xanaxy 09.06.08, 19:29 I slusznie. To w Radomiu byly sciezki "zdrowia" i najpewniej nadal tam sa ...dzialacze od TEJ sciezki. Nazwiska??? Chetnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teodor [...] IP: 82.139.33.* 09.06.08, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.pilicka.pl 09.06.08, 21:08 A ja kiciu nie wierzę w szczerość twojej wypowiedzi. Kiedyś dyskutowałem z tobą w stolycy i wiesz co, odniosłem takie wrażenie, że nie ważne co, ważne żeby było anty: anty komuś i anty czemuś. Nie ważne czy to jest dobre, czy złe - twoje musiało być na wierzchu. No i oczywiście musiało być pro, ale tu wybór ogranicza się do trzech liter jdk i może jeszcze dwóch kr. Chociaż nie przepadam za obecnymi władzami, to jednak pozostał po rozmowie z tobą jakiś taki niesmak. Dziwię się więc czytelikom tego szmatławca, że dyskutują z takimi "autorytetami", bo ja osobiście trzymałbym się od tej warsiawskiej paniusi i jej poglądów z daleka. Ot: cała wyborcza i jej magiczny świat potężnych autorytetów co to w stolycy siedzą a w Radomiu rządzić chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:51 ma babka racje i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Kosztowniak szkodzi PiS-owi! IP: 82.139.54.* 10.06.08, 10:15 Kiedy wreszcie przydu...sy prezydenccy, fanatycy i hunwejbini PiS- owscy zrozumieją, że Kosztowniak jest bardzo słabym prezydentem. Szkodzi tylko Radomiowi a przede wszystkim PiS-owi. Gwarantuję Wam, że po jego kadencji dostaniecie niesamowitego kopa z Radomia. Czy zasługuje na takie zakłamanie aby na słuszną krytykę nieudacznika odpowiadać frontalnym atakiem na krytykującego? Zacznijcie myśleć a nie kierować się tylko obroną twierdzy. Bo taka twierdza nie zasługuje na żadną obronę a wręcz tylko na zburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
platformer Re: Kosztowniak szkodzi PiS-owi! 29.06.08, 17:49 Uczciwi ludzie PiS typu zatrzymany kierownik G. od przetargów informatycznych z radomia,minister Lipiec,wicemarszałek Putra (słynna oczyszczalnia ścieków w Białymstoku która do dziś nie działa a kosztowała miliony),minister Kaczmarek,ojciec Rydzyk, wiceminister zdrowia Pinkas,wiceprezydent Przemyśla Ryszard L.,(oskarżony o korupcję),Kornatowski(szef policji za PiS zatrzymany) i wielu innych łączcie się, bo PO zagraża naszym interesom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.internet.radom.pl 09.06.08, 21:09 ej pinky sympatyku itd popaprancu pisowski czerwoni to byli przy tobie aniolowie milosci jakby ci teraz pozwolic sam robilbys sciezki zdrowia na ktore najpierw wezwalbys pewnie dziennikarzy.zawsze mowilam ze pis to partia totalitarna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.pilicka.pl 09.06.08, 21:13 O i proszę! czyżby pani socjolożka zaczęła już wojować z oponentami? No cóż jakie wykształcenie, jakie poglądy - taki i język ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:09 Tak, szerloku od siedmiu boleści. Zwłaszcza z adresu IP: *.internet.radom.pl Prawda boli? Boli że więcej osób myśli podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tfuj admin Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: 82.139.52.* 09.06.08, 22:48 Babciu, zmień ipeka, bo od razu wiadomo, kto znowu smród puszcza z klawiatury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:26 oj Pinki, Pinki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.08, 22:18 Trzeba umieć wytknąć wady. Ciekawe ilu pyskaczy z tego forum potrafiłoby odważnie i z podpisem wypowiedzieć się na tematy o których po kątach mówią ostro. Cóż z gadania po kątach nic się nie zmienia. Zamiast pyskówek trzeba przyjąć postawę obywatelską i coś zrobić. Z tego co wiem to Pani A.Deja nadrabia za wielu i spełnia swój obywatelski obowiązek, czego nie można powiedzieć o osobach koncentrujących się na krytyce personalnej bez odnoszenia się do meritum problemu. Sami nie potraficie doprowadzić do dialogu społecznego i nie szanujecie tych którzy za Was to próbują robić. Szanuj swoje Polaku - Radomianinie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 stowarzyszenie radomian na marsie 09.06.08, 22:20 Uwielbiam czytac "mądre i uczone" pouczenia emigrantów radomskich mieszkajacych w "wielkich" miastach.Bo coż to Radom, wiocha. Kiedys usłyszalem od mieszkanca rynku ze miasto to siega najwyzej do Placu Konstytucji a reszta to wiadomo... słoma z butow. Co do pouczeń myśle ze raczej Pani Deja chce sie wpisać w panujący 'trynd" i mode krytyki wszystkiego i wszystkich ktorzy podejmują jakiekolwiek decyzje w miescie bo to najłatwiej a to sie przyczepic do kawałku bruku a to do braku konsultacji. Gdyby tak władze Radomia chciały konsultowac kazda decyzje z mieszkancami to remont ulicy czytaj" zwężenie w wydaniu p. Czyża i jego projektantów" trwałby nie kilka miesiecy a kilka lat.Po to sa wybory zeby wybrane władze przez 4 lata tym miastem sprawnie zarządzały a nie oglaszały ciagle referenda o kazdą kostke bruku lub metr trawnika.Przyjdą wybory to sie ich rozliczy i te "zwężenia" ulic też:) Ale póki co patrzmy na ręce ale nie przeszkadzajmy i nie róbmy czarnej propagandy o Radomiu na całą Polske bo wkoncu Pania Deje ktos zapyta " skad Pani jest? aaa Radom to ta wiocha... pod Kielcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb społeczeństwo obywatelskie? 10.06.08, 07:56 janek_48 napisał: > [...] Gdyby tak władze Radomia chciały > konsultowac kazda decyzje z mieszkancami to remont ulicy czytaj" > zwężenie w wydaniu p. Czyża i jego projektantów" trwałby nie kilka > miesiecy a kilka lat. Kobieta ma rację - z takim nastawieniem to można budować carat, nie społeczeństwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Oj Janku, Janku! IP: 82.139.54.* 10.06.08, 10:28 Czy Ty nie rozumiesz, że krytyka na forum to właśnie patrzenie władzy na ręce? Demokracja stwarza ogromne możliwości dla wszelkiej maści politycznych hochsztaplerów, którzy wykorzystując poparcie jakiejś partii i indolencję informacyjną mediów, nie za szczególne talenty czy zasługi dla elektoratu dostają się na wysoki stołek. A wtedy mają 4 lata spokoju na uprawianie swej destrukcji. A elektorat według Ciebie ma nic nie robić tylko patrzeć jak jego ukochane miasto jest dewastowane? Wielce przemyślaną wypowiedź złożyłeś. Nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baro nle seur Re: Oj Janku, Janku! IP: *.dti-static.cegetel.net 10.06.08, 10:52 Łatwo jest krytykować Radom, z perspektywy Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Gdańska. Z pewnością się tam lepiej żyje. Są elity, są lepsze pomysły. My niestety ich nie mamy i musimy jakoś z tym żyć. Jednak nie można tylko usiąśc i marudzić i płakać, bo tu jest brzydko, beznadziejnie i nic się nie dzieje, bo tak nie jest. Nigdy nie wygramy konfronatcji ze stolicą kraju, i ciągle będziemy jej poddawani, ale nie możemy mieć ciągle z tego powodu kompleksów i na różnej maści forach to z dumą obwieszczać "mieszkam w miescie beznadziei". Radom się zmienia, powoli, ale się rozwija i ciągle mam nadzieję, że nabieże to wszystko tempa:). W Radomiu można żyć i to wcale nie najgorzej, robić co się lubi i nie ogłądac się na innych. Tylko pytanie co jest komu do szczęścia potrzebne? Pozdrawiam wszystkich, którzy kochają Radom i mieli odwage tu zostać i żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" 09.06.08, 22:28 Ja ma tylko jedno pytanie do antyradomianina domańskiego: dlaczego nie napisałeś że twoja oponentka jest członkiem stowarzyszenia wspierającego Kocham (inaczej) Radom i Kluzińskiego? Bo wiarygodność tego POczydła ległaby w gruzach? Powiem ci coś. Tak naprawdę ONA już dawno tam leży!!! _______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:14 Jak zwykle kula w płot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spinki Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:12 Piana ci oczki zalała, czy po prostu rżniesz głupa? * Agnieszka Deja, socjolożka, zawodowo związana z organizacjami pozarządowymi, członkini Zarządu Federacji Mazowia, członkini Komisji Dialogu Społecznego ds. Poradnictwa Specjalistycznego przy BPS U. m. st. Warszawy, wiceprzewodnicząca Społecznej Rady ds. Osób Niepełnosprawnych w Warszawie, członkini Stowarzyszenia Radomian w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopinki Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:20 nie rżnie, on nim jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:28 to Pinki - IP: 82.139.33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopinki wiemy, wiemy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:37 Ciekawe ile prezio płaci swojemu głównemu PR-owcowi za szczekanie na forum wrogiej gazety pod tymi wszystkimi nickami? Ile by nie płacił, to chyba jednak jest za dużo, bo ten pajac zbyt łatwo daje się rozpoznać. Nie tylko po IP. Głównie po głupocie. Nie wyobrażam sobie, żeby nawet w dosyć licznej organizacji znalazło się więcej takich durni. Nawet w pisie:) Odpowiedz Link Zgłoś
archiwista_cia Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" 10.06.08, 07:46 sympatyk.pis napisał: > > Ja ma tylko jedno pytanie do antyradomianina domańskiego: dlaczego nie napisałe > ś > że twoja oponentka jest członkiem stowarzyszenia wspierającego Kocham (inaczej) > Radom i Kluzińskiego? Bo wiarygodność tego POczydła ległaby w gruzach? Powiem c > i > coś. Tak naprawdę ONA już dawno tam leży!!! > czemu nie podpisujesz się szczurze swoim prawdziwym nickiem? dla porządku przytoczę Twój głos w sprawie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=79676364&a=79810838 "Zauważ że żydowskie media mówią o nich tylko w superlatywach.Nawet kiedy Tusk przejada naszą kasę wg. sloganu taniego państwa to koszerne media, które wygrały dla PO wybory niczego nie czepiają się." wstydzisz sie swoich chorych fobii? to się da leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzika.bestia Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: 213.17.170.* 10.06.08, 10:26 > Ja ma tylko jedno pytanie do antyradomianina domańskiego: wuefisto-miernoto, nazwiska piszemy duża literą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypinki Do sympatyka.pis! IP: 82.139.54.* 10.06.08, 10:36 To PZPR w krytyce byłych solidarnościowych opozycjonistów nigdy nie odnosiła się do meritum sprawy ale skupiała się na pochodzeniu, komu na tym zależy albo powiązaniach rodzinnych. I Ty robisz identycznie to samo. Niby demokrata, PiS-owiec a w rzeczywistości PZPR-owiec i stary komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
granatnik_przeciwpancerny Re: Do sympatyka.pis! 10.06.08, 13:50 Ów pięciorga (conajmniej) nicków forumowicz oficjalnie (ale mało przekonywująco) deklarując odcięcie sie od spuścizny sowieckiej w istocie czerpie z niej natchnienie całymi garściami. Najgorzalsi ubecy mieliby się od kogo uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Mallow Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 10.06.08, 00:39 Nie pytaj co Radom moze zrobic dla Ciebie lecz co Ty mozesz zrobic dla Radomia. Spie.rzyc jest najlatwiej ale cos zrobic to juz niech inni zrobia. Ja tylko na gotowe sie pojawie. Ja rowniez wyjechalem z Radomia ale nie pluje w jakis szmatlawych gazetach (lub czasopismach :) o tym jak tu zle. Mieszkalem w Radomiu i bylo Ok, mieszkam tu gdzie mieszkam i tez jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.internet.radom.pl 10.06.08, 07:09 nawet jeśli pani deja jest członkinia kocham radom to nie zmienia to faktu ze jest radomianka ktora wyjechala a jej slowa to swieta prawda.a co moze tylko pisiory moga sie wypowiadac?wasz czas minal mozecie sie juz pakowac jak ktos tu kiedys napisal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: 82.197.42.* 10.06.08, 08:32 A ja nie wierzę w szczerość intencji Pani "socjolożki" ani tym bardziej w szczerość intencji GW. Przecież takich listo-pseudo-artkułów można wypisywac codziennie po kilka i zawsze w naszym mieście znajdzie się cała kolejka ludzi, którzy jeszcze chętnie coś komuś dołożą lub pożalą się jak to kostka na Zeromskiego lub kolory w logo miasta zruinowały im życie. Jak Pan Domański chciałby napisać chociaż raz coś pozytywnego - to zapraszam do mnie. Też jestem w wieku tej Pani, nie wyjechałem z tego miasta, skończyłem radomską uczelnię, dostałem się do całkiem porządnej pracy bez żadnych znajomości. Do innych miast wyjeżdżam tylko służbowo. Jestem zadowolony z życia. A może jestem nienormalny...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vis Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.pl 10.06.08, 08:41 Tekst p. Deja kupy się nie trzyma.Że też wybiórcza to opublikowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 09:32 A napisałeś coś kiedyś jeden z drugim do gazety, a gazeta odmówiła wam publikacji? Przecież to wolny kraj, mamy wolność słowa. Wiem, że pewnie nie umiećie sobie tego wyobrazić, żyjąc w realiach peerelowskich, ale idę o zakład, że wasz głos zostałby opublikowany. Tylko czy odważycię się coś napisać pod własnym nazwiskiem, a nie zasłaniać się anonimowością forum? Tu to każdy odważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: 82.197.42.* 10.06.08, 09:51 A nie uważasz, że to rolą lokalnych mediów jest szukanie informacji, które mogą pokazywać także (a może nawet głównie) pozytywne aspekty mieszkania w naszym mieście? Czy redaktorzy nie potrafią dotrzeć do ludzi, którym coś się tutaj udało? Którzy są zadowoleni z życia w Radomiu? Z dobrą opinią jest jak z lasem - rośnie latami a pali się w kilka chwil. Od pewnego czasu mam wrażenie, że GW robi wszystko, żeby podłożyć jak najwięcej pożarów w NASZYM lesie. Zastanawiam się tylko: Po co? Czy wszyscy (po, pis, kr, sld i cała reszta...) jesteście tak zaślepieni wzajemnym opluwaniem, że nie widzicie już nic innego dookoła was???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron le seur Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.dti-static.cegetel.net 10.06.08, 11:05 Ja do Ciebie dołącze, bo chyba jestem nienormaly!!! Skończyłęm Radomską uczelnię, mam tu pracę, całkiem dobrą, którą dostałem bez znajomości. Konczę ją o 16:00 i mam czas dla rodziny, hobby... Łatwo jest opublikować biadolenie poirytowanej pani Socjolog, która pewnie ma już dość Warszawy, ale do Radomia nie wróci, umrze z nostalgii, w rozdarciu! Bidulka. Panie Domański, może Pan dostrzeże wreszcie walory i potencjał naszego miasta i ludzi, którzy tu mieszkają, dają sobie radę i opublikuje na stronach ogólnopolskich GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Układy, skandale, kolesiostwo, marne pomysły to IP: 193.111.144.* 10.06.08, 09:33 Radom. Tu nic nie ma. Czego młodzież się tu uczy, keidy widzi do dziadostwo. Tu nawet dobrej drogi nie potrafią wybudować. Co zbudują to potem się nadaje do remontu. Przedszkoli nie ma, a winni są komuniści. Tyle że teraz władza jest inna... Ambitnej młodzieży proponuje się WSZ w budynku rozlatującego się LO Staszic. Niepełnosprawni z tej szkoły mieliby zostać wywaleni w cholere... taka jest integracja. Skandale przy konkursach na różne stanowiska. Kolesiostwo. W komisji zasiadają koledzy kandydatów. Zero kultury. Wajda się z nas śmieje. Lodowisko jest, a jakże... jak przy szkole podstawowej. Na basen do Kozienic. W ogólnopolskich mediach mówią, że radom to czarna dziura na mapie Polski. Nawet własnego kabaretu nie mamy, może i lepiej... Jako ojciec mówię dzieciom, żeby stąd wyjeżdżały, a do WSZ tylko wyrodny ojcec wyśle dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fer Re: Układy, skandale, kolesiostwo, marne pomysły IP: 193.111.144.* 10.06.08, 13:30 Masz rację tata-uklady,skandale,kolesiostwo,marne pomysły,brak inwestycji to pozostałość po komunie.Radom był karany całe dziesięciolecia za 76r.Największe inwestycje w Radomiu rozpoczęły się za Kosztowniaka-trzeba uczciwie przyznać np. rondo Kotlarza z wymianami sieci,remont Maratońskiej z piękną ścieżką rowerową. Wystarczy spróbować przejechać przez centrum Radomia aby to stwierdzić, i to nie jest fucherka jak za komuny ale dobra robota. Buduje się centrum słoneczne,jest plan zagospodarowania otoczenia rzeki Mlecznej, buduje się Karszówka,Politechnika otrzymała w końcu bibliotekę z prawdziwego zdarzenia. Ci co tak uporczywoe twierdzą,że w Radomiu nic się nie dzieje mają klapki na oczach i nic od siebie nie dają dla tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Układy, skandale, kolesiostwo, marne pomysły IP: 82.139.37.* 10.06.08, 16:54 Ale wzystkie te inwestycje to dorobek oprzedników, projekt Maratońskiej to generał, centrum też generał,wszystkie ostatnio remontowane drogi poczatek mają jeszcze w czasów wcześniejszych łącznie z obwodnicą południową. Sluchalem dzisiejszej wypowiedzi wice w Radiu dla Ciebie tak nie mówi ktoś kto ma jakąś wizjję rozwoju miasta, a raczej ktoś ko za kilka lat widzisię w garniturze ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtu Re: Układy, skandale, kolesiostwo, marne pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:25 Gdyby tak było jak pisze nNorbi to generał byłby prezydentem a nie Kosztowniak,plany, projekty,obiecanki to kielbaska wyborcza, tu chodzi o konkretną robotę, co widać przejeżdżając przez centrum Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-0 Re: Układy, skandale, kolesiostwo, marne pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:36 jak przyjezdzam do Radomia na weekend to moge pochwalic za bruk w centrum, ale bruk to nie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc CK Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:20 Pisalem kiedys ,zeby nie uzywac okreslenia "warcholy"wobec Radomia i ich mieszkancow.I oto sam prezydent tego miasta ,potraktowal krytyke maturzystow jako wroga wobec jego osobyijego dzialan na rzecz miasta.to co mnie oburzylo , to jezyk i styl.typowy dla krypyokomunistow. Tak jak bym slyszal toe. Wieslawa ...kto przeciwko mnie ten przeciwko partii.warcholy i burzyciele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.06.08, 12:59 Gościu coś ci się pomieszało.Warchoły nie mówił twój tatuś Wiesław tylko twój idol Edward.Przecież ty sam jako członek PO wywodzisz się z tego samego szkodliwego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.32.radom.pilicka.pl 10.06.08, 13:53 pani deja ma same oczekiwania od miasta, a co ona dała lub mogła dac miastu a miasto nie chciało wziąć. miec oczekiwania nie wystarczy, trzeba jeszcze miec cos do zaoferowania. a pani deja chyba mocno dziła w politycznym stowarszyszeniu które promuje kluzińskiego, wiec jest zaiteresowana pluciem na obecne władze. wiec jako strona zaiteresowana w dobrym tonie było by sie wstrzymac od głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzoo Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: 195.94.198.* 10.06.08, 15:24 Pani Deja wie co robi. Krytykuje rządy Kosztowniaka bo a nuż Kluziński stanie się konkretnym decydentem a wtedy wróci pełnić rolę koordynatora ds. organizacji pozarządowych w Radomiu i wreszcie będzie mogła zamieszkać na swoim a nie wynajmowanym... bo przecie w W-wie takie drogie mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:31 a gdyby nawet, to tylko z korzyścią dla tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" 10.06.08, 15:34 Zgodzę się ze stanowiskiem jakie prezentuje pani Deja. Podobny tekst napisałbym sam i zaznaczam, że mieszkam w Radomiu i też działam w organizacji społecznej. Te kilkanaście miesięcy działalności utwierdziły mnie w przekonaniu, że władze Radomia, oraz urzędniczy bastion nie jest przychylny tak obywatelom jak i organizacjom. Nadal w Radomiu istnieje przekonanie, że organizacje społeczne oraz indywidualny głos obywatelski jest kulą u nogi władz samorządowych. Gdyby nie zdecydowany atak Gazety, zapewne już dzisiaj trwałaby wycinka drzew i brukowanie placu przed budynkiem MUW. Idąc do takiego MZDiK z prostą sprawą - sfrezowanie przy przejściu dla pieszych krawężnika do wysokości 2 cm - trzeba nieźle się napocić bo pracujący tam ludzie nawet nie wiedzą, że taka właśnie jest przepisowa wysokość. Od razu pada hasło: NIE DA SIĘ! po czym uprzejmy pan robi wyliczankę dlaczego. W Radomiu nie ma dialogu społecznego. Prezydent rok temu powołał Zespół Konsultacyjny ds. organziacji społecznych. Oczywiście weszły do niego tylko te, które są dla władzy wygodne. Okazuje się, że Zespół stał się instytucją fasadową stworzoną na potrzeby władzy, tak by nikt jej nie zarzucił, że nie współpracuje z organziacjami społecznymi. Brak dialogu idealnie widać na forum Rady Miejskiej. Dlaczego na posiedzenia komisji nie są zapraszani specjaliści w celu zasięgnięcia opinii? Otóż odpowiedź jest prosta. Bo to jest dodatkowa praca, bo to co powie specjalista może okazać się sprzeczne z wytycznymi prezydenta. Smutne to, ale prawdziwe. Uważam, że skoro wielka Warszawa potrafi organizować konsultacje społeczne w błachych sprawach, to może to robić także kilka krotnie mniejszy Radom. Tyle tylko, że w Warszawie władzom i urzędnikom się chce, a w Radomiu odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:46 A tak to robia gdzie indziej: Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Społecznych Meritum zaprasza mieszkańców Katowic na spotkanie z Prezydentem Miasta Panem Piotrem Uszokiem, które odbędzie się 16 czerwca o godz. 16.00 w VII LO w Katowicach przy ul. Panewnickiej 13. Program spotkania: 1) Debata publiczna nt. stanu środowiska naszego miasta, w ramach projektu „Zielona Rewolucja nad Kłodnicą”, dofinansowanego przez Unię Europejską – Program Środki Przejściowe PL2005/017-488.01.01.01 2) Wręczenie Prezydentowi Miasta Katowice petycji dot. spraw ważnych dla ochrony środowiska Katowic; 3) Przedstawienie przez Prezydenta, w ramach Kampanii „Masz Głos – Masz Wybór”, listy najważniejszych problemów miasta oraz poinformowanie o sposobach ich rozwiązania: * na najbliższy rok – do końca 2008 r.;- * do końca kadencji - 2010 r.- 4) Dyskusja z udziałem mieszkańców na temat przedstawionego przez Prezydenta Miasta Katowice planu. Efektem spotkania będzie podpisana przez Prezydenta Miasta Katowice deklaracja zawierająca: listę zobowiązań, które zostaną zrealizowane podczas całej kadencji oraz listę zadań do wykonania w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO PIS Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 00:05 Ten prezydent Katowic to jakiś frajer! Przecież wszystkim wiadomo, że Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Społecznych Meritum to polityczne ugrupowanie o mylnie brzmiącej nazwie, do tego finansowane przez wiadome środowiska z wiadomej fundacji! Im przecież chodzi tylko o to, żeby dorwać się do władzy i zdobyć fotel prezydenta Katowic. Jak ja się cieszę , że nasz pan prezydent kosztowniak jest tak przenikliwy i nie daje się nabrać na takie tanie sztuczki i nie przychodzi na żadną debatę, no chyba że sobie sam zorganizuje. To nic, że wtedy nie przychodzi nikt inny, ale to też złośliwość zdradzieckiego społeczeństwa tego miasta, sterowanego z Warszawy. Panie Prezydencie Kosztowniak! Proszę się nie poddawać, nie słuchać żadnych fałszywych doradców! Tylko PIS! Jedna partia, jedno miasto, jeden prezydent! TYLKO PIS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz von nogay Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.74.udn.pl 10.06.08, 15:47 nikt poważny nie zainwestuje w mieście które wybrało najgłupszego posła polskiego sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.74.udn.pl 10.06.08, 16:00 Jak się nazywa dureń który zniszczył górkę w parku.Biegałem po niej z narażaniem życia kiedy park był "nur fur deusche" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcisz Re: niewierzęwintencjelistu IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.08, 19:17 Socjolożka, jak cię świerzbi zajmij się układami w warszawce dobrze wiesz że tam masz co robić tylko nie bardzo ci się opłaca tam jesteś oportunistką bo tylko tak możesz zaistnieć w środowisku tam przymykasz oko i czekasz "na swoje"...... tu nie potrzebujemy fałszywego mentora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z C K Re: "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 08:50 Nie mam sklerozy.posluchaj kiedys tow. Wieslawa co mowil na V plenum PZPR W MARCU 68R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin61 "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:39 Niestety skora ambicją władzy jest wybetonowanie coraz to nowych terenów w centrum Radomia, postawienie nowego marketu czy budowa parkingu w odległości 50 m od istniejących już dwóch a jak nie było porządnego wyjazdu z osiedla Gołębiów I, a nie szukanie miejsc pracy czy działań na rzecz zatrzymania młodzieży w Naszym mieści to poco ta władza. Bez niej będzie mniej skód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papatek a to ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:11 Serwis samorządowy PAP: Polacy nie wierzą, że mogliby nakłonić lokalne władze do rozwiązania jakiegoś problemu. W Polsce niewielki odsetek obywateli angażuje się w demonstracje, kontaktuje się z politykami różnych szczebli – pod tym względem znacznie odbiegamy od średniej europejskiej – wynika z międzynarodowego sondażu European Social Survey 2006. Badanie ESS przeprowadzone jest cyklicznie w wybranych krajach europejskich. W Polsce zostało przeprowadzone pod koniec 2006 roku na około 2000-osobowej próbie. Kontakt z politykiem, urzędnikiem na szczeblu rządowym lub samorządowym deklarowało tylko 6 proc. badanych. Tymczasem średnia europejska to ponad 13 proc. Tylko 5 proc. z nas zademonstrowało publicznie swoje poglądy podpisując się pod jakimś apelem czy petycją, podczas gdy w Szwecji i Wielkiej Brytanii zrobił to niemal co drugi obywatel. Jeszcze większą niechęć Polacy czują do legalnych manifestacji – w 2006 roku wzięło w nich udział zaledwie 1,4 proc. badanych, co daje najniższy wynik w całej Europie. Dlaczego tak mało się angażujemy? Zdaniem Marty Gumkowskiej ze Stowarzyszenia Klon/Jawor, jedną z przyczyn może być niskie poczucie sprawczości Polaków – po co się angażować, jeśli to i tak nic nie zmieni? Potwierdzają to wyniki badań przygotowanych przez Stowarzyszenie Klon/Jawor i Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu. W 2006 roku jedynie co piąty Polak był zdania, że prawdopodobnie udałoby mu się nakłonić lokalne władze do rozwiązania jakiegoś problemu w okolicy, natomiast prawie 60 proc. że próby wywołania pozytywnej reakcji ze strony tych władz spaliłyby na panewce. Badanie z 2007 roku pokazuje niewielką poprawę: 27 proc. badanych widziałoby szanse powodzenia swojej inicjatywy u lokalnych władz, a 50 proc. nie widzi takiej możliwości. /amk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 09:24 Ja też wyjechałem z Radomia 5 lat temu ale często zaglądam na witrynę radomską i muszę stwierdzić, że władze nie interesują się losami ludzi starszych ale także i losami dzieci (likwidacja żłobków i przedszkoli) Byłem swego czasu działaczem sportowym i społecznym i muszę stwierdzić, iż od kilkunastu lat nic sie w Radomiu nie zmienia, no może władza. Ponadto wszystko jest robione bez głowy np remont na ul. Żółkiewskiego gdzie dopiero była nowa nawierzchnia (2 lata temu) a już się ją remontuje. Wracam do dawnych czasów z sentymentem bo coś się działo w zakresie kultury, sportu a także w gospodarce (zakłady pracy). Teraz to wszystko poupadało i ludzi wyrzucili na bruk bez pracy i zasiłków (Radoskór, Zakłady Metalowe, WCZ, ZREMB, ZNTK, i inne) a władza siedzi i przyznaje sobie tylko premie i podwyżki oraz, jeśli są radnymi to i diety radnego. Ruszcie się do małych miasteczek czy gmin i zobaczcie jak oni funkcjonują (Bukowina Tatrzańska, Białka Tatrzańska, Limanowa, Szczawnica itp). Do roboty a nie do żłoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElMa "Nie wierzę w szczerość intencji prezydenta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:50 Choć prawykonań melodii nie zliczę Wszak jeszcze raz ją zagram: To miasto mogło by mieć oblicze A ma anagram! Odpowiedz Link Zgłoś