Dodaj do ulubionych

Obiekty Radomiaka

30.10.03, 09:26
Dziś Rano w radiu Rekord słyszałem rozmowę na temat remontu obiektów
Radomiaka. Z tego co powiedział urzędnik miejski, za kilka lat ma powstać
nowoczesny obiekt z zadaszonymi trybunami, wyremontowaną halą itp. Pieniążki
mają być pozyskane z Totalizatora Sportowego, Unii (stadion) oraz od Jadaru
(Hala). Mam obawy, czy aby znów, jak już wielokrotnie, nie skończy się na
bogatych i szumnych planach. I czy nasze orły nie będą zmuszone grać
drugoligowych meczów w Kozienicach (które notabene już przebudowują swoje
obiekty!!!) lub jeszcze dalej.
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 09:59
      poczekaj do nastepnej audycji i nagraj jej tresc. bedziemy mieli w razie czego dowod ze ten i ow zapowiadal inwestycje.

pozdr.
      • bluto Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 10:44
        A może by tak zaprosić na czat prezydenta Marcinkowskiego lub kogoś z "góry" i
        wypytać z tego i innych tematów? mielibyśmy informacje z pierwszej ręki. Ja
        jestem żywo zainteresowany rozwojem mojego miasta i chciałbym żeby "Gazeta"
        naciskała bardziej na wywiązywanie się partii i osób z obietnic. dość już
        emigracji urzędasów do Warszawki!!!
        • isoxazolidine Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 10:45
          jasne. napisz do GW i zaproponuj taki CHAT.
          pozdr.
        • syfon13 Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 10:58
          Ostatnimi czasy prezydent Marcinkowski został "brutalnie zaatakowany" przez
          radnego Wieczorka, który podczas jednej z sesji RM próbował się dowiedzieć
          następujących rzeczy:
          1. Jakie inwestycje w Radomiu były do tej pory (tj za rządów p.
          Marcinkowskiego) współfinansowane z funduszy UE?
          2. Jakie miast ma w tym zakresie plany i jak dalece zaawansowane są prace nad
          pisaniem wniosków / projektów.

Prezydent chyba nie zrozumiał, o co był pytany, bo przecież gdyby zrozumiał, to
          pewnie by odpowiedział. (niech mi tu nikt nie mówi, że pan prezydent takich
          rzeczy nie wie, hehe). Proces myślowy wiodący do zrozumienia zapytań opozycji
          przeciąga się. Zachodzi istotna obawa, że od nadmiaru intelektualnych rozrywek
          ściśle powiąznych z dogłębną autointrospekcją prezydenckiej mózgownicy, pan M.
          gotów popaść w zimową depresję, której nawet wiosna uleczyć nie zdoła, zaś
          unijne pieniążki po prostu wezmą inni. Tak, ciężkie jest życie geniusza.
          • pies22 Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 11:19
            Syfon znów puścił bąka. Wieczorka zapytaj co zrobił. Sprzątanie po nim zajmie
            trochę czasu.
            • syfon13 Re: Obiekty Radomiaka 30.10.03, 11:35
              Kołku, syfony nie puszczają bąków, tylko gazy z kleksem.

A jeśli chodzi o pytanie do Wieczorka, to ja akurat całkiem nieźle wiem, co
              zrobił i ile zajmie sprzątanie po nim. Jak piszę, że radny Wieczorek zapytał o
              coś prezydenta Marcinkowskiego, to piszę tak dlatego wyłącznie, iż to właśnie
              radny Wieczorek, a nie jakiś inny radny, raczył chcieć zapytać jaśnie
              wielmożnego pana prezydenta o cokolwiek, podczas kiedy np. radny Rejczak akurat
              w tej kwestii pytań do pana prezydenta nie miał, a szkoda niezmiernie, bo to
              byłby dopiero ubaw, gdyby trudne pytania i to jeszcze na sesji RM kierował do
              prezydenta radny z rządzącej koalicji.

Dociera do ciebie, ty zoologiczny antykomunisto, to co piszę, czy podobnie do
              swego idola, jaśnie pana prezydenta, masz problemy ze zrozumieniem treści
              komunikowanych ci w ojczystym skądinąd języku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka