djcoco
30.06.08, 10:30
Nie wydaje się wam że Radom jest jednym z nudniejszych miast. Nie mamy żadnego porządnego klubu, barów kilka by się znalazło ale można je wyliczyć na palcach jednej reki, za wiele na mieście się nie dzieje, restauracji kilka jest ale to tez nie jakoś rewelacyjnie, mamy teatr, mamy kino. I co z tego jak nic ciekawego się w Radomiu nie dzieje. Jak jakieś koncerty, DJ, czy inne występy mają miejsce Radom jest raczej omijany. Spoglądam np. na takie Dni Radomia ( portal.radom.pl/news.php?readmore=404 ) odbywały się przez 3 dni a z perspektywy młodego mieszkańca Radomia wydaje mi się że nic ciekawego się nie działo, nic jakoś nie przemawiało do mnie za tym żebym się wybrał ok. trzeba przyznać był koncert Kayah no i to chyba jedyny ciekawy koncert w ciągu tych 3 Dni Radomia. Nie morzem zrobić np. 3 dniowy festiwal lub jakąś imprezę którą radom mógł by się pochwalić przed innymi miastami chociaż by w województwie. Przytoczę taki przykład Festiwal Audioriver ( www.audioriver.pl/ ) w Płocku do niedawna był darmowy a teraz chyba kosztują 2 dni 50 zł ale dzięki niemu na miasto w sierpniu zwrócone są wszystkie oczy ludzi słuchających muzyki elektronicznej i nie tylko. I to jest przykład ze można się zmobilizować i cos dla miasta i w mieście zorganizować. Mam nadzieje że kiedyś doczekam się jakiegoś wydarzenia nieważne jakiego czy to Klubowego czy koncert Rokowego lubi Reggae kiedy to oczy młodych ludzi, mediów zostaną zwrócone w stronę Radomia i będziemy mogli pochwalić się jakąś ciekawa imprezą, festiwalem bądź koncertem. Z powarzaniem Piotr