emotka79 31.12.08, 17:37 Czy wie ktoś co się dzieje z wodą i ogrzewaniem na Michałowie (Łokietka).Jest jakiś dyżurny numer??Najpierw gaz,teraz woda- tragiczne chodniki, zaniedbane bloki, przeładowane śmietniki i co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 19:24 Polecam posiadanie książki telefonicznej; tam są wszystkie numery alarmowe, interwencyjne itp. Bezradność niektórych jest porażająca. Numer pogotowia ciepłowniczego to 993. Jest awaria magistrali ciepłowniczej i nie ma nic wspólnego z zarządzaniem osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo awarie zdarzają się IP: 82.139.41.* 31.12.08, 19:42 Awarie zdarzają się - myślicie że wszystko jest wieczne ? Człowiek umiera - rura czasem kończy życie i pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter borki Re: awarie zdarzają się IP: *.internet.radom.pl 31.12.08, 20:11 Na Borkach brak zimnej wódy. Odpowiedz Link Zgłoś
emotka79 Re: Awaria ciepłownicza Michałow 01.01.09, 08:52 Porażająca to jest bezradność ludzi którzy się zajmują tą awarią. Jak to możliwe, że przez 4 godz dzwonienia pod nr pogotowia 993 był zajęty bez przerwy!Stąd moje pytanie o jakiś inny nr. Nie jestem jasnowidzem żeby przewidzieć, co się stało. Dziś nadal zimno w domu i ciepłej wody brak i jak widać niewiele osób się tym interesuje. Szczęśliwego mroźnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korben Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.udn.pl 31.12.08, 23:33 jest awaria i powiedzieli ze w tym roku nie usuna Awaria jest od 14.30 usterkę znaleźli ok. godz 17.30 rano powinny grzejniki być ciepłe. A z drugiej strony powinni to jakoś nagłośnić - zimno mam w domu może zdążyłbym jeszcze kupić ze dwie farelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 08:01 Na osiedlu Akademickiej od wczoraj nie ma ani cieplej wody, ani ogrzewania. Wylaczone zostalo w niezly mroz. Moze ktos wie o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 08:08 Dzwonie dluzszy czas pod podany wyzej numer 993 w sprawie wyjasnienia przyczyny braku ogrzewania na Osiedlu Akademickim- niestety numer jest ciagle zajety. Nie wiem czy to normalne??? nie sadze,zeby nagle o tej porze wszyscy mieszkancy sie rozdzwonili- wiekszosc tak naprawde nic w tej sprawie pewnie nie robi... nie mam telefonu stacjonarnego- moze z komorki ten numer nie dziala, albo powinnam dodac jakies cyfry przed??? Czekam na uwagi na ten temat i na ewentualna interwencje sasiadow z Akademickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2009 Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 09:34 ja mysle, ze oni odlozyli sluchawke... dzwonie od ponad kilku godzin. Mysle,ze wiele osob, ktore szykowaly sie na Sylwestra bez cieplej wody nie mialy ulatwionego zadania, no i teraz po powrocie tez nie jest przyjemnie. Co wiecej- na zewnatrz okolo - 8 stopni- a oni nie grzeja!!! Jak byla temperatura dodatnia grzali - nawet za bardzo, teraz jak tak bardzo spadla, nie grzeja. Totalny bezsens!!! Co wiecej na Akademickim , nie ma licznikow, wiec wszyscy placimy tyle samo- z tym,ze spoldzielnia wymyslila sobie,za poprzedni rok jakies doplaty- chyba za tych sasiadow, ktorzy czynszu nie placa. Byloby super gdyby zamiast starych spoldzielni powstaly Wspolnoty Mieszkaniowe tak jak to teraz jest praktykowane w Nowych Blokach- na przyklad na Osiedlu nad Stawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre3 Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 11:16 Dodzwoniłem się pod 993. Ogrzewanie i ciepła woda mają być uruchomione dzisiaj po godz. 15, jeżeli nie zajdzie nic nieprzewidywalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 12:01 Super- w takim razie czekamy 3 godziny i zonaczymy co bedzie.... czy 15 rzeczywiscie oznacza 15 i czy pogotowie jest punktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korben Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.udn.pl 01.01.09, 13:25 niekoniecznie punktualnie o 15 wyobraź sobie, że muszą znów nabić wodę do całej sieci a to trochę potrwa - jeśli w kaloryferach pojawi się woda to już tylko kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczywistosc Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 15:27 jest tak jak myslalam- na pewno nic sie dzisiaj nie ruszy. Pewnie pogotowie ma wolne i nie mysli niczego naprawiac.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek280291 Re: Awaria ciepłownicza Akademickie !!!! 01.01.09, 19:46 Tak sytuacja jest trudna Ja mieszkam koło NFZ i też nie ma wody i ciepła od wczoraj.Ale jedna rzecz mnie przeraża żadne media (chodzi oczywiście o lokalne) o tym nie mówią ,chcą utrzymać to w tajemnicy. A do tych mądrali którzy siedzą w ciepłych domach i mówią ze jak jest awaria to jest awaria ,to chce powiedzieć że moja mama jest chora i to nie jest śmieszne.Ja rozumiem awaria to awaria ale nam potrzebna jest informacja kiedy dlaczego Poinformowałem kurier mazowiecki i TVN 24 Alert 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenka Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.internet.radom.pl 01.01.09, 13:45 nie wiem, kurde. ale mam 18 stopni w pokoju i spada mi cały czas. a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Luuuuudzie ! Obudźcie się wreszcie :))) IP: 82.139.41.* 01.01.09, 14:46 Przestańcie wrzeszczeć że coś Wam ługuje !!! Nikt Wam nie wyłącza ciepła ani ciepłej wody ale może być siła wyższa czyli awaria. Najbardziej wrzasliwa jest poseł Wróbel oraz poseł Sońta. Niech oni powrzeszczą i problem rozwiążą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Luuuuudzie ! Obudźcie się wreszcie :))) IP: 82.139.41.* 01.01.09, 14:47 Przestańcie wrzeszczeć że coś Wam przysługuje !!! Nikt Wam nie wyłącza ciepła ani ciepłej wody ale może być siła wyższa czyli awaria. Najbardziej wrzasliwa jest poseł Wróbel oraz poseł Sońta. Niech oni powrzeszczą i problem rozwiążą PoprzedniSortuj: drzewkood najstarszegood najnowszegodrzewko odwrotnedrzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne Pokaż wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmarzluch Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 14:58 U mnie 17 stopni. Moze razem byloby cieplej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: 82.139.36.* 01.01.09, 15:35 Duzo tych awarii ostatnio. Gaz, woda... wesoło się nowy rok zaczyna nie ma co :P no trudno się mówi widocznie nie da się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) awaria usunięta ale trwa nawadnianie IP: 82.139.41.* 01.01.09, 17:30 Awarię w okolicach ulic Mieszka i Brzustówki, RADPEC SA usunął w trybie eskpresowym ale teraz trwa nawadnianie. Awarii nie jest dużo. Życie czy zdrowie człowieka nie jest wieczne i rura czasem choruje i nawet umiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.24.udn.pl 01.01.09, 17:37 u mnie (michałów) wciąż zimnooooo tak bardzo zimnoooooooooooo. i jeszcze ten brak ciepłej wody! Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re: Awaria ciepłownicza Michałow 01.01.09, 18:31 >>>>Złośliwość i technika rzeczy martwych jest nieobliczalna.Przecież awarie zdarzały się ,zdarzają i będą zdarzać we wszystkich dziedzinach życia gdzie istnieje chociaż odrobina techniki.>Dla humoru dodam że "samochód jak nawali to staje i trzeba go ściągnąć a tylko krowa jak nawali to idzie dalej ".Trzeba jednak przyznać że technika XXI wieku zgotowała nam mieszkańcom oś.Michłów "miłą"niespodziane w postaci awarii sieci ciepłowniczej.Mija doba i nie widać jakichkolwiek rezultatów w jej usuwaniu.Awaria sieci gazowej była ,ciepłowniczej jest a jaka będzie następna a może nie...(odpukać w nie malowane drewno}Myślę że ten Nowy Rok będzie bezawaryjny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gelus Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.09, 19:07 19:00... a na Michałowie jak zimno było tak jest.... 993 stale zajęty... Ma jakiś szczęściarz bieżące informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 19:34 19;32 bez zmian informacji "zero" może nawadniają się tylko po Balu Sylwestrowym ale na pewno nie c.o. to są jaja a Szefa do zmiany zacznijmy od normalności w 2009 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałowiec Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 20:01 brawo , brawo ściągnąć im tvn24, niech prezes Radpecu poda się do dymisji razem z Prezydentem Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: 82.139.39.* 01.01.09, 20:08 Właśnie po wielu próbach udało mi się dodzwonić do Pana Dyspozytora. To jest żenada facet nic nie wie lub nie chce powiedzieć. Przecież awaria została usunięta o 10 rano, a teraz trwa już od dziesięciu godzin napełnianie sieci. W rurach nic nie słychać jak go przycisnąłem to powiedział, że może ciepło będzie za kilka godzin. Tak naprawdę to przy okazji tej awarii wyszło jak opiekują się nami wszyscy. Prezesi spółdzielni nie zrobili nic, aby poszła informacja do nas lub ktoś na bieżąco monitował w RADPECU co się dzieje. Podobno jakaś prasa była Pan zrobił zdjęcie zasypanej rury i macie ciepło ludzie. A jak może być ciepło w mieszkaniach bez ocieplenia po 30 godzinach przy temp. na powietrzu -4 szkoda słów ale coś z tym trzeba będzie jutro zrobić. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 20:02 Dodzwoniłam się i dowiedziałam, że nawadniają a ciepło powinno być w nocy albo nad ranem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewita Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 20:10 ja dzwoniłam o 16 i powiedziano mi ,że będzie ciepło o 20,niestety nie mogę się już teraz dodzwonić a zimno jest nadal. Każdy normalny człowiek wie,że awarie się zdarzają,ale chodzi o rzetelną informację i pracę oraz wyobrażnię,a nie zbywanie ludzi zapewnieniami,że wszystko będzie w porządku za 4 godz. w zależności od tego o której się dzwoni i to właśnie jest najbardziej lekceważące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rww Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 20:16 a TVN 24 już jedzie i niech im dokopią :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek280291 Re: Awaria ciepłownicza Michałow 01.01.09, 20:18 oczywiście to miasto jest najgorzej zarządzanym miastem w Polsce A Prezes RADPECu powinien podać się do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 21:07 No tak.Panowie wczoraj palili nad rurą papieroski, zostawili koparkę i rozkopaną "robotę" poszli się bawić. Dodzwoniłem się na 993-dyspozytor miły facet stwierdził,że napełniają(tylko pytanie co??Wodę w rury,czy %% w gardła).Dlaczego tak długo- nie miał kto pracować,bo sylwester. Jak nie dojadę do pacjenta w sylwestra to też pozostaje mi przeprosić?? Jadę jutro na basen do Kozienic,dzwoniłem mają ciepłą wodę- skorzystam z prysznica:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś2009 Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 21:10 Tak przeproś- pod warunkiem,że zdążysz zanim wykituje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmarzluch Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 21:27 a ja ponowie moj apel :) moze zejdziemy sie gdzies i rozgrzejemy?? jezeli nie nawzajem to przynajmniej jakas koze postawimy i co nieco pod ta koze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re: Awaria ciepłownicza Michałow 01.01.09, 21:36 >>>My tu biadolimy i piszemy a cały Zarząd Ciepłowni ma nas i wszystko w d...e, tylko niech uważają żeby im się nie rozsadziła ..... Odpowiedz Link Zgłoś
michalzmichalowa Re: Awaria ciepłownicza Michałow 01.01.09, 21:37 Godzina 21:30 Os.Michałów kaloryfery nadal zimne i tylko zimna woda w kranie. Ile RADPEC zaoszczędził pieniędzy(węgla) na tej awarii??? Czy My mieszkańcy dostaniemy jakieś odszkodowanie za zimno w mieszkaniach, czy kolejną podwyżkę za c.o.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zziębnięta Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.09, 21:54 Obiecywali od południa, że ogrzewanie już będzie i na tym się skończyło... Brak rzetelnej informacji, brak zainteresowania ze strony spółdzielni, za co my płacimy??? Robią co chcą, a my ponosimy konsekwencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Awaria ciepłownicza Akademickie IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 22:02 Na Akademickim jest dokladnie to samo. Grzeje teraz mieszkanie grzejnikiem elektrycznym- troche nieekonomicznie, ale wyjscia nie mam. Jest bardzo zimno- a tak sie sklada,ze my tu licznikow nie mamy wiec skoro i tak spoldzielnia nam przysyla po kilkaset zlotych doplat- tak jak ostatnim razem to niech beda rzetelni i grzeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec akadem Re: Awaria ciepłownicza Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 22:26 Dokładnie oprócz Michałowa ciepła nie ma także Akademickie, a co mają zrobić ludzie którzy mają małe dzieci w domach w blokach rzadko kto posiada farelki. Ciekaw jestem jak będzie wyglądało tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mutek1992 Awaria w RADPEC 01.01.09, 22:43 Awaria Spowodowała braku dostaw Ciepła i Ciepłej Wody .Na 3 Radomskie Osiedla : Akademickie , Gołębiów 2 i Michałów . Teraz twa proces nawadniania on twa dużo bo dużo Ilości Wody Uciekło i trza najpierw napełnić rury C.O 2 a potem zaczynać grzać poroces ten może nawet trwać na tej magistrali ponad 12h ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda Re: Awaria w RADPEC IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 23:02 ok- rozumiem, ale mam jedno konkretne pytanie - prosze o dokladna odpowiedz- czy ktos potrafi udzielic odpowiedzi na pytanie czy jutro o godzinie 8.00 bedzie ciepla woda? to wazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korben Re: Awaria w RADPEC IP: *.udn.pl 01.01.09, 23:14 Broniłem Radpecu ale ... dzwoniłem wczoraj dwa razy dis tez o godz 11 i 15.30 miły pan powiedział, że trawa nawadnianie - rozumiem Zadzwoniłem dziś ok 22.30 - pierwsze słowa pana po drugiej stronie co tak głośno - powiedziałem że widocznie mam dobry mikrofon w telefonie. Zapytałem jak nawadnianie to usłyszałem, że się zastanawiają - ok Powiedziałem, że słyszałem iż od ok 16 ma już być ciepło - pan zapytał kto mi takich głuot naopowiadał - powiedziałem, że bazuję tylko na informacjach z telefonu nr 993 - po tej kwestii zdenerwowałem się i po moim chwilowym monologu pan powiedział, że mu przerywam i się rozłączył. Zadzwoniłem ponownie nie chcial podac swojego nazwiska. NIE CHODZI MI O ZACHOWANIE LUDZI ODBIERAJĄCY6CH TELEFONÓW jedynie o udzielanie rzetelnej informacji- jeśli wczoraj dostałbym informację o tym, że awaria potrwa co najmniej dwa dni zaopatrzyłbym się w farelkę a tak mimo, że grzeję się kuchenką gazową nam w domu zimno. Sławek 15 stopni i spada Odpowiedz Link Zgłoś
axel-1033 Re: Awaria w RADPEC i stał się cud!!!!!! 02.01.09, 09:21 >>>>>Awaria i po awarii po 2 dobach zmagań z ich usunięciem. Dziś nad ranem popłynęła nawet ciepła woda i zaczęły grzać grzejniki.>Można to uznać za następny cud świata to że w XXI wieku tak "sprawnie i szybko " usunięto awarię sieci ciepłowniczej.Ciekawe kto i jak wyrówna straty i naprawi nerwy mieszkańcom Michałowa i sąsiednim zabudowań >>.SM powinna to wyjaśnić wszystko tu na forum ale jak wiadomo mają oni wszystko "gdzieś"..."Chwała "im czego dokonali"w Nowy Rok 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
mutek1992 Awaria Południowej Magistrali w RADPEC !!!! 02.01.09, 10:52 Awaria Południowej Magistrali Wystąpiła na terenie obok Radpecu trwa Naprawa : Południowa Część Miasta Jest bez Ciepła : Południe, Łączniki, okolice ulic Wierzbickiej, Toruńskiej, osiedla Borki, Zamłynie, Młodzianów i Prędocinek a Planty i Ustronie B i C mają o ponad 20 C spadek Temperatury spowodu przykręcenia przez Radpec. Awaria Północnej Magistrali spowodowała odcięcia 3 osiedli od Ciepła ; Akademickie , Gołębiów 2 i Michałów . A Osiedla należące pod tą magistrale takie jak Gołębiów 1 i Spółdzielnie Mieszkaniowe odnotowali na Licznikach o ponad 20 C ubytku temperatury prawidłowa temperatura powina wynieść na całej Magistrali 72 C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) W Tunezji nie ma awarii IP: 82.139.41.* 02.01.09, 11:36 Tam cały rok jest ciepło i można spać i leżeć pod gołym niebem, chyba że pada. Jeśli nie podoba się grzanie z sieci miejskiej to można oderwać blok od sieci i zbudować kotłownię gazową. Będzie wtedy więcej wrzasku jak ruskie gaz odetną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Kolego Axel 1033 Wy jak coś powiecie ??? IP: 82.139.41.* 02.01.09, 11:41 Kolego ! Po co taki patos ? Awarię usuwa się szybko ale proces nawadniania sieci troszkę trwa. Natomiast Ty jako fachowiec możesz przeforsować na walnym zebrabiu spółdzielni zbudowanie na Michałowie kotłowni geotermalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek280291 Re: Awaria ciepłownicza Michałow 02.01.09, 15:41 Tak to jest jak jest jedna elektrownia to był wspaniały pomysł jakby były 2 to każda by grzała swoją część miasta i by było po krzyku a tak to będą się teraz bawić do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc. Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.internet.radom.pl 02.01.09, 17:39 dzisiaj w telewizji dami na pasku wydarzeń ukazała sie informacja o tych awariach. Michałow i okolice już sa sprawne, ale poludnie radom nie ma za ciekawei bo tam nie wiadomo kiedy naprawia awarie. bo musza sie podkopac..a przy takich warunkach jakie teraz sa. (czyt.snieg) to bedzie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Awaria ciepłownicza Michałow IP: *.176.udn.pl 02.01.09, 17:55 A na Michałowie kolejna awaria i zmno w mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Tu Michałów :))) U mnie gorąco IP: 82.139.41.* 02.01.09, 18:18 Niemniej jeden grzejnik w łazience jest zapowietrzony. Nie mam na nim odpowietrznika. Kiedyś nie instalowali na grzejnikach żeliwnych odpowietrzników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Tu Michałów :))) U mnie gorąco IP: *.176.udn.pl 02.01.09, 18:27 Mam nadzieję,że tak będzie u wszystkich. Jednak grzejniki w bloku przy Łokietka były gorące do godz.17, a teraz niestety są chłodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tu Michałów :))) U mnie gorąco IP: 82.139.36.* 02.01.09, 18:28 padłam ze śmiechu jak zobaczyłam w TVN24 informcaje na czerwonym pasku -> Radom - brak ciepłej wody :D gratuluje pomysłu i idę obserwowac rozwój sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Tu Michałów :))) U mnie gorąco IP: *.2.algo.radman.pl 02.01.09, 18:46 To włącz sobie TRAWAM, tam o naszej awarii nic nie mówią i piszą !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mutek1992 O Awarji wie Cała Polska !!!!! 02.01.09, 21:17 W TVP 1 na telegazecie jest opisana awarja i podano że uruchomino w Sztab Kryzysowy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś