNY I ZASIKANY przez kierowcow komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Było brudno i jest brudno!!! 07.05.08, 22:33 Deptak naszego miasta,godzina 18,i co widzę;pełno śmieci,papierów po hot-dogach,kebabach,itp.bo w koszach na śmieci już się nie mieszczą,pełno petów,pełno piachu,jednym słowem tragedia.Postawili kilkadziesiąt gazonów z kwiatkami i po sprawie.O dolnej cześci deptaka to już nie wspomnę.Jedyne co cieszy to ,to że WRESZCIE ktoś zacząl dbac o park Kościuszki.To duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś