klusica 14.05.09, 14:25 Biedny Pan Europarlamentarzysta A. Bielan jeszcze nie zdążył założyć żadnego biura na Mazowszu, może dlatego że zupełnie nie interesują go problemy mieszkańców naszego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sono_andrzej Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek 14.05.09, 14:56 Kim jest Magdalena Tusińska? Dla mnie kobietą z bilboardu i kolejnym po Kosztowniaku królikiem z kapelusza wyciagniętym przez Prawo i Sprawiedliwość w kampanii wyborczej. Co ta kobieta zrobiła dla tego miasta? Apeluję do radomian, aby nie głosować na M. Tusińską, podobnie jak na A. Bielana. Są to ludzie, którzy w ogóle nie czują problemów Radomia i woj. mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygzak Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.09, 19:10 A ile dla Radomia zrobili Kopacz, Witkowski czy Szprendałowicz? Też NIC! Z tą różnicą że tamci mogą wiele a Tusińka nie może nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.internet.radom.pl 24.05.09, 10:27 Nie przesadzaj, każdy może pomóc czy naszemu miastu czy regionowi na swoje możliwości. Trzeba tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: 82.197.47.* 15.05.09, 07:25 Znam Panią Magdalenę, pracuje w Urzędzie Miasta Radomia. Skończyła studia we Francji, więc pewnie miała mozliwość tam zostać, albo pracować dla zagranicznych firm w Warszawce, a jednak wróciła do Radomia. Tutaj się urodziła, tutaj mieszka i z tym miastem się związała. To chyba o czymś świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR To o niczym nie świadczy! IP: *.radom.vectranet.pl 16.05.09, 13:51 Do parlamentu europejskiego towarzystwom pcha się tylko dla ogromnej kasy. W parlamencie i tak dla nas wyborców nic nie zdziałają. Tak jak nic nie zrobili Grabowski i Kuźmiuk. Szkoda czasu na wybory! Organizowane są tylko po to aby stworzyć pozory, że obywatele mają jakieś prawa w eurokoołchozie. A nie mają ŻADNYCH PRAW! A to, że pani Magdalena wróciła po studiach z Francji do Radomia o niczym nie świadczy! Może dla rodziców, może dla chłopaka a może miała tu dobre towarzystwo, możliwości i mieszkanie? A Ty zaraz drobny fakt podciągasz pod patriortyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
granatnik_przeciwpancerny Re: To o niczym nie świadczy! 20.05.09, 22:42 Kuźmiuk i Grabowski dobranoc. Tylko Wikiński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Wikiński? IP: *.internet.radom.pl 24.05.09, 10:30 Zgadzam się, pokazał że problematyką Radomia zajmuje się nie papierowo i na czas debaty. Powinien to samo robić jako europoseł.To jeden z moich kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
kopa_w_kabana Re: Wikiński? 24.05.09, 14:45 Gość portalu: Jan napisał(a): > Zgadzam się, pokazał że problematyką Radomia zajmuje się nie papierowo i na cza > s > debaty. Powinien to samo robić jako europoseł.To jeden z moich kandydatów. Mój też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Panie Wójcuk, wstyd! 14.05.09, 15:16 Ta debata to blamaż PiS-u, podobny do szpecących miasto plakatów Sońty. Niestety, kibolskie prowokatorskie maniery nie przystają w europojskich debatach, chyba zrobił Pan niedźwiedzią przysługę swojej koleżance. PS. Czy ktoś z obecych na debacie mógłby mi wytłumaczyć, dlaczego pan Piłka angielskim (?) speechu tak często powtarzał swojsko brzmiące słowo "zad"? Czyżby to jego stosunek do Radomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r/67 Re: Panie Wójcuk, wstyd! IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.09, 17:02 bezsensu taka debata posadzili 9 chłopów i jedną kobitę i co i nic szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrx Wyjątkowo głupawa zagrywka Tusińskiej z PiS, na IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.09, 17:56 zasadzie: zobaczcie co to nie ja, jak ja język znam, jak gościa zdołuję. Ktoś tu pisze, że przysporzyło jej to sympatii? To chyba nie był na tej debacie, wystarczyło posłuchać co o tej damuli mówili ludzie z publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfew Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 17:49 Nie jestem z PiS-u, ale jestem frankofologiem i uwazam ,ze pani Tusinska byla bardzo zyczliwa dla pana , ktory odpowiadal w j.francuskim.Zaprzeczyl temu co mowil po polsku,tak wlasnie zrozumial pytanie, a poza tym na kogos co w oswiadczeniu wpisuje znajomosc jezyka, to marna szansa na zadbanie o nasze interesy w Brukseli zawlaszcza, ze je sie zalatwia w kuluarach.pani magda widzialem jej mine byla oczywiscie cyniczna, ale jej klasa nie pozwolila na udupienie faceta.Jesli taki poziom jezykow sie deklaruje , to kazdy zna conajmniej po 4. Uwazam , ze p.Magda wypadla b.sympatycznie, tak zreszta odebrali ja mieszkancy.Pan Wojcik to pomylka, nie od dzis wiadomo,ze kopie dolki pod swoja kolezanka, zreszta razem z poslem Sonta.Ale ona i tak sobie swietnie radzi, widac, ze nie jest polityczna, super, podobalo nam sie.Odwazna diewczyna i wzbudza zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.internet.radom.pl 14.05.09, 21:50 nie lubie pisu ale o ile bielan wypadl jak wypadl widzialam go w lepszej formie to wystep tusinskiej byl masakryczny beznadziejny.kto byl na sali slyszal jak nawet ci nieliczni radomianie nie zwiazani z poszczegolnymi obozami smiali sie z tego jej 'popisu'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aks Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.09, 18:54 Jeżeli nie znasz języka europejskiego(angielski,francuski,niemiecki) to na sołtysa do Koziej Gorki a nie do Parlamentu w Brukseli, Panowie dwaj.Z szatniarzem mozna po angielsku, z kelnerem po francusku z eurodeputowanym z Radomia przez tłumacza. Wstyd Panowie za waszą edukację, rzekomo macie wyższe pensje a nie wyksztalcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle co to jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:21 co to za cudo? czy to nie łamanie ustawy o kampaniii wyborczej:?:) dami się sprzedaje jak zwykle. telewizja.radom.pl/?str=750 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: co to jest? IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.09, 20:31 www.7czerwca.org.pl/pl/o-pepku Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_i_sprawiedliwy_radom Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek 14.05.09, 22:09 klusica napisała: > Biedny Pan Europarlamentarzysta A. Bielan jeszcze nie zdążył > założyć żadnego biura na Mazowszu, może dlatego że zupełnie nie > interesują go problemy mieszkańców naszego regionu. Milcz. On ma szerokie plany i perspektywy. Brawo Prezydent Kosztowniak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkowska Wijas był ok, wiem że zna francuski, gdyż uczyłam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.09, 08:02 się z nim w Instytucie Francuskim i słyszałam, jak rozmawiał w tym języku. Wijas ze mną zdał egzaminy we Francji i otrzymał 4 certyfikaty DELF, które przyznało mu Ministerstwo Edukacji Francji. Niewiele zabrakło mu , aby otrzymać dyplomy DALF, więc na pewno znał francuski. Co prawda było to 8 lat temu, ale myślę, że Wijas może w ciągu tygodnia przypomnieć sobie te umiejętności językowe i wykazać je. Wiem, że na 100% otrzymał te dokumenty, francuskie certyfikaty językowe DELF. Na jego miejscu wyzwałabym innych kandydatów na pojedynek językowy z francuskiego, angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego i udowodnił, że tak naprawdę jest najlepszy w znajomości języków spośród wszystkich kandydatów. On naprawdę jest super inteligentnym facetem i powinien na spokojnie wyzwać na pojedynek językowy innych kandydatów. Niech to zrobi "Gazeta Wyborcza" i zorganizuje takie egzaminy językowe kandydatom do Parlamentu Europejskiego. Stawiam zakład, że ten egzamin językowy wygra Wijas. Znając go myślę, że podczas debaty celowo nie pokazał całej wiedzy językowej, gdyż ma pomysł na taki egzamin i moim zdaniem już dziś powinien wezwać kandydatów do publicznych egzaminów językowych. Pozdrawiam moją ulubioną "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radom Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: 193.109.212.* 15.05.09, 08:04 Dlaczego GW jak zwykle tuszuje pytania niewygodne dla PiS? Nic nie ma na temat wielkiej "pracowitości" posła Bielana w PE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: języko-jąkała Parodia językowa albo kabaret nieudaczników. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:37 A jąkała w kącie stała i w pierdzeniu się (tyż) jąkała.Ciekawie by było gdyby ci panowie zaczęli rozmawiać , a raczej debatowć w jezykach im obcych. Jeden miał zadane pytanie i zdaje się siedząc odpowiadał filując na sciąge. Siedzą było mu wygodnie czytać przygotowaną odpowiedż????Co to było za losowanie pytań w takim układzie? Treść odpowiedzi to DNO INTELEKTUALNE. Debata mierna.WSH .Nie pchaj się na afisz jak nie potrafisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emanuel Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 10:12 Dziwi mnie Twoja opiania- języko-jąkała. Czy ktoś inny w ogóle pomyślał o zoragnizowaniu takiej debaty? WSH przynajmniej stworzyła możliwość spotkania się z tymi kandydatami, a to, jak oni się zaprezentowali - świadczy o nich samych. Ludzie powinni wiedzieć, na kogo głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Dziadek na prezydenta!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 14:43 widzieliście na debacie tego dziadka z mikrofonem, co mało nie pobił pani z WSH był zaje... nawet wojewoda kozłowski go pochwalił za wigor dziadek był zajefany DZIADEK NA PREZYDENTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rada.miejska.lsd Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek 15.05.09, 16:12 Kiedy dowiedziałam się kto organizuje sońcie kampanię i podsuwa pomysły to nie dziwię się że umiejętnie omija wszelkie prawa wyborcze nakazy i zakazy.Facet ma pomysły nie ma co.I to jeszcze nie koniec.Niedługo będzie bomba na skalę ogólnopolską. Odpowiedz Link Zgłoś
rzuc_pan_line Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek 16.05.09, 08:46 My już bombowych zawodników mamy na kopy. Jeden bombowo zapomniał o kilkuset miejscach w przedszkolach bo wciągnęły go polowania na gejów. Jego bombowy kumpel z premedytacją zlikwidował w 1998r województwo radomskie. Inny bombowiec zaśmieca miasto swoimi plakatami. Kolejny bombowiec przegania niepełnosprawnych spod urzędu. Następny bombowiec zwęża drogi i uspokaja ruch generując kilometrowe korki. Dywizjon bombowy P-I-S-2009 w akcji! A to jeszcze nie koniec. Tora tora tora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektor Czy wyście powariowali z tą znajomością... IP: *.radom.vectranet.pl 16.05.09, 14:04 ...języków. Najważniejszym kryterium to dotychczasowa działalność. Po co do Radomia przyjeżdża jego dotychczasowy wróg - Kozłowski? Na co liczy Kalinowski, Piłka? Jeśli ktoś nawet wspaniale wyrecytuje po angielsku, francusku, niemiecku głupstwa szkodliwe dla nas wyborców to ja takiemu posłowi- posłance mówię out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Znajomość języka na poziomie komunikacji IP: *.internet.radom.pl 24.05.09, 10:46 to możliwość porozumiewania się z innymi europosłami, materiałami bez tłumacza - który i tak jest potrzebny np. przy zagadnieniach prawnych.Jak byłeś choć raz za granicą to wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rzuc_pan_line Re: Znajomość języka na poziomie komunikacji 24.05.09, 20:59 Na forum parlemantu są tłumacze. Owszem. Ale głosowanie to tylko formalność. Wszystko załatwia się wcześniej w ciszy gabinetów, face to face. Ale by coś załatwić trzeba jeszcze się dogadać. I to nie na zasadzie 'kali jeść kali pić". Kto zna porządnie obce języki? Wkiński zna. Odpowiedż na kogo głosować nasuwa się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.internet.radom.pl 24.05.09, 10:24 Gdyż podglądał kampanie prezydencka w USA aby pomagać prezydentowi Kaczyńskiemu w organizacji podobnej. To raczej niewiele ma wspólnego z problematyka Mazowsza. Zresztą pytanie o biuro można zadać każdemu europarlamentarzyście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-da Re: Przedwyborcza debata mazowieckich jedynek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.09, 13:47 A od kiedy Madzia T. jest jedynką? Odpowiedz Link Zgłoś