Dodaj do ulubionych

SDI vs Dami.net

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 14:28
Aktualnie jestem użytkownikiem SDI i zastanawiam się nad 'przejściem' na
oferowany przez Dami internet. Dlaczego ? Bo tańszy i teoretycznie szybszy. No
właśnie, jak jest z dostępnością stron, transferami, zagranicą itp. Czy ktoś z
użytkowników daminetu mógłby się podzielić wrażeniami ?

Pozdrawiam

dely
Obserwuj wątek
    • Gość: Martinez Re: SDI vs Dami.net IP: 172.16.0.* 26.01.02, 23:11
      Nie wiem jak jest z SDI, ale od kilku dni jestem podpięty przez Dami i ...
      No właśnie. Transfery są żałosne, a ich związek z reklamowanymi prędkościami
      jest żaden. W Dami twierdzą, że zaskoczyła ich ilość chętnych osób i stąd to
      wszystko. Podobno mają dokupować nowe łącza, ale jak będzie w praktyce to
      zobaczymy.
      • Gość: dely Re: SDI vs Dami.net IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 00:51
        Czy moglbys sprecyzowac co znaczy "zalosne" ?
        Czyzby osiagniecie reklamowanych "do 512 kbps" jest tylko i wylacznie napisem
        na plakacie reklamowym ? Bo jesli tak to dziekuje bardzo i zostane przy pewnym
        115 kbit :]

Dzieki

dely
        • Gość: Martinez Re: SDI vs Dami.net IP: 172.16.0.* 28.01.02, 20:49
          Reklamowane 512 kbps można osiągnąć bez problemu [ale tylko do Dami :)].
          Natomiast przy ściąganiu plików z popularnych stron,jak dochodziłem do 2 kB/s
          to był wielki sukces.
          Na twoim miejscu wstrzymał bym się jeszcze kawałek z podjęciem decyzji.
          Dzwoniłem dzisiaj do Dami w sprawie transferów. Powiedzieli mi, że mają
          świadomość panującej kiszki i dlatego dokupują nowe łącze. Nie chcieli
          powiedzieć jaka przepustowość, ale podobno "hit sezonu" (to ich określenie).
          Jak będzie w praktyce, zobaczymy. Mam nadzieję, że się to wszystko jednak
          poprawi.
          • Gość: dely Re: SDI vs Dami.net IP: *.stat.gov.pl 30.01.02, 11:39
            Pfff, 2KB/s :) Nie bede sie chwalil ale na SDI oferowanym przez tak opluwana
            TPSA mam niemal caly czas 10.7KB/s. I to zewszad, czy to polska czy zagranica.
            Dzieki wielkie za informacje. Na razie wstrzymam sie z nabiciem portfela
            Daminetowi, wole zamiast obiecywanych 512kbps miec pewne 115 kbps.

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

dely
    • Gość: B@rtekW Re: SDI vs Dami.net IP: *.radio.rekord.fm 27.01.02, 09:20
      Powiem szczerze.. "Gratuluje" wyboru.. Korzystam z SDI w domu i nie narzekam..
      A znam kilka osob korzystajacych z DamiNet i nie sa one zachwycone z
      uslug... "Zadne pieniadze - zadna jakosc".. Oczywiscie "zadne" pieniadze w
      porownaniu z innymi firmami oferujacymi stala lacza.... Mnie SDI w zupelnosci
      wystarcza i odpowiada... :]
    • Gość: Phill Re: SDI vs Dami.net IP: 195.136.95.* 28.01.02, 10:15
      Ja załżyłem sobie DamiNet na samym początku istnienia (byłem w pierwszej 20
      osób) i wtedy działało to rewelacyjnie. Mam porównanie bo w pracy miałem 2MB.
      Odpewnego czasu natomiast musze powiedzieć, że jest straszna kiszka. Onet lub
      WP otwierają się czasami wolniej niż przez modem. Mam tylko nadzieję, że
      niedługo to sie poprawi...
    • Gość: Rafał Re: SDI vs Dami.net IP: 172.16.0.* 30.01.02, 21:51
      Jestem uzytkownikiem DamiNet, który posiada umowę o numerze 1/2001, czyli krótko mówiac jestem pierwszym użytkownikiem tej sieci w Radomiu !!! ( w Dami już z pewnościa wiedzą o kogo chodzi ). Na poczatku było na prawdę super, a teraz podłączanie się do Dami Net to wyrzucanie pieniedzy w błoto. Jakość połączenia jest bardzo niska. Strony ładuja sie nieraz z predkoscia 100-300 B/s, co praktycznie uniemożliwia korzystanie z internetu. Jeśli na załadowanie strony trzeba czekać kilka minut, to może to skutecznie wyprowadzić z równowagi. We wrzesniu i październiku 2001 połączenie było nawet 100 razy szybsze od obecnego - nie przesadzam - tak było. Można było np. ściagac różne cuda z prędkościa do około 250KB/s - 300KB/s !!!! a teraz w porywach ( tzn. w nocy gdy wiekszośc internautow śpi ) można wycisnac do 20-30 KB/s, ale to w porywach i przy dużym szczęściu. Na początku byłem bardzo zadowolony i sam namówiłem kilka osób, za co ich teraz serdecznie przepraszam. Generalnie odradzam, czekam na zakończenie 12 miesięcznej umowy i pomyslę o czymś innym. Pozdrawiam : rafal@dami.com.pl
      • Gość: Kaboom Re: SDI vs Dami.net IP: *.radom.pl 30.01.02, 22:02
        Gość portalu: Rafał napisał(a):
        > Generalnie odradzam, czekam na zakończenie 12 miesięczne
        > umowy i pomyslę o czymś innym. Pozdrawiam : rafal@dami.com.pl

Jakby to teraz powiedzial Voder : A nie mowilem? :))

• Gość: dely Re: SDI vs Dami.net IP: *.stat.gov.pl 31.01.02, 08:01
          Ufff, dzieki chlopaki za pomoc oraz obnazenie prawdziwego wizerunku
          tej 'doskonalej oferty. Malo brakowalo zebym i ja skorzystal z uslug DAMI. Wole
          jednak zostac przy SDI i miec swiety spokoj. :]

dely
          • Gość: Kaboom Re: SDI vs Dami.net IP: *.radom.pl 31.01.02, 09:33
            Gość portalu: dely napisał(a):

> Ufff, dzieki chlopaki za pomoc oraz obnazenie prawdziwego wizerunku
            > tej 'doskonalej oferty.

No coz, pozostaje Ci tylko wybrac sie do ATS.
            Bedziesz zadowolony z ich lacza, gwarantuje :)

• Gość: dely Re: SDI vs Dami.net IP: *.stat.gov.pl 31.01.02, 14:00
              Chyba jednak zostanę na moim wysłużonym SDI :] Nie wydaje mi się, żeby ATS
              dawał taniej 115 kbit niż cena za SDI ?
            • Gość: olbaid Re: SDI vs Dami.net IP: 172.16.0.* 08.02.02, 01:09
              K...., myślisz, że nikt nie wie, że pracujesz w ATS.
              Zamiast robić reklamę swojej firmie napisałbyś o kaszanie jaką odstawiliście na
              Sandomierskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka