cichotak 29.05.09, 17:02 wiecie cos na temat tego konkursu? Kto startuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 21:09 Pewnie jest już rozstrzygnięty a biedny lud nie zna jego terminu a o kandydatach nie wspomnę............. Ciekawa jestem czy p. Ostrowska ma jeszce ochotę na użeranie się z manipulantami. pozdrawiam p. Ostrowską choć jej osobiście nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.09, 22:26 Też nie znam tej Pani, ale słyszałam dużo ciepłych słów. Przede wszystkim zawsze miała swoje zdanie, co należy cienić. Żal, że ludzie myślący zmuszani są do rezygnacji z walki o dobro uczniów i nauczycieli, szkoły. Droga Pani! Przyjdzie czas, że Ci którzy Panią krzywdzili, kiedyś sobie to przypomną bo ich czas się skończy. Przecież w Radomiu są ludzie ,którzy myślą. Wybory pokażą. W Radomiu to nie jedyny przypadek. Ta Pani szybko odsunięta, inni mimo ewidentnych symptomów trzymani, sprawy są zamiatane pod dywan dyrektorski. Myślę, że władza powinna się cieszyć z cierpliwości swoich wyborców, ale do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 29.05.09, 23:06 5 kandydatów, i oczywiście że rozstrzygnięty wygra pewien pan z praktyką dyrektorską nie tylko w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-piśdziak Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 09:47 Cieszę się, że Pani Ostrowska ma siłę i odwagę walczyć z tym patałachem Falkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.152.145.90.dsl.dynamic.eranet.pl 30.05.09, 22:21 Pani Ostrowska to sobie dała spokój, a walczyć o stołek będzie 5 osób: Jolanta Basaj, Małgorzata Machnio, Janusz Pietrasik, Anna Seta oraz 5 osoba - czyli człowiek zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.09, 11:53 a ta 5 osoba to chyba AS ktory siedzi jeszcze w rekawie pana F.Wyjmie go w odpowiednim czasie, jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:34 Pani Seta ? Wstyd. To patentowany leń, który zostawia dzieci same w klasie i wychodzi w trakcie lekcji. O takim jej zachowaniu mówi wielu rodziców. Gdyby nie to, że od edukacji jest w mieście Fałek już dawno rodzice napisaliby skargę do Kuratorium. Ta pani nie nadaje się nawet na woźną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 10:14 zgadzam się w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.22.radom.pilicka.pl 31.05.09, 12:58 Kto to jest AS? Pan Adam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetka Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 13:35 a może to nie AS tylko 'asica' od pana F? to wiadomo ze wygra bo miasto ma wiekszosc glosow. zglaszajcie swoje domysly kto to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.09, 14:00 AS to nie jest pan Adam. AS to lewa karta w rekawie pana F. Wyjmie ja w odpowiednim momencie. Gdy wszystkie karty zostana rozdane. Zostanie ten As. Mozliwe, ze to asica:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelagia Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.152.149.249.dsl.dynamic.eranet.pl 31.05.09, 22:18 Jeśli Małgorzata Machnio startuje na dyrektora to nie ma wstydu!!! Oszukała radę pedagogiczną!!! Na posiedzeniu na pytanie wprost, czy startuje, nie przyznała się. Jak można mieć zaufanie do takiego dyrektora? Wstyd Pani Małgorzato, wielki wstyd... Tak nawet nie postępują dzieci w piaskownicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:52 Pytanie na radzie nie było skierowane do Pani Machnio, tylko do Pani Sety. Skoro nie wiesz jak było, to nie obrzucaj błotem pelagio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.06.09, 10:59 A kogo to obchodzi....wasze nauczycielskie głowy ciągłe myślą o awansach, niech wam wystarczy,że pracujecie tylko po 18 h na tydzień, ciągle wolne, wolne, wakacje, święta, święta, zielone szkoły, w głowach wam się przewraca od nieróbstwa. (PS. niech mi tylko tu nie wypisują nieroby od uczenia przysiadów i bibliotekarki,że klasówki po nocach sprawdzają....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:04 Owszem obchodzi. Nie jestem nauczycielem ale mam krewnych nauczycieli. I wiem, że to co piszesz to bzdury. Są nauczyciele i nauczyciele, tacy, jak p. Seta i tacy jak ci, których znam, którzy pracuje również w domu, bo przecież do niektórych lekcji muszą się przygotować a i sprawdzić klasówki trzeba i wypełnić całą szkolną biurokrację, której jest mnóstwo. Nie wspominam nawet o tych idiotyzmach związanych z tzw. awansem zawodowym, co wymaga również dużo pracy i czasu. A praca przez 18 godzin to mit. Sedziowie też sądzą dwa dni w tygodniu. Czy to znaczy, że pracują 16 godzin ? Jesteś po prostu durniem, a nie asem jeśli uważasz, że praca nauczyciela to sama przyjemność. Obyś cudze dzieci uczył(a). Za 1600 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.06.09, 13:01 1600 zł na rękę na miesiąc...18x4 = 72 godz. Ok, nazywasz mnie durniem...no to napisz mi najmądrzejszy jakie to Pani od fikołków (a i pani z biblioteki też...)sprawdza klasówki po nocach i przygotowuje się do ważnych lekcji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.09, 14:40 hehe bijcie sie bijcie a ja klaszczę i zacieram rece bo tam gdzie dwoch sie bije to trzeci korzysta. Ani Seta ani Machnio nie wygrają - i cale szczescie Niech wreszcie przyjdzie ten trzeci, i zrobi w tej szkole porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_PIS Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.2.algo.radman.pl 02.06.09, 17:25 Ja Anna_PIS, nauczycielka z długoletnim stażem, pika radomskiego nauczycielstwa uważam,że powinniśmy pracować maksymalnie 3-6 godzin tygodniowo, a pensa powinna wynosić minimum 7000-9000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
yorek Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 02.06.09, 18:20 Zgoda, ale i tak nauczyciele pracują mniej niż w innych zawodach i mają więcej wolnego nawet jak dodasz sprawdzanie klasówek i przygotowanie do lekcji. Zresztą na tle nauczycieli z innych krajów też pracują mniej. A co do awansu zawodowego, to co mają awans dawać za lata odpracowane w szkole? Normalane że musisz zainwestować swój czas. Myślisz że dlaczego ludzie w firmach robią szkolenia, certyfikaty, podyplomowe? Ano żeby mieć SZANSE na awans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.09, 20:41 Etat bibliotekarza to 30 godzin a nie 18 Przestancie już nawzajem sobie ublizać, przecież każdy moze zostac nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 21:00 Pan F. swoimi kupelskimi posunięciami narobił w oświacie więcej złego niż dobrego!!!!!!!! Najwyższy czas skończyć z kolesiostwem w obsadzaniu stołków dyrektorskich bo dużo wody upłyni zanim wszystko wróci do normy o ile wróci...........? Ale już niedługo wybory i jeżeli nie odsuną naszego odpowiedzialnego za oświatę to bądźcie pewni że wszystko walnie bo nauczyciele tracą swoją energię na walkę o normalność, są rozgoryczeni, zmęczeni. Komu mają się poskarżyć na dyrektorów wariatów z teczek: czyba nie panu P czy F bo to totalny bezsens!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yorek Weź już przestań bo się niedobrze robi 03.06.09, 20:16 Jak wybory w Radomiu wygrają Świadkowie Jehowy to może będzie dobrze. Bo to podobno uczciwii ludzie są. A tak poważnie, od paru lat czytam te teksty o ustawionych konkursach, związkowcach, Fałkach (każda władza ma swojego) i dochodze do jednego wniosku - wam taki system odpowiada. Napisz Aga ciemnemu ludowi na kogo głosować aby radomska oświata nie walneła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.152.150.212.dsl.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 21:55 Do Szanownego Prezydenta Fałka Panie Prezydencie - proszę przestać mydlić ludziom oczy. Po co organizowane są konkursy na dyrektorów szkół, skoro i tak wszystko jest już przez Pana ustawione. Ewidentnym przykładem na to jest Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4, gdzie razem ze swoimi kolegami próbujecie wsadzić na stołek swoja koleżankę. Wiem, że troska o najbliższych przyjaciół jest wskazana w każdej sytuacji (przypominam, że niedługo wybory samorządowe i boicie się, że nie wygracie, więc trzeba najbliższym zapewnić posadki), ale nie w taki sposób Panie Przydencie. Szczegóły jutro po konkursie. Pozdrowienia i moc buziaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 22:22 Kiedy jest ten konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.152.150.212.dsl.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 22:29 jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.09, 22:40 To pan AS jest jednak koleżanką?? A nie wygląda jak baba... Wszystko przez te okulary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:32 Gratulacje dla nowej szefowej w PSP4 Pani A. Michałowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 16:54 Aurelii ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swot Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: 193.138.110.* 03.06.09, 17:35 Tak, i co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 17:38 I znowu swój w załodze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareal Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:05 Niektóre wpisy, jak sądzę autorsta nauczycieli z "czwórki" wskazują, że jest tam grupa ludzi, którzy wiedzą, gdzie stoją konfitury. Te ochy i achy w stosunku do nowej p. dyrektor oraz spontaniczne gratulacje, mimo że jeszcze niczego nie dokonała... Za chwilę posikaja się z uwielbienia dla nowej szefowej. Żenada. Chciałbym wiedzieć,czy ci, którzy orgazmują się nową p. dyrektor, to przypadkiem nie te same osoby, które za kadencji p. Ostrowskiej mało jej w d... nie weszły, popierając ją z całych sił a przed konkursem, licząc na powrót Ostrowskiej wypisywały na Forum panegiryki na jej temat. Kondycja stanu nauczycielskiego jest żałosna. Wystarczy poczytać wątki dotyczące tego zawodu. Niektórzy ludzie by się pozabijali, byle by tylko zostać dyrektorem szkoły, nie bacząc na swoją niekompetencje. I takież mamy młodzieży chowanie. A tak na marginesie, czy nie za kadencji p. Ostrowskiej ta pani nie musiała odejśc z roboty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 03.06.09, 21:50 Ja się cieszę, niektórzy znów odnajdą swoje miejsce w szeregu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzv Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 08:43 Bardzo gratuluję p. Aurelii. Jest to obecnie jedyna słuszna osoba na tym stanowisku.Życzę jej powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 04.06.09, 20:30 Bardzo Jej się przyda powodzenie. Nie ma w gronie zbyt wielu zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat p. Do galopu...! IP: *.radom.vectranet.pl 04.06.09, 20:43 Serdeczne gratulacje! Pani Dyrektor, niech się Pani nie przejmuje liczbą zwolenników. Trzeba towarzystwo wziąć za twarz i zrobić porządek z tą całą histerią. Zwolennicy chociaż nie są konieczni znajdą się szybciej niż się może wydawać, chociaż na wazelinę należy uważać szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Do galopu...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 10:48 A czy przypadkiem pani Michałowska nie była członkiem komisji konkursowej, która tak usilnie nie dopuszczała dotychczasowej dyrekcji do konkursu? Jeśli tak, to przyznacie, że coś tu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Do galopu...! IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.09, 18:52 No i wszystko staje się jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeeeeee???? Re: Do galopu...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:42 to sukces czy ewakuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Do galopu...! IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.09, 18:18 Oczywiście, że była. Trzymała strategicznie stronę Fałka przeciwko dyr Ostrowskiej. Dzisiaj wiemy już dlaczego. Z Ostrowską nie miała szans wygrać uczciwie więc należało się jej pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa zbożowa Re: Do galopu...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 19:55 A czy pamiętasz rybuniu jak był wynik konkursu na dyrektora szkoły jakieś 8 lat temu? czy pani była dyrektor ten konkurs wygrała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiuczyciel Re: Do galopu...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 09:26 Czy państwo nadal macie nadzieję że w naszym miescie coś może ze strony pisowców nas zdziwić ?. Jeśli popatrzymy na szkoły po konkursach tych słynnych radomskich w wydaniu naszego kochanego pana F. to niczego nie należy oczekiwać. Mowa oprawa, ale w srodku szkół zamordyzm, praca niewolnicza, kolejki czekających na audjencję u dyrektora, szkolący się niedouczeni duyektorzy,poddani dyktatowi panów od edukacji po odbyciu przynajmniej raz w miesiącu prania muzgu. Pozdrawiam i życzę pozbycia się złudzeń przynajmniej do wyborów bo potem będą następne złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzepicha Ile wiedzą? IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.09, 15:59 No tak, widać, że wiesz tyle na temat radomskiej oświaty ile powinien wiedzieć naiuczyciel. Nauczyciel na pewno wie dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
yorek Re: Do galopu...! 07.06.09, 18:50 Tobie już ktoś chyba wyprał MÓZG z ortografii. W której szkole nie płacą pensji, tak a propos niewolniczej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Do galopu...! IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.09, 23:10 Czyli "Jak Jakub Bogu, tak Bóg Jakubu"? Tylko czy na pewno o to nam chodzi? Przecież ci mieli być uczciwi i prawi (o przepraszam Prawi i sprawiedliwi!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znp Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.09, 21:30 nareszcie chwilowy bastion czerwonych zostaół odbity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4 IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 11:43 Ja nie jestem czerwona, moje koleżanki nie są czerwone i nie czujemy się pracownikami bastionu czerwonych. Jesteśmy zwyczajnymi nauczycielami,którzy chcą w spokoju pracować. A pan prezydent nam to skutecznie uniemożliwia. Grono nieufne, nie można się głośniej odezwać, a rozmawiać najlepiej w łazience, bo tam dobrze widać kto stoi obok ciebie. Nie ma się gdzie schować. Żenada!!! A była taka fajna szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś