Dodaj do ulubionych

Trzy euromandaty dla Mazowsza

05.06.09, 08:21
W sondażach zazwyczaj wyborcy lewicy nie ujawniają się, bo po co
narażać się na agresję zwolenników PiS-u, ale w wyborach wezmą
udział na 100% i p. poseł Wikiński może liczyć na ich głos - jak
zawsze.
Obserwuj wątek
    • simonh Trzy euromandaty dla Mazowsza 05.06.09, 13:24
      Uważam ze Kozlowski jest znacznie lepszym kandydatem niz J.Hibner.
      • Gość: WR Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.09, 13:40
        Lepszym dla kogo? Zarówno on jak i Hibnerowa dla Radomia nie zrobią
        nic!
        • Gość: Paweł Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:09
          Uważam że wyborcy z Radomia powinni głosować na Marka Wikińskiego z SLD.
          • Gość: rey Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.09, 14:22
            ale Wikiński nie jest z Radomia
          • Gość: niepis Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:27
            tylko nie na pisiorów bo jeden od drugiego gorszy,myslą tylko i
            wyłacznie o swoich własnych interesach,nie mają żadnych zasad
            • Gość: Ja Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 17:30
              No to chyba wszyscy z PSL SLD PO PiS kierują się takimi właśnie pobudkami więc
              nie wiem po co taki komentarz. Każdy kto zagłosuje na kandydata jednej z tych
              partii nie mając w tym bezpośredniego interesu jest po prostu idiotą.
          • Gość: OSA Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.09, 22:36
            Wikiński jest za legalizacją i równouprawnieniem związków
            homosekualnych, czyli posłuszeństwo i poprawność polityczna względem Brukseli, dawniej jako działacz ZSP byl posłuszny wobec Moskwy, czli
            kolejny farbowany lis.
      • Gość: sowa Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.09, 22:26
        PO=Prymitywne Obrzydliwstwo po ostatnim spocie ze świńskimi zadkami,
        brak elementarnego szacunku wględem potencjalnych wyborców,POkazaliście prawdziwe oblicze,to nie jest Europa,to nie jest nawet trzeci świat.
    • Gość: wiktor r-m Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.09, 16:10
      Myślę, że naszego Miasta nie stać na kandydata, który zanim cokolwiek dla nas
      zrobi będzie się musiał nauczyć języka. Dlatego będę głosował na Magdę Tusińską.
      Płytkie sztuczki z podobieństwem nazwisk (Hubner / Hibner) moim zdaniem są
      godzeniem w inteligencję mieszkańców.
      • axel-1033 Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza 05.06.09, 16:29
        >>Ci co tak walczą o mandaty w PE wiedzą co robią bo ja bym robił na pewno to samo.Dzisiaj jak zwykle czekając w kolejce do lekarza specjalisty wyczytałem w jednej z gazet tam leżących że wynagrodzenie eurodeputowanego wynosi 7600 Euro,zatkało mnie .Teraz usiadłem i myślę ze może żle odczytałem kwotę,proszę mnie poprawić jeżeli ktoś wie .
        • Gość: Ja Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 17:41
          Tak źle odczytałeś kwotę. Prawda jest taka:

Zgodnie z nowym statutem posła do Parlamentu Europejskiego z 28 września 2005
          roku (decyzja 2005/684/WE, Euratom) europosłowie bedą otrzymywać jednolite
          wynagrodzenie w wysokości 38,5% wynagrodzenia sędziego Europejskiego Trybunału
          Sprawiedliwości, czyli 7.665 euro brutto miesięcznie(6.515 euro netto-15% UE
          Tax). Oprócz tego każdy deputowany otrzymuje dietę w wysokosci 298 euro/dzień za
          każdy dzień posiedzenia Parlamentu lub komisji PE czy frakcji partyjnej, łącznie
          ok. 16 dni miesięcznie (ok 4.768 euro/miesiąc)[6]. Łącznie pensja plus dieta
          pobytowa wynosi 11.283 euro miesięcznie netto[7].

Na działalność biur krajowych europoseł otrzymuje 4.202 euro/miesiąc. Fundusz na
          wynagrodzenie asystentów wynosi 17.540 euro/miesiąc[7]. Poseł otrzymuje również
          środki na pokrycie kosztów podróży z kraju pochodzenia do siedzib PE.

Deputowani którzy nie uzyskają w kolejnych wyborach mandatów mogą, w zależnośc
          od stażu parlamentarnego, liczyć na odprawę z PE w wysokosci od 6 do
          24-miesięcznych pensji (art. 13 pkt 2 Statutu posła do PE).

czyli 11.283 euro miesięcznie netto do kieszeni + ponad 21000 euro na
          rozdawnictwo + odprawa od 6 do 24 miesięcznych pensji.

Dziwicie się jeszcze, że taka walka jest i wam mówią na kogo macie głosować? PiS
          PO SLD PSL taki macie wybór, niczym się od siebie nie różnią.
          Zawsze uważałem ten kto głosuje na jedną z tych partii bądź ich transformacje
          jest zwykłym idiota albo ma w tym własny interes.
          • axel-1033 Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza 05.06.09, 23:09
            >>gość portalu: Ja napisał(a):

> Tak źle odczytałeś kwotę. Prawda jest taka:.....

>Dzięki za wyczerpującą odpowiedz.W głowie misie to wszystko nie mieści co mi
            napisałeś.Dziwie się ze Ten co jest nad nami ,widząc to zakłamanie,obłudę
            ,fałsz i chciwość tych co mają bronić praw człowieka nie rzuca gromami jak
            Zeus z Olimpu.To co opisałeś to daje wiele do myślenia ale nie do wszystkich to
            dociera a zwłaszcza do oszołomów i nawiedzonych,zachłystniętych obecną
            rzeczywistością.Takie pełniutkie koryto jak PE zachęca i dopinguje do walki o
            nie.Walczą o to ludzie którzy są znienawidzeni przez nasze
            społeczeństwo,typowe kameleony zmieniający co chwila partie i poglądy.Dla mnie
            tacy są kompletnym zerem bezwzględnym nie przedstawiających żadnych wartości
            jako działacze polityczni.Takich nazwisk jest wiele nie pomijając naszego
            miasta wieszających swoje plakaty byle gdzie a nawet byle jak.Takie jest moje
            zdanie na temat wyborów i tych co chcą tam za wszelką cenę wejść.Słusznie
            porównano politykę do "najstarszego zawodu świata" jakim jest ..........
            • Gość: Tomek Re: Trzy euromandaty dla Mazowsza IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.09, 12:49
              Koryto w Brukseli jest pełniejsze niż w Polsce.

Proponuję Wam głosować na Waldemara Rajcę, jeśli nie znacie, możecie go poznać
              tutaj:

tiny.pl/37tw
        • Gość: Ja A tak wygląda ich praca IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 17:48
          www.youtube.com/watch?v=1FzRuWBdIGw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka