elomoto_ras19 30.09.08, 20:00 Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: straz miejska... Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:22 straż miejska szybciej działa zależy na czyje polecenie i czyje wezwanie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
dolnapa Re: A będą mieli własną budkę z kebab-ami ??? 01.10.08, 00:33 Prestiżu zmianą formalną na pewno się nie podniesie. Trzeba zmienić działąnia, metody, ludzi itp. Prosze najpierw spojrzeć na ul. Moniuszki pod swoim nosem, jaki jest za przeproszeniem burdel z samochodami parkującymi gdzie popadnie, żeby wyskoczyć na zapiekankę. Strażacy przejeżdzają, przechodzą obok, patrzą i nie interweniują. Przykro jest na to patrzeć. Nie będę już teraz rozpisywał się o tych przysłowiowych babciach z koperkiem i łysolach w BMW, którzy sobie jeżdża bezkarnie po Żeromskiego.... Zacznijcie od podstawowych rzeczy, od wypełniania swoich obowiązków rzetelnie i bez wyjątków, o tym do czego zostaliście powołani, a potem myślcie o drugorzednych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: A będą mieli własną budkę z kebab-ami ??? IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:02 ty, daj zjeść ludziom zapiekankę ,ty bulwo Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Straż miejska będzie samodzielna 01.10.08, 06:32 jezu! ale chyba broni tym "ludziom "chyba nie dacie!bo wtedy Boże miej nas w opiece!ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spi Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:04 jutro dostaniemy działko bezodrzutowe kaliber 20 mm już się nie ukryjesz ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga-Ga Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 08:24 Chcę się tylko odnieść do jednego zdania wypowiedzianego przez Komendanta " relacje z ludźmi są bardzo dobre". Szanowny Panie. Mówiąc oględnie mija się Pan z prawdą, a mówiąc dosadniej okłamuje Pan czytelników i swych przełożonych, a mówiąc dosadnie Waść łżesz jak pies. Oto przykłady wspaniałych stosunków z podwładnymi podam tylko inicjały pracowników , ale Pan oraz wtajemniczeni będą wiedzieli o kogo chodzi: PA, WZ, GŚ, GZ, GS,LR,ZP, PP, EN,JP, RM, AK, AK, AW, WM, JW,JK,AW, JB, RM,AS - to 21 inicjałów, a więc niemal 35% stanu osobowego i Pan twierdzi, że stosunki w Straży Miejskiej są bardzo dobre. Jak Pan to wytłumaczy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x/ Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.08, 10:39 Straż Miejska. Naprawdę bardzo chcę być obiektywny w ocenie komendanta Czachora i wczorajszych wydarzeń, dlatego też wysłuchałem opinii ludzi, którzy oglądali retransmisję obrad i nie są zangażowani politycznie. Ocena ta wypadła bardzo źle, zresztą jak już wspominałem, część osób związanych z PiS prywatnie miała takie samo zdanie... Pożyjemy, zobaczymy, jak te obietnice sprawniejszego działania tej służby będą realizowane... W zgodnej opinii ludzi związanych ze Strażą, zmiany posłuża jednak pewnie przede wszystkim do osłabienia roli związków zawodowych, nie wykluczone też, że nastąpią roszady kadrowe, choć komendant zarzekał się, iż nie to jest podstawą złożenia wniosku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:13 związki zawodowe - the end- słaby start słaby koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x/ Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.08, 10:43 Dużo ostatnio piszę o radomskiej Straży Miejskiej, ale sprawy są niemałej wagi. Oto fragment listu, jaki dostałem drogą mailową od jednego ze strażników: "Relacje między nami, a Komendantem są podłe. U większości z nas nie cieszy on się autorytetem. Oficjalna krytyka nie jest dopuszczalna, a z kolei Na Forum Gazety czy u Pana na blogu wpisywanie się jest ryzykowne, bo boimy się, że jesteśmy monitorowani. Ostatnio ktoś zdesperowany na tablicy ogłoszeń wywiesił cytaty z Forum, ale szybko zniknęły. A najgorsze jest to, że władze miasta zdają sobie sprawę, co się u nas dzieje, jednak uważają, że to Komendant jest w porządku, tylko my nie. Ostatnia deska ratunku na zmianę sytuacji to radni, dlatego do Pana piszemy"... A co na to druga strona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAŻNIK Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:07 ty dzbuku (zbuku)zmień pampersa , bądź mężczyzną , nie pluj sobie na mundur...jednokomórkowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:00 ględź tak dalej pajacyku co ty więcej potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-pa Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:17 AB,BA,HG,TY,DU,SE,XC,PE, LK,IU,YT,RE,WQ, Z TYCH INICJAŁÓW WYNIKA TO ŻE Ga-Ga to imbecyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Han Solo Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 22:02 walczę o swoich ludzi co dzień, czy ty mistrzu do nich zaliczysz się, niech moc będzie z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toi toi Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.08, 00:19 jesteś błaznem Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Straż miejska a akcja Droga Mleczna 01.10.08, 12:31 Podczas jednej z akcji sprzątania doliny Mlecznej (13.09.08 na Koniówce) Pan ze Straży Miejskiej zabronił nam wywiezienia surowców wtórnych z zebranych śmieci(plastik i szkło) do kontenerów na surowce wtórne firmy Sita na terenie Selgrosa. Jak wymagać porządku, skoro stróże prawa nie znają prawa?? Jak robić coś dla dobra miasta skoro Straż Miejska utrudnia?? Jak mamy się dostosować do prawa Unijnego(60% śmieci musi ulegać segregacji i przetworzeniu) skoro nie tylko nie rozwija się idei segregacji, ale wręcz jej przeciwdziała?? Pominę kuriozum polegające na zakazaniu nam zdeponowania worków ze śmieciami do czasu oficjalnej akcji 27.09.08, tak aby zabrały je kontenery, bo mógłbym zostać posądzonym o zaśmiecanie. Fakt że dokumentuję akcję fotograficznie i że działam w uzgodnieniu z Wydziałem Ochrony Środowiska UM nic nie zmienił... Podobnie jak fakt że są miejsca gdzie worki po prostu znikły by na hałdach śmieci które się tam znajdują. "wie Pan, ktoś zgłosi, założą Panu sprawę, będą mieli świadków... Nie mogę Panu pozwolić na to." Odpowiedz Link Zgłoś
widmo82 Re: Straż miejska będzie samodzielna 01.10.08, 12:34 smiesza mnie takie wiadomosci, nie uwierze ze straz miejska bedzie szybciej niz po godzinie, interweniować na zgloszenia np nieprawidlowo zaparkowanego samochodu ktory stwarza znaczne zagrozenie dla innych uczestnikow ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Straż miejska będzie samodzielna 01.10.08, 12:40 spieszę Cię poinformować że na zgłoszenie Policji na Koniówce na akcji sprzątania pojawili się po 5-10 minutach, za co im należy się wielka chwała, bo mogłem być naprawdę chamem który wywala worki ze śmieciami z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.08, 10:03 Straż Miejska będzie sprawniejsza bo w założeniach komendanta ma być więcej patroli pieszych,a na interwencje strażnicy będą jeżdzić autobusami ,rowerami,docierać pieszo.Obywatelu czekaj cierpliwie na załatwienie twojej sprawy a jeżeli cię ktoś napadnie nie dzwoń do straż y miejskiej oni mają zakaz od komendanta łapania bandytów,od tego jest policja.I tak oto straż miejska wchodzi z nowymi założeniami jako jednostka aby lepiej, sprawniej służyć obywatelom.Jeżeli komuś nie podobają się pomysły komendanta to niech się nie załamuje są jeszcze kierownicy którzy cofają sie w rozwoju,jeden bez doświadczenia bo snuł sie po pokojach lub łazikował po szkołach,drugi niereformowalny czytający przed snem słownik wyrazów obcych aby swoja elokwencją normalnie zadziwić słuchaczy którzy na prawdę mają dosyć popisów krasomówczych ,,pana,, kierownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 00:56 człowieczku człekokształtny weź coś na gorączkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:20 ty jesteś larwą co zjada własne odchody, z tą różnicą, że ty robisz to ze smakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:24 żal mi cię, ale już !!! mam pomysł, jutro na harmonogram pójdziesz z bo tak trzy......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 01:33 odpowiedź dla a to co zrobiłeś małpo na forum to dowód na to że ewolucja cie minęła ale jest jeszcze sposób mogę ci zrobić lobotomię, bateria 4 volt wystarczy na twój mózg, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 21:43 za to masz minus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązaczka Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 21:48 nie być ciulok chopie weż sie karby co ci moze ci dynio nawala koleś bac co prawis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Straż miejska będzie samodzielna IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.08, 21:59 to forum jest do kitu - ludzie (człekokształtni)którzy w nim wypisują całe te brednie to fakt potrzebują kiragi s. natomiast ci co chcą być doskonalsi mają szansę, niech moc będzie z wami, od tej pory będę występował pod psełdonimem Han Solo, kapitan statku, i nie wkurzajcie mnie, bo was wyślę do jabby a i lord wader jest blisko Odpowiedz Link Zgłoś