j.an 27.08.08, 21:13 Może tak personel medyczny w tym szpitalu znając trudną sytuację odda jedną miarkę to był by naprawdę humanitarny gest tej grupy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Myślący Re: Szpitale potrzebują krwi IP: *.internet.radom.pl 28.08.08, 11:08 Głupi jesteś! Lekarze codziennie stykają się z krwią ludzką, więc stanowią grupę ryzyka, ustawa zabrania oddawania krwi ludziom którzy mieli kontakt z krwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Szpitale potrzebują krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:58 co za glupoty podaje ten niby"myslAcy" a zdufani doktorzy mogliby coś dobrego dla ludzi w końcu zrobić,ale nie zrobią bo za to nie ma kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Szpitale potrzebują krwi IP: *.internet.radom.pl 28.08.08, 14:38 podważ choć jedno słowo z tego co napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Szpitale potrzebują krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 16:13 do j.an. A może Szanowny Pan zostałby honorowym dawcą krwii i zrobił coś dobrego dla ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody419 Czemu lekarze nie oddają? 28.08.08, 18:17 Kilka tysięcy lekarzy jest w radomiu, gdyby każdy oddał 0,5l by załatwiło sprawę. To naprawdę nie boli, oddawałem wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Czemu lekarze nie oddają? IP: *.60.udn.pl 28.08.08, 18:55 A może lekarze oddają krew. W każdym razie problem dotyczy całego społeczeństwa. Zbyt mało ludzi oddaje krew.. Profesje wstaw sobie dowolną Odpowiedz Link Zgłoś
mlody419 Re: Czemu lekarze nie oddają? 28.08.08, 19:52 Niestety wiem, że lekarze nie oddają krwi. Oczywiście nie generalizujmy, pewnie są i porządni. Ale niestety ja znam takich co nie oddają, a nawołują do oddawania. Przypomina mi się obrazek z tv, prof. Religa krytykował palenie papierosów (i słusznie), mówił o chorobach wynikających z tego, a równocześnie w ręku trzymał papierosa. Liczył, chyba, że kamera nie uchwyci. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: Czemu lekarze nie oddają? 28.08.08, 20:51 Trzeba je sprywatyzawać dla swoich tak jak chciała Sawicka - posłanka na Sejm RP z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Czemu lekarze nie oddają? 28.08.08, 21:18 A jaki ma to związek z brakiem krwi? Czy jesteś aż tak ograniczony że nie potrafisz wkleić danego ci posta do odpowiedniego tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiej jest Re: Czemu lekarze nie oddają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:56 Lekarz nie ma obowiązku oddawania krwi. poza tym w Radomiu jest kilkuset lekarzy , a nie kilka tysięcy. Najłatwiej jest krytykować innych i spychać odpowiedzialność za wszystko na jedną grupę. Prawda jest bardzo przykra dla większości społeczeństwa, mało kto z osób którym bliskim lub im samym uratowano życie przetaczając krew po odzyskaniu zdrowia decyduje się pomóc innym, oddając krew. To samo dotyczy potencjalnych dawców szpiku (jedyny ratunek dla chorych na białaczkę)najmniejsza ilość zarejestrowanych na 10 000 mieszkańców w unii. Ale to pewnie też wina lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody419 Re: Czemu lekarze nie oddają? 29.08.08, 21:59 Lekarze nie mają obowiązku, ale powinni dawać przykład, a nie tylko nawoływać. Można jeszcze nauczycieli pogonić :D w końcy mają dwa miesiące wakacji, to nawet nie odczują braku krwi. Przecież to krwiopijcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna chory na zoltaczke wypisany do domu IP: *.internet.radom.pl 29.08.08, 22:07 a czy mozna wypisac chorego na zoltaczke do domu? Odpowiedz Link Zgłoś