sympatyk.pis 28.05.08, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gluś Re: Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:46 porządny człowiek urodzony w polsce a więc wg.burżuazyjnego słownictwa polak wcale nie musi być wierzący,zresztą to jego prywatna sprawa i nikomu nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacan Re: Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.internet.radom.pl 29.05.08, 17:43 A ja widziałem na tej wystawie twarz sympatyka.pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balkan Re: Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.internet.radom.pl 30.05.08, 16:49 sympatyku twoje skojarzenia homoseksualne stawiaja znak zapytania jesli chodzi o twoja orientacje. ojcu tez zagladales w gacie? nie? to moze najwyzszy czas to zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.rad.vectranet.pl 01.06.08, 08:00 Małe zainteresowanie tematem. Młodzi mówią - a kogo to obchodzi. Na wystawie było ich niewielu. Dużo osób starszych, nie wszyscy znaleźli "swojego" (prześladowcę), bo on z niższej półki był. Jeszcze wiele osób boi sie, choć tyle lat upłynęło. Podobno (tak stało w gazetach) wielu SB pracuje nadal, już dla innego ustroju, ale będą chronieni i ich dane IPN nie może ujawnić, tak mówi ustawa. Szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apatrz Re: Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 07:18 > Podobno (tak stało w gazetach) wielu SB pracuje nadal, już dla > innego ustroju, ale będą chronieni i ich dane IPN nie może ujawnić, tak mówi > ustawa. Szkoda.... Też słyszałem, że wielu z SB pracuje w obecnych służbach specjalnych, innych usunieto ale też się wygodnie ulokowali. Głównym ich siedliskiem są spółdzielnie mieszkaniowe. Tam zarządzają sobie olbrzymimi majątkami a lustracja ich nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saudyjczyk ciekawostka IP: *.rad.vectranet.pl 02.06.08, 17:43 A ja mam takie pytanie. Podczas otwarcia tejże wystawy usłyszałem bardzi ciekwą historię o jednym z jej współautorów. Nie wiem, czy to jest prawda, ale jeżeli tak, to nie ładnie ze strony tej osoby, że teraz organizuej takie wystawy; a mianowcie jeden z tych panów, którego teraz "powieszono" na wystawie wyciągał tego pana, a może jego brata z więzienia, a teraz go "powiesił". A tak przy okazji ciekawy jestem podstaw prawnych upublicznienia wizerunków. Może ktos się tym zainteresuje (ale pewnie nie ma co na to liczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: ciekawostka 02.06.08, 20:38 Gość portalu: saudyjczyk napisał(a): (...) A tak przy okazji ciekawy jestem podstaw prawnych upublicznienia wizerunków. Może ktoś się tym zainteresuje (ale pewnie nie ma co na to liczyć). A ja bardzo chętnie porównałbym tamtych "dobrodzieji", którzy oskarżali i osądzali i tych dzisiejszych, co teraz oskarżają i osądzają. Wnikliwi badacze napewno odkryliby związki czasowe pokolenia a i nie tylko. A to wszystko tylko po to abym mógł spokojnie mówić o otaczających mnie osobach, że to porządni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: ciekawostka IP: *.rene.com.pl 25.06.08, 22:34 Czlowieku ty nie wiesz co piszesz.Saudyjczyku pomysl i nie wypisuj glupot.Czy ty wiesz co znaczy esbek?POstaraj sie go wynagrodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali twarze IP: 193.227.131.* 03.06.08, 12:18 Wszystko pięknie, tylko że wystawa nie jest czynna w sobotę, jedyny dzień w którym wiele osób mogłoby się na nią wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowyksięgowy Re: twarze IP: 82.139.41.* 26.06.08, 11:07 Na 103 stronie jest rozkaz o wyróżnieniu za odważne i ofiarne zrealizowanie trudnego zadania (tj. namierzenie i zatrzymanie na pewno nie agresywnego drukarza "DOBRODZIEJA". Jaki to był pieniądz wtedy 3000, 2000 zł? Co dziś robią wyróżnieni? Zna ich ktoś dziś lub wtedy poznał? Jak się mają? Znam ich ofiary i dziś mają się nie najlepiej? Czy na wystawie ktoś kogoś "namierzył"? Czy znacie nazwiska prześladowców? Zainteresowanie małe tym tematem, czyżby prześladowani nie mieli internetu, lub (co nie daj Boże nie żyli, lub się jeszcze bali?) Odpowiedz Link Zgłoś
amos69 w końcu doczekali się swojej alei Sław...a kiedyś 07.07.08, 17:19 lali zasłużonych...Oby więcej takich wystaw. Za granicą jest przyzwolenia publikowania wizerunków osób skazanych za Pedofilie...Tych ludzi postawiłbym w jednym szeregu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniaczek dedekty Re: w końcu doczekali się swojej alei Sław...a ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 11:29 Tak sie stalo ze nia ma tam tych małych cwaniaczków którzy nam nieraz "dopieralali 'A byl naprimer pan:- w Walterku co filmował napisy w kiblach np. "precz z komuną"niejaki Figar..i(UB-SB) -a Pan Maciuś K..........i -a Pan Napoleon K.............i -a Pan Glogow...i co pracował potem administracji wojewódzkiej -a Pan Mackiew ...z majorek,(UB) -a Pan Makuł..... poruczniczek(UB), a pan Gregor ....k itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: w końcu doczekali się swojej alei Sław...a ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:23 Wszyscy się czepiają tych z SB i UB. Tymczsem prawda jest taka, że oni realizowali linię partii. Gdzie są więc dzisiaj sekretarze i inne kanalie z aparatu PZPR? Jakoś zapomina się o tych ideologach pochowanych w różnego rozaju spółkach, szpitalach, urzędach. Oni mieli ustawowo wpisaną współpracę z SB w zakres obowiązków. Na listach TW ich nie znajdziemy choć powinni zostać napiętnowani i pozbawieni posadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tudh Re: w końcu doczekali się swojej alei Sław...a ki IP: 82.139.48.* 09.07.08, 22:55 Takich w Radomiu było 2000, przejrzyj sobie listę Widstejna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) listy UB-ków ??? IP: 82.139.41.* 08.07.08, 11:47 Z punktu widzenia moralnego opublikowanie fotek słuszne a z punktu widzenia prawa niezgodne z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokujący dostepu Re: listy UB-ków ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:06 Wymiencie nazwiska tych z SB co w wypadkach radomskich zapełnili sekretariat sekretrza KW PZPR TOW. Prokopiaka podszywając sie za robotników PO TO aby robotnicy nie weszli do jego gabinetu i wywalili mu papiery a może i jego na zewnatrz i zmusili do bezposredniej rozmowy z Gierkiem czy Jaroszewiczem na temat kryzysu radomskiego. Gdzie są ci cwaniacy: sierżanci,porucznicy,kapitanowie itp... co utrwalali słuszny ustrój za naszą forsę.????/ Zasłużeni emeryci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwikła Ku pokrzepieniu.... IP: 195.187.134.* 08.07.08, 15:01 Cukier krzepi ale zomowska pała wte4dy i teraz ...jeszcze lepiej!!!!!Niektórym, w tm bliźniakom jednojajowym bardzo teraz brakuje tego pałowania albo chociaż ..pamiątek do nobilitacji, do przekucia pały w kapitał.Oj brakuje, oj żal dup..ę ściska.ZOMO jednak nie zodłąło wszytskich ...uhonowrwać w celu beatyfikacji na cierpiętnika.Nie wszsytkie żaby zdołały sie ...podkuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: każda franca Re: Ku pokrzepieniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 11:41 Każda franca z UB-SB gdzieś się zakamuflowała i siedzi cicho.Pamietamy naszych opiekunów co szperali w naszych teczkach personalnych.Kazda: firma , przedsiębiorstwo,instytucja ,uczelnia, szkoła no i moze burdel- nielegalny miały swoich opiekunóe z UB-SB. Teraz te pluskwy siedzą zakamufowane i czekają na przetrzymanie kryzysu i boją się, że stracą emeryturki po 3000-6000 tysiaków miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka SB-ki w SM-ach IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.08, 23:28 SB-ki ulokowali się w spółdzielniach mieszkaniowych i obracają tam naszą kasą bo szefostwo spółdzielni nie podlega lustracji. I to jest paradoks, bo niektóre spółdzielnie mają budżet większy od małych gmin. Oni wiedzą gdzie się usadowić. Tam gdzie duża kasa i żadna odpowiedzialność, bo niby kto ich rozliczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: SB-ki w SM-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:03 Jak się rozmawia z byłymi funkcjonariuszami PRL-u to odnosi się wrażenie, że w Polsce nie było komunistów!!! Tylko jak to bagno przetrwało tyle lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były strażak OSP Do kiedy wystawa ????? IP: 82.139.41.* 11.07.08, 19:12 Czy można jeszcze obejrzeć wystawę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaFranca Monotoniczność służby..niebożej IP: *.gprs.plus.pl 11.07.08, 20:57 Agent CBA<ABW>WPTTHAW ,RADTranposrt, Społem , i inne różne duchy są jak i <lenin > wszędzie, nawet między nami tak jak i \następcy EsBeków też godnie pracują na emeryturki...nawet w burdelach, konfesjach innych francakch..! Za 30 lat też pokażą ich ryje i wysokie emeryturki. Najwięcej donosów jest jednak w konfesjonałach...codziennie, nieustająco,, gorliwie i żarliwie, na kolanach, z kopytkami za kołnierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Wystawa: "Twarze radomskiej bezpieki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 18:52 mordercy Jacka Jeża są na zdjeciach ? Odpowiedz Link Zgłoś