Dodaj do ulubionych

Sanepid- otwarcie pizzeri

20.03.09, 07:44
Razem z kumplem chcemy otworzyć małą knajpkę i wszystko byłoby dobrze gdyby na drodze nie stanął SANEPID i te głupie przepisy "żywnościowe" a do tego Ci nie mili ludzie - jak przez nich przebrnąć (nawet nikt nie potrafi wytłumaczyć) pomocy !!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: CBA_Radom Re: Sanepid- otwarcie pizzeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 07:49
      ....po prostu da pare groszy....i po kłopocie.............eeeeee
      • Gość: al_jaziera Re: Sanepid- otwarcie pizzeri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 08:52
        20 كم عن شمال شرق سواحل مدينة الكويت، يبلغ طولها 12 كيلومتر وعرضها
        ستة كيلومترات، مساحتها الإجمالية 43 كم2 وأعلى ارتفاع للجزيرة هو 10
        أمتار، وتمتلك شريطا ساحليا طوله 38 كيلومتر. كانت الجزيرة محطة تجارية
        مهمة على الطريق البحري بين حضارات بلاد ما بين النهرين والحضارات التي
        على ساحل الخليج العربي. فيلكا في اللغة البرتغالية تعني السعادة وجاء
        في كتابات المؤرخ أريان 170 أنها سميت بإيكاروس تيمناً بجزيرة إيكاروس
        الإغريقية الأصلية الواقعة في بحر إيجه، ويقول المؤرخ اليوناني
        آريستوبوليس بأن الإسكندر الأكبر أمر بتسمية هذه الجزيرة بنفس اسم
        الجزيرة الموجودة في بحر إيجه، وقد ذكر بطليموس جزيرة إيكارا (إيكاروس)
        ضمن الجزر الواقعة في الخليج، وكان أقدم ذكر لإيكاروس ذكر من قبل المؤرخ
        سترابو الذي كتب في نهاية القرن الأول قبل الميلاد آخذا معلوماته من
        إيراتوشنيس الذي عاش في القرن الثالث قبل الميلاد الذي أرسله الإسكندر مع
        أسطوله إلى الخليج حيث ذكر أنه رأى من الجزيرة المعبدين الموجودين
        فيها، وقد ذكر المؤرخ بليني وجود إيكاروس في الحملة التي أرسلها الحاكم
        السلوقي أنطيوخوس الرابع إلى الخليج، وقال المؤرخ أريان أن الجزيرة
        كانت مغطاة بمختلف الأشجار وأنها كانت مرعى للماعز والغزلان التي حرم
        صيدها لأنها كانت تقدم قرابين للإله آرتميس في الهيكل
        • Gość: korben Re: Sanepid- otwarcie pizzeri IP: *.252.tkdami.net 30.03.09, 15:01
          ten arabski tekst jest o jakieś wyspie przy wybrzeżu Zatoki Arabskiej a
          właściwie o jej historii
    • Gość: zbych przepis na pizze po arabsku już masz powyżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:41
      co to za litery i zapewne brednie przez nie niesione?
      • Gość: kebi Re: przepis na pizze po arabsku już masz powyżej IP: 78.88.16.* 21.03.09, 15:26
        tam jest napisane ile i komu trzeba dać.... a tak na marginesie to może i dobrze
        ze tak nie każdemu dają te zezwolenia, bo ostatnio zjadłem kebaba i przez dwa
        dni chorowałem
        • Gość: Ojciec_dyrektor Re: przepis na pizze po arabsku już masz powyżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:13
          20 كم عن شمال شرق سواحل مدينة الكويت، يبلغ طولها 12 كيلومتر وعرضها
          ستة كيلومترات، مساحتها الإجمالية 43 كم2 وأعلى ارتفاع للجزيرة هو 10
          أمتار، وتمتلك شريطا ساحليا طوله 38 كيلومتر. كانت الجزيرة محطة تجارية
          مهمة على الطريق البحري بين حضارات بلاد ما بين النهرين والحضارات التي
          على ساحل الخليج العربي. فيلكا في اللغة البرتغالية تعني السعادة وجاء
          في كتابات المؤرخ أريان 170 أنها سميت بإيكاروس تيمناً بجزيرة إيكاروس
          الإغريقية الأصلية الواقعة في بحر إيجه، ويقول المؤرخ اليوناني
          Witek z Michalowa..........
          • Gość: endru Re: przepis na pizze po arabsku już masz powyżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 14:23
            pozdrowienia dla Wicia.........od Adasiaaaaaaaaa...i
            Zdzisiaaaaaaaaaaaaaaaaa
            • Gość: Pytak Re: przepis na pizze po arabsku już masz powyżej IP: *.radom.vectranet.pl 12.04.09, 08:53
              Razem z kumplem chcemy otworzyć małą knajpkę i wszystko byłoby
              dobrze gdyby na drodze nie stanął SANEPID i te głupie
              przepisy "żywnościowe" a do tego Ci nie mili ludzie - jak przez nich
              przebrnąć (nawet nikt nie potrafi wytłumaczyć) pomocy !!!!!!!!
              Dalej nie ma odpowiedzi!!!!!!!!!
              • Gość: Piotr Re: przepis .......na pis IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.09, 09:36
                Razem z kumplem chcemy otworzyć małą knajpkę i wszystko byłoby
                dobrze gdyby na drodze nie stanął SANEPID i te głupie
                przepisy "żywnościowe" a do tego Ci nie mili ludzie - jak przez nich
                przebrnąć (nawet nikt nie potrafi wytłumaczyć) pomocy !!!!!!!!
                Dalej nie ma odpowiedzi!!!!!!!!!
                • Gość: Pizza Pizzeria "po zwiazkowemu"........ IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.09, 09:00
                  No coment......
                  www.solidarnosc.radom.net/tresc/wielkanoc2009/strony/Obraz%20042.htm
                  • Gość: mała Re: Pizzeria "po zwiazkowemu"........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:30
                    ja otwierałam niedawno lokal i potrzebowałam obioru
                    SANEPID....najpierw nikt mi tam nie udzielił info jakie warunki mam
                    spełnić, kazali przygotować lokal mjak uważam a potem na odbiorze
                    wyjdzie czego nie ma itd...-bzdura....jak nalegałam to panie
                    odesłały mnie do ustawy, którą musiałam sama znaleźdź w necie...do
                    tego wszystkie jej aktualizacje itd. Okazało się że jeden z warunków
                    a dokładnie jeden szczegół z pewnego wymaganie był niemożliwy do
                    przejścia w moim lokalu.....ale Pani kierowniczka stwierdziła, że
                    jeśli wszystko pozostałe jest ok to ten szczegół można pominąć.
                    Odbioru bałam sie jak cholera, bo termin otwarcia ustalony, wszystko
                    gotowe, a Sanepid mógłby pokrzyżować plany...........ale skończyło
                    się dobrze,było OK. Także moja rada...chodzic do sanepidu często,
                    czytać te ustawy, pytać o każdy szczegół i dostosować lokal do
                    wymogów....
    • Gość: HeteroFanatyk Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.centertel.pl 13.05.09, 20:51
      do tego zrób co najmniej 4 zlewy, potrzebne są dwa ale dla nich lepiej mieć
      kolejne dwa jednokomorowe w zapasie ..
      • Gość: Slavik Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 20:24
        Najgłupsze są nie przepisy tylko komunistyczne betony-inspektorki.Mają władzę
        nadaną przez komunę i do dziś myślą że są kimś więc zatruwają wszystkim
        życie.Dopiero kiedy wymrze to pokolenie będzie normalnie.
        ps Obecnie muszą być zlewy dwukomorowe.
        • fuck_fuck_fuck Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK 18.06.09, 20:26
          Na razie to chyba PIS rządziw mieście.Chyba że to jest komuna!nawet
          pasuje!
          • Gość: wszystkowiedzący Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 23:24
            daj meila,a powiem ci jak otworzyć pizzernię
            • Gość: graborek Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:44
              Witam,Prosze o rade jak zabrac sie krok po kroku aby zalozyc pizzerie?
              grzesiekspica1@wp.pl
              • Gość: dobra rada Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.mobile.playmobile.pl 22.10.09, 18:12
                Widzę że wypowiadają się tu osoby co kompletnie nie mają pojęcia...
                ale do rzeczy:
                1. znajdujesz projektanta, który zrobi Ci projekt technologiczny, zgodny z obecnymi przepisami i uzgodniony przez SANEPID
                2. adaptujesz lokal zgodnie z projektem
                3. robisz badanie wody (może być w Zwoleniu jest taniej i szybciej i przyjemniej)
                4. składasz wniosek w Sanepidzie o odbiór lokalu
                5. na odbiorze masz zatwierdzony projekt, badania wody, instrukcje GHP i GMP, umowę o wywóz śmieci,
                jeśli masz powyższe to odbiór bez żadnych problemów, i po wyjściu Pań z Sanepidu sprzedajesz pizze.
                Powodzenia!!!
                • Gość: sanepic Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 23:11
                  Dokładnie tak jak pisze dobra rada. Projektanta goń, żeby parę razy
                  odwiedził sanepid zanim złoży wniosek. Niech uzgodni tak wszystkie
                  detale, żeby panie na jego widok uciekały z krzykiem.
                  A co do badania wody moja dobra rada: może się zdarzyć, że mimo, iż
                  wszyscy dookoła (na przykład mieszkańcy bloku nad twoim lokalem)
                  używają od lat wody z jednego ujęcia, to po pobraniu próbki wychodzą
                  jakieś kwiatki. Może się tak dziać jeśli np. wymieniałeś czy
                  przerabiałeś instalację wodną. Dlatego przed badaniem zostaw np. na
                  noc odkręcony kran (oczywiście nie na maksa) i załóż nowy perlator.
                  Powinno pomóc. Takiej rady udzielił mi gość z wodociągów i
                  zadziałało, chociaż po kapitalnym remocnie instalacji widać było, że
                  jak woda postoi w toaletach, to wygląda nieciekawie.
                  • Gość: łonowy włos Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.radom.vectranet.pl 24.10.09, 00:42
                    no i po 2 miesiacach olewasz przepisy i robisz jedzonko brudnymi łapami po wyjsciu z WC .... smacznego
                    • Gość: ula Re: Zrobisz 12 razy badanie wody i będzie OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 17:15
                      tak tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka