Dodaj do ulubionych

Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 14:29
Zawsze uważałem, że PSP 34 to dobra, i godna szacunku szkoła.
Posłałem swoją córkę do niej sześć lat temu i aż do zeszłego piątku
moje mniemanie o tej szkole było niezmienione. Aż tutaj nagle,
wychodzi jaka to świetna i uporządkowana szkoła. Córka dostała
świadectwo, średnia ocen 6.0 i wysokie wyniki w konkursach
matematycznych. Co prawda wynik z egzaminu kończącego dosyć niski (
34 punkty ) ale pomyślałem że chyba uda jej się dostać do PG23.
Wychowaczyną klasy była pani Mariola Włodarczyk. W dniu zakonczeniaa
wszystko ok. ale potem w piątek, przy wywieszeniu list uczniów
zakwalifikowanych i niezakwalifikowwanych do PG23 okazuje się że
NIE. Dlaczego? Bo wychowaczyni i szkoła nie raczyła uprzejmie wpisać
na świadectwie 3 miejsca w Ogólnopolskim Konkursie
Matematycznym ,,Alfik'', największym osiągnięciu córki, punktowanego
2 punktami w Pg 23. Za cztery celujące oceny z przedmiotów
wiodących, dostała 28 punktów, za test 34 punkty , za świadectwo z
paskiem 6 punktów. Wynik - 68 punktów. Ostatnie osoby
zakwalifikowane do PG23 miały 69 PUNKTÓW. Łatwo można zauważyć, że
ta pomyłka, doprowadziła do nieosiągnięcias celu przez córkę, nie
dostanie się do ,,Kochanowskiego''. Dodatkowe 2 punkty dawałyby umę
70, a top wystarczyłoby, do zakwalifikowania. Kogo wina? Pani
dyrektor szkoły nr 34 mówi że wychowawcy, Wychowaca, Pani MAriola
Włodarczyk, mówi że jest jej przykro. I tytle. Nic, tylko przykro.
Ciekawe jakby się poczuła po czymś, podobnym do tego co ja
przeżyłęm. Córka dostałaby się gdyby, nie EWIDENTNY BŁĄD
WYCHOWACZYNI. A ta mówi, że jest jej przykro :P

Właśnie dlatego, Psp 34 zawiodło mnie zupełnie. W momencie w którym
wszystko powinno być zapięte na ostatni guzik, wychowaca daje sobie
spokój, i ptrzez to moja córka, już na starcie życiowym, dostaje
kopa od życia. Czy to sprawiedliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.neuro.uu.se 23.07.08, 20:12
      Jezeli historia jest prawdziwa, swiadczy o niedopelnieniu obowiazkow przez
      wychowawczynie. Proponowalbym wystapic z powodztwa cywilnego, gdyz konsekwencje
      dla dziecka sa rzeczywiscie znaczne. Jednakze zalatwianie takich spraw za
      posrednictwem forum, gdzie podaje sie nazwisko nauczyciela, a nie umieszcza
      swojego, budzi podejrzenia, ze historia jest tak naprawde wielka mistyfikacja, a
      autor zalatwia sobie porachunki z pania nauczycielka sprzedajac czytelnikom
      chwytliwa bajeczke.

A przy okazji - jezeli bylaby to prawda, to szkola ponadpodstawowa mialaby
      mozliwosc zweryfikowania osiagniec kandydata jezeli doszlo do pomylki w tresci
      swiadectwa.

Wreszcie, madrzy rodzice (czyli nie tracacy czasu na szkalowanie innych na forum
      i dbajacy o swoje dzieci) sprawdzaja zgodnosc danych na swiadectwie, podobnie
      jak sprawdza sie zgodnosc danych przy odbiorze dowodu osobistego. Glupi rodzice
      zaprzepaszczaja szanse swoich dzieci, a potem wyladowuja swoje emocje na forach
      internetowych.
      • Gość: Kobietka Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.radom.vectranet.pl 26.07.09, 22:02
        czego koles zadyme robisz, co uważasz że podając nazwisko
        nauczyciela jesteś w porządku? To ty kolego nie wiesz,że mozna
        zgłosić się do dyrekcji tej szkoły z prośba o wypisanie świadectwa i
        wpisanie kolejnego brakującego osiągnięcia!Skoro twoja corka dostala
        tylko 34 punkty z egzaminu to widac nie jest az takim wielkim
        orłem!!!Zejdz na ziemie!
        • Gość: Wiktoria . Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.radom.vectranet.pl 28.07.11, 20:21
          Nazywam się Wiktoria .
          Chodziłam do klasy 6 " e" w tym roku pożegnałam się ze szkołą nr 34 .
          Chciałabym tu powiedzieć , że to jest po części wina Państwa , bądź Państwa córki , gdyż wszyscy wychowawcy prosili , aby dzieci przygotowały kartki z podpisami nauczycieli za co należy im się dodatkowe punkty doliczane do tej , ze jak bardzo waznej sumy punktów .
          A więc nie wiem , czy to koniecznie jest wina .wychowawczyni . Chciałam też nadmienić , że .Mariola Włodarczyk , to bardzo ciepła osoba .
          Na prawdę jest bardzo zaangażowana w życie szkoły .
          Myślę , że tak świetnie radząca sobie nauczycielka wf-u i prowadząca samorząd szkolny nie popełniła by takiego błędu !
    • Gość: n Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.radom.vectranet.pl 07.05.09, 19:36
      takie błędy się zdarzają a może gdyby pan był wychowawcą to też by mogło się zdarzy i proszę nie obwiniać nauczyciela i szkoły
      • Gość: marysia Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.11, 20:27
        proszę nie obwiniać nauczyciela pani mariola to miła osoba bardzo fajna
    • Gość: Gość Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.radom.vectranet.pl 17.05.10, 07:29

Ja mysle ze bardzo dobrze stało sie ze panie órka nie poszla do "Kochanowskiego".Ja jestem uczniem 34 i w tym roku koncze podstawówke. I nawet ci 6-uczniowe nie chca isc do Kochanowskiego. Wola swoj rejon. Kochanowski nie jest az tak dobry. Czy mogłaby pani podac nazwisko swojej córki.?
      • Gość: super absolwentka Nie bawcie się rodzice w "ogrodników"co przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 11:03
        Jestem absolwentka super liceum w Radomiu oraz super wyższej uczeli w Krakowie. A okazuje się/i nie mam o to pretensji/ ,że mam w pracy znacznie wyzej cenionych kolegow po ukonczonych szkołach w Pionkach czy Przytyku i wyzszych uczelniach w Lublinie i Łodzi.I jest OK.
    • Gość: hansu Re: Pani Mariola Włodarczyk i PSP 34 :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.14, 11:48
      Przede wszystkim to kłamstwo , bo chodzi o syna tego pana , a nie o córkę, poza tym, to jeżeli to jest prawda to dlaczego pan boi się podać swoje nazwisko ??? Czy w ogóle jeszcze tu zagląda ? Czy tylko nasiał zamętu, bez żadnych podstaw ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka