porternator 08.05.09, 19:54 niech lepiej oni nic nie kombinuja. jest dobrze a 1000000zl za te swiatla niech wplaca do budrzetu miasta albo na krychnowica dla znerwicowanych kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: 82.139.50.* 08.05.09, 20:41 a ja się ciesze,że jest robiona ulica wałowa a i tak mogę jeżdzic przez ulice traugutta i zeromskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.09, 20:47 Jeśli po korekcji sygnalizacji nadal będą się tworzyły korki to czy jest mozliwe całkowite wyłączenie sygnalizacji ? Nie trzeba być mędrcem i nawet czyżem żeby zaobserwować znaczne upłynnienie ruchu na tym rondzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.09, 21:18 Wywalic Czyża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~ Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.11.radom.pilicka.pl 09.05.09, 07:48 I dobrze, że wyłączona. Oby na jak najdłużej, bo w godzinach 14-16 stoi się tam w takim korku, że oja. Odpowiedz Link Zgłoś
duckoff Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana 09.05.09, 09:22 brawo! ile miesiecy im zajela ta konkluzja? Odpowiedz Link Zgłoś
duckoff Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana 09.05.09, 09:50 cala akcja kojarzy mi sie z dowcipem że skini uratowali babci zycie - przestali ja kopac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tir Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: 193.111.144.* 09.05.09, 17:59 Kto projektował oświetlenie na rondzie Kotlarza-jaka Politechnikę on kończył?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 09.05.09, 18:07 Ja myślę, że robił raczej licencjat w prywatnej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 21:17 I następne pieniądze pójdą w błoto. Te światła są do dup.. ktoś powinien za to odpowiadać przed sądem za niegospodarność i utrudnianie ludziom życia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: końcowy dziewiątki Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 23:31 po pierwsze primo- rozbudowę ronda robiła firma A po drugie primo- prośba była, by światła zrobić... i to juz robiła firma B. Firma B ni c.... nie wiedziała, że firma A coś tam przebudowała. Zrobili więc sygnalizację zgodną z wcześniejszym projektem ronda. po trzecie primo- modernizacja sygnalizacji miała sie nijak z przebudową ronda !!!! Nic nie było zsynchronizowane! I tak niestety znowu jakiś mądry urzędas chciał być jeszcze mądrzejszy. Kierowcy mścili ile wlezie. Ale jak światła wyłączyli to jest the best. Wszyscy sa szczęśliwi. Dlaczego tylko miasto zapomniało poinformować firmę B, że rondo zostało przebudowane, i że sygnalizacja powinna działać inaczej? Najlepiej wyłączyć światła mówiąc, że to na życzenie kierowców i, że to w związku z ul Wałową!!! PS. A za to wszystko płaci Pan, Pani... Społeczeństwo !!! Zasłyszane na przystanku ;) Jakoś nie wierzę Wyborczej i temu co napisała w swoim artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Easy Rider Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.05.09, 10:42 Ruch może jest i bardziej płynny, ale zaczęły się tam prawdziwe wybory największego buraka za kierownicą w Radomiu. Takiego wymuszania w wpychania się na chama nie było jak działały światła. Blokowanie rodna, wymuszanie pierwszeństwa, jazda dookoła po zewnętrznym pasie to teraz standard. W ciągu kilku minut stania w kolejce w ostatnią sobotę mogło dojśc do kilku stłuczek. No, ale w sobotę w Radomiu dzień targowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfa Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: 193.111.144.* 10.05.09, 13:39 Chyba jeździsz po innym rondzie. Ja tam jeźdzę codziennie i nie mam problemów z jazdą. Jest płynnie. Ruch sam się reguluje. Wystarczy przestrzegać zasad jazdy obowiązujących na zwykłym rondzie, których jest kilka w radomiu i na których nie ma świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoma Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.chello.pl 10.05.09, 20:55 Do e-ridera, człowieku, błagam cię, jak tak dalej będziesz biadolił nad swym losem to Czyż-yk cię wysłucha i przywróci światła. A wówczas to ok. połowa miasta będzie cię kochać. ps. primo Zastanów się nad sensem pojęcie "płynnego ruchu" a potem zastanów się co jest większą wartością, kilku gości, których powinna ścignąć policja, czy też odkorkowane miasto. ps. secundo A może winni są tacy jak Czyż, którzy zamiast myślenia wpajają nam homo sapiens sapiens, że ważniejsze od myślenia są odruchy Pawłowa. Czerwone stój, zielone jedź. A jak dojdzie do stłuczki to i tak nie zachowałeś należytej ostrożności. Jak dla mnie, to wolę odpowiadać za siebie, bo jak wyłączą prąd to będzie prawdziwa apokalipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.09, 14:12 Niby "końcowy dziewiątki" wie "coś" i chce być dowcipny, a jest jak większość forumowiczów - niewiedzącym pieniaczem. Odpowiadam: 1. ni jak się ma geometria (bo nie zmieniona) do planu wyświetleń 2. jeśli by tak było ,to MZDiK winno było przekazać dane!!(Zarządca i Zleceniodawca) 3. za wypowiedź Czyża w technikum dostaje się dwóje a on kończył na poziomie radomskiego technikum PŚ w Kielcach 4. nagroda dla "Buraka" (kierowcy)winna być dzielona "Nierobem" (policja) -ich tylko radar i "wziątki" interesują 5. nagroda należy się również MZDiK za "nawrotkę" i niedopuszczenie do ruchu fragmentu ul. Żeromskiego -oczywiście "czerwona kartka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzionyy Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.09, 16:05 oni robia swoje a my sie wpieniamy. a kto jest zarobiony? absolwent elitarnej kieleckiej szkoly? a moze nie? 1000000zl. tyle kosztowaly te swiatla. przeciez wiadomo dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki 25-go Czerwca i Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 18:41 Na tym skrzyżowanie też nas na siłę uszczęśliwili , czy oni nam robią nazłość bo wybory tuż tuż i będzie na kogo zgonić że to wina PO a jak PIS obejmie władzę to to naprawi ? .Mam już dość tego wszystkiego jebnijcie się w te głupie łby kondony na stołkach.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
o_po_zycja No i co z programem 02.09.09, 08:43 CZYŻby takie potęgi jak Politechniki Wrocławska i Warszawska razem nie mogły domtej pory zaprojektować poprawnego programu sygnalizacji swietlnej? Przeciez Wałowa jest już otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: No i co z programem 02.09.09, 09:06 Niech nic nie zmieniają. Jest dobrze a zmiany i próba ponownego uruchomienia świateł tylko to popsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tty Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.iem.pw.edu.pl 02.09.09, 09:12 swiatel lepiej nie wlaczac bo jest dobrze, ruch plynny a to ze niektorzy nie umieja jezdzic po rondach to zupelnie inna sprawa tym powinna sie zajac policja i w godzinach najwiekszego ruchu pouczac mandatami proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyż Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 02.09.09, 11:03 Oczywiście niech nie włączają ale niech teraz oddają z własnej kieszeni za tego gniota komunikacyjnego.Proste Nie działa niech oddają casch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tty Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.iem.pw.edu.pl 02.09.09, 11:10 a tym to powinien sie zajc NIK, prokuratura itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OAK Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:40 Zacznijcie przepuszczać pieszych którzy chcą przejsc tam(i nie tylko tam) na pasach bo inaczej włączą wam te światła na 100%!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?!? Re: Na rondzie Kotlarza awaria była... planowana IP: *.radom.vectranet.pl 20.09.09, 18:24 Wałowa otwarta więc czemu nie działają światła na rondzie Kotlarza?.Tyle pieniędzy poszło na marne?Oczywiście jestem za tym aby nie były one włączone ale niech niejaki Czyż odda pieniądze ze swojej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś