Dodaj do ulubionych

Dwie kolejki do lekarzy specjalistów

21.01.09, 18:27
Pani Staszewska kto rządzi na Józefowie?Pani czy tak naprawdę główna księgowa
z którą zamieniliście się rolami?A co z płatnymi parkingami?Gdzie można
znaleźć informację na temat ilości zebranej kasy i celu, na który została
przeznaczona?
Obserwuj wątek
    • Gość: dida Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.09, 19:04
      Te dwie kolejki to debilizm! Kto to wymyślił i po co? Przecież
      logiczne jest, żeby obowiązywała kolejność wyciągnięcia karty! A
      najlepiej jakby lekarz wyczytywał nazwisko osoby, która ma wejśc do
      środka. Nawet tak prostą czynność można uitrudnić... ot Polska
      • Gość: :) Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.vectranet.pl 21.01.09, 19:18
        Hah, te kolejki i klotnie poid gabinetami to smiech na sali. Zacznijmy od tego, ze zdecydowania wiekosc numerkow wyciagana jest na dlugo przed data wizyty, karty wyciagane w dzien wizyty to zwykle kilka "numerkow".
        Na Jozefowie bywam u specjalisty regularnie do 4-5 miesiecy. Przyjmuje raz w tygodniu od 8 do 15. Pierwsi w szpitalu pojawiaja sie Ci, co chca sei dostac bez wczesniejszego wyciagniecia karty - kolo 5 rano. Potem przychodzi cala reszta juz z kartami, najpozniej 7.30. Pod gabinetem dziki tłum i zawsze kłótnie o to, kto byl pierwszy a kto sie wepchnale w kolejke.
        Ja do mojego specjalisty jade sobie zawsze kolo 13. I tylko raz zdzarzylo sie ze czekaja jedna osoba przed gabinetem, poza tym zawsze pusto, bo reszta tloczyla sie od switu. Bez problemu. dlatego najlepszym roziwazaniem sa zapisy na godziny.
        • Gość: klejnot Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów - i tylko IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.09, 20:51
          Na Jozefowie od zawsze najważniejszym dla pacjenta było mieć znajomą lekarkę pielęgniarke w najgorsszym razie kogoś z pomocniczych
          w niektórych przypadkach dobrze widziana kasa
          w takiej instytucji haos jest potrzebny ! w nim najlepiej ukryćwszelkiej maści nieprawidłowości a winni będą pacjenci ci co za wcześnie stają do kolejek
    • Gość: medyk Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.ib.com.pl 21.01.09, 21:25
      Skąd te kolejki do konowałów nie mam pojecia (przeciez to jest
      powszechna opinia Polaków o polskich lekarzach)
      • Gość: Ajak Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:36
        Ale gdy cie zaboli brzuszek czy rączka to pójdziesz do tego
        konowała,prawda? Albo ja dostaniesz raka. Wtedy będziesz im tyłek
        lizał zeby cie wyleczyli.Jak tak plujesz na lekarzy to się podpisz.
        • Gość: m43 o wyższości konowała nad lekarzem IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.09, 04:51
          wypowiedź takich jak Ajak
          to potwierdzenie obsesji wladzy konowałow (bo nie lekarzy)nad klientem
          • Gość: Kormek Re: o wyższości konowała nad lekarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 07:19
            Zarządzanie tym szpitalem to istna "operetka". Jak można poradzić
            sobie z prawdziwymi problemi jeśli nie można rozwiązać opisywanej
            kwestii. Tak to jest jak rządzą partyjno-towarzysko-rodzinne koterie.
            Tym babom z zarządu pora powiedzieć DOŚĆ!!!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: 82.160.48.* 22.01.09, 22:03
        radomskich konowałach z Józefofa....
    • Gość: Gosiu Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: 82.139.59.* 22.01.09, 09:30
      Tak czy owak, ale przychodnia powinnna zdecydować o formach
      przyjęcia i o tym poinformowac na tablicy ogloszeń. Ja u jednego
      lekarza zapisuję się miesiąc wcześniej i dostaję numerek. I jest
      dobrze póki nie trafi się wredna baba, co to musi bez kolejki. U
      innego lekarza ten pierwszy, kto jest pierwszy przed gabinetem. I
      jest dobrze, póki nie trafi się wredna baba... Bo baby, co by nie
      mówić sa najczęściej najgorszymi pacjentkami dla innych pacjentów.
    • Gość: henio Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:50
      Pani Małgorzato Rusek - rozporządzenia (akt normatywny) wydają organy wskazane
      ustawowo i są to ministrowie poszczególnych resortów oraz Rada Ministrów, a nie
      władze szpitala! Pisząc o tym, że obowiązuje jakieś rozporządzenie dot. kolejek
      wprowadza Pani czytelników w błąd.
      Faktycznie jest takowy akt prawny wydany przez ministra zdrowia.
      Władze szpitala mogą wydać wewnętrzne regulacje (wytyczne) dot. kolejek do
      specjalistów przyjmujących w poradniach, ale nie rozporządzenie.
    • Gość: b-ania Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.internet.radom.pl 22.01.09, 11:22
      Pan Karaś nie ma racji. To rozporządzenie jest złe, bo zakłada się w
      nim i liczy na wrażliwość i uprzejmość innych ludzi. A tak nie
      powinno być. Prawo nie jest od tego. Poza tym, nie zna pan się na
      psychologi tłumu i jak pisał ktoś wcześniej nie "docenił" pan
      cwaniactwa Polaków. Zasada powinna być jedna i prosta. Powinna
      obowiązywać tylko godzina na którą pacjent się zapisał i to powinno
      być przestrzegane przede wszystkim i ponad wszystko. Numerek może
      zostać (dla kartoteki i ewidencji) ale na nim powinna być napisana
      godzina w której pacjent ma być przyjęty. Ci co zapisują się na
      późniejszy czas mogli być np. zapisywani dopiero po 2 godzinach od
      rozpoczęcia przyjmowania przez lekarza. Np. lekarza przyjmuje od
      8.00, ty najwcześniej do niego możesz zapisać się na godz. 10.00. Te
      dwie pierwsze godziny niech zostanie dal tych "bieżących". Nie
      zgłosiłeś się o odpowiedniej porze (godzinie), pociąg odjechał.
      Wypadasz z gry. Twoja strata. Do widzenia. Myślę ze pół godziny na pacjenta w zupełności wystarczy. I lekarz tez mógłby wyczytywać po
      nazwisku. Ale ta zasada powinna obowiązywać tez lekarzy, którzy jak
      powszechnie wiadomo nie grzeszą punktualnością.
      • Gość: bob budowniczy Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.09, 16:02
        Jeżeli będą wyznaczone godziny to lekarze musieli by dyżurować do
        oznaczonej godziny. A przecież oni musi wyjść wcześniej. Przecież to
        takie oczywiste.
        • Gość: mortihia Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: 91.197.155.* 22.01.09, 16:26
          No juz bez przesady, nie kazdy lekarz wychodzi wczesiej. Najlatwej
          zgonic wine na kogos innego w tym przypadku lekarza badz kogos z
          personelu a sa to akurat pionki w tej grze. Jesli chodzi o
          wyznaczenie godzin wizyty to na 100% nie zdaloby to egzaminu. Nie
          każda wizyta trwa tyle samo czasu, na inna trzeba poswiecie wiecej
          na inna mniej. A jesli trafiacie na "konowałów" to szczerze
          współczuje ja osobiscie nie znam zadnego (zwłaszcza z Józefowa)
          Pozdrawiam.
          • Gość: lea Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.09, 17:45
            gdyby lekarz specjalista miał wyznaczone godziny np. jeden pacjent-
            15 minut to w ciagu 7 godzin ( tak przyjmuje mój onkolog) przyjął by
            28 osób, gdyby wyznaczono jednego pacjenta na pół godziny- przyjął by
            14 osób a często jest tak , ze przyjmuje po 40, 50 osób dziennie
            .....
            • Gość: chory Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.09, 18:39
              PO CO JEST REJESTRACJA GDY WAŻNIEJSZE KTO STANIE POD DRZWIAMI
              LEKARZA. CZY NIE JEST LOGICZNIEJ BY KOLEJNOŚĆ WEJŚĆ DO LEKARZA BYŁA
              ZGODNA Z KOLEJNOŚCIĄ REJESTRACJI. NIEDŁUGO POJAWIĄ SIĘ "STACZE"
              ODPŁATNIE ODSTĘPUJĄCY KOLEJKĘ _ I CHYBA O TO CHODZI.
            • Gość: b-ania Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.internet.radom.pl 22.01.09, 19:08
              Aż się wieżyć nie chcę, by onkolog przyjął 50 osób w ciągu 7 godzin.
              Musiałby nie jeśc, nie pić nie wychodzić do toalety, tylko co 8
              minut przyjmować 1 pacjenta. No chyba że przyjmuje dwóch albo trzech
              na raz.
              • Gość: mortishia Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.09, 22:42
                To czas uwierzyć ze tyle osob przyjmuje tylko JEDEN onkolog.
                • Gość: b-ania Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.internet.radom.pl 23.01.09, 11:51
                  To jest PRAKTYCZNIE niemożliwe. I nikt mnie nie przekona, bo znam to
                  z autopsji.
          • Gość: b-ania Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.internet.radom.pl 22.01.09, 19:12
            A dlaczego ta metoda (zapis na konkretny dzień i godzinę) sprawdza
            się w większości w przywatnej praktyce lekarskiej? Dlaczego nie może
            w społecznej?
    • Gość: akwe Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.internet.radom.pl 22.01.09, 19:35
      rok temu tez czekalismy i moj maz umarl tak mu pomogli ...........
    • Gość: aga Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.netblok.com 22.01.09, 23:24
      A dlaczego to my MŁODZI mamy zawsze wszędzie czekać, to my nie mamy innych
      zajęć? Rozumiem i często sama ustępuje starszym ale niektórym osobom to
      należałby się OSTATNI numerek, na pytanie na która ma pani godzinę odpowiada: a
      pani na którą? później wali: a no widzi pani ja mam 10minut wcześniej. A żeby
      przepuściła matkę z niemowlakiem? to chyba musi się cud stać, słychać tylko "ja
      jestem starsza".
      Dziś jak idę do lekarza nie interesuje mnie czy ktoś ma 20 czy 90 lat
      najważniejszy moim zdaniem jest jego stan, bo czasem ten 20latek może
      potrzebować szybciej tej porady niż ta babcia która przychodzi tam zazwyczaj
      tylko po receptę albo żeby doktorowi swój życiorys opowiedziec!
      • Gość: obserwatorka Re: Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.chello.pl 23.01.09, 16:47
        zgadzam sie z Toba w 100%.wiekszosc tych starych bab przychodzi na plotki i
        wymiane z innymi uczestniczkami kolejki histori swojej choroby.jednym slowem dla
        nich to rozrywka taki wypad do lekarza
    • inquisor Panie doktorze Karaś! 23.01.09, 14:25
      Cytat:
      "Nie ma złotego środka, aby rozwiązać problem kolejki. Ustaliliśmy zasadę, aby
      wprowadzić porządek, ale i do niej trzeba podchodzić rozsądnie - mówi doktor
      Marek Karaś"

Ależ panie doktorze! Jest! Nazywa się zapis i od zawsze funkcjonuje z
      powodzeniem w każdej inne branży, od fryzjera do bliskiej wam,
      stomatologicznej! Mam potrzebę, dzwonię, zapisuję się na jutro, za tydzień czy
      za miesiąc- wyznaczają mi godzinę i gotowe! Czy to takie trudne i
      skomplikowane? To da się zrobić "na zeszyt"!!! I DZIAŁA! Czy nie widać
      analogii pomiędzy kontraktem z NFZ na rzeczone 8 osób dziennie a możliwościami
      obsłużenia 8 klientów/pacjentów na zmianie przez jednego pracownika? TRZEBA
      TYLKO CHCIEĆ a tu ewidentnie brakuje dobrej woli, bo, niestety w bałaganie
      szpitalnym lepiej się żyje... Zero kontroli, zero zaplanowanych działań-
      wszystko ad hoc... Oczywiście kwestią kasy jest 100% profesjonalne rozwiązanie
      oparte o system informatyczny, każdy pacjent zarejestrowany na wizytę w danym
      dniu dostaje numerek wyświetlany na ekranie- zero przekrętów, zero
      kombinatorstwa. To działa choćby w Wydziale Komunikacji - a wiadomo, co się
      tam wcześniej odbywało... WIĘC PROSZĘ NIE KOMPROMITOWAĆ SIĘ, PANIE DOKTORZE,
      ŻE NIE MA ZŁOTEGO ŚRODKA!
      • Gość: b-ania Re: Panie doktorze Karaś! IP: *.internet.radom.pl 23.01.09, 17:15
        Przecież o tym samym pisałam wcześniej. Po co mnożyć wątki?
    • Gość: ania Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: *.193.udn.pl 23.01.09, 22:44
      o matko-w grudniu nie chciano mnie zapisać do endokrynologa ,bo ponoć w dniu
      wizyty zapis-miałam nadzieję ,że wezmę 3 dni urlopu i któregoś dnia uda mi się
      dostać-a tu widzę klops-w ub. latach zapisywałam się telefonicznie i 2 razy w
      roku się dostałam-co ja teraz zrobię?prywatnie trzeba ale i TSH i biopsja i
      Usg-kosztować będzie-a mam nieprzerwanie 26 lat pracy i składkę zdrowotną co
      miesiąc płacę-no myślałam ,ze ten rok będzie lepszy
    • Gość: bea Dwie kolejki do lekarzy specjalistów IP: 195.205.42.* 26.01.09, 11:46
      Jak ma się dostać do onkologa starsza osoba, która o własnych siłach
      nie może zrobić kilku kroków? Jak ma wysiedzieć pod gabinetem (nie
      mówiąc już o przepychankach pod kartoteką)? Młodzi ludzie też mają
      prawo dostać się do lekarza na takich samych zasadach jak starsi.
      Jedynym rozsądnym rozwiązaniem są zapisy (telefonicznie!) na
      określoną godzinę, z wyczytywaniem nazwiska pacjenta. Metoda znana
      wszystkim, tylko nie dyrekcji Szpitala na Józefowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka