Dodaj do ulubionych

DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?!

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 18:23
Czyżby to jeszcze przekleństwo Gierka za 76 rok? Chociaż sami członkowie SLD
będący mieszkańcami naszego miasta wcale za nim nie przepadają. Potrafią
sprzedać je Millerowi za jakąś głupią banalną ale partyjną pochwałę. Nie
wieziałem żeby którykolwiek działacz z SLD z Radomia walczył w pełni tego
słowa znaczeniu dla Radomia!!! Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego pozwalają
Millerowi zmieniać chociażby plany PKP i przenosić wszelkie inwestycje do
Łodzi?! Przecież SLD to nie tylko Łódź! Dlaczego pozwalają Wikińskiemu
opowiadać takie brednie o lotnisku na Sadkowie, że cargo w Radomiu nie ma
sensu? Dlaczego wy nieistniejecie w decyzyjnych strukturach SLD? Dlaczego -
kiedy rządziliście w mieście (tfu), a wasi koledzy rządzili w rządzie - nie
przeforsowaliście i nie załatwiliście nic dobrego dla Radomia?
Radomskie pospólstwo z SLD:
OBÓDŹCIE SIĘ!!!
NIE TKWIJCIE W LETARGU!!!
ZRÓBCIE W KOŃCU COŚ - OPRÓCZ PROPAGANDY - DLA TEGO MIASTA!!!
ZACZNIJCIE DZIAŁAĆ PÓKI NIE JEST ZA PÓŹNO!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubuś Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 22:15
      Miller rzeczywiście chyba nie lubi Radomia. Może gdyby szefem partii został
      Oleksy szanse miasta by wzrosły? Jest on u nas ostatnio bardzo często jak na
      tak ważną osobistość więc kto wie?
      • przeciszczykiewicz Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! 01.12.03, 23:04
        Oleksy juz mial szanse nam pomóc, byl premierem. Teraz mamy ministra
        Wikinskiego i posla zarazem i ten mówi ze nie dla Radomia lotnisko bo samoloty
        lataja nisko. Obecne odrzutowce pasazerskie sa tak cichutkie, ze na Ustroniu
        nawet nie zauwaza ze tu jakies samoloty lataja. Szkoda ze nie zauwaza, ale to
        juz zasluga rzadzacej SLD, bo pan Kulczyk kupil pole kolo Rawy i tam powstanie
        drugie Okecie. Jakis Turek obiecywal to Bialej Podlaskiej. Jak to sie ma do
        sprawy jednorekich bandytów ? Nie sentymenty tylko kasa sie liczy.
        • isoxazolidine Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! 02.12.03, 07:49
          problemem radomskich politykow (wszystkich) jest to ze ambicje maja ogromne, podczas gdy ich realna pozycja w macierzystej partii jest mizerna - 3 lub 4 garnitur
          .... z nimi nikt sie nie liczy .... wyjatkiem jest moze Kuzmiuk ale on chyba od jakiegos czasu zdaje sie zazpominac o radomskiich korzeniach ...
          • Gość: Zielony : DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 22:43
            Bo czerwony robotniczy radom sprzedał się za marne srebrniki P R A W I C Y i
            przewodniej sile.....Pozdrowienia dla isomajoneza!
            • Gość: kluska Re: : DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 06.03.04, 15:56
              Czerwony Radom pamiętam siny jak zbite pałką robotnicze plecy.
              • Gość: look Re: : DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 25.07.04, 23:08
                Jaki czerwony?
            • Gość: . Re: : DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 18.10.04, 23:26
      • Gość: LUKAS Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.106.udn.pl 04.12.03, 10:33
        Oleksy to porządny człowiek. Miałem sposobnośc z nim pracować w okresie jak
        były te afery, co posądzali premiera o szpiegostwo, itp. Prawie wszysczy się
        od niego wtedy odsunęli, a osoby, które przyznawały się do znajomości z nim
        były "wydalane" z pracy pod byle pretekstem. Moje dziecko chodziło z Jego
        dzieckiem do jednej szkoły. Mam bardzo dobre zdanie o tym człowieku. Oby
        polityka Go nie zeświniła!
    • Gość: Lauda Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 02.12.03, 08:31
      Apel joli nic nie pomoże. Sld to partia niezdolna do normalnego
      uczciwego działania. Co innego knuć, zbierać haki i defraudować!!!
    • roksana_psychologiczna Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! 02.12.03, 10:20
      Czytalam stenogram z komisji zajmujacej sie grami i automatami do gier. Posel
      minister Wikinski tam byl bardzo aktywny. Szkoda ze tej aktywnosci nie
      wykorzystuje dla Radomia.
      • Gość: SLD Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 11:58
        Ktoś wspomniał o Oleksym że czesto gości w Radomiu
        To wszystko tłumaczy!!!
        widocznie Radomska klika to grupa Oleksego a nie Milera
        a rozłam szykuje się już nie od dzisiaj.
        Swoją drogą Ciekawe ile zapłaci Kulczyk za lokalizacje lotniska i czy kiedyś
        wyjdzie z tego kolejna afera?????
        Przy obecnym układzie rządzącym już nic mnie naprawde nie zdziwi
        złodziej na złodzieju i oszustem i agentam pogania
        • Gość: kryzys fomy Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: 193.111.144.* 02.12.03, 12:26
          a ja ni elubie SLD i co z tego?
      • Gość: AS Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 03.12.03, 20:22
        roksana_psychologiczna napisała:

> Czytalam stenogram z komisji zajmujacej sie grami i automatami do gier. Posel
        > minister Wikinski tam byl bardzo aktywny. Szkoda ze tej aktywnosci nie
        > wykorzystuje dla Radomia.

No właśnie, szkoda...Szkoda, że ŻADEN poseł "z" Radomia przejawia sktywność w
        Radomiu tylko w okresie przedwyborczym.
    • kustosz.m Re: bo lubi siebie 02.12.03, 12:34
      dlaczego ktos ma bardziej kochac radom o siebie samego.

to my radomianie lubia radom i o walcza o siebie.
      nikt inny tego za nich nie zrobi.
      wira w kogos kto lubi radom i dba o niego bardziej od Ciebie
      to glupota.
      • Gość: grzeczny Re: bo lubi siebie IP: *.udn.pl 04.12.03, 10:01
        A ja uwielbiam Pana Karasia, za ten ruch i SLD też. Bardzo serdecznie Państwu
        dziękuję, bardzo serdecznie.
    • Gość: LUKAS Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.106.udn.pl 04.12.03, 10:25
      Hej Jola! Jak to SLD nic nie zrobił dla Radomia? Przecież oni specjalizowali
      się i specjalizują do chwili obecnej w organizowaniu pikników dla swoich.
      Pamiętam kiedyś, jak byłem przejazdem w Radomiu, podali na "Dami" wiadomość,
      że SLD zorganizowało sobie piknik na Zalewie na Borkach i w tym celu zamknęli
      Zalew. BYło chlanie, żarcie i już tradycyjne u nich rzyganie. A jeden pan, to
      nawet szukał swojej muszki pod ławką:))) Osoby, które chciały w tym czasie
      skorzystać z wypoczynku, odchodziły z kwitkiem, bo brama była zamknięta. Już
      wtedy się izolowali od reszty radomskiej "chołoty". To kasta!
    • Gość: (?) Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 10:49
      "Teraz twój ruch" - powiedział Katraś po grze wstępnej do swojego członka
      (partii,) a ten nie chciał stanąć (przed nim na baczność).
      • Gość: ada Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:45
        Też pamiętam ten sławny 1 maja, gdy sekretarz Adaś Włodarczyk nakazał zamknąć
        Ośrodek na Borkach. Pojechałem z dzieckiem na karuzele (wtedy jeszcze była,
        ówczesny dyrektor chyba GOLKA kazał rozebrać całe wesołe miasteczko - tego też
        nie rozumiem, bo przecież zawsze to jakiś dochód przynosiło a i frajdę
        dzieciarni) Towarzysze zdrowo nawaleni łącznie z I sekr. Adasiem na czele, ktoś
        dał komuś w mordę a słownictwa nie ma sensu przytaczać !!#@$$$%%^%&^&*&**!!!!!
        Porostu SWOŁOCZ!!!!!!! DNO!!!!!!!!!! ale trzeba mieć kilku zdyscyplinowanych
        piesków22 niekoniecznie wyróżniających się intelektualnie czy moralnie:))))
      • Gość: adam Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:45
        Też pamiętam ten sławny 1 maja, gdy sekretarz Adaś Włodarczyk nakazał zamknąć
        Ośrodek na Borkach. Pojechałem z dzieckiem na karuzele (wtedy jeszcze była,
        ówczesny dyrektor chyba GOLKA kazał rozebrać całe wesołe miasteczko - tego też
        nie rozumiem, bo przecież zawsze to jakiś dochód przynosiło a i frajdę
        dzieciarni) Towarzysze zdrowo nawaleni łącznie z I sekr. Adasiem na czele, ktoś
        dał komuś w mordę a słownictwa nie ma sensu przytaczać !!#@$$$%%^%&^&*&**!!!!!
        Porostu SWOŁOCZ!!!!!!! DNO!!!!!!!!!! ale trzeba mieć kilku zdyscyplinowanych
        piesków22 niekoniecznie wyróżniających się intelektualnie czy moralnie:))))
        • Gość: zakręcony Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 14.11.04, 13:57
          A wtedy na Borkach? To było wielkie chlanie w swojskim stylu (sld).
    • muzyk2 Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! 10.12.03, 21:56
    • Gość: jamnik Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 18.02.04, 22:54
      Nie wiem dlaczego nie lubi, ale że nie lubi to pokazała dzisiejsza debata w
      magistracie. Eseldowscy urzędnicy z wojewodą na czele nawet nie przyjechali.
    • Gość: j23 Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 16:32
      Oni nie tylko nie lubią Radomia. Oni nie lubią Polski
      • Gość: (10) Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 19.02.04, 17:39
        j23 najtrafniej określił stosunek SLD do Radomia.Nie wiem, czy słowo stosunek
        jest właściwe. Kojarzy mi się z pier..... Tak bardzo intymne.
      • Gość: multi Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.156.udn.pl 21.02.04, 19:47
        Radom dostaje łomot od Lewicy za przegrane wybory
        Gdyby nadal zostali u władzy z cała pewnością bybyło inaczej Spójrzmy na Łódź,
        Kielce itp.
        Zadna opcja polityczna przy zdrowych zmysłach nie będzie się wysilała dla
        władzy z "Niewiadomoskąd"
        Ale to Radomisnie tak zdecydowali w ostatnich wyborach
        Więc może warto czasasmi pomyśleć zanim postawimy ten "wszechmocny krzyżyk" i
        zdecydować co jest lepsze.......
        • Gość: prezes Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 22.02.04, 21:25
          Tak multi postaw już krzyżyk na SLD.
          • Gość: Mirek Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.53.udn.pl 22.02.04, 21:28
            Oni postawili krzyżyk na Radomiu w 1976r w czerwcu.
            • Gość: marek Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 02.03.04, 22:08
              Bo Radom nie lubi SLD.
              • Gość: jammaryjarokita Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: 213.241.75.* 03.03.04, 13:00
                a kto lubi RADOM
                • Gość: Roman Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 13.11.04, 01:48
                  Ja lubię...
    • Gość: j23 Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 14:34
      Te dwa wątki powinny iść w parze bo łączą je te same korzenie-PZPR.
      • Gość: kotek Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 03.03.04, 16:02
        Bo nigdy nie lubił.
    • Gość: olo Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 26.07.04, 08:51
      Jolu jak ty mało wiesz. Trochę więcej zainteresowania, obiektywizmu i nauki o
      współpracy w na różnych szczeblach. Zbyt powierzchownie podchodzisz do tematu a
      wiele słów napisanych przez Ciebie nie trzymają się logiki i przyjętego
      znaczenia ich w Polskim słowniku. W ten sposób wypaczasz wyobraźnie innym
      czytelnikom. Wyrażam nadzieję, ze zmieni się to w Twoim życiu. Pzdr
    • Gość: ita Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 26.07.04, 10:52
      Sld zapisało sie do SDPL i już nie są czerwoni tylko wiśniowi.
    • Gość: wizjoner Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.11.04, 16:49
      Bo nie ma już co tu ukraść!!!
      • Gość: qBUŚ Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:37
        a kto was lubi?
      • Gość: jajco Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.udn.pl 21.11.04, 00:30
        Bo Radom nie lubi SLD. KOmitet im kiedyś spalili.
        • Gość: sonoAndrzej Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 09:21
          A JA LUBIĘ SLD... ZAWSZE MOGĄ NA MÓJ GŁOS LICZYĆ. W każdej partii są aferzyści:
          PiS (do tej pory nie wyjaśniona afera FOZZ w którą umoczeni są jej dwaj
          liderzy), PO (nikt nie mówi o machlojach Piskorskiego i jego kliki w stolicy,
          przekręcili skarb państwa na budowie mostu świętokrzyskiego na 100 mln. zł).
          Żadna partia nie jest czysta bo polityka to wielkie śmierdzące gó... Tak było,
          jest i będzie i nikt tego nie zmieni.
          • Gość: sono stata Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.96.udn.pl 21.11.04, 11:32
            Andrzeju, byłam,"żelaznym elektoratem"- moja wiara ucierpiała, ale dalej
            uważam, ze na lewicy są najmądrzejsi ludzie. Uczciwość jest też dla mnie ważna,
            no i mam dylemat ...
          • Gość: swojak Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 13:34
            Ale żeś wymienił!!!! Dwie afery na całą Polskę!!! Takich afer, złodziejstwa,
            bandyctwa, wprowadzenia rządów mafii co wszystko jest zasługąb i udziałem SLD
            tylko z jednego miasta np Gorzowa obdzieliłby pół Polski!!!!!!
            To członkowie SLD są bandytami, siedzą w więzieniach lub sie ukrywają! A ty
            albo jesteś zatwardziałym jajogłowym albo masz pół mózgu (przepraszam: nie masz
            wcale!). Umiesz myśleć logoicznie? To gdzie są w więzieniach ci wszyscy,
            których Miller obiecał powsadzać mówiąc o jakiś wyimaginowanych aferach? NIK
            jednoznacznie określiła tzw "raport otwarcia" bandytów z SLD - jedna wielka
            mistyfikacja propagandowa!!! Oceniając historię Polska zawsze podnosiła się o
            wiele silniejsza po radykalnych działaniach. Teraz widzę, że Polsce potrzebne
            były zdecydowane działania i zabrakło wdrożenia w życie hasła:
            A NA WIOSNĘ ZAMIAST LIŚCI BĘDĄ WISIEĆ KOMUNIŚCI!!!
            • Gość: obcy Re: Powiało "swoiskim" smrodem IP: *.96.udn.pl 21.11.04, 18:24
              Jakbym się znalazł 25 lat temu.Ta sama śpiewka.Swojak nic się nie nauczył przez
              te lata. Widząc jego stan umysłu i duszy(chorobliwa nienawiść)nie liczę, że
              potrafi ocenić drogę jaką zrobiliśmy.Może spojrzy na Ukrainę i wyobrazi sobie
              spór - czy wybory są sfałszowane, spór prowadzacy donikąd. My mamy to dawno za
              sobą. A może nie ...Jeśli tacy geniusze jak swojak dojdą do władzy to - boję
              się myśleć!
              • Gość: swojak Re: Powiało "swoiskim" smrodem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 18:29
                I bardzo dobrze!
                Wy, komuniści powiniście bać się już całe życie łącznie ze swoimi pasierbami!
            • Gość: sonoAndrzej Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 19:07
              Prawica pokazała swoją prawdziwą twarz przez ostatnie 15 lat. Nigdy nie pomyślą
              o człowieku to kupa zgniłych liberałów, dla których ważne są tylko pieniądze,
              nie człowiek. SLD-PSL rządziło do 1997, było wszystko oki. Wysoki PKB dobrze
              przemyślane prywatyzacje przprowadzane powoli bez pośpiechu. W 1998 dochłapał
              się AWS i wszystko rozpieprzyli - RADOM cudowny przykład miłości prawicy do
              robotników, którzy ich wprowadzili na salony... Historii nikt nie oszuka.
              Prawica już się popisała: zabrali Radomiowi wojewódzkość, dając w zamian ekstra
              bezrobocie. Kto jak nie SLD stworzył w Radomiu podwaliny pod nowy przemysł,
              komu zawdzięczamy podwaliny pod przyszły uniwerek??? Dzięki komu powstał w
              Radomiu III Mazowiecki Urząd Skarbowy, instytucja ponadregionalna, nobilitująca
              nasze miasto na Mazowszu???
              Żaden polityk nie jest do końca uczciwy. A ja jako wyborca oceniam ich po tym
              co zrobili dla naszej społeczności, a nie po tym jak ruszają gębami w stolicy.
              • Gość: swojak Re: DLACZEGO SLD NIE LUBI RADOMIA?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 20:13
                Kto jak nie SLD nie dało zgody na cargo?
                Kto jak nie SLD zabrało nam przewozy do Wwy?
                Kto jak nie SLD likwiduje połączenia z Tomaszowem?
                Kto jak nie SLD stosuje prywatę i kolesiostwo (np. III U.Sk.)
                Kto jak nie SLD doprowadziło do liwkidacji Łucznika (Szwonder jako przew.Rady
                Nadzorczej kontrakty załatwiał spółce z Łodzi, której - jak się później
                okazało - był udziałowcem)?
                Kto jak nie SLD wprowadziło najgorsze wzorce zarządzania miastem (pamiętacie
                Ukleję, Włodarczyka, wpływanie na prywatnych pracodawcow zeby wyrzucali
                opozycyjnych radnych z pracy, etc.)
                Kto jak nie SLD wystawia za publiczne pieniądze lub pieniądze niewiadomego
                pochodzenia imprezy na kilkaset osób (odsyłam do piątkowego
                Słowa Ludu-Magazynu - wywiad z Nałęczem).
                Kto jak nie SLD zmarnotrawił ogrom publicznych pieniędzy dopuszczając do
                różnych przetargów podmioty swoich klegów którzy prace te partolili lub w ogóle
                nie wykonywali( WOEX-Stolarka, firmy drogowe, które do dzisisja nie chcą
                poprawić swoich bubli)?
                Kto jak nie SLD jest największym zagrożeniem nie tylko naszego miasta ale i
                Polski!!!?
                Tak, przyznaję ci rację.W 1989 roku zabrakło radykalnych rozwiązań!Teraz byśmy
                uniknęli mafii, gangów na taką skalę, którą w większości tworzyli ludzie
                wyrzuceni ze służb specjalnych, narkotyków i wszelkiego zła życia publicznego i
                społecznego. Tfe z SLD!!! To jest jak wrzód, jak gangrena zżerająca Polskę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka