Dodaj do ulubionych

MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 18:37
Takiego jadu bijącego od tej pani jeszcze nigdy nie widziałem!!! Zero
jakiejkolwiek merytoryki!!! Dlaczego z uporem maniaka Tomasz Tyczyński
zaprasza to MONSTRUM nie wnoszące nic do jego programów? Właśnie zakończyłem
oglądanie w TV Dami programu "bez montażu". Pan Sońta wyśmienicie
przygotowany merytorycznie niemalże znokautował twardogłową babę Herod. Co by
o nim nie mówić to chłop naprawdę nie tylko zna się na oświacie co wbrew
koalicyjnym ustaleniom nie siedzi cicho i biernie tylko walczy o edukację
naszych dzieci.Do Wróblowej nie dociera nic. Wszystko co ona powie jest
najlepsze, najmądrzejsze, najwspanialsze naj, naj ,naj. Gdyby ważyła jakieś
100 kg mniej pomyślałbynm, że łączy ją coś z Tyczyńskim, a tak to już nic nie
rozumię. Zaprasza ją dla folkloru czy zamiast kabaretu?
Obserwuj wątek
    • Gość: krysek Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 06:55
      Pan Sońta uprawia populizm i to w najgorszym tego słowa znaczeniu.
      Ja też chciałbym żeby w szkole były ogpowiednie standardy.
      Ale za te standardy odpowiadają nie tylko władze samorządowe ale również
      p.minister Łybacka. U nas wytworzył się taki chory system gdzie np:wysokość
      zarobków nauczycieli określa MEN , a pieniądze musi wyłożyć samorząd.
      Oświata jest w swiązku przyczynowym z innymi działami na które musza iść
      pieniadze miasta takimi jak: ochrona zdrowia , pomoc społeczna ,inwestycje itd.
      Przede wszystkim pieniądze samorządowe trzeba inwestować w miejsca pracy , bo
      to daje dochód mieszkańcom i wraca w postaci podatku od pracodawcy do dochodu
      miasta.Na oświatę rokrocznie "idzie" z budżetu miasta ogromna suma i dobrze.
      Jednak mówienie przez p. Sońtę o zwiększeniu wydatków przy niżu demograficznym
      który nas czeka jest nieporozumieniem.
      Rozumiem , że radny Sońta jako nauczyciel walczy "o swoje" jednak co będzie
      jeśli dziecko z tej szkoły dobrze wyposażonej o małych ilościowo klasach wróci
      do swego domu gdzie brakuje na chleb , podręczniki gdzie nie ma gdzie odrobić
      lekcji.
      W tej szkole dziecko przebywa powiedzmy 6-godzin , a w swoim domu pozostałe 18
      licząc w skali doby.Rodzi to tylko frustrację.
      Poza tym proszę się nie obrazić ale nauczyciele z 18-godz. pensum to w
      Polsce "świete krowy"
      Niech p. Sońta wskaże kraj/cywilizowany/ gdzie nauczycielom się tak wiedzie.
      Przecież wielu nauczycieli radomskich może pójść na emeryturę , ale nie chcą.
      Tymczasem młodzi ludzie po studiach nie mają pracy.
      Kolejny przywilej "świętej krowy" jak nauczyciel w wieku emerytalnym nie chce
      stać się emerytem nie ma siły nikt go nie zmusi.
      Ja na problemy miasta nie patrze jak polityk , który pracuje na następne
      wybory ,ale jak zwykły człowiek mieszkaniec tego biednego miasta.
      pozdr.krysek

• jassp Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 04.11.03, 08:04
        >Poza tym proszę się nie obrazić ale nauczyciele z 18-godz. pensum to w
        >Polsce "świete krowy"

Chyba nigdy nie pracowałeś w oświacie, bo gdyby tak było szybko byś zmienił
        zdanie. Przekleństwa typu "Obyś cudze dzieci uczył" nie więły się z niczego i
        ostatnie (ujawnione) wypadki znęcania się nad nauczycielami potwierdziły tą
        smutną niestety tezę. 18 godzin to tylko mit, którym posługują się ludzie nie
        mający w ogóle pojęcia o czy mówią. Prze analogię to tak samo moża powiedzieć o
        aktorze, który pracuje 2 godziny dziennie a niektórzy jeszcze mniej (tylko 5
        minut), ale jakoś nikt nie ma do niego pretensji o to że "mają tak nałe pensum"

>Niech p. Sońta wskaże kraj/cywilizowany/ gdzie nauczycielom się tak wiedzie.

Wszystkie oprócz Polski np. Szwajcarja, Szwecja, Niemcy, Francja, Luksemburg,
        Dania, wystarczy?
        • Gość: krysek Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:39
          jassp napisał:

> >Poza tym proszę się nie obrazić ale nauczyciele z 18-godz. pensum to w
          > >Polsce "świete krowy"
          >
          > Chyba nigdy nie pracowałeś w oświacie, bo gdyby tak było szybko byś zmienił
          > zdanie. Przekleństwa typu "Obyś cudze dzieci uczył" nie więły się z niczego i
          > ostatnie (ujawnione) wypadki znęcania się nad nauczycielami potwierdziły tą
          > smutną niestety tezę. 18 godzin to tylko mit, którym posługują się ludzie nie
          > mający w ogóle pojęcia o czy mówią. Prze analogię to tak samo moża powiedzieć
          o

> aktorze, który pracuje 2 godziny dziennie a niektórzy jeszcze mniej (tylko 5
          > minut), ale jakoś nikt nie ma do niego pretensji o to że "mają tak nałe
          pensum"
          >
          > >Niech p. Sońta wskaże kraj/cywilizowany/ gdzie nauczycielom się tak wiedzie
          > .
          >
          > Wszystkie oprócz Polski np. Szwajcarja, Szwecja, Niemcy, Francja, Luksemburg,
          > Dania, wystarczy?

Nie wystarczy , bo poprostu to nieprawda.
          W Niemczech nauczyciel pracuje 32 godziny
          Francja pensum 22-godziny + 8 godzin zajęć dla środowiska szkolnego
          itd.
          Jedynie Szwecja ma pensum 20-godzin , ale i tak więcej niż w Polsce
          Trzeba się uczyć Panie Nauczycielu
          pozdr.krysek
          • Gość: kojot Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 04.11.03, 08:49
            Ale tam zarabiaja 7 - 10 razy wiecej niz w Polsce. Poza tym pensum to nie
            wszystko, do tego trzeba dodac drugie tyle na przegotowanie lekcji,
            sprawdzanie klasówek, rady pedagogiczne itp, ze nie wspomne o doksztalcaniu i
            podnoszeniu kwalifikacji za wlasne marne pieniadze.
            • Gość: krysek Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 09:30
              Gość portalu: kojot napisał(a):

> Ale tam zarabiaja 7 - 10 razy wiecej niz w Polsce. Poza tym pensum to nie
              > wszystko, do tego trzeba dodac drugie tyle na przegotowanie lekcji,
              > sprawdzanie klasówek, rady pedagogiczne itp, ze nie wspomne o doksztalcaniu i
              > podnoszeniu kwalifikacji za wlasne marne pieniadze.

Generalnie masz rację. Ale w krajach UE średnia zarobków / nie tylko
              nauczycieli/ to 1000 EU , u nas wszyscy znacznie mniej zarabiają we wszystkich
              grupach zawodowych może z wyjątkiem prezesów różnej maści spółek.
              pozdr.krysek
            • Gość: joker Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: 158.66.132.* 04.11.03, 10:31
              Gość portalu: kojot napisał(a):

Poza tym pensum to nie
              > wszystko, do tego trzeba dodac drugie tyle na przegotowanie lekcji,
              > sprawdzanie klasówek, rady pedagogiczne itp, ze nie wspomne o doksztalcaniu
              i
              > podnoszeniu kwalifikacji za wlasne marne pieniadze.

Już widzę, jak się godzinami przygotowujesz do prowadzenia lekcji, zwłaszcza,
              że od lat wykładasz pewnie ten sam przedmiot i zakładam, że wiedzę w tym
              zakresie masz w małym palcu.
              Nauczyciel w-f, prac ręcznych czy śpiewu też sprawdza klasówki ?
              Rady pedagogiczne są co tydzień ?
              Mam znajomych nauczycieli i śmiech mnie ogarnia, jak czytam o tych godzinnych
              przygotowaniach do lekcji. Zresztą oni też się z tych mitów śmieją. Maja taką
              wprawę, że klasówki z historii (oboje historycy) sprawdzają migiem, jednym
              okiem gapiąc się w telewizor. Bo akurat programy publicystyczne są im
              potrzebne do wos-u.
              A to dokształcanie za własne pieniądze pojawiło się odkąd jest potrzebne do
              kolejnych awansów zawodowych. Jak się chce awansować i więcej zarabiać, to się
              trzeba dokształcać. Jakoś w poprzednich latach ten dokształt nie był taki
              gremialny. Tak samo jak np. udzielanie się w tzw. wolontariacie, które kończy
              się z momentem uzyskania kolejnego stopnia zawodowego.
              Zgadzam się, że zarobki są małe, a może nawet bardzo małe. Ale w innych
              grupach zawodowych nie jest lepiej, a muszą pracować po 40 godzin tygodniowo.
              Wczoraj słyszałem w Dami, że pracownik służby więziennej rozpoczyna od
              zaszeregowania 1.050 zł brutto. Podobnie policjanci. A praca w obu tych
              zawodach do lekkich , przyjemnych i bezpiecznych nie należy.
              Jakby nie liczył, to nauczycielowi 40 godzin tygodniowo nie wychodzi, chyba,
              że z korepetycjami. Ale wtedy trzeba zadać pytanie - dlaczego uczniowie muszą
              brać korepetycje ? A to już jest temat na kolejny wątek.
              • Gość: Zofia Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.pl 04.11.03, 16:18
                Szanowny Panie Kojocie. Czytam pańskie wypowiedzi i troszkę robi mi sie słabo.
                Właśnie wróciłam z pracy wd. planu skończyłam o 13 od 7:30,potem 3h - rozmowy z
                uczniami i ich rodzicami którzy złamali regulamin. Wczoraj uczyłam od 9 do 14 z
                okienkiem, od 18, do 19:40, dzień otwarty, od 21 sprawdzałam klasówki, do
                drugiej układałam test w kilku wersjach bo młodzież przekazuje sobie pytania.
                Wystarczy? To dwa dnitylko. Uczę ok. 320 uczniów, przedmiot mam raz w
                tygodniu. Proszę policzyć ile to prac do sprawdzania. Klasy są 35, 40 osobowe,
                i już zakończyłam awans więc niby nie muszę się starać jak Pan sugeruje. Życzę
                wszystkim tylko 18 godzin pracy.Pozdrawiam.
          • jassp Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 04.11.03, 10:11
            Po pierwsze nie jestem nauczycielem i nigdy nim nie byłem i po drugie nie
            rozumiem dlaczego miałbym się uczyć? Czy dlatego że nie wiedziałem ile
            dokładnie wynosi pensum nauczyciela w Niemczech? Gdy się wypowiadasz to: patrz
            szeroko, czytaj dokładnie wszystko, nie wyrywaj zdań z kontekstu, patrz wyżej i
            niżej, wyczuwaj ironię i umiej odróżnić fałsz o prawdy. Moja odpowidź na twój
            zarzut o pensum "leżała wyżej" i w ogóle się do niej nie odniosłeś tylko
            wytknąleś mi jakieś ubytki w wykształceniu. Tu, w temacie żeby poznać prawdę
            albo conajmniej się do niej zbliżyć, to trzeba patrzeć bardzo szeroko, wiele na
            ten temat wiedzieć, znać prawie wszystkie aspekty, a tak to cała dyskusja
            przypominać będzię przepuchankę. Może sam niewiele wiem na w/w temat, ale
            zawsze mogę napisać to co myślę (niekoniecznie to co wiem) i to powinno
            wystarczyć. Tym razem pas.
      • Gość: over Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 10:36
        Żeby w polskiej szkole było lepiej muszą nastąpić zmiany w naszym
        ustawodawstwie.
        Choćby nowelizacja Ustawy Karta Nauczyciela , która promuje nie najlepszych
        nauczycieli i jest "wielkim hamulcowym" wszelkich zmian.
        Problemu polepszenia w radomskich szkołach nie rozwiąże również sprawa
        zmniejszenia liczebności klas , bo to akurat samo się rozwiąże ze względu na
        niż demograficzny.
        System oświaty w Polsce jest chory podobnie jak wiele dzidzin naszego życia.
        Przede wszystkim koszty biurokracji.
        Jeśli np.na ucznia z budżetu państwa wychodzi 400zł to po przejściu przez
        szczeble pośrednie MEN,KO,Wydział Edukacji do szkoły dociera 200zł , a może
        mniej.
        Powielający się urzędnicy w randze wizytatorów , dyrektorów,naczelników różnych
        szczebli na miejskich kończąc pochłaniają znaczną część środków. Nie licząc
        utrzymania instytucji w których pracują
        W radomskim wydaniu to lepsze w oświacie ma charakter hasłowy "Więcej pieniędzy
        w roku 2004" tak wyrażają się radni "reformatorzy" , a w środku puściutko.
        Prawda jest taka , że musi nastąpic likwidacja części placówek , bo nikt ich
        przy zmniejszającej się liczbie uczniów / a w związku z tym środków/ nie
        utrzyma.
        over

• Gość: Gienia Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:59
          Swięta racja OVER!!!
          Więc czym tłumaczyć takie zachowanie pana Sońty?????
          Niby jest w koalicji ale kiedy chodzi o jakieś niepopularne decyzje on zawsze
          protestuje i głosuje przeciw!!!! Coś tu jest nie tak, bo albo się rządzi i co
          za tym idzie ponosi skutki niepopulaernych aczkolwiek koniecznych decyzji albo
          spadać do opozycji!!!!!!!!
        • przeciszczykiewicz Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 04.11.03, 11:00
          Strasznie daleko odbiegliście od tematu. Miało być o populistycznych,
          nieodpowiedzialnych wywodach radnych Wróbel i Sońty. Oglądając program
          uśmiałem się jak w najlepszym kabarecie.Są to rzeczywiście tragikomiczne
          postaci, ale nie prawicy. Z prawicą mają niewiele wspólnego. Robią do niej
          umizgi, bo akurat teraz lepiej i praktyczniej być po tej stronie, ale usta
          mają pełne socjalizmu i nieodpowiedzialnosci. Juz sobie robia kampanie, ale
          przegrzali.Zalosne i smieszne zarazem.Dziecinada w tym wieku kompromituje ich.
    • Gość: miki Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 18:19
      over, joker, jass, krysek MAJĄ ŚWIĘTĄ RACJĘ!!! Nauczyciele obudźcie się. Zosiu
      pracujesz "tyle" przez dwa dni w tygodniu.Codziennie spotykasz się z rodzicami?
      A dlaczego nie napiszesz o 2 miesięcznych wakacjach, 2 tygodniowych feriach,
      przerwach świątecznych i innych? A Karta Nauczyciela chroniąca nierobów i
      starych komunistycznych nauczycieli bez wykształcenia po OSNach? Dajcie spokój.
      prawda jest taka że jest to zgnilizna która ogarnia nie tylko instytucję
      nauczyciela. Owszem.Jest to zawód szczególny, wymagający znawstwa tematu,
      zachowań, psychiki dlatego powinien być dobrze opłacany.Ale tylko dla
      najlepszych i nie w takim wymiarze godzin!!!A wracając do tematu.Pomijając
      politykę, ujęła mnie merytoryka pana Sońty. wszystko dokładnie wyliczone i
      pokazane. I jeszcze jedna mądra wypowiedź.Zajęcia pozalekcyjne.Właśnie dlatego
      że Gmina żałuje na nie pieniędzy (świetlice, SKSy, różnego rodzaju kółka
      zainteresowań itp) dzieci przebywają tak krótko w szkołach a ich utrzymanie
      stale wzrasta.dlaczego po 15 niektóre szkoły świcą już pustakami?Gdzie wówczas
      są dzieci? Ile z nich jest w domu a ile ćpa, kradnie, wysiaduje przed blokami
      myśląc skąd wziąć jakąś szybką i łatwą kasę? pan Sońta wskazał na te problemy
      tylko Wróblowa zaczęła negować wszystko co nie wyszło od niej. I jeszcze
      jedno.Bardzo dobrze gdy Wspólnota Samorządowa ma inny punkt widzenia na
      koalicję w przeciwieństwie do poprzedników (SLD) gdzie wielu porządnych ludzi
      (tak,tak.Tam też tacy są) musiało głosować zgodnie z Klubem, wielokrotnie wbrew
      własnemu sumieniu.Tu tak nie ma bo panowie ze Wspólnoty (Sońta, Fałek M.Rejczak
      i J.Rejczak) są zbyt silnymi osobowościami by móc pozwolić sobie narzucić
      jakiemuś "policjantowi z kosmosu" wyrzuconego z policji na manipulację.A
      Wróblowa jaka jest każdy widział.Myślę że tak naprawdę głosowali na nią ludzie
      którzy jej w ogóle nie znali bo ten który ją zna nigdy by tego nie zrobił
      pozostając z czystym sumieniem.Wystarczy.Pozdrawiam wszystkich prawdziwych
      NAUCZYCIELI.
    • Gość: Puszysta Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.udn.pl 04.11.03, 21:08
      Oj nie ładnie, nie ładnie tak dyskryminować puszyste panie. Myślisz, że
      Rubensówna nie może się podobać? Wiekszości mężczyzn już zbrzydły te chude
      bulimiczki i anorektyczki z problemami psychicznymi. Trochę więcej tolerancji.
      • Gość: ola Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 21:28
        pytanie????
        kto podpisuje się MIKI????????
        Panie Ścibor troche cywilnej odwagi!!!
        Nie musi pan tan bezczelnie na oczach wszystkich wchodzić swojemu pupilowi
        Krzysztofowi S w ......................
        wszyscy widzą że jest pan takim samym prymitywem jak on
      • Gość: Stokrotka Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.udn.pl 05.11.03, 12:47
        No właśnie. Czy wiesz dlaczego kobiety bywają puszyste? Bo chodzą w ciąży z
        takimi idiotami jak np. Ty. Potem rodzą takich debili na utrapienie
        społeczeństwa i narażają się na wypominanie, że sa grube. Odkąd to wygląd
        świadczy o wartości człowieka? Prymitywny Radumiaku!
    • Gość: miki Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 09:46
      Akurat mam inne nazwisko ale to też mi przypasowało. Ok. Teraz będę się
      podpisywał takim nickiem.
    • Gość: Nauczycielka Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 09:55
      Halo? Co tu się dziej? Nie znam tych panów ale dlaczego - jeżeli o kimś dobrze
      się pisze bo może akurat na to zasłużył - to zaraz jest to wchodzenie w d...pę?
      Czyli mam rozumieć że FORUM jest tylko od narzekania, obelg, wyzwisk i
      negowania wszystkiego? Jeżeli tak to skąd ja się wzięłam? Może jestem typową
      blondynką? I po tym pewnie zaraz przeczytam: tak jesteś, spadaj stąd, to jest
      miejsce tylko dla nas, którzy bluźnią, plują i krzyczą bo na więcej nas nie
      stać. Jeżeli tak to rzeczywiście spadam. Pozdrawiam zdrowomyślących.
      • przeciszczykiewicz Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 05.11.03, 22:10
        Odpowiem pozytywnie: Marzena Wróbel wcale nie jest tragiczna postacia prawicy
        i lewicy tez nie jest.
        • Gość: over Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 06:57
          przeciszczykiewicz napisała:

> Odpowiem pozytywnie: Marzena Wróbel wcale nie jest tragiczna postacia prawicy
          > i lewicy tez nie jest.
          Zgadzam się z Tobą kolego przeciszczykiewicz.
          pozdr.over
          • Gość: Jaś fa so la si do Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.stat.gov.pl 06.11.03, 07:49
            A kto nim jest?
            • pies22 Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 07.11.03, 00:09
              Gość portalu: Jaś fa so la si do napisał(a):

> A kto nim jest?

Tym Wróblem? Chyba Kot.
              • Gość: Jaś fa so la si do Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.stat.gov.pl 07.11.03, 07:06
                pies22 napisał:

> > A kto nim jest?
                >
                > Tym Wróblem? Chyba Kot.

Czesław?
                • makler11 Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 07.11.03, 08:50
                  no no widze po adresie że i CBŚ się naszym forum interesuje..
                  ach rozumiem pewnie inwigilują biednego Krzysia Sońte:))))))) on tak się na
                  wszechotaczajacych agentów zali wszędzie go śledzą więc może dlatego był tak
                  arogancki w stosunku do pani Wróbel jak ktoś tu już pisał ta przynajmniej jest
                  dobrze wykształcona i merytorycznie przygotowana do takiej dyskusji a Sońta
                  potrafi tylko używać czyichś materiałów i to w dodatku bez zgody autora taka
                  mała wsza po AWF-ie gdzieś na wysranowie w jakimś Gorzowie czy Bieiałej
                  Podlaskiej. Prostak cham i Buc pod względem swojego zaqchowanie nie różnie się
                  wcale od pana Włodarczyka choćby w czasie debaty z Marcinkowskim.
                  a tak na marginesie obiecywał pan panie Sońta pływalnie przy PSP 4 naszym
                  dzieciom gdzie ona jest???/ bo chyba jakoś oślepłem???
    • Gość: Pikuś Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 17:37
      Ze jest ona tragiczną postacia to wszyscy wqiedzą ale że prawicy? Pierwsze
      słyszę. Ona tylko za pieniędzmi. Była m.in. w Radzie Nadzorczej gdzieś na
      Śląsku. Jak tam trafiła? Można się tylko domyślać.
      • Gość: Mila Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 09:24
        No w sumie to i ja pamiętam przedwyborcze obietnice pana Sońty. moje dziecko
        płaczem i szantarzenm zmusiło mnie i męża do głosowania na pana Krzyśka bo on
        obiecywał basen przy PSP44 obecnie PSP nr 4
        • bodzioradomski Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 07.11.03, 11:16
          Kolejny wątek "sońtopodobny". Pan radny nie jest taki głupi - wie, że nieważne
          co piszą, ważne, żeby pisali - i tyle. Kolesie (i on sam) wątki te tworzą,
          wystarczy popatrzeć na to forum. Forumowicze, szkoda waszego czasu. Radny S. to
          prymityw z chłopskim sprytem, tego sprytu ma badzo dużo + chęć władzy. Zrobi
          wszystko, aby byc kimś (byc może ma kompleksy) Zniszczy wszytsko i wszystkich,
          bo marzy o prezydenturze. Jest sprytnym demagogiem, więc ma w tym mieście
          szansę. Wtedy poznacie prawdziwe oblicze sympatycznego pana Krzysia.
          • Gość: Castro Bodzio ma racje!!! IP: *.internet.radom.pl 20.11.03, 09:22
            bodzioradomski napisał:

> Kolejny wątek "sońtopodobny". Pan radny nie jest taki głupi - wie, że
            nieważne
            > co piszą, ważne, żeby pisali - i tyle. Kolesie (i on sam) wątki te tworzą,
            > wystarczy popatrzeć na to forum. Forumowicze, szkoda waszego czasu. Radny S.
            to
            >
            > prymityw z chłopskim sprytem, tego sprytu ma badzo dużo + chęć władzy. Zrobi
            > wszystko, aby byc kimś (byc może ma kompleksy) Zniszczy wszytsko i
            wszystkich,
            > bo marzy o prezydenturze. Jest sprytnym demagogiem, więc ma w tym mieście
            > szansę. Wtedy poznacie prawdziwe oblicze sympatycznego pana Krzysia.
            Rzadko sie znim zgadzam ale ma racje!
    • Gość: Wróbel Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 13:51
      Dzięki niemu mamy coraz bardziej nowoczesne szkoły i opluwacze nic nie wskurają
      bo takie są fakty. Najlepiej o tym wiedzą nauczyciele. Oczywiście nie ci z
      wiązani z SLD.
      • Gość: waldii Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.pl 07.11.03, 19:50
        ty szczurze wyjdz z tej dziury przy ul. rwanskiej. preydet falek, chron nas
        panie od takiego prezydenta w przyszlosci, wyremontowal ci kamienice za
        publiczne pieniądze a ty teraz odplacasz mu sie tym i wychwalasz jego i jego
        kolesi. odlslon swojea twarz i podpisuj sie swoim prawdziwym nazwiskiem, a nie
        zmieniasz nicki i podpisujesz sie 10 nazwami.
        tchórz i szczur z ciebie!!!!
    • Gość: Ja Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.internet.radom.pl 07.11.03, 21:11
      Od sympatycznego pana Krzysia dla równie sympatycznej pani Marzenki- pucio,
      pucio! Jesteśmy na wczsach, w tych góralskich lasach itd...
      • pies22 Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY 11.11.03, 23:16
        Wyjechali razem na wczasy?
    • Gość: kojot Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.12.03, 01:28
    • Gość: bęc Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.udn.pl 29.12.03, 21:42
      • Gość: nikt Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 15:05
        Pani Marzena jest osobą ambitną. Tak ambitną że nie patrzy na boki tylko idzie
        do przodu, po trupach byle jej było na wierzchu. Współczuję tej Pani, jak się
        nie ma czegoś innego ?.
    • Gość: BógHonorOjczyzna Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 16:29
      Za to co zrobiła NIGDY nie powinna być wpuszczana do siedziby Solidarności.Tacy
      ludzie powinni dostawać wilczy bilet aby mogli poczuć że wszędzie gdzie się
      pokażą są persona non grata.Won pani Wróbel!!!
      • Gość: Kogut Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ LEWICY IP: *.udn.pl 30.12.03, 18:49
    • Gość: ciekawa Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 18:29
      Czy są już jakieś decyzje tej chciwej pani?
    • Gość: Skowron Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 12:36
      Ramię w ramię ze Słomką?Dwóch sprzedawczyków razem?Nieźle to może wyglądać.
      • Gość: Gołąb Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.udn.pl 04.01.04, 15:55
        O jakiej słomce masz na myśli?
    • Gość: Puszysta Re: MARZENA WRÓBEL - TRAGICZNA POSTAĆ PRAWICY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 18:28
      Pani wiesz co?Ja też mam taką tuszę ale jak mi brakuje na chleb (o co nie
      trudno) to idę do MOPSU i nie wstydzę się tego.A ty sprzedajesz się jak... .
      Wstydzę się za ciebie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka