inezylia 05.06.09, 17:27 Drodzy Rodzice podzielcie się proszę Waszymi spostrzeżeniami. Mam dylemat, bo oba nie są tanie. Przy czym Niezapominajka droższa .... Ale może jest coś za co warto zapłacić takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.09, 21:31 No cóż zalety są ale też są i wady. Nie jest tak różowo, jak to wygląda. Niezapominajka to mocne działanie marketingowe. Fakt,że ma sporo zalet, ale to zależy od nauczyciela na którego trafisz, a rotacja personelu uważam,że jest zbyt duża. 9 osób w ciągu ostatnich kilku lat ( w tym tylko 1 osoba odeszła na macierzyński) o czymś świadczy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 27.07.09, 11:50 Jestem najszcześliwszą mamą z najbardziej roześmianym i zadowolonym synkiem Kubusiem. Dzięki Słoneczku moje dziecko zaczęło mówić ( a miał problemy z mową), śpiewa, tańczy, recytuje wiersze itp. Mimo, że chodzi tam krótko już są postepy i sam chętnie wstaje do przedszkola. Mam tam wspaniełe powietrze z lasu, którego tu w mieście nie mogę mu zapewnić. Jest masa dodatkowych ( niepłatnych) zajęć i wycieczek. Gorąco polecam. Jak macie pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvolo Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.centertel.pl 28.07.09, 00:22 Warto, też chyba zwrócić uwagę na trzecią tego typu placówkę "Wesoły Skrzat" na Zbrowskiego. Jakoś tak w połowie sierpnia mają dni otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 29.07.09, 11:06 Czy to przedszkole już działa, czy to nowa placówka? Proszę o informacje o kiedy są te dni otwarte to chętnie zapoznam się z ofertą no i ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynybaby Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 14.08.09, 16:05 Dziś mają dni otwarte potem chyba jeszcze 22 sierpnia ale tłumy były z rana i widać spore zainteresowanie. Ja osobiście zapisałam swojego Wojtusia. Oby tak było w każdej tego typu placówce że dziecko nie chce wychodzić i nie może oderwać sie od zabawek. Lokal świetnie urządzony i wyposażony. Polecam Tel do WEsołego Skrzata: 518 235 011. Ulotki dobrze rozpowszechnione więc słychac o Skrzacie w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
4eragon123 Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 26.09.09, 13:22 Witam Gierki które prowadzą pomiędzy sobą te przedszkola są tak nieczyste jak wpisy na tym forum. Dziwnym trafem jakaś mama porównuje słoneczko z niezapominajką...są jeszcze inne. Ale to przecież słoneczko chce konkurować z niezapominajką jak szumnie ogłosiło w prasie. Oj ludzie! Róbcie swoje bez podkładania sobie przysłowiowej ś..... Pozdrawiam też mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 26.09.09, 14:23 A jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamaKubusia Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: 80.249.5.* 06.09.09, 23:46 Nie mam żadnych watpliwości! stawiam na SŁONECZKO! Mój synek był bardzo zamkniętym i trudnym dzieckiem.Miałam obawy czy przedszkole nie pogłębi jego braku chęci do komunikacji z innymi tym bardziej ze był taki malutki. Pierwsze tygodnie - koszmar! nie chciał iśćdo przedszkola,tańczyć,brać udział w zajęciach a mnie serce sie krajało i gdyby nie monitoring pewnie bym zrezygnowała, zadręczana pytaniamiz cyklu: a co sie znim teraz dzieje? na szczęście widziałam:) cały dzień moje dziecko było noszone na rekach, był przytulany rozbawiany jak również inne dzieci ,które miały problem z aklimatyzacją. W przedszkolu słoneczko ilość przedszkolanek jest proporcjonalna do zapotrzebowań! a jeżeli martwicie sie czy dziecko zjadło? tu ten problem nie istnieje ponieważ w czasie posiłku cała kadra pomaga karmić dzieciątka na czele z panią dyrektor Każdy tydzień obfitue w niespodzianki: teatrzyki przedstawienia koncerty anajbardziej zadowolona jestem z zajęć w stymulujących precyzje i rozwój psychomotoryczny ! kazde dziecko przez dwadzieścia minut ćwiczy z gościem indywidualnie na super sprzetach zresztą zajrzyjcie na stronę słoneczka przekonacie sie sami basen rytmika spacery odwiedziny ciekawych gości to dla nich standard trzeba przyznac bardzo sie staraja ogromną zaleta tej placówki jet to że znajdyje sie na uboczu ale nie za daleko dzieci spaceruja spokojnymi uliczkami plac zabaw też jest spory cisza spokoj czego chciec wiecej< ja jestem szczesliwa moje dziecko śoiewa tańczy jest usmiechniete rozgadane potrafi trzymac rygor nauczył sie jeść różnych rzeczy na ktore krecil nosem w domu a jak jestem ciekawa co robi poprostu włączam kompa :) Odpowiedz Link Zgłoś
1.moysi Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 07.09.09, 06:02 czy ktoś wie co stało się z przedszkolem na ul. gajowej?(przy skrzyżowaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerry Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 13.10.09, 23:01 to z gajowej jest przeniesione kawałek dalej,na swietokrzyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaprzedszkolaków Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.09, 17:14 Jeśli mowa o Niezapominajce to koncepcja przedszkola na 5 + . Ale niestety największym problemem w tym przedszkolu są sami właściciele. Rodziców traktują jak intruzów, najlepszym rozwiązaniem jest zostawić dziecko rano odebrać po południu, przyjąć do wiadomości informację, że wszystko było o.k.Jak rodzice zaczynają wiedzieć więcej niż powinni to robi się problem. Poza tym samouwielbienie Pani dyrektor która opowiada na zebraniach rodziców,że przeprowadziła hospitację zajęć i wypadły one na bardzo wysokim poziomie.... o czymś świadczy. A jak miały wypaść skoro Dyrektor jest właścicielem przedszkola. Absolutnie niczego tutaj nie ujmuję wychowawcom. Uważam,że to one Panie Wychowawczynie, są tam największym atutem i dzięki nim dzieci czują się wspaniale. Natomiast atmosfera ukrywania informacji, traktowania rodziców jako zła koniecznego i braku woli współpracy z rodzicami nie jest odpowiednia dla tego typu placówki. Za to 2 +. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.09, 19:57 A ja polecam Niezapominajkę. Moje dziecko tam chodzi i następne też z pewnością zapiszę. Jest trochę racji w tym co napisano w poprzednich postach o Niezapominajce, ale grunt to to że dzieci mają doskonałą opiekę. Reszta to można powiedzieć kosmetyka. Najlepiej odwiedź oba przedszkola i rozstrzygniesz po własnych obserwacjach które "lepsze" dla Ciebie. Wydaje mi się,że i jedno i drugie jest przyjaźniejsze dla dziecka niż państwowe przedszkola chociażby ze względu na ilość dzieci i Pań się nimi opiekujących. Wiem oczywiście,że nie można porównywać tego cenowo ale skoro pytasz o prywatne to zakładam ,że taki pułap cenowy nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:30 Witam, przegladajac forum zobaczyłam przeczkole Słoneczko-moje zdanie jest takie, wiem od koleżanki która była tam jako opiekun- stażysta ze jest teror tzn: nieprzejmują się dziećmi-jeść to jeść, zabawa to zabawa , jeśli dziecko ma silną osobowość to może i podoba mu sie ale maluchy niektóre boją sie tych pań. Oczywiście decyzja jest Pani ja tyle wiem od kolezanki, ktora tez długo tam nie została, poniewaz ma za miękie serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 15:31 Moja droga! Wiesz od koleznki i zabierasz głos... Zastanów sie co piszesz. Moja córcia tam chodzi drugi rok. Codzienne patrzę przez internet jak sie bawi i czy je. Widze jak przedszkolanki troszcza sie o nią, jak ja karmią. Uwazam że jest tam bardzo dobra opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama przedszkolaka Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 12:59 Cześć, zgadzam sie z opinią Beaty i jestem bardzo zdziwiona tym co napisała "kobieta", której proponuje udać się do przedszkola lub nawet do kilku przedszkoli prywatnych i zapoznać się z atmosferą tam panującą. Nie znam Pani koleżanki, która tam pracowała wcześniej, ale widocznie się nie sprawdziła jako opiekunka skoro tam nie została, bo tu pracują tylko najlepsi specjaliści (można samemu sprawdzić i porozmawiać). Zarówno atmosfera jak i kadra tam pracująca jest super. A jeśli chodzi o "terror" - no cóż jeśli za "terror" uważa Pani to,że dziecko wie kiedy jest pora jedzenia, kiedy jest pora zabawy, czy pora odpoczynku to może warto się zastanowić nad własnym postępowaniem z dzieckiem. Najważniejsze że dzieci nie są do niczego zmuszane na siłę np. do spania czy jedzenia jeśli ne mają ochoty i kiedy chcę mogę wejść w internet i to sprawdzić. I jeszcze osobista uwaga - dzięki za nowy katering dostarczający obiady - są super! A "kobiecie" proponuje jednak obejrzeć również inne przedszkola, coś o tym wiem, bo byłam. Pozdrawiam inne mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatha BAJKA-nie polecam!!! IP: 193.111.147.* 30.11.09, 15:14 Moje dziecko nie chodzi juz do przedszkola, ale w tamtym roku miałam nieszczęście odprowadzać je do przedszkola "Bajka" przy ul. Podmiejskiej w Radomiu. Nikomu nie polecam! Właścicielce słoma z butów wychodzi, nieuczciwa pod wzgledem finansowym, wyłudza pieniądze za okres wakacyjny (mimo że dziecko nie chodzi w wakacje do przedszkola...)oraz czesne co roku od tych samych rodziców... w tym roku w ogóle nie ma zwrotu za wyzywienie w sytuacji, gdy dziecko było chore (nawet w przypadku całomiesiecznej absencji). Horror i zgroza, cZego dowodem może być bardzo duża rotacja (trzecia Pani dyrektor w ciagu pół roku, personel też zmienia sie jak w kalejdoskopie...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: BAJKA-nie polecam!!! IP: 193.111.147.* 30.11.09, 15:19 zgadzam się z przedmówczynią, moje dziecko też chodziło do Bajki, do niejakiej Pani Lidii R. Miałam bardzo nieprzyjemne doświadczenia we współpracy z tą panią, która nota bene nic w życiu nie miała wspólnego z pracą z dziećmi, biznesu też dopiero się uczyła i chyba bardzo złe wzorce sobie obrała... Sposób jej rozmowy z ludźmi urągał wszelkim zasadom. Polecam za to Wesołe Przedszkole Puchatek ul. Świętokrzyska. Co prawda nie ma osobnej jadalni, za to dzieci w małych grupach, ceny niewysokie, a właścicielka dusza człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: BAJKA-nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 22:13 Witam.Mam w zamiarach otworzyc przedszkole na Golebiowie 2.Opieke nad dziecmi wykonywaliby pedagodzy z doswiadczeniem.W godz od 6.00do 19.00w zaleznosci od potrzeb rodzicow.Oczyzwiscie z wyzywieniem.Przedszkole mialo by miejsce w domku jednorodzinnym z placem zabaw.Przede wszystkim w spokojnym miejscu i bespiecznym dla dzieci.Rozumiem ze przedszkola prywatne sa bardo drogie i nie wszystkich jest na nich stac.Wiec moje przedszkole bylo by w prystepnej cenie dla rodzicow i bespieczne dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQQ nowe lepsze? IP: *.tktelekom.pl 21.12.09, 07:44 sylwia jeśli twoje przedszkole ma być jak piszesz "bespieczne dla dzieci" to ja juz zaczynam się bać. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: nowe lepsze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 07:45 Wiem że się pomyliłam i zle napisałam ale chyba każdy popełnia jakieś błędy.Ale niema czego się tak naprawdę bać.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: nowe lepsze? IP: 109.243.125.* 25.02.10, 13:02 rzeczywiście NIE MA się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: nowe lepsze? IP: *.centertel.pl 25.02.10, 18:12 wiecie kochani co tu widać ?konkurencja nie śpi i sobie robi na zmianę reklamę i wrzutki.a tak naprawdę,to niezapominajka ma dużą wprawę ,to najstarsze przedszkole ,wysoka klasa.w słoneczku racja te panie to hitlerki,w bajce nie wiedzą za co i po co liczyć,najlepiej na siebie,puchatek to wielka niewiadoma bo ciagnie za sobą smród bliskiego sąsiedztwa chatki puchatka,a tam to był meksyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: BAJKA-nie polecam!!! IP: *.radom.vectranet.pl 13.03.10, 15:36 ten wpis z IP takiego samego co przedmówczyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 08:01 Zdecydowanie nie polecam słoneczka, tam naprawdę jest terror, a ponadto Pani Dyrektor co tydzień przyjmuje nową dziewczynę do pracy na okres tygodnia próbnego oczywiście bezpłatnego po czym nawet nie podziękuje za ten tydzień a od nowego tygodnia już jest nowa opiekunka. Dzieci tracą na tym najwięcej gdyż co ty dzień opiekuję się nimi obca osoba i są bojaźliwe. Pani Dyrektor bardzo nie miła osoba i zero kultury osobistej. Nie wiem jak taka osoba może zarządzać przedszkolem PORAŻKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.static.korbank.pl 08.10.13, 08:38 Ja właśnie jestem po takim tygodniu wolontariatu i dostałam pracę , wolontariat jest dobrowolny . Przez ten okres czasu można się wykazać i dostać pracę . A po za tym od maja zostało zatrudnione 5 nauczycielek i to co wy piszecie to jest nie prawdą. W raz z rozwojem przedszkola zwiększa się zapotrzebowanie na personel i dlatego pani dyrektor proponuje wolontariat w celu sprawdzenia dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.opera-mini.net 17.10.13, 14:29 Możesz cos więcej nspisac o pracy tam.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.14, 23:45 tygodniowy wolontariat? umiejętności mozna sprawdzic już po dniu, góra dwóch a nie tygodniu darmowej pracy po 8 godzin dziennie. Niezly trik Pani dyrektor zastosowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Przedszkole Słoneczko IP: *.radom.pilicka.pl 30.07.13, 11:32 Zdecydowanie nie polecam tego przedszkola Pani dyrektor nastawiona tylko na kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama1 Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.pilicka.pl 04.02.14, 12:05 Zdecydowanie nie polecam SLONECZKA, Pani Dyrektor pierwsze wrażenie robi pozytywne niestety dla niej liczy sie tylko KASA i POZYCJA RODZICA, panie w przedszkolu zestresowane, muszą "grac" jak dyrektor zagra... w przeciwnym przypadku traca prace... JAK JUZ WSPOMINIALA JEDNA Z PAN W SLONECZKU TERROR - nie przejmuja sie dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.algo.radman.pl 22.03.14, 07:25 Popieram te słowa beznadziejna dyrektorka zabieram od września z tamtąd moje dziecko. Rotacja nauczycielek bardzo duża zastraszone przez dyrektorkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.neto-sfera.eu 23.03.14, 12:48 a ja jestem bardzo zadowolona ze Słoneczko przy ul Radomskiego , moja córka chodzi tam do starszej grupy i widzę, że dużo się nauczyła, panie są miłe, otwarte. Przedszkole ma duże możliwości często coś się tam dzieje. cena niestety wzrasta :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.centertel.pl 23.03.14, 20:12 Proszę nie mylić dużych wymagań i wysoko stawianej poprzeczki z zastraszaniem. Takie wymagania to jedynie atut dla rodziców i ich pociech. Czy Państwo w to wierzą czy nie, pracuję w tym przedszkolu i coś o tym wiem. Chyba każdy by wolał, aby ich dzieci miały prawidłowy tok nauczania, wychowania i wzorową opiekę, a nauczyciele ciągle się rozwijali dzięki doświadczeniu i sugestiom pani dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 00:37 Zakładam, że skoro rodzice interesują się losem pociech i wyborem odpowiedniej instyucji, to już świadczy pozytywnie o ich inteligencji. A jeśli tak, to również zauważą, że ta dyskusja jest kwestią CZARNEGO PRu !!!!!!!!!!!!!! A fakt, iż główne w temacie przedszkole zamieszcza link do ninijszej dyskusji, (dość lakonicznej jak na forumowe ilości opinii) jako przejaw zainteresowania nim mediów mocno mnie rozbawił a jednocześnie podburzył zaufanie powyższych rozważań. Na zakończenie dodam, że moje dziecko bardzo chętnie chodzi do jednego z przytoczonych przedszkoli i ciekawiło mnie jakie opinie mają o nim ludzie zorientowani. A zeby mój głos brzmiał wiarygodnie pominę nazwę tego przedszkola. Z bezposrednich obserwacji swoich i znajomych mających dzieci w innych przedszkolach widzę, że każde z nich ma mocne i słabe strony. Tylko jak wybrać mają rodzice ????? Czy kierować się dobrą strategią marketingową przedszkola, obyciem biznesowym właścicieli czy czarnym PRem? I jeszcze jedno, w każdej grupie ludzkiej znjadą się ludzie usatysfakcjonowani i niezadowoleni również. To wszytsko zależy od indywidualnych czynników ( no chyba, że wszyscy są niezadowleni, to może faktycznie coś jest na rzeczy). Osobiście polecam bezpośrednie opinie rodziców , a nie tylko anonimowe nagadywanie internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwrot Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 27.03.10, 16:15 Uchwały gmin i miast o opłatach za przedszkola są lawinowo uchylane przez sądy. "Gazeta Wyborcza" wie już o kilkuset takich przypadkach. Rodzice zaczynają żądać zwrotu pieniędzy. Wyroki o niezgodności uchwał o opłatach zapadły w Poznaniu, Gliwicach, Bydgoszczy, we Wrocławiu. Zielona Góra rocznie wydaje 27,5 mln zł na przedszkola (rodzice dopłacają 6,5 mln zł). Prokuratorzy zaskarżyli tam uchwałę wiosną 2009 r. We wrześniu sąd uznał, że uchwała łamie prawo i miasto nie może dalej brać pieniędzy. - Opłaty można pobierać tylko za konkretne zajęcia poza podstawą programową. Ale podstawa jest tak obszerna, że trudno wskazać coś poza nią. Może za naukę języków obcych lub religii - tłumaczy Tomasz Świstak z Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze, który już zakwestionował ponad 40 uchwał gmin o opłatach w Lubuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.10, 22:16 to tych zajęć w niezapominajce musi być że ho hooo,skoro kosztuje aż 900 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ...mia Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 06.04.10, 21:08 a jest sporo jest ... angielski rytmika gimnastyka korekcyjna gimnastyka ogólna tańce tenis basen original play zajecia teatralne logopedia religia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec 3-latka Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.10, 23:59 powariowali... RELIGIA w przedszkolu???!!! W zlobku tez juz jest?:) o.. i logopedie tez wykladaja, to pewnie w sredniakach dopiero, heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta sama mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 10:08 Tatusiu logopedii się nie wykłada. Logopedia to ćwiczenie aparatu mowy, a jak Cię ten problem zacznie dotyczyć to docenisz,że dziecko ma takie zajęcia w przedszkolu a nie musisz latać popołudniami po różnych przychodniach. A religia nie jest obowiązkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatus Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 17:17 mamusiu, troche mylisz pojecia. Logopedie sie wlasnie wyklada. To jest nauka o ksztaltowaniu mowy, a to co jest w przedszkolu to zajecia z logopedą, faktycznie bardzo potrzebne i oby nie dotyczyly mojego dziecka. Jesli chodzi o religie, to tak z ciekawosci sie zapytam. Skoro nie jest obowiazkowa to co robia dzieci "niereligijne" w czasie gdy inne maja religie? To jest w jakiejs oddzielnej sali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta sama mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 18:34 inne dzieci w tym czasie są z jedną z wychowawczyń w innej sali , bawią się / rysują / układają puzzle itp a i religia jest w dwóch najstarszych grupach 5-cio i 6-cio latków także nie ma obowiązku uczestniczenia w zajeciach tak samo jak nie ma obowiązku spania w grupie najmłodszej i tutaj kwetia opieki jest tak samo rozwiązana Odpowiedz Link Zgłoś
madmaxe Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 08.04.10, 02:47 moje dziecko chodzi do państwowego przedszkola i ma tylko takie zajęcia: angielski rytmika muzykoterapia gimnastyka ogólna taniec basen na religię jej nie zapisałem a logopeda kontroluje dzieci na bieżąco. oh jakie to moje dziecko będzie ubogie bez tenisa w wieku 4 lat!!!tym bardziej ,że za przedszkole płacę 250zł max a nie 900!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamazaangażowana Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.10, 10:04 czesne owszem nie małe no tylko trzeba wziąć pod uwagę kwestię która dla mnie akurat jest kluczowa, dzieci w grupie w prywatnym przedszkolu jest 14-16 i do tego dwie wychowawczynie przez cały dzień, a w grupie najmłodszej trzy, co przy takich maluchach jest bardzo ważne. A poza tym proponuję z ołówkiem w ręku przeliczyc ile kosztuje przedszkole państwowe tak od a do z doliczając do tego ubezpieczenia,wyprawki,komitety rodzicielskie, opałaty za dodtkowe zajecia. Ja to liczyłam i średnia miesięczna wychodzi prawie 350 zł. Nie jest to oczywiście 900 i tutaj co do pieniędzy nie polemizuję, ale proszę nie udowadniać,że dziecko w prywatnym przedszkolu to ma gorzej niż w państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
madmaxe Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 09.04.10, 01:56 Gość portalu: mamazaangażowana napisał(a): > czesne owszem nie małe no tylko trzeba wziąć pod uwagę kwestię która > dla mnie akurat jest kluczowa, dzieci w grupie w prywatnym > przedszkolu jest 14-16 i do tego dwie wychowawczynie przez cały > dzień, a w grupie najmłodszej trzy, co przy takich maluchach jest > bardzo ważne. A poza tym proponuję z ołówkiem w ręku przeliczyc ile > kosztuje przedszkole państwowe tak od a do z doliczając do tego > ubezpieczenia,wyprawki,komitety rodzicielskie, opałaty za dodtkowe > zajecia. Ja to liczyłam i średnia miesięczna wychodzi prawie 350 zł. > Nie jest to oczywiście 900 i tutaj co do pieniędzy nie polemizuję, > ale proszę nie udowadniać,że dziecko w prywatnym przedszkolu to ma > gorzej niż w państwowym. no własnie nic nie udowadniam. Zastanawiam się tylko czemu właściwie prywatna mają górować nad państwowymi?przecież wiadomo od zawsze ,że klimat w przedszkolu zapewniaja wychowawczynie.Od nich zależy jak się będzie dziecko czuło i jak rozwijało a nie od koloru czy ceny zabawek. Jeżeli kadra w prywatnym się często zmienia znaczy,że nie czuje się tam komfortowo a to na generalnie wpływa na poziom zaangażowania w pracę. PS w każdym przedszkolu są 3 panie w sali.Takie jest prawo. I jeżeli pisze Pani,że 1 nauczycielka jest przez cały dzień w prywatnym to znaczyłoby,że pracuje ponad 10 godzin. Czyli na pewno ni idzie z Karty Nauczyciela.Nie dziwię się,że kobity odchodzą z takiej pracy. nawet przy systemie zmianowym zawsze przekraczają 18 nauczycielskich godzin pracy. Nie chciłbym aby moje dziecko uczyła zmęczona i wypalona nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exelon Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:37 No właśnie, to jest kluczowy problem przedszkoli prywatnych. Dyrektorzy lub właściciele tych placówek mają podejście do dzieci, rodziców i pracowników czysto korporacyjne. Tu liczą się pieniądze. Oczywiście wszystko w przedszkolu prywatnym jest ładniejsze niż w państwowym, ale tylko w przedszkolu prywatnym nauczyciel nie chodzi, tylko biega do toalety, nie wolno mu chorować, dzieci w jego grupie nie mogą płakać, wszystko ma wyglądać pięknie, bo "takie mamy standardy"; ale praca w takim miejscu to męka. Nauczyciele są sfrustrowani, panuje wyścig szczurów, atmosfera jest ciężka, jednak rodzice tego zazwyczaj nie dostrzegają, jednak myślę, ze to wpływa negatywnie na pracę nauczycieli w takich placówkach i na stosunek kadry do dzieci. Zmęczenia ośmiogodzinną pracą się nie oszuka, a do tego dochodzi przygotowywanie się do zajęć w domu, bo one muszą być "perfekcyjnie przygotowane, zgodnie ze standardami". Wiecie, jaki jest według dyrekcji takiego prywatnego przedszkola największy grzech nauczyciela? A no taki, kiedy on pozwala się dzieciom spokojnie przez chwilę pobawić, a nie organizuje im rozwijających zadań edukacyjnych. I niech ktoś mi powie, czy to jest zdrowe podejście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 09.04.10, 22:48 a to ciekawe co piszesz.... to z wlasnych doswiadczen ? pytam powaznie bez zlosliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
emadamee Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 09.04.10, 23:00 pokaż mi takie przedszkole w którym są 3 panie w sali to chętnie złożę tam podanie, bo z mojej praktyki syn(zakończył przedszkole rok temu)było tak jedna pani była od rana do 13-tej o 13-tej przychodziła druga pani i do tego pomoc w godzinach trudnych do ustalenia, a no i pani która zajmuje się pomocą przy posiłkach czytaj jadalni nie pomocą dzieciom. To tak samo jak stanowią przepisy że dzieci w grupie nie może być wiecej niż 25. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 09.04.10, 23:14 Emadamee,a Twój syn chodził do państwowego czy prywatnego przedszkola? pytam,bo w tej dyskusji to jest ważne. Są też prywatne po 400zł,więc za co te 900??? Może kadra wtedy jest lepiej opłacona,a przez to chętniejsza do pracy z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
emadamee Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 09.04.10, 23:34 Do państwowego. Na prywatne nie było mnie stać :(,ale za rok córka bedzie musiała iść do przedszkola.... Koleżanka ma dziecko w prywatnym przedszkolu w najmłodszej grupie i tam jak ktoś już napisał, jest tak że są 3 panie przez cały dzień tzn na pewno między śniadaniem a podwieczorkiem 9-15 a przedszkole pracuje od 7 do 17 więc w sumie też pracują na jakieś zmiany.I u nich w grupie jest 14 dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 26.04.10, 20:23 Czytam bo właśnie zwiedzam przedszkola, dziś byłam w Słoneczku. Widziałam jest tam dwie nauczycielki i pomoc w grupie. To przedszkole zrobiło na mnie wrażenie, piękny plac zabaw, duże jasne sale, panie młode uśmiechnięte i ta kamery. Siedziałam z panią dyrektor w pokoju i patrzyłam jak moja kruszynka świetnie się bawi. Jest tam możliwość przyprowadzania dziecka bez zapisu tak na próbę to bardzo mi się podoba jeszcze tam podje kilka razy zanim się zdecyduje. Czy może czyjeś dziecko tam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerry Wesołe przedszkole bądz Słoneczna kraina IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 13:07 a może o Słonecznej krainie ,bądz Wesołym przedszkolu,ktoś może udzielić więcej inforamacji ? moje dziecko do państwowego pewnie się nie dostanie,a cenu w Niezapominajce bądz Słonecznym przedszkolu są zbyt wysokie,.Za to w tych dwóch z tytułu koszta są do "przełknięcia".Proszę o Państwa opinie odnośnie innych przedszkoli niż tych najdroższych w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Wesołe przedszkole bądz Słoneczna kraina IP: 78.88.132.* 17.07.10, 13:51 Polecam świetne przedszkole. Chodziło moje mlodsze dziecko teraz starsze.jestem bardzo zadowolona. A ta jakaś awanrura to pewnie pijani Bułgarzy. Zreszta to nie w godzinach pracy przedszkola. Jeszcze raz polecam!!!! Sloneczna Kraina to sprawdzone super przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatta Re: Wesołe przedszkole bądz Słoneczna kraina IP: 78.88.132.* 17.07.10, 13:54 Moje dziecko chodzi do tego przedszkola- Słoneczna Kraina i jestem zadowolony z opieki. A córcia nie może wręcz doczekać sie kiedy tam pójdzie.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wesołe przedszkole bądz Słoneczna kraina IP: *.free.aero2.net.pl 10.03.14, 17:15 Kadra i opieka może dobra ale cóż z tego jak nie ma miejsc parkingowych. Sąsiedzi przedszkola złoszczą się , wzywają straż miejską i przeganiają ze swoich nieruchomości klientów przedszkola. W przedszkolu jest około 30 dzieci . KATASTROFA Z PARKINGIEM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc sloneczna kraina radom IP: *.free.aero2.net.pl 10.03.14, 17:16 Kadra i opieka może dobra ale cóż z tego jak nie ma miejsc parkingowych. Sąsiedzi przedszkola złoszczą się , wzywają straż miejską i przeganiają ze swoich nieruchomości klientów przedszkola. W przedszkolu jest około 30 dzieci . KATASTROFA Z PARKINGIEM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna0808 Re: Wesołe przedszkole bądz Słoneczna kraina 15.06.14, 18:33 Moje dziecko chodzi do Słonecznej krainy na młynarskiej w radomiu. Zupełnie przypadkiem tam trafiliśmy ale widocznie tak musiało byc bo moje dziecko chodzi do najcudowniejszego przedszkola pod słońcem:) Począwszy od ceny , przedszkolanek,włąścicielce poprzez zajęcia, teatrzyki, organizacja przedstawień, po troskliwą opieke, przekazywanie informacji, angażowanie rodziców w życie przedszkolne a zakonćzywszy na zadowolonym z każdego dnia przedszkolaku czyli mojej córce. Poprostu DZIĘKUJE że jesteście:) Polecam z czystym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 4 latka Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 27.04.10, 23:14 Mój synek chodzi tam do przedszkola już drugi rok. Jak można się domyślić jestem zadowolona skoro cały czas tam jest. Oczywiście cena jest wyższa niż w przedszkolu państwowym, ale sama widziałaś warunki jakie tam są. Byłam w kilku innych przedszkolach ( tych tańszych - prywatnych), zostawiłam syna na próbę. Następnego dnia jak tam pojechaliśmy to zobaczył budynek i dostał ataku szału i napadu krzyku, żeby go tam nie zostawiać. Ostatecznie jestem zadowolona ze Słoneczka, a najważniejsze, że mój synek tam chętnie chodzi i jest szczęśliwy. A natym, nam rodzicom, najbardziej zależy. Jeśli potrzebujesz konkretnych informacji, to napisz co Cię interesuje, a ja się postaram odpisać w wolnym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama synka Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.10, 12:17 witam, od kilku miesięcy mój syn chodzi do przedszkola słoneczko.trafił tam po wielkiej traumie jaką przeszedł w przedszkolu u zakonnic. nasze dziecko chodząc pół roku do zakonnic przestało jesc,spać, bawić sie, zaczął sie moczyc w nocy. kazdy dzień był dla niego okropnym stresem, dla niego i dla nas.długo zastanawialismy sie czy zmieniać placówke, to była trudna decyzja. wreszcie odwazylismy sie i synek zaczął chodzić na około 2 godzinki 2-3 razy w tygodniu do tzw.klubu słoneczko. po około 3 tygodniach takich zajęć ( w których mógł tez uczestniczyc tata:) nasze dziecko poszło wreszcie samo.ogromnie się denerwowaliśmy. mogliśmy podejrzeć go w kamerze. siedziałam przy niej od samego poczatku az do końca pobytu mojego synka w przedszkolu. trudno mi jest opisać radość jaką czułam widząć go zadowolonego:) na początku był wycofany, nic nie jadł. nie trwało to jednak długo. po około tygodniu zaczął jesc, po dwóch złoscił się, ze za wczesnie go odbieramy. nie sadziłam, ze doczekam takiej chwili:) chciałabym serdecznie podziękować Pani Izie i Pani Magdzie za tak fachową opiekę nad moim dzieckiem, to wam drogie Panie zawdzięczam uśmiech mojego syna. Ogromne podziękowania należą sie również Pani Dyrektor, która nas wspierała w tych trudnych chwilach,i która fantastycznie prowadzi całe przedszkole.nie czuję sie tam intruzem, czuję sie partnerem a nie jest to taka prosta sprawa:) sama jestem pedagogiem:)... chętnie odpowiem jako rodzic na wszelkie pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbk Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: 188.33.130.* 27.05.10, 22:19 mój syn właśnie kończy swoją dwuletnią przygodę ze słoneczkiem i od września wkracza w świat szkoły. Od pierwszych dni w słoneczku nie było problemu z zostawaniem, a raczej płacz że za wcześnie go odbieram co chyba dla rodzica jest najlepszym dowodem . Musze przyznać , że jestem trochę nadopiekuńczą i przewrażliwioną mamą, ale kiedy syn zostawał w przedszkolu byłam spokojna o jego bezpieczeństwo, no i zawsze mogła go obejrzeć na kamerkach. Ukłony w stronę Pani Izy i Pani Magdy.Dla mojego dziecka to dwa WIELKIE AUTORYTETY i zarazem kochane ciocie, przez 2 lata dały mu ogrom ciepła, mnóstwo zabawy, zapewniły rozwój intelektualny i wszystko czego potrzeba dziecku - szczęśliwemu dziecku.Mimo, że koszt był niemały to są to najlepiej jak można było zainwestowane pieniądze.Z żalem opuszczamy ciocie i Słoneczko , ale za rok kiedy córcia podrośnie na pewno wrócimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama córci Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.10, 21:23 Dziś był Dzień Dziecka, cudowna impreza, miała być w ogrodzie ale deszcz pada, jak nie w maju,była w przedszkolu... Klaun wspaniały, dzieci szczęśliwe, konkursy i zabawy, umalowane buzie....super (!) Jestem pełna podziwu. Wspaniałe przedszkole, wspaniała Pani dyrektor pełna inicjatywy i wspaniałe nauczycielki. Brawo i dziękuje w imieniu mojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamastasia Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.algo.radman.pl 12.03.14, 17:16 Mój syn chodzi do przedszkola Słoneczko przy ul. Radomskiego, jestem zadowolona opieka dydaktyczna jest na b. dobrym poziomie, zajęcia urozmaicone, wszystko nowe i czyste, czesne 600 zł. Syn chodzi chętnie. O p. dyrektor nie mogę powiedzieć nic złego, kulturalna kobieta, jako zapracowany rodzic nie mam też większego kontaktu. Nie spotkała mnie żadna niemiła sytuacja ze strony pracowników placówki. Nie jestem pracownikiem przedszkola, to nie laurka po prostu postanowiłam napisać bo niektóre opinie są krzywdzące dla pracowników, którzy naprawdę starają się i dla rodziców którzy powierzyli im swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: 78.88.132.* 05.07.10, 23:14 Ja też szukam przedszkola taniego i dobrego dla mojego syna. O Slonecznej Krainie słyszłam duzo dobrego. Wiem, że maja na Sportowej i na Pustej. mnie bardziej interesuje to na Pustej bo blizej mnie.Mam jednak pewne obawy co do mieszkańców ulicy.Moi znajomi, którzy tam mieszkaja uspokajaja.Jednak wczoraj otrzymałam od nich bniepokojace wieści o jakiej awanturze przed przedszkolem a potem w przedszkolu w sobote wieczorem. Moze Pani Dyrektor to wyjaśni na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojona Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: 78.88.132.* 07.07.10, 13:17 To niepokojąca wiadomość i nikt jej nie wyjaśnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.10, 18:59 Ooo,to rzeczywiście niepokojące!Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji,bo zrodzą się plotki i będą zyć własnym życiem! Mój synek tam uczęszcza i wszyscy w rodzinie i znajomi są w szoku że dziecko może tak uwielbiać przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: 78.88.132.* 21.07.10, 15:22 Fakt. Cóż w tym niepokojącego, że jacys mieszkańcy pokłócili się.Mieszkaja tam różni ludzie. A samo przedszkole- SUPER!!!!. Moja córcia codziennie woła rano-"No, chodź już do krainy". OBY WIECEJ TAK PRZYJAZNYCH DZIECIOM PRZEDSZKOLI W RADOMIU. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 08:05 Zapraszam wesole-krasnoludki.pl/ niskie czesne wykwalifikowana kadra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.13, 17:54 Polecam "Wesołą Karuzelę". www.przedszkole.karuzela.org/index.php/dla-rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: Przedszkole Słoneczko czy Niezapominajka? 06.04.14, 09:19 DOBRE Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielonatrawka kraina radosci-ul. sobotki 18.06.14, 09:17 prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś